Povezane vesti

Zdravko Krivokapić u Beogradu – odao počast Irineju

Politika pre 11 dana
Mandatar za sastav crnogorske vlade Zdravko Krivokapić, danas je u Beogradu odao počast preminulom patrijarhu srpskom Irineju. „Pred odrom blaženopočivšeg patrijarha Irineja u hramu Svetog Save u Beogradu. Neka mu Bog podari Carstvo Nebesko i… »

Sveta liturgija u Sabornoj crkvi (VIDEO)

Vesti online pre 11 dana
U Sabornoj crkvi u Beogradu počela je sveta liturgija povodom Aranđelovdana, slave Crkve, nakon čega će biti održan pomen patrijarhu Irineju. Tokom trajanja liturgije vernici neće moći da uđu u Sabornu crkvu, a oni koji se okupe ispred moraju da… »

Građani odaju poštu patrijarhu Irineju u Hramu Svetog Save

N1 Info pre 11 dana
Telo patrijarha Irineja, koji je preminuo u petak, preneto je iz Saborne crkve u Hram Svetog Save, gde će i biti sahranjen, a vernici mu odaju poštu, dok sveštenici neprekidno čitaju jevanđelja. Liturgiju u nedelju će vernici moći da prate putem… »

Ispraćaj patrijarha Irineja, Pompeo izrazio saučešće

Glas Amerike pre 11 dana
Pored odra u Hramu Svetog Save, na koji je oko podneva položen kovčeg s posmrtnim ostacima preminulog patrijarha srpskog Irineja, popodne je počelo čitanje Jevanđelja, koje će trajati neprekidno do nedelje u 09:00 časova, kada će biti služena… »

Sveta liturgija u Sabornoj crkvi, građani se opraštaju od patrijarha Irineja

RT Kragujevac pre 11 dana
Vernici i poštovaoci odaju počast preminulom srpskom patrijarhu Irineju. U Srbiji je juče proglašena trodnevna žalost. Telo patrijarha je iz Saborne crkve preneto u Hram Svetog Save, gde će se sutra biti sahranjen. Građani su pozvani da se… »

Građani u Hramu Svetog Save odaju poštu patrijarhu Irineju (VIDEO)

Vesti online pre 11 dana
U Hramu Svetog Save u Beogradu, posle pomena preminulom srpskom patrijarhu Irineju, sveštenici čitaju sveta jevanđelja nad odrom, što će činiti tokom celog dana i noći. Vernici, uz poštovanje epidemioloških mera, odaju poštu preminulom… »

Kovčeg sa telom Irineja u hramu Svetog Save, SPC obećava poštovanje mera

Slobodna Evropa pre 11 dana
Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) naveo je da će se tokom sahrane patrijarha Irineja pridržavati epidemioloških mera koje su na snazi u Srbiji. "Sveti Arhijerejski Sinod obaveštava sveštenstvo, monaštvo i verni narod da će se tokom molitvenog… »

Kovčeg sa telom patrijarha u Hramu Svetog Save, vernici odaju poštu

Dnevnik pre 11 dana
BEOGRAD: U Hramu Svetog Save u Beogradu, posle pomena preminulom srpskom patrijarhu Irineju, sveštencii čitaju sveta jevanđelja nad odrom, što će činiti tokom celog dana i noći. Vernici, uz poštovanje epidemiološikih mera, odaju poštu preminulom… »

Građani se opraštaju od patrijarha Irineja koji će biti sahranjen u kripti Hrama Svetog Save

RTS pre 11 dana
Vernici i poštovaoci odaju počast preminulom srpskom patrijarhu Irineju širom zemlje. U Srbiji je juče proglašena trodnevna žalost. Telo patrijarha je iz Saborne crkve preneto u Hram Svetog Save, gde će se sutra biti sahranjen. Građani su pozvani… »

Vernici se opraštaju od patrijarha Irineja u Hramu Svetog Save

B92 pre 11 dana
U Hramu Svetog Save, posle pomena preminulom srpskom patrijarhu Irineju, sveštencii čitaju sveta jevanđelja nad odrom, što će činiti tokom celog dana i noći. Vernici , uz poštovanje epidemiološikih mera, odaju poštu preminulom poglavaru SPC. U… »

SPC: Pridržavaćemo se svih propisanih epidemioloških mera tokom ispraćaja patrijarha

Radio 021 pre 11 dana
Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je da će se tokom molitvenog ispraćaja patrijarha Irineja, koji će biti održan u Sabornom hramu Svetog Arhangela Mihaila i u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, SPC striktno… »

VIDEO, FOTO: Održana liturgija u Sabornoj crkvi, građani se pričešćivali, nepoštovanje mera uprkos upozorenjima

Radio 021 pre 11 dana
Telo preminulog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja doneto je u Saborni hram Svetog Arhangela Mihaila oko 8.30 sati, gde je održana liturgija. Iako je SPC saopštila da će se tokom ispraćaja patrijarha poštovati sve propisane mere, u Sabornoj… »

"Prilikom ispraćaja patrijarha striktno pridržavanje mera": Sveti arhijerejski sinod uputio molbu svim vernicima

