Povezane vesti

Borrell: Budućnost BiH je evropska, ispunite preporuke Evropske komisije

Slobodna Evropa pre 11 dana
Evropska unija (EU) je vodeći ekonomski i svaki drugi partner Bosni i Hercegovini (BiH), a na domaćim vlastima je da intenziviraju napore i ostvare reforme, ocijenio je nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH u subotu (21. novembra) visoki… »

Borel u Sarajevu: Status kandidata kada se pokaže napredak u svih 14 prioriteta

N1 Info pre 11 dana
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednik Evropske komisije Žozep Borel boravi u poseti Bosni i Hercegovini. On se danas sastao sa predsedavajućim i članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine… »

"Nećemo dozvoliti da se ponove sukobi!": Borelj otvoreno o BiH

Pravda pre 11 dana
Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednik Evropske komisije, rekao je danas da je, 25 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma, mir u Bosni i Hercegovini još krhak. - Ovaj mir je i dalje… »

Borrell: Napravimo iskorak od Dejtona ka Briselu

Slobodna Evropa pre 11 dana
Dvije decenije od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma pred Bosnom i Hercegovinom (BiH) su brojni izazovi, a Evropska unija (EU) ostaje njen "saborac", kazao je u subotu (21. novembra) Josep Borrell, potpredsjednik Evropske komisije i visoki… »

Borelj: Dejtonski sporazum obezbedio mir i stabilnost u BiH

Politika pre 11 dana
SARAJEVO - Dejtonski mirovni sporazum je okončao tragični ratni sukob i obezbedio mir i stabilnost u BiH, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj posle susreta sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne… »

Najveća vrednost Dejtonskog sporazuma to što u BiH nema sukoba

Politika pre 11 dana
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je parafiranje Dejtonskog sporazuma na današnji dan 1995. godine istorijski datum za ceo svet, jer je na osnovu dogovora o političkom sistemu BiH uspostavljen mir i omogućena… »

Evo šta Evropa kaže povodom godišnjice dejtonskog sporazuma: "Prošlost je važna, ali mi moramo..."

Pravda pre 11 dana
Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku, je u poseti Sarajevu i u prvom obraćanju je podsetio na važnost mira u Bosni i Hercegovini i ispunjavanja uslova za članstvo u EU. Imali smo iskren i otvoren razgovor o… »

Borel: Status kandidata BiH u EU se može razmatrati tek kada bude napretka u svim prioritetima

Novi magazin pre 11 dana
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Žosep Borel, izjavio je danas u Sarajevu da je godišnjica parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma na danačnji dan 1995. godine, istorijski dan za Bosnu i Hercegovinu, ali i za… »

Godišnjica Dejtona: Dodik i Izetbegović različito o tekovinama sporazuma

N1 Info pre 11 dana
U BIH se obeležava 25. godišnjica Dejtonskog sporazuma. Predstavnici federacije slažu se da je Dejton doneo mir ali imaju različite poglede na to šta dalje i kako su se entiteti u prošlosti ophodili prema sporazumu. Oni su svoje stavove izneli i… »

Dodik: Najveća vrednost Dejtonskog sporazuma to što u BiH nema sukoba

Novi magazin pre 11 dana
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je parafiranje Dejtonskog sporazuma na današnji dan 1995. godine istorijski datum za ceo svet, jer je na osnovu dogovora o političkom sistemu BiH uspostavljen mir i omogućena… »

Dodik: Potpisivanje Dejtonskog sporazuma istorijski datum za ceo svet

Kurir pre 11 dana
Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, ocenio je danas da je potpisivanje Dejtonskog sporazuma istorijski datum za ceo svet, jer je uspostavljen mir na osnovu političkog dogovora o političkom sistemu u BiH i omogućena… »

Borelj u Sarajevu, Dodik: Konsenzus o evropskom putu - vredno dostignuće BiH

RTV pre 11 dana
SARAJEVO - Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da je potpisivanje Dejtonskog sporazuma istorijski datum za ceo svet, jer je uspostavljen mir na osnovu političkog dogovora o političkom sistemu u BiH i… »

"Prošlost je važna, ali se moramo okrenuti budućnosti": Žozep Borelj povodom godišnjice Dejtonskog sporazuma

Blic pre 11 dana
Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku, je u poseti Sarajevu i u prvom obraćanju je podsetio na važnost mira u Bosni i Hercegovini i ispunjavanja uslova za članstvo u EU. - Imali smo iskren i otvoren razgovor… »

„Ostajemo posvećeni Primeni Dejtonskog sporazuma, ali…“

Vesti online pre 11 dana
Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska ostaje posvećena primeni Dejtonskog sporazuma, ali da sigurno neće ginuti za spas nečega što očigledno niko ne želi. – Možda je najveći problem… »

Sastanak članova Predsedništva BiH s Žosepom Boreljom

RTS pre 11 dana
U Sarajevu održan sastanak članova Predsedništva BiH Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa visokim predstavnikom EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Žosepom Boreljom. Ovo je nesumnjivo istorijski dan za Bosnu i Hercegovinu, ali… »

Borelj posle sastanka u Sarajevu: Ovo je nesumnjivo istorijski dan za Bosnu i Hercegovinu, ali i za Evropu

Kurir pre 11 dana
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je u Sarajevu, posle sastanka sa članovima Predsedništva BiH, da je to bio iskren i otvoren razgovor o sadašnjoj situaciji i budućim perspektivama. "Ovo je nesumnjivo… »

Srpska je starija od dejtona! Dodik uzdrmao Sarajevo: Nećemo ginuti za spas nečega što niko ne želi da spasi

Večernje novosti pre 11 dana
PREDSEDAVAJUĆI i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska ostaje posvećena primeni slova Dejtonskog sporazuma, ali da sigurno neće ginuti za spas nečega što očigledno niko ne želi da bude spaseno. - Možda je… »

Vesti dana »