Povezane vesti

Na tronu svetog petra u najteža vremena: Petar Petković uputio saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija

Večernje novosti 30.10.2020
DIREKTOR Kancelarije za KiM, Petar Petković uputio je saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija. - Njegovoj svetosti Arhiepiskopu pećkom, Mitropolitu beogradsko – karlovačkom i Patrijarhu srpskom, gospodinu Irineju, arhijerejima, sveštenstvu… »

Ispred Hrama građani palili sveće povodom smrti Amfilohija

Politika 30.10.2020
Vernici i poštovaoci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je preminuo jutros nakon borbe sa korona virusom, došli su u manjem broju ispred Hrama Svetog Save gde su mu paljenjem sveća odali poštu. Oni su sveće palili ispred male Crkve… »

Građani Podgorice, vernici i zaposleni u KBC ispratili Amfilohija, u Cetinjskom manastiru održan pomen

RTV 30.10.2020
PODGORICA - Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju služen pomen u Cetinjskom manastiru, nakon što su njegovi zemni ostaci iz KBC Crne Gore preneti u manastir. Mitropolija je saopštila da je činodejstvovao episkop budimljansko-nikšićki… »

Vučić o Amfilohiju: Sve se nadam da nije tačno…

Vesti online 30.10.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da su ga sada obavestili da se mitropolit Amfilohije u 08.20 upokojio. – Sve se nadam da ta informacija nije tačna, ako je tačna, njegovoj svetosti patrijarhu SPC, srpskom narodu u Crnoj Gori izražavam… »

Predstavnici opozicije: Amfilohije čuvar vere i naroda

Dnevnik 30.10.2020
BEOGRAD: Brojne su reakcije institucija, politčara, javnih ličnosti na vest o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a društvenim mrežama šire se pozivi građanima da danas, posle podne, ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, odaju poštu… »

Aleksandar Vučić izrazio saučešće SPC i narodu

Srbija danas 30.10.2020
Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je danas u 8.20 preminuo mitropolit Amfilohije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas saučešće patrijarhu SPC Irineju, srpskom narodu, posebno u Crnoj Gori zbog smrti mitropolita… »

"Molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju"

Telegraf 30.10.2020
Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo primili vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija.Izražavamo iskreno saučešće - navodi se u telegramu predsednika Srbije. Predsednik Srbije… »

Beograd se oprašta od amfilohija: Stotine građana palilo sveće za pokoj duše

Mondo 30.10.2020
Oko 18 časova ispred crkve Svetog Save na Vračaru, počelo je spontano okupljanje građana koji su palili sveće za pokoj duše. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je jutros u Kliničkom centru u Podgorici. Oko 18 časova… »

Joanikije služio pomen Amfilohiju u Cetinjskom manastiru

Nova 30.10.2020
Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom i narodom služio je večeras u Cetinjskom manastiru pomen kraj odra mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Podsetio je da je mitropolit Amfilohije govorio stalno „da treba da se borimo i… »

Građani ispred Hrama palili sveće za dušu počivšem mitropolitu Amfilohiju

RTS 30.10.2020
Vernici i poštovaoci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je preminuo jutros nakon borbe sa koronavirusom, došli su večeras ispred Hrama Svetog Save gde su mu paljenjem sveća odali poštu. Oni su sveće palili ispred male Crkve Svetog… »

Podgorica u žalosti, pale se sveće za Amfilohija

Nova 30.10.2020
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da je smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u istoriji Srpske pravoslavne crkve i da je srpski narod ostao bez jedne velike ličnosti. U Podgorici se veliki broj građana… »

Ispred Hrama građani palili sveće povodom smrti Amfilohija

Nova 30.10.2020
Vernici i poštovaoci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je preminuo jutros nakon borbe sa koronavirusom, došli su večeras u manjem broju ispred Hrama Svetog Save, gde su mu paljenjem sveća odali poštu. Oni su sveće palili ispred male… »

Poslednji trenuci mitropolita: Amfilohije se pričestio, a onda se desilo nešto čudno, jedna mu je želja ostala neostvarena…

Kurir 30.10.2020
Amfilohije Radović, mitropolit crnogorsko-primorski i egzarh sveštenoga trona pećkoga, pričestio se poslednji put jutros oko 8 u Kliničkom centru Crne Gore. Pričešće mu je u bolnički krevet prineo protojerej Branko Vujačić, podgorički paroh, a… »