Srbija danas pre 11 dana
Iz tog razloga, obezbeđen je direktan prenos na prvom programu Radio-televizije Srbije, a Sveti sinod pozvao je sveštenstvo i vernike da umnože svoje lične molitve za pokoj duše patrijarh, kaže se u saopštenju. Sveti arhijerejski sinod Srpske… »

AP: Smrt dva velikodostojnika SPC otvara pitanja o ulozi verskih institucija u suzbijanju epidemije

Beta pre 11 dana
Smrt od korona virusa dvojice velikodostojnika Srpske pravoslavne crkve (SPC), patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija, otvara pitanja da li neke verske institucije čine dovoljno da uspore širenje epidemije, piše američka agencija Asošiejted… »

Krivokapić odao počast patrijarhu Irineju

Dnevnik pre 11 dana
Mandatar za sastav vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić došao je u Beograd da oda počast preminulom patrijarhu Irineju, prenose danas podgoričke Vijesti. "Pred odrom blaženopočivšeg patrijarha Irineja u hramu Svetog Save u Beogradu. Neka mu Bog… »

Mitropolit Porfirije uputio važnu poruku vernicima: Ako idete da se oprostite od Irineja ovo morate da ispoštujete!

Mondo pre 11 dana
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije apelovao je danas na sve vernike, koji će dolaziti u Hram Svetog Save da se oproste od patrijarha Irineja, kao i sutra, na njegovu sahranu, da se zbog Korona virusa pridržavaju svih epidemioloških mera i… »

Telo patrijarha u staklenom kovčegu: Preduzete posebne epidemiološke mere (video)

Večernje novosti pre 11 dana
ZEMNI ostaci blaženopočivšeg patrijarha srpskog Irineja preneti su u Sabornu crkvu, gde će se služiti liturgija. Patrijarhov kovčeg gardisti Vojske Srbije uneli su u Sabornu crkvu i telo patrijarha biće izloženo tokom svete arhijerejske liturgije… »

Krivokapić se poklonio patrijarhu u Hramu (FOTO)

Nova pre 11 dana
Zemni ostaci patrijarha srpskog Irineja ispraćeni su jutros iz Saborne crkve, gde su bili izloženi, u Hram Svetog Save na Vračaru. Od patrijarha su se oprostili brojni građani, a u Beograd je stigao i mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko… »

Krivokapić odao počast patrijarhu Irineju

RTS pre 11 dana
Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić odao je u Beogradu počast preminulom patrijarhu srpskom Irineju. Zdravko Krivokapić objavio je na tviteru fotografiju iz Hrama Svetog Save. "Pred odrom blaženopočivšeg patrijarha Irineja u… »

Zdravko Krivokapić se poklonio patrijarhu u Hramu

N1 Info pre 11 dana
Od patrijarha se u Hramu Svetog Save opraštaju brojni građani, a u Beograd je stigao i mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić. Krivokapić je stigao u Hram kako bi odao počast preminulom Irineju. U pratnji mandatara je i njegov… »

Kovčeg sa telom patrijarha prenet u Hram Svetog Save

Politika pre 11 dana
Kovčeg s telom preminulog srpskog patrijarha Irineja prenet je iz Saborne crkve u Hram Svetog Save na Vračaru. Kovčeg su u Hram Svetog Save uneli pripadnici Garde Vojske Srbije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve. Do Hrama kovčeg je prenet u koloni… »

Vojska Srbije ispraća patrijarha Irineja

Politika pre 11 dana
Pripadnici Vojske Srbije zajedno sa svojim narodom ispraćaju njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja, koji je preminuo u petak u 7.07 časova u vojnoj kovid bolnici „Karaburma” od posledica virusa kovid 19, saopštilo je danas Ministarstvo… »

Patrijarha Irineja sahraniće na praznik koji je mnogo voleo: Sveštenik Andrić prisetio se reči poglavara SPC o eginskom…

Kurir pre 11 dana
Patrijarh Irinej preminuo je juče, a vest o njegovom upokojenju potresla je srpski narod. Vest o smrti patrijarha Irineja stigla je nakon 15 dana teške borbe sa koronavirusom, koju je poglavar SPC izgubio nakon što mu se drastično pogoršalo… »

Krivokapić u hramu Svetog Save: Mandatar za sastav crnogorske vlade odao poštu preminulom patrijarhu Irineju (foto)

Kurir pre 11 dana
Mandatar za sastav crnogorske vlade Zdravko Krivokapić, danas je u Beogradu odao počast preminulom patrijarhu srpskom Irineju. "Pred odrom blaženopočivšeg patrijarha Irineja u hramu Svetog Save u Beogradu. Neka mu Bog podari Carstvo Nebesko i večan… »

Selaković: Patrijarh Irinej zapečatio naše duhovno jedinstvo

Dnevnik pre 11 dana
BEOGRAD: Patrijarh Irinej bio je čovek koji se borio za jedinstvo srpskog naroda i to je ono po čemu ćemo ga pamtiti, kaže ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. On je za TV Prva rekao da je patrijarh Irinej zapečatio duhovno jedinstvo Srbije i… »

Mogao je da bude harmonikaš: Porodična tragedija odredila život patrijarha Irineja, majka nije htela da ga šalje u školu…

Večernje novosti pre 11 dana
PATRIJARH Irinej preminuo je juče u 90 godini. Vest da je umro stigla je nakon 15 dana teške borbe sa korona virusom koju je poglavar SPC izgubio nakon što mu se drastično pogoršalo zdravstveno stanje. Na čelu Srpske pravoslavne crkve bio je… »

