Povezane vesti

BiH: U akciji SIPA-e uhapšene tri osobe zbog izbornih prevara u Srebrenici

Slobodna Evropa 01.12.2020
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su u utorak 1. decembra na području Tuzlanskog kantona i Srebrenice tri osobe zbog prevara u izbornom procesu 2020. godine. Iz SIPA-e je navedeno kako su ove tri osobe… »

Pretresi hapšenja u Srebrenici! Grujičić: Podmetačina i politički pritisak na Bošnjake koji su spremni na suživot i…

Kurir 01.12.2020
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH, uz asistenciju MUP-a Republike Srpske, pretresli su jutros kancelarije Bege Bektića, načelnika Odeljenja za društvene delatnosti opštine Srebrenica. Uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu sa… »

Racija u Srebrenici: Pokušaj obaranja izbora i zastrašivanje Bošnjaka koji glasaju za Srbina

Sputnik 01.12.2020
Na delu je zastrašivanje svih Bošnjaka koji su glasali za mene na izborima, kaže za Sputnjik Mladen Grujičić, novoizabrani načelnik Srebrenice, povodom racije koju provodi agencija BiH — SIPA, zbog navodno naknadno utvrđenih nelegalnosti na… »

Uhapšene tri osobe zbog navodne izborne prevare

Vesti online 01.12.2020
Na području Srebrenice i Tuzle danas su pripadnici bezbednosnih službi uhapsili tri osobe zbog navodne izborne prevare. Privedeni su osumnjičeni da su počinili krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnog dela, falsifikovanje isprave… »

SIPA uhapsila tri osobe zbog sumnje u izborne prevare u Srebrenici

Al Jazeera 01.12.2020
SDP je raspustio Općinsku organizaciju u Srebrenici i izbacio iz stranke Begu Bektića. Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona, na… »

Pretresi u Srebrenici i tuzli: Tri osobe uhapšene zbog izbornih prevara

Blic 01.12.2020
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu su u saradnji sa MUP Republike Srpske i MUP Tuzlanskog kantona, na području Srebrenice i Tuzle, uhapsili tri osobe osumnjičene za izborne prevare. Sumnjiče se da su počinile krivična dela udruživanje radi… »

Hapšenja u Srebrenici i tuzli: Zbog navodne izborne prevare privedeni članovi SDP

Kurir 01.12.2020
Na području Srebrenice i Tuzle danas su pripadnici bezbednosnih službi uhapsili tri osobe zbog navodne izborne prevare. Privedeni su osumnjičeni da su počinili krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnog dela, falsifikovanje isprave… »

Pretresi u Tuzli i Srebrenici zbog manipulacija oko glasanja iz inostranstva

N1 Info 01.12.2020
Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresaju nekoliko lokacija na području Tuzle i Srebrenice. Aktivnosti se sprovode u okviru predmeta Tužilaštva BiH u kojem se više osoba sumnjiči za… »

Istraga prijava građana za glasanje iz inostranstva sipa: pretresa više lokacija na području Srebrenice i Tuzle

Blic 01.12.2020
Po nalogu Tužilaštva BiH na područuju Srebrenice i Tuzle u toku su pretresi zbog nezakonitih radnji u vezi sa nedavno održanim izborima, potvrdili su u Tužilaštvu BiH. Oni su dodali da je u toku pretresi na nekoliko lokacija, piše Srpskainfo. –… »

Akcija SIPA-e: Izborne prevare u Srebrenici i Tuzli

B92 01.12.2020
Tuzla -- Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu sprovodi akciju na više lokacija u Tuzlanskom kantonu i Srebrenici, zbog sumnje na izborne prevare, piše Klix. Prema rečima portparola SIPA-e Luke Miladinovića, akcijom su obuhvaćene tri… »

SIPA upala u Srebrenicu: Očekuju se hapšenja

Večernje novosti 01.12.2020
PRIPADNICI SIPA-e jutros su započeli akciju na četiri lokacija u opštini Srebrenica, a razlog su izborne nepravilnosti na prethodnim lokalnim izborima. Ova informacija potvrđena je iz ove policijske agencije. Akcija se sprovodi po naredbi Tužilaštva… »

Vesti dana »