VIDEO Građani Podgorice u suzama pale sveće za Amfilohija

Nova 30.10.2020
Veliki broj građana oprašta se od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, uz paljenje sveća u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici. “Bio je veoma obrazovan čovek. Poštovao sam ga kao svešteno lice”, rekao je jedan od… »

Episkop Joanikije postavljen za administratora Mitropolije

Nova 30.10.2020
Sinod Srpske pravoslavne crkve postavio je danas episkopa budljimljansko-nikšićkog Joanikija za administratora Mitropolije crnogorsko-primorske, saopšteno je "Vijestima" iz Mitropolije. Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije umro je… »

On će naslediti amfilohija? Sinod SPC postavio Joanikija na čelo Mitropolije

Mondo 30.10.2020
Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije (83) preminuo je danas od posledica koronavirusa u Kliničkom centru Crne Gore. Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije (83) preminuo je danas od posledica koronavirusa u Kliničkom centru Crne Gore. Sinod… »

Ispred Hrama građani palili sveće povodom smrti Amfilohija

Dnevnik 30.10.2020
BEOGRAD: Vernici i poštovaoci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je preminuo jutros nakon borbe sa korona virusom, došli su večeras u manjem broju ispred Hrama Svetog Save gde su mu paljenjem sveća odali poštu. Oni su sveće palili… »

O smrti amfilohija će se tek pričati: Upokojenje mitropolita povezano je sa ovim svecima (Kurir televizija)

Kurir 30.10.2020
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije upokojio se rano jutros u 82. godini u kliničkom centru Crne Gore nakon skoro mesec dana borbe sa korona virusom. Vest o njegovoj smrti toliko je odjeknula da se u roku od pola sata nekoliko stotina ljudi… »

Tuga za amfilohijem u Beogradu: Građani palili sveće kod Hrama Svetog Save (foto)

Mondo 30.10.2020
I Srbija i Crna Gora opraštaju se od mitropolita Amfilohija koji se danas upokojio. I Srbija i Crna Gora opraštaju se od mitropolita Amfilohija koji se danas upokojio. U maloj crkvi kod Hrama Svetog Save vernici su danas palili sveće za mitropolita… »

Patrijarh kiril se oglasio povodom smrti Amfilohija: Cela Rusija se oprašta od mitropolita crnogorsko-primorskog!

Kurir 30.10.2020
Vest o upokojenju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija je vest dana u Srbiji i regionu, a od stranih agencija posebnu pažnju su joj posvetili ruski mediji. TASS je objavio da se mitropolit upokojio nakon primanja svete tajne pričešća, zbog… »

"Slava velikom čoveku, pamtićemo svaku reč": Predstavnici opozicije se oprostili od mitropolita Amfilohija, Dveri traže dan…

Blic 30.10.2020
Brojne su reakcije institucija, političara, javnih ličnosti na vest o smrti mitropolita crnogorskog Amfilohija, a društvenim mrežama šire se pozivi građanima da danas, posle podne, ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, odaju poštu preminulom… »

Sahrana mitropolita Amfilohija u Podgorici biće direktno prenošena na TV

Blic 30.10.2020
Crnogorski Javni servis RTCG direktno će pratiti sahranu arhiepiskopa cetinjskog i mitropoita crnogorsko-primorskog Amfilohija, saopštila je Mitropolija crnogorsko primorska. Mitropolit Amfilohije će, po sostvenom želji, biti sahranjen u nedelju, 1… »

O smrti mitropolita Amfilohija izvestili i svetski mediji

Blic 30.10.2020
Vest da je arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije preminuo jutros u 83. godini od posledica korona virusa, preneli su i svetski mediji. Tako Asošijeted pres, čiji je izveštaj preneo i britanski Gardijan, piše da se stanje… »

(FOTO) Posmrtni ostaci mitropolita Amfilohija na Cetinju

Nova 30.10.2020
Posmrtni ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija preneti su danas na Cetinje. Ispred Cetinjskog manastira okupio se veliki broj građana. Mitropolit Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore. Veliki broj građana bio je… »

Vučić uputio saučešće povodom smrti Amfilohija. Sahrana mitropolita u nedelju

B92 30.10.2020
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas iskreno saučešće sveštenstvu, monaštvu i narodu povodom smrti mitropolita Amfilohija. "Sve se nadam da ta informacija nije tačna, ako je tačna, njegovoj svetosti patrijarhu SPC… »