Mitropolit Porfirije apeluje na vernike da se pridržavaju epidemioloških mera

N1 Info pre 11 dana
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije apelovao je danas na sve vernike, koji će dolaziti u Hram Svetog Save da se oproste od patrijarha Irineja, kao i sutra, na njegovu sahranu, da se zbog pandemije korona virusa pridržavaju svih epidemioloških… »

Ko ne bude imao masku, dobiće je ispred hrama: Crkva sluša preporuke lekara uoči sahrane patrijarha Irineja

Večernje novosti pre 11 dana
MITROPOLIT Porfirije poručio je da Crkva apeluje na sve vernike i građane, koji će danas i sutra doći kako bi odali počast i oprostili se od patrijarha Irineja, u potpunosti poštuju savete struke. On je otkrio i kakve će mere biti preduzete uoči… »

Zoran Radovanović: Ni Irinej ne bi voleo da neko zbog njega izgubi glavu

Danas pre 11 dana
Ujedinjeni protiv kovida apelovali da se spreči zaraza među vernicima Udruženje lekara „Ujedinjeni protiv kovida“ sa dubokom zabrinutošću upozorava javnost da najavljena sahrana patrijarha Irineja predstavlja, sa epidemiološkog aspekta, događaj… »

Mitropolit Porfirije: Pridržavajte se protivepidemijskih mera i saveta struke

RTS pre 11 dana
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije apelovao je na sve vernike koji će dolaziti u Hram Svetog Save da se oproste od patrijarha Irineja, kao i sutra, na njegovu sahranu, da se zbog pandemije koronavirusa pridržavaju svih epidemijskih mera i… »

GDF: Sahrana patrijarha ogroman rizik za javno zdravlje

Nova pre 11 dana
Gradjanski demokratski forum (GDF) je danas upozorio da je sahrana patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja "ogroman rizik" za javno zdravlje i pozvao SPC i državu da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera. “Iako su i crkva i državne… »

GDF: Sahrana patrijarha ogroman rizik za javno zdravlje

Novi magazin pre 11 dana
Građanski demokratski forum (GDF) je danas upozorio da je sahrana patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja "ogroman rizik" za javno zdravlje i pozvao SPC i državu da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera. "Iako su i crkva i državne… »

Mitropolit Porfirije: Pridržavajte se protivepidemijskih mera i saveta struke

Radio 021 pre 11 dana
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije apelovao je na sve vernike, koji će dolaziti u Hram Svetog Save da se oproste od patrijarha Irineja, kao i sutra, na njegovu sahranu, da se zbog pandemije korona virusa pridržavaju svih epidemioloških mera i… »

Mogao sam da budem harmonikaš Porodična tragedija odredila je život patrijarha Irineja: Majka nije htela ni da ga šalje u…

Kurir pre 11 dana
Patrijarh Irinej preminuo je juče u 90 godini. Vest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana teške borbe sa korona virusom koju je poglavar SPC izgubio nakon što mu se drastično pogoršalo zdravstveno stanje. Na čelu Srpske pravoslavne… »

Kovčeg sa telom patrijarha u Hramu, kršenje svih epidemioloških mera (FOTO, VIDEO)

Danas pre 11 dana
Sahrana patrijarha Irineja u nedelju u Hramu Svetog Save Kovčeg sa telom patrijarha Irineja prenet je u Hram Svetog Save, gde će sutra biti sahranjen. Vernici tokom dana dolaze da se oproste od Irineja, ljubeći kovčeg i krst, većina ne nosi maske… »

Ministarstvo odbrane: Vojska Srbije na ispraćaju patrijarha Irineja potvrda jedinstva s Crkvom(VIDEO)

Beta pre 11 dana
Ministarstvo odbrane Srbije je danas saopštilo da "pripadnici Vojske Srbije zajedno sa svojim narodom ispraćaju Njegovu Svetost patrijarha srpskog Irineja" koji je od posledica korona virusa umro u petak u vojnoj KOVID-bolnici "Karaburma" u Beogradu… »

Poziv vernicima da poštuju mere na sahrani patrijarha: Mitropolit Porfirije: "Svi da dođu sa maskama, ko ne bude imao dobiće…

Blic pre 11 dana
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije apelovao je danas na sve vernike, koji će dolaziti u Hram Svetog Save da se oproste od patrijarha Irineja, kao i sutra, na njegovu sahranu, da se zbog pandemije korona virusa pridržavaju svih epidemioloških… »

(Foto) ovo mnogi nisu znali o patrijarhu irineju: Porodična tragedija potpuno promenila njegov put: Mogao sam da budem…

Blic pre 11 dana
Patrijarh Irinej preminuo je juče u 90 godini. Vest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana teške borbe sa korona virusom, koju je poglavar SPC izgubio nakon što mu se drastično pogoršalo zdravstveno stanje. Na čelu Srpske pravoslavne… »

Uživo na kuriru, Srbija ispraća patrijarha Irineja Kovčeg položen na odar u Hramu, građani odaju poštu

