Povezane vesti

Borelj: Problem Beograda i Prištine rešavati u okviru evropske perspektive

RTS 01.12.2020
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj izjavio je da je ponosan što je ponovo pokrenut dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU, koja jedina može da reši taj spor. Bivši šef evropske diplomatije Havijer Solana poručio je… »

"Srbiju moramo uvesti brzo": Havijer Solana o EU, kosovskom čvoru i ruskom uticaju koji želi da spreči

Blic 01.12.2020
Bivši generalni sekretar Saveta EU Havijer Solana, kaže da je način za rešavanje kosovskog pitanja nastavak pregovora Beograda i Prištine, ali i omogućavanje brzog ulaska Srbije u EU. - Kosovo danas ima mnoge probleme, ali Srbiju moramo uvesti brzo… »

Borell: Rešenje za Srbiju i Kosovo je u okvirima EU

Slobodna Evropa 01.12.2020
Visoki predstavnik Evropske unije (EU), za spoljnu politiku i bezbednost Josep Borell (Žozep Borelj) je poručio da se rešenje o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova treba tražiti u evropskim okvirima. Istraživanje: Suprotstavljeni stavovi… »

"Hvala SAD, ali EU rešava problem": Borel: Odnose Beograda i Prištine rešavati u okviru evropske perspektive

Blic 01.12.2020
Šef diplomatije EU, Žozep Borel, kaže da se sporazum između Beograda i Prištine treba tražiti u okvirima evropske perspektive. Borel je na konfrenciji povodom 10 godina postojanja Evropske službe za spoljne poslove, naglasio da je ponosan na… »

Borelj: Problem Beograda i Prištine rešavati u okviru evropske perspektive

Dnevnik 01.12.2020
BRISEL: Šef diplomatije EU, Žosep Borelj, kaže da se sporazum između Beograda i Prištine treba tražiti u okvirima evropske perspektive. Borelj je na konfrenciji povodom 10 godina postojanja Evropske službe za spoljne poslove, naglasio da je ponosan… »

Borrell: Dogovor Srbije i Kosova u okviru evropske perspektive

Al Jazeera 01.12.2020
Ako nismo u mogućnosti riješiti taj problem, kako da budemo geopolitički igrač u svijetu, kaže šef diplomatije Evropske unije. Šef diplomatije Evropske unije Josep Borrell izjavio jue