Повезане вести
Кустурица одговорио Марковићу: Горане Србине, није добро када безбожник спомиње душу
Радио 021 21.08.2020
Редитељ Емир Кустурица је одговорио отвореним писмом колеги Горану Марковићу који га је, као члана жирија за избор споменика Стефану Немањи на Савском тргу, позвао да каже шта је на том пројекту добро, лепо и значајно или да се… »
Кустурица Марковићу: И сада си се окренуо против мене
Данас 21.08.2020
Тражиш да се морално дистанцирам, не само од споменика имењаку Немањи, него и од аутора који је у Њујорку поставио споменик Ленону, у Москви руском цару, и да не набрајам све украсе које је руски уметник и академик Александар… »
"Драги Емир" и "Горан Србин": Кустурица и Марковић се жучно дописују због споменика Стефану Немањи
Блиц 21.08.2020
Један пише "српском пријатељу", други "Горану Србину", а обојица о споменику Стефану Немањи чије је постављање почело пре неколико дана на Савском тргу у Београду. Редитељи и колеге Горан Марковић и Емир Кустурица су управо… »
Одговор Кустурице Марковићу: Драги Горане Србине...
Дневник 21.08.2020
БЕОГРАД: Редитељ Емир Кустурица одговорио је данас у писму колеги Горану Марковићу, које је насловио са Забетонирана душа, а почео речима “Драги Горане Србине...”. Марковић је, инаце, јуче позвао Кустурицу да се огради од… »
Сукоб Емира Кустурице и Горана Марковића: Колеге "заратиле" због споменика Стефану Немањи
Телеграф 21.08.2020
Марковић: "Где ће ти душа?" * Кустурица: "Није добро када безбожник спомиње душу" Редитељи Горан Марковић и Емир Кустурица јавно су разменили врло тешке речи у отвореним писмима које су упутили један другом. Разлог њихових… »
Кустурица писао Марковићу: Ђе ти се потопила душа, земљаче? Горане Србине, није добро када безбожник спомиње душу
Курир 21.08.2020
Сумњам да ти вјерујеш у вјечност душе као ја, јер да је обрнуто не би могао да правиш филм о Бернар-Анри Левију, псу рата, човјеку који гдје год се појавио у вијетнамки пријатне кафа боје, ту је почињао рат. Он је служио као… »
Руски вајар о ремек делу које ће красити Београд: Објаснио како је спречена једна велика грешка (видео)
Вечерње новости 20.08.2020
Постављање споменика Стефану Немањи, високог чак 23 метра, почело је пре пет дана у Београду. Међутим, према признању самог скулптора овог највећег споменика у престоници, на Савском тргу замало да буде подигнута статуа… »
Вести дана »

Храбре речи Ангелине Топић после бронзе: „Најстреснија два сата икада, мислим да сам била спремна за следећу висину“
Нова пре 2 сатајош 94 повезане

Протестна шетња зборова данас у центру Београда у знак захвалности студентима
Данас пре 1 минутјош 17 повезаних

Израелске снаге настављају окупацију града Газе, хиљаде беже пред тенковима
BBC News пре 6 сатијош 17 повезаних

Трамп обећава одбрану Пољске и балтичких држава након руских инцидената
Сербиан Невс Медиа пре 56 минутајош 21 повезана