Kurir pre 11 dana
Vernici neće moći da celivaju ni patrijarha, ni kovčeg koji je u staklu, a u donjem delu je prekriven. Građani padali na kolena pokraj odra u Sabornoj crkvi. BEOGRAD - Zemni ostaci upokojenog patrijarha srpskog Irineja uneto je jutros u 8.15 sati u… »

Na liturgiji u Sabornoj crkvi slabo poštovanje mera i pored upozorenja

N1 Info pre 11 dana
Telo preminulog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja doneto je u Saborni hram Svetog Arhangela Mihaila oko 8.30 sati, gde je održana liturgija. Iako je SPC saopštila da će se tokom ispraćaja patrijarha poštovati sve propisane mere, mnogo… »

Ministarstvo: Vojska Srbije na ispraćaju patrijarha potvrda jedinstva s crkvom

N1 Info pre 11 dana
Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da "pripadnici Vojske Srbije zajedno sa svojim narodom ispraćaju Njegovu Svetost patrijarha srpskog Irineja" koji je od posledica koronavirusa umro u petak u vojnoj kovid bolnici "Karaburma" u Beogradu… »

Kovčeg sa telom patrijarha Irineja prenet u Hram Svetog Save (video)

Pravda pre 11 dana
Kovčeg s telom preminulog srpskog patrijarha Irineja prenet je iz Saborne crkve u Hram Svetog Save na Vračaru. Kovčeg su u Hram Svetog Save uneli pripadnici Garde Vojske Srbije i arhijereji Srpske pravoslavne crkve. Do Hrama kovčeg je preneto u koloni… »

Vojska Srbije ispraća patrijarha Irineja

RTV pre 11 dana
BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije zajedno sa svojim narodom ispraćaju njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja, koji je preminuo u petak u 7.07 časova u vojnoj kovid bolnici "Karaburma" od posledica virusa Kovid-19, saopštilo je danas Ministarstvo… »

Vojska Srbije ispraća patrijarha Irineja

Beta video pre 11 dana
BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije zajedno sa svojim narodom ispraćaju Njegovu Svetost patrijarha srpskog Irineja, koji je preminuo juče u 7.07 časova u vojnoj kovid bolnici „Karaburma“ od posledica virusa Kovid-19.(pokrivalice) Beta/MOD… »

Vojska Srbije ispraća patrijarha Irineja

RTS pre 11 dana
Pripadnici Vojske Srbije zajedno sa svojim narodom ispraćaju njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja, koji je preminuo u petak u 7.07 časova u vojnoj kovid bolnici "Karaburma" od posledica virusa Kovid-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane… »

Mitropolit Porfirije apeluje: Pridržavajte se mera

Nova pre 11 dana
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije apelovao je danas na sve vernike, koji će dolaziti u Hram Svetog Save da se oproste od patrijarha Irineja, kao i sutra, na njegovu sahranu, da se zbog pandemije korona virusa pridržavaju svih epidemioloških… »

Udruženje ‘Koraci’ pozvalo na poštovanje sanitarnih mera prilikom odavanja pošte patrijarhu SPC

Danas pre 11 dana
Društvo za održivu budućnost „Koraci“ je danas pozvalo građane da na bezbedan način odaju počast patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineju. Društvo je ukazalo da se na mestima okupljanja povodom smrti patrijarha ne poštuje obaveza… »

Oglasila se SPC: Evo ko će besediti nad odrom patrijarha Irineja

Kurir pre 11 dana
Patrijarh Irinej biće sahranjen u nedelju u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, a kako je najavljeno, nad odrom patrijarha besediće episkop bački Irinej, zatim predsednik Aleksandar Vučić i predsedavajući predsedništva BiH Milorad Dodik… »

Vojska Srbije ispraća patrijarha Irineja

Danas pre 11 dana
Pripadnici Vojske Srbije zajedno sa svojim narodom ispraćaju Njegovu Svetost patrijarha srpskog Irineja, koji je preminuo juče u 7.07 časova u vojnoj kovid bolnici „Karaburma“ od posledica virusa Kovid-19. Pripadnici Garde Vojske Srbije nosili su… »

Porfirije: Crkva poziva na poštovanje epidemioloških mera

Nova pre 11 dana
Mitroplit zagrebačko-ljubljanski Porfirije pozvao je vernike i građane da sutra, prilikom odavanja poslednje pošte patrijarhu Irineju, čije telo će pre sahrane biti izloženo u Hramu Svetog Save, poštuju propisane epidemiološke mere i da pored odra… »

Važno ako idete na sahranu patrijarha: Ovako će izgledati oproštaj vernika od Irineja molićemo se gospodu za mir u svetu…

Kurir pre 11 dana
Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije apelovao je danas na sve vernike koji će večeras ili sutra dolaziti u Hram Svetog Save da se oproste od patrijarha Irineja da se zbog pandemije korona virusa pridržavaju svih epidemioloških mera i saveta… »

Ispraćaj srpskog patrijarha Irineja: Kovčeg položen na postament od cveća! Vernici plaču nad telom preminulog patrijarha…

Večernje novosti pre 11 dana
PATRIJARH srpski, gospodin Irinej, preminuo je juče u vojnoj kovid bolnici "Karaburma" nakon teške borbe sa virusom korona. Njegovo stanje je bilo veoma teško od četvrtka ujutru, kada je pojačana hronična srčana slabost, a napori srpskih i ruskih… »