Sahrana Amfilohija 1. novembra u Sabornom hramu u Podgorici, u Budvi Dan žalosti

Danas 30.10.2020
Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je da će mitropolit Amfilohije biti sahranjen u nedelju, 1. novembra, u kripti Sabornog hrama u Podgorici. U Budvi taj dan proglašen Danom žalosti. „Blaženopočivši Mitropolit će… »

Dačić izjavio saučešće povodom smrti amfilohija: Mitropolita ćemo se sećati kao velikog duhovnika čoveka snažne vere

Kurir 30.10.2020
Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je s tugom primio vest da je preminuo arhiepiskop cetinjski i mtropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i izrazio saučešće u ime parlamenta i u svoje lično ime sveštenstvu i svim… »

Poslednja beseda amfilohija iz bolničke postelje: Blagoslovi Gospode sve koji se sećaju i mole za mene

Mondo 30.10.2020
Danas je zbog posledica zaraze korona virusom u 82. godini preminuo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Danas je zbog posledica zaraze korona virusom u 82. godini preminuo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Upokojeni mitropolit… »

Pamtićemo sve dobro što je uradio za Srbe: Vučić još jednom izrazio saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija

Večernje novosti 30.10.2020
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je još jednom izrazio saučešće SPC, patrijarhu Irineju, vernom narodu, srpskom narodu i svima drugima u Crnoj Gori povorom smrti mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija. - U nadi, da ćemo uvek pamtiti… »

Dačić: Mitropolita ćemo se sećati kao velikog duhovnika čoveka snažne vere

Večernje novosti 30.10.2020
PREDSEDIK Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je s tugom primio vest da je preminuo arhiepiskop cetinjski i mtropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i izrazio saučešće u ime parlamenta i u svoje lično ime sveštenstvu i svim… »

Tuguje i srpska Vojvodina: Mirović i Vučević se oprostili od Amfilohija

Večernje novosti 30.10.2020
PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je saučešće povodom upokojenja mitropolita Amfilohija. - Sa velikom tugom primio sam vest o smrti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija.Bio je učitelj, duhovni otac i uzor ne samo vernicima… »

"Ljubav je načelo života": Pogledajte poslednju besedu mitropolita Amfilohija iz bolničke postelje (video, foto)

Blic 30.10.2020
Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničko bolničkom centru Crne Gore. On je u bolnicu primljen 6. oktobra zbog zapaljenja pluća uzrokovanog infekcijom novog korona virusa. Danas je objavljena… »

Saučešće Vučevića povodom smrti mitropolita Amfilohija

Dnevnik 30.10.2020
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević povodom smrti mitropolita Amfilofija uputioje izraze saučešća njegovoj svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve. „U ime i… »

Oglasio se i Milo Đukanović povodom smrti mitropolita Amfilohija

Vesti online 30.10.2020
Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović uputio je danas popodne povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. On je… »

Milo o Amfilohiju: Pamtiću njegov doprinos uoči referenduma

Nova 30.10.2020
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. „Sa žaljenjem… »

Milo izrazio saučešće: Delatnost mitropolita Amfilohija ceniće istorija!

Mondo 30.10.2020
Đukanović je naveo da je sa žaljenjem primio vest o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Đukanović je naveo da je sa žaljenjem primio vest o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović… »

Milo žali zbog smrti Amfilohija! Đukanović uputio dirljivu poruku saučešća

Srbija danas 30.10.2020
Milo Đukanović uputio je saučešće zbog smrti mitropolita Amfilohija. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu… »

Brojna saučešća povodom smrti mitropolita Amfilohija, Mirović: Danas tuguje i srpska Vojvodina

RTV 30.10.2020
BEOGRAD/BANJALUKA - Brojne su reakcije institucija, politčara, javnih ličnosti na vest o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a društvenim mrežama šire se pozivi građanima da danas, posle podne, ispred Hrama Svetog Save na Vračaru… »

(Video): Lekari u Podgorici se u suzama oprostili od mitropolita Amfilohija

Blic 30.10.2020
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros od posledica korona virusa u bolnici u Podgorici. Amfilohija su ispratili zdravstveni radnici koji su, u suzama, stajali u špaliru, a ispred KC Crne Gore dočekao ga je verni narod. Vernici se… »

"Upokojio se neustrašivi branilac svete crkve hristove!": Ruski patrijarh se oprostio od mitropolita Amfilohija

Pravda 30.10.2020
Ruski patrijarh Kiril izrazio je danas saučešće zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Patrijerh Kiril je u ime Ruske pravoslavne crkve, kao i u svoje lično ime, pismo uputio srpskom patrijarhu Irineju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi… »

Saučešće Mirovića povodom smrti mitropolita Amfilohija

Dnevnik 30.10.2020
Sa velikom tugom primio sam vest o smrti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija, izjavio je predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović. „Bio je učitelj, duhovni otac i uzor ne samo vernicima Mitropolije crnogorsko-primorske već i svim… »

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen u nedelju u Podgorici: Pogledajte trenutak iznošenja tela vladike!