"Ko ne bude imao masku, dobiće je ispred Hrama": Crkva sluša lekare uoči sahrane Irineja

Telegraf pre 11 dana
Sutra će se služiti Sveta liturgija, telo Njegove svetosti biće izloženo u Hramu. Tom prilikom mi smo odlučili da bez pogovora poslušamo glas struke i da unutra budu samo episkopi i sveštenstvo koje će vršiti liturgiju - rekao je mitropolit… »

Vernici i poštovaoci se opraštaju od patrijarha Irineja, trodnevna žalost u Srbiji i Republici Srpskoj

RTV pre 11 dana
BEOGRAD/BANJALUKA - U Hramu Svetog Save u Beogradu, posle pomena preminulom srpskom patrijarhu Irineju, sveštenici čitaju sveta jevanđelja nad odrom, što će činiti tokom celog dana i noći. Vernici , uz poštovanje epidemiološikih mera, odaju… »

Kovčeg sa telom patrijarha Irineja prenet u Hram Svetog Save, građani se opraštaju širom Srbije

Glas Zapadne Srbije pre 11 dana
Vernici i poštovaoci odaju počast preminulom srpskom patrijarhu Irineju širom zemlje. U Srbiji je juče proglašena trodnevna žalost. Telo patrijarha je iz Saborne crkve preneto u Hram Svetog Save, gde će se sutra biti sahranjen. Građani su pozvani… »

Staklo nad kovčegom, pojedinci ga ljube! Na sanduk sa telom patrijarha postavljena prozirna ploča, samo deo vernika nosi…

Blic pre 11 dana
Liturgiji povodom smrti patrijarha Irineja, koja je održana jutros u Sabornoj crkvi prisustvovao je veliki broj vernika, koji su došli da odaju poslednju počast preminulom patrijarhu. Deo vernika je nosio maske, a poneki i rukavice, u skladu sa… »

LSV: Patrijarha ispratiti uz poštovanje mera Kriznog štaba

B92 pre 11 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas sve na poštovanje mera Kriznog štaba prilikom ispraćaja patrijarha Irineja. LSV je pozvala Vladu Srbije da u potpunosti sprovede mere Kriznog štaba i onemogući dalje širenje korone kako bi se izbegle… »

Nakon opela pitanje je kako se korona prenosi u zatvorenom

Nova pre 11 dana
Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve saopštio je danas da će se tokom molitvenog ispraćaja patrijarha Irineja u Sabornoj crkvi Hramu Svetog Save, SPC striktno pridržavati mera koje su zbog epidemiološke situacije u propisali nadležni… »

Srbija se oprašta od patrijarha, čudesan trenutak na Vračaru: Kad su gardisti unosili kovčeg, zraci sunca obasjali Hram

Kurir pre 11 dana
BEOGRAD - Građani Beograda i vernici danas su u velelepnom Hramu Svetog Save na Vračaru odavali poštu blaženopočivšem patrijarhu Irineju uoči sutrašnje sahrane. Povorka je sa zemnim ostacima patrijarha posle pomena u Patrijaršiji i služenja… »

Postrojena počasna straža: Vojska Srbije zajedno sa narodom ispraća patrijarha Irineja (foto)

Kurir pre 11 dana
Pripadnici Vojske Srbije zajedno sa svojim narodom ispraćaju njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja koji je preminuo juče u 7.07 časova u vojnoj kovid bolnici "Karaburma" od posledica zaraze korona virusom. Pripadnici Garde Vojske Srbije nosili su… »

Neraskidiva veza Vojske i crkve: Pogledajte kako gardisti odaju počast patrijarhu Irineju (foto)

Večernje novosti pre 11 dana
PRIPADINCI Vojske Srbije zajedno sa svojim narodom ispraćaju Njegovu Svetost patrijarha srpskog Irineja, koji je preminuo juče u 7.07 časova u vojnoj kovid bolnici „Karaburma“ od posledica virusa Kovid-19. Pripadnici Garde Vojske Srbije nosili su… »

Ispraćeno telo patrijarha Irineja, Hram spreman za sahranu

Nova pre 11 dana
Zemni ostaci patrijarha srpskog Irineja ispraćeni su jutros iz Saborne crkve, gde su bili izloženi, u Hram Svetog Save na Vračaru. Tamo će patrijarh sutra biti sahranjen. Reporteri Nova.rs na licu mesta su pratili dešavanja vezana za odavanje… »

Ispraćaj patrijarha Irineja: Kovčeg sa telom patrijarha položen na odar ukrašen cvećem, u toku pomen u Hramu Svetog Save…

Blic pre 11 dana
Zemni ostaci patrijarha Irineja preminulog srpskog patrijarha Irineja preneti su jutros oko 8.20 u Patrijaršiju, potom u Sabornu crkvu, odakle su preneti u Hram svetog Save gde će i biti sahranjen sutra. U toku je mali pomen, a u nastavku će… »

Selaković: Po protokolu na sahrani patrijarha govoriće redom vladika Hrizostom, Vučić, Lukić i Dodik

Blic pre 11 dana
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je, po protokolu koji je objavio Sinod SPC, predviđeno da na sahrani patrijarha Irineja govore mitropolit Hrizostom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH… »

Kovčeg sa telom patrijarha Irineja položen na odar sav u cveću, evo kako izgleda untrašnjost najvećeg srpskog Hrama (foto)

Blic pre 11 dana
Povorka sa zemnim ostacima patrijarha Irineja stigla je u Hram svetog Save oko 12.30 časova, posle čega su gardisti Vojske Srbije uneli kovčeg i položili ga na odar ukrašen cvećem u centru Hrama. Naši fotoreporteri su zabeležili kako izgleda Hram… »

I Danilo Vučić odao počast patrijarhu, Kobre ispred Hrama

Nova pre 11 dana
Zemni ostaci patrijarha srpskog Irineja ispraćeni su jutros iz Saborne crkve, gde su bili izloženi, u Hram Svetog Save na Vračaru. Od patrijarha su se oprostili brojni građani, među njima je bio i Danilo, sin predsednika Aleksandra Vučića… »

Građani odali počast preminulom patrijarhu Irineju u Sabornoj crkvi, veliki broj bez maski i distance

Glas Zaječara pre 11 dana
Telo preminulog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja doneto je u Saborni hram Svetog Arhangela Mihaila, gde je održana liturgija. Ispred i unutar Saborne crkve okupio se veliki broj građana. Iako je SPC saopštila da će se tokom ispraćaja… »

Potresni prizori iz hrama: Kovčeg na postamentu od cveća, vernici odaju poslednju počast patrijarhu Irineju (foto/video)

Večernje novosti pre 11 dana
KOVČEG sa telom blaženopočivšeg patrijarha Irineja položen je na postamentu od cveća u Hramu Svetog Save. Zemne ostatke patrijarha je dočekalo desetine vernika. Oni su mirno stajali u redu čekajući da odaju poslednju počast patrijarhu Irineju… »

Poznato ko će govoriti na sahrani patrijarha Irineja

Vesti online pre 11 dana
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da je, po protokolu koji je objavio Sinod SPC, predviđeno da na sahrani patrijarha Irineja govore mitropolit Hrizostom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad… »

Kovčeg pokojnog patrijarha položen na odar: Povorka je stigla u Hram Svetog Save (video)

Mondo pre 11 dana
Pomen će biti služen u 12:30. Pomen će biti služen u 12:30 Telo patrijarha Irineja prvo je bilo uneto rano jutros u Patrijaršiju SPC, a onda je oko pola devet prebačeno u Sabornu crkvu gde je bilo izloženo za vreme liturgije povodom slave te crkve… »

Korona virus, Srbija i SPC: Povorka sa kovčegom patrijarha Irineja krenula ka Hramu Svetog Save

Danas pre 11 dana
Povorka sa kovčegom patrijarha Irineja krenula je ka Hramu Svetog Save, gde će preminuli poglavar Srpske pravoslavne crkve biti sahranjen u nedelju. Prethodno je u Sabornoj crkvi u Beogradu održan pomen Irineju, koji je preminuo od posledica korona… »

Pogledajte kako veličanstveno izgleda Hram iznutra Sve spremno za oproštaj od blaženopočivšeg patrijarha Irineja, odar sav…

Kurir pre 11 dana
BEOGRAD - Povorka sa zemnim ostacima patrijarha Irineja stigla je u Hram svetog Save oko 12.30 časova, posle čega su gardisti Vojske Srbije uneli kovčeg i položili ga na odar u centru Hrama. Pogledajte kako Hram izgleda unutra... (Kurir.rs) Kurir… »

LSV poziva: Razumemo tugu zbog smrti patrijarha, ali mora da se onemogući dalje širenje korone!

Kurir pre 11 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je Vladu da u potpunosti sprovede mere Kriznog štaba i onemogući dalje širenje koronarirusa, a kako bi se izbegle scene koje smo pre nekoliko nedelja imali prilike da vidimo u Podgorici, na sahrani mitropolita… »

Prizor ispred Hrama: Vernici dočekali zemne ostatke patrijarha Irineja dok su zvonila zvona (Foto/video)

Večernje novosti pre 11 dana
ZEMNI ostaci blaženopočivšeg patrijarha Irineja su odo 11:15 časova izneti iz Saborne crkve nakon što je održana praznična i zaupokojena liturgija. Telo patrijarha Irineja je prebačeno u Hram Svetog Save na Vračaru, gde će sutra biti i… »

Građani odali počast preminulom patrijarhu Irineju u Sabornoj crkvi, veliki broj bez maski i distance

Insajder pre 11 dana
Telo preminulog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja doneto je u Saborni hram Svetog Arhangela Mihaila, gde je održana liturgija. Ispred i unutar Saborne crkve okupio se veliki broj građana. Iako je SPC saopštila da će se tokom ispraćaja… »

Telo patrijarha Irineja preneto u Sabornu crkvu /video, foto/

Sputnik pre 11 dana
U Sabornoj crkvi u Beogradu, gde je izložen kovčeg s telom preminulog patrijarha Irineja održana je praznična i zaupokojena liturgija. Kovčeg sa telom patrijarha srpskog Irineja nalazi se u sredini hrama i potpuno je zatvoren, a u delu glave i grudi… »

Sinod SPC: Svi striktno da se pridržavaju mera tokom opraštanja od Irineja

B92 pre 11 dana
Sinod SPC saopštio je dans da će se i sveštenstvo, monaštvo i verni narod tokom ispraćaja patrijarha Irineja striktno pridržavati protivepidemijskih mera. Tako će, napominje Sinod biti i u Sabornom hramu Svetog Arhangela Mihaila i u Spomen-hramu… »

Telo preminulog patrijarha preneto u Sabornu crkvu

Novi magazin pre 11 dana
Garda Vojske Srbije prenela je telo preminulog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja u Sabornu crkvu, gde će biti izloženo za vreme liturgije povodom slave Saborne crkve, Aranđelovdana. Zemni ostaci patrijarha Irineja će krenuti u 11.30 ispred… »

LSV: Patrijarha Irineja ispratiti uz puno poštovanje mera Kriznog štaba

Danas pre 11 dana
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas Vladu Srbije da u potpunosti sprovede mere Kriznog štaba i onemogući dalje širenje korone prilikom ispraćaja posmrtnih ostataka patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irineja. „Da bi se… »

Pogledajte trenutak kada odvoze patrijarha: Irinejevo telo iz Saborne crkve iznela Garda Vojske Srbije (foto/video)

Večernje novosti pre 11 dana
KOVČEG s telom preminulog srpskog patrijarha Irineja iznet je oko 11.15 iz Saborne crkve u Beogradu, odakle će biti prebačen u Hram Svetog Save na Vračaru. Kovčeg je iznela Garda Vojske Srbije, nakon završetka praznične i zaupokojene liturgije koja… »

Narod padao na kolena: Ljudi celivali odar patrijarha, prizori iz Saborne crkve koje niste videli (video)

Večernje novosti pre 11 dana
TOKOM pomena koji je održan upokojenom patrijarhu Irineju u Sabornoj crkvi, bio je prisutan veliki broj vernika koji su se celo jutro opraštali i odavali poslednju poštu. Sanduk u kojem se nalaze zemni ostaci patrijarha Irineja pokriven je prozirnom… »

Skoro niko nema masku, vernici celivaju sanduk patrijarha

Nova pre 11 dana
Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je danas da će se tokom molitvenog ispraćaja patrijarha Irineja, koji će biti održan u Sabornom hramu Svetog Arhangela Mihaila i u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, SPC striktno… »

Kon: Mere oročene na dve nedelje, pa nova analiza

Prva pre 11 dana
Epidemiolog Predrag Kon očekuje da predlog Kriznog štaba, koji se tiče uvođenja restriktivnijih mera, među kojima je ona da svi objekti, osim prehrambenih radnji, apoteka i pumpi, rade do 17 časova, danas ili sutra bude ozvaničen. Kon je na TV Pink… »

Danas očekujte gužve i zatvaranja ulica na ovim lokacijama

Nova pre 11 dana
Zemni ostaci patrijarha Irineja danas će iz Saborne crkve, gde su doneseni jutros, biti prebačeni u Hram Svetog Save na Vračaru. Zato se u strogom centru Beograda danas očekuju povećane gužve i zatvaranja pojedinih ulica. Nova.rs nezvanično saznaje… »

Korona virus: U Srbiji predlog da objekti rade do 17 časova, zaražen sin Donalda Trampa

Danas pre 11 dana
U Srbiji se očekuje odluka o novim merama, dok stručnjaci pozivaju vernike da budu oprezni na ispraćaju i sahrani patrijarha Irineja, a epidemija nastavlja da uzima maha u svetu. Prema poslednjim podacima, u poslednja 24 sata zabeleženo još 6.254… »

Liturgija u Sabornoj crkvi – Mnogi bez maski

Nova pre 11 dana
U Saborjnoj crkvi u Beogradu, gde je izložen kovčeg s telom preminulog patrijarha Irineja, nešto pre devet sati počela je praznična i zaupokojena liturgija.… »

Korona virus, Srbija i SPC: Liturgija u Sabornoj crkvi i pomen za pokojnog patrijarha Irineja

Danas pre 11 dana
U Sabornoj crkvi u Beogradu vernici se danas opraštaju od patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja. Najpre će biti održana liturgija povodom Aranđelovdana, slave Crkve, nakon čega će biti održan pomen patrijarhu. Kovčeg sa njegovim telom… »

Kon: Mere oročene na dve nedelje, pa nova analiza

Dnevnik pre 11 dana
BEOGRAD: Epidemiolog Predrag Kon očekuje da predlog Kriznog štaba, koji se tiče uvođenja restriktivnijih mera, među kojima je ona da svi objekti, osim prehrambenih radnji, apoteka i pumpi, rade do 17 časova, danas ili sutra bude ozvaničen. Kon je… »

Vernici neće moći da celivaju telo patrijarha

Nova pre 11 dana
Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštio je da će se tokom molitvenog ispraćaja patrijarha Irineja, koji će biti održan u Sabornom hramu Svetog Arhangela Mihaila i u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, SPC striktno… »

Otvoren kovčeg u sabornoj crkvi: Ispraćaj patrijarha srpskog Irineja

Mondo pre 11 dana
Ispraćaj upokojenog patrijarha srpskog Irineja počelo je ovog jutra unošenjem kovčega u Patrijaršiju, odakle je preneto u Sabornu crkvu gde će biti izložen za vreme liturgije povodom slave te crkve Svetog arhangela Mihaila. Ispraćaj upokojenog… »

Nema više odstupanja: Dr Kon otkrio na koliko vremena su oročene nove rigorozne mere

Večernje novosti pre 11 dana
EPIDEMIOLOG Predrag Kon očekuje da predlog Kriznog štaba, koji se tiče uvođenja restriktivnijih mera, među kojima je ona da svi objekti, osim prehrambenih radnji, apoteka i pumpi, rade do 17 časova, danas ili sutra bude ozvaničen. Kon je na TV Pink… »

Korona virus: U Srbiji se očekuju nove mere, Meksiko četvrta zemlja po broju smrtnih slučajeva

Danas pre 11 dana
U danu kada je od posledica Kovida-19 preminuo patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, u Srbiji je zabeleženo još 6.254 slučaja zaraze, a širom sveta raste broj zaraženih. Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 sata od posledica korona virusa… »

Ispraćaj patrijarha Irineja: Telo njegove svetosti uneto u Sabornu crkvu, okupljen veliki broj vernika (foto, video)

Mondo pre 11 dana
Vernici neće moći da celivaju ni patrijarha, ni kovčeg. Vernici neće moći da celivaju ni patrijarha, ni kovčeg Telo preminulog patrijarha Irineja uneto je u Sabornu crkvu danas oko 8.30 i izloženo za vreme liturgije povodom slave te crkve, nakon… »

Pregled dana na kuriru: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Kurir pre 11 dana
Pregled najvažnijih vesti za petak 20. novembar. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako: PATRIJARH SRPSKI IRINEJ UPOKOJIO SE U GOSPODU: Poglavar SPC preminuo u vojnoj bolnici od posledica kovida u 91. godini Patrijarh srpski Irinej (91) preminuo… »

Smrt patrijarha - mudri pastir u vučje vreme: Otišao je tihi čovek Jevanđelja

Večernje novosti pre 11 dana
PATRIJARH srpski Irinej (90) upokojio se juče ujutru tačno u 7 časova i sedam minuta u vojnoj kovid-bolnici "Karaburma". Poglavar Srpske pravoslavne crkve, posle višenedeljne borbe, podlegao je posledicama zaraze virusom korona. Njegovo stanje je bilo… »

Neće biti moguće celivanje tela patrijarha Irineja

Danas pre 11 dana
Prema preporukama Kriznog štaba i zbog primene epidemioloških mera, neće biti moguće celivanje tela blaženopočivšeg partijarha Irineja, već će narod u nedelju u Hramu Svetog Save moći da priđe na nekoliko metara od odra, da se pokloni i izađe… »

Kon: Ispraćaj patrijarha je rizik, očekujem da vlada sutra saopšti mere

Danas pre 11 dana
Veliki je rizik ispraćaj i sahrana partijarha Irineja, moja dužnost je da to kažem, takav skup nije epidemiološki prihvatljiv, ali ga niko ne može zabraniti, rekao je danas za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon. On je apelovao na sve… »

Priče o sedoj kosi, pavlu i gračanici: Tri detalja o životu patrijarha Irineja koje smo zaboravili (foto)

Večernje novosti pre 12 dana
PATRIJARH Srpske pravoslavne crkve Irinej (90), preminuo je od posledica korona virusa. Vest da je umro dočekana je sa velikim bolom. Ovo su manje poznati detalji njegovog života. Protojerej Miroljub Stojanović, koji je Irineja upoznao tokom njegovom… »

Čovek blage naravi i jake reči: Ovako je govorio patrijarh Irinej (video)

Blic pre 12 dana
Arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh, Irinej, ostati upamćen po blagoj naravi i "jakoj" reči, veran i crkvii državi. Patrijarh Irinej preminuo je danas u 90 godini. Vest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana… »

Detalji sahrane patrijarha Irineja: Prenos kovčega u Hram Svetog Save, špalir, govornici i cela satnica za subotu i nedelju

Blic pre 12 dana
Telo patrijarha srpskog Irineja biće izloženo sutra u Sabornom hramu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu, a posle toga biće preneto u hram Svetog Save na Vračaru, gde će vernici imati priliku da se oproste sa poglavarom SPC. Prenos kovčega iz… »

U Nikšiću služen pomen srpskom patrijarhu Irineju

Blic pre 12 dana
U Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću danas je služen pomen blaženopočivšem patrijarhu srpskom Irineju. Činodejstvovalo je sveštenstvo Arhijerejskog namesništva nikšićkog, a besedio je protojerej Miodrag Todorović. U Ambasadi… »

Novosti otkrivaju: Protokol ispraćaja patrijarha Irineja, besediće predsednik Vučić

Večernje novosti pre 12 dana
BESEDU nad odrom patrijarha Irineja na dan sahrane, u nedelju 22. novembra, držaće episkop bački Irinej, dok će se u ime države od poglavara SPC oprostiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić - saznaju "Novosti". Protokolom sahrane predviđeno je da… »

Korona virus: U Srbiji se očekuju nove, Meksiko četvrta zemlja po broju smrtnih slučajeva

Danas pre 12 dana
U danu kada je od posledica Kovida-19 preminuo patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, u Srbiji je zabeleženo još 6.254 slučaja zaraze, a širom sveta raste broj zaraženih. Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 sata od posledica korona virusa… »

Vesti dana »