Mondo 30.10.2020
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije biće sahranjen u kripti… »

VIDEO Lekari se u suzama oprostili od Amfilohija

Nova 30.10.2020
Lekari i medicinsko osoblje Kliničkog centra u Podgorici oprostili su se danas na od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Oni su mirno stajali na hodnicima bolnice, dok su telo mitropolita iznosili iz zgrade. Ispred KC Crne Gore okupilo se… »

Patrijarh Kiril o Amfilohiju: Neustrašivi branilac crkve

Nova 30.10.2020
Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril izrazio je saučešće srpskom patrijarhu Irineju zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i tom prilikom istakao da će on ostati „kao svetiljka, goruća i užarena, kao nadareni teolog i… »

Ruski patrijarh Kiril se oprostio od mitropolita Amfilohija: On će ostati neustrašivi branilac Svete Crkve Hristove!

Kurir 30.10.2020
Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril izrazio je saučešće srpskom patrijarhu Irineju zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i tom prilikom istakao da će on ostati „kao svetiljka, goruća i užarena, kao nadareni teolog i… »

Mirović uputio saučešće povodom smrti mitropolita Amfilohija

Kurir 30.10.2020
Sa velikom tugom primio sam vest o smrti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija. Bio je učitelj, duhovni otac i uzor ne samo vernicima Mitropolije crnogorsko-primorske već i svim pravoslavnim hrišćanima i narodu u celini. Pamtiću ga i kao… »

Ruski patrijarh: Ime Amfilohijevo će u istoriji zauvek biti povezano s duhovnim preporodom Crne Gore

RTV 30.10.2020
MOSKVA - Ruski patrijarh Kiril izrazio je danas saučešće zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Patrijerh Kiril je u ime Ruske pravoslavne crkve, kao i u svoje lično ime, pismo uputio srpskom patrijarhu Irineju i Srpskoj pravoslavnoj… »

VIDEO Vernici plaču, ispratili telo Amfilohija iz Podgorice

Nova 30.10.2020
Posmrtni ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izneti su danas iz Kliničkog centra Podgorica i preneti na Cetinje. Iznošenje posmrtnih ostataka iz bolnice, ispratilo je nekoliko desetina sveštenih lica i uplakanih vernika. Kako je… »

Dodik: Mitropolit Amfilohije obezbedio mesto među velikanima pravoslavlja

Vesti online 30.10.2020
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće svim pravoslavnim hrišćanima u Crnoj Gori, patrijarhu srpskom Irineju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi povodom upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. – Vest da… »

Upokojeni mitropolit prenet na Cetinje: Po vlastitoj želji biće sahranjen u hramu u Podgorici (foto)

Kurir 30.10.2020
Sahrana je u nedelju, a dotad će zvona na svim hramovima u Crnoj Gori zvoniti triput dnevno - u 10, 12 i 16 časova. Mitropolit Amfilohije upokojio se jutros u 8.20 časova u Podgorici a u toku su pripreme za prenos zemnih ostataka upokojenog mitropolita… »

„Da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju“ Ovako se predsednik Vučić oprostio od mitropolita…

Večernje novosti 30.10.2020
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. -Sa žaljenjem sam primio vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija. Izražavam iskreno saučešće Njegovoj… »

Milo ćuti satima nakon Amfilohijeve smrti

Nova 30.10.2020
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije umro je jutros malo posle osam časova, a predsednik Crne Gore Milo Đukanović još uvek se nije oglasio. U medijima u Crnoj Gori, ali i širom regiona, kao ni na društvenim mrežama, ne može se pronaći… »

Patrijarh: Jedan od najtužnijih dana za SPC, otišao je vrstan teolog

OK radio 30.10.2020
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je za Nova.rs da smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u istoriji Srpske pravoslavne crkve i da je srpski narod ostao bez jedne velike ličnosti. "Ovo je jedan od najtužnijih… »

Zvona, pomen, mimohod: Sve do sahrane narod će moći da se pokloni mitropolitovom odru, Episkopski savet SPC pozvao na…

Blic 30.10.2020
Mitropolit Amfilohije je preminuo jutros u Kliničko Bolničkom Centru Crne Gore, a tim povodom se oglasio i Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori koji u saopštenju navodi šta će biti organizovano danas, sutra i u nedelju uz apel svim… »

Poznato vreme i mesto sahrane mitropolita Amfilohija

Vesti online 30.10.2020
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije biće sahranjen u nedelju, 1. novembra, u kripti Sabornog hrama u Podgorici, a svetu liturgiju će predvoditi patrijarh srpski Irinej, saopštio je Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Mesto… »

Duško Marković izrazio saučešće povodom smrti Amfilohija

Nova 30.10.2020
Premijer Duško Marković povodom smrti mitropolita Amfilohija, uputio je izraze saučešća sveštenstvu, monaštvu i vernicima Mitropolije crnogorsko-primorske. “Kao predsednik Vlade sarađivao sam i razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem o mnogim… »

Sahrana Mitropolita Amfilohija u nedelju: Izdato uputstvo za vernike!

Srbija danas 30.10.2020
Mitropolit Amfilohije će po svojoj sopstvenoj želji biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u Podgorici u grobu koji je pripremljen za njegovog života. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije biće sahranjen u nedelju 1. novembra u Sabornom hramu… »

“Izdajnik, neznalica”: Šta je sve Amfilohije pričao o Vučiću

Nova 30.10.2020
Krajem septembra poslednji put su se susreli Aleksandar Vučić i Amfilohije, pokojni mitropolit crnogorsko-primorski. Prema saznanjima do kojih je tada došao portal Nova.rs, sastanak predsednika Srbije i čoveka kojeg mnogi percipiraju kao… »

Oglasio se patrijarh SPC: Ovo je jedan od najtužnijih dana

Glas Zapadne Srbije 30.10.2020
Beograd -- Patrijarh SPC Irinej izjavio je danas da smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u istoriji Srpske pravoslavne crkve. On je rekao i da je srpski narod ostao bez jedne velike ličnosti. "Ovo je jedan od najtužnijih… »

Patrijarh: Jedan od najtužnijih dana za SPC, otišao je vrstan teolog

N1 Info 30.10.2020
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je za Nova.rs da smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u istoriji Srpske pravoslavne crkve i da je srpski narod ostao bez jedne velike ličnosti. "Ovo je jedan od najtužnijih… »

Amfilohijev brat: O njemu će se tek pričati

Nova 30.10.2020
Veoma mi je teško. O mitropolitu Amfilohiju će se tek pričati. Ove dve rečenice je kroz suze je izgovorio Rade Radović, rođeni brat počivšeg vladike, koji služi kao paroh u Kolašinu, pišu Novosti. Amfilohije je bio peto od petnaestoro dece u… »

Patrijarh Irinej služiće liturgiju u hramu u Podgorici

Nova 30.10.2020
Patrijarh srpski Irinej služiće u nedelju, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici liturgiju povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Amfilohije će, po svojoj sopstvenoj želji, biti sahranjen u kripti Sabornog hrama u… »

Njegoš više nije sam: Arno Gujon se dirljivim rečima oprostio od upokojenog mitropolita Amfilohija

Kurir 30.10.2020
Francuski humanitarac Arno Gujon izjavio je saučešće Srbima, posebno našem narodu iz Crne Gore, povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. - Sa velikim bolom sam primio vest da se mitropolit Amfilohije jutros upokojio. Delim tugu sa… »

Ministarka Popović o amfilohijevoj smrti: Ostaće u našim mislima i srcu kao vladika duboke vere i veliki ispovednik…

Večernje novosti 30.10.2020
MINISTARKA pravde Maja Popović uputila je danas saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi i patrijarhu Irineju, povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. U telegramu saučešća Popović je istakla da je vest o smrti mitropolita Amfilohija… »

Burljajev se oprostio od Amfilohija: Srbija, Crna Gora i ja, sirotan, izgubili smo veliku Božiju dušu

Večernje novosti 30.10.2020
U KLINIČKO Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije. Zbog smrti mitropolita… »

Vučić uputio saučešće patrijarhu i SPC povodom smrti mitropolita Amfilohija

RTV 30.10.2020
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća patrijarhu srpskom Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. "Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo… »

Vučić o smrti Amfilohija: Voleo bih da ta vest nije tačna

RTS 30.10.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće patrijarhu SPC Irineju, srpskom narodu, posebno u Crnoj Gori, zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Aleksandar Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je upravo čuo vest o… »

Korona virus, Crna Gora, Srbija i SPC: Ko je bio mitropolit Amfilohije i zašto je važio za jednog od najmoćnijih ljudi crkve

Danas 30.10.2020
Jedan od najmoćnijih ljudi Srpske pravoslavne crkve, vladika Amfilohije, preminuo je u 82. godini od posledica korona virusa, trideset godina pošto je postao mitropolit crnogorsko-primorski. Amfilohije se prilikom dolaska na službu u rodnu Crnu Goru… »

"Onaj koji je živeo u Hristu, umreti nikada ne može": Iguman Sava Janjić se oprostio od Amfilohija

Srbija danas 30.10.2020
Mitropolit crnogorsko-primorski preminuo je jutros u KBC Crne Gore. Srpska pravoslavna crkva i vernici doživeli su jutros veliki gubitak, kada je iz Podgorice javljeno da je u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore , posle višednevnog boravka u ovoj… »

Vučić: Voleo bih da ova vest nije tačna

Sputnik 30.10.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. „Voleo bih da je vest netačna. Video sam da se u 8.20 upokojio. Sve se dalje nadam da ta… »

Patrijarh SPC Irinej i predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazili saučešće povodom smrti Amfilohija

Dnevnik 30.10.2020
BEOGRAD: Patrijarh SPC Irinej izjavio je danas da smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u istoriji Srpske pravoslavne crkve. On je rekao i da je srpski narod ostao bez jedne velike ličnosti. "Ovo je jedan od najtužnijih dana… »

Vučić o Amfilohiju: Nadam se da vest nije tačna

Nova 30.10.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da se nada da vest o smrti mitropolita Amfilohija Radovića nije tačna, ali ako tako jeste, da srpskom narodu u Crnoj Gori i svim vernicima izjavljuje saučešće. Mitropolit Amfilohije Radović… »

Vučić na otvaranju tržnog centra čuo da je preminuo amfilohije: Voleo bih da ta vest nije tačna!

Mondo 30.10.2020
MItropolitu Amfilohiju je 6. oktobra dijagnostifikovan korona virus, kada je i primljen u Klinički centar Crne Gore. MItropolitu Amfilohiju je 6. oktobra dijagnostifikovan korona virus, kada je i primljen u Klinički centar Crne Gore. Predsednik Srbije… »

Predsednik Srbije uputio telegram saučešća patrijarhu i SPC: Molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni…

Kurir 30.10.2020
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća patrijarhu srpskom Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. "Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo… »

Vučić uputio telegram Irineju i SPC: Sa žaljenjem smo primili vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija

Srbija danas 30.10.2020
Mitropolit se lečio u KBC u Podgorici, gde je primljen 6. oktobra zbog pogoršanja stanja nastalog zbog korona virusa. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća patrijarhu srpskom Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve… »

Izražavamo iskreno saučešće u bolu: Vučić uputio telegram saučešća Mitropoliji, patrijarhu i SPC

Večernje novosti 30.10.2020
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj povodom smrti mitropolita Amfilohija. - Povodom tužne vesti o upokojenju Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija, sveštenstvu… »

Vučić o smrti Amfilohija: Voleo bih da ta vest nije tačna (video)

Blic 30.10.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas saučešće patrijarhu SPC Irineju, srpskom narodu, posebno u Crnoj Gori zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je upravo čuo vest o smrti… »

Vučić o smrti Amfilohija: Sve se dalje nadam da ta vest nije tačna

Kurir 30.10.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas saučešće patrijarhu SPC Irineju, srpskom narodu, posebno u Crnoj Gori zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je upravo čuo vest o smrti… »

Vučić uputio telegram saučešća patrijarhu i SPC

Nova 30.10.2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća patrijarhu srpskom Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. “Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo primili… »

Vučić o smrti Amfilohija: Voleo bih da ta vest nije tačna

Večernje novosti 30.10.2020
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas saučešće patrijarhu SPC Irineju, srpskom narodu, posebno u Crnoj Gori zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je upravo čuo vest o smrti… »

Vesti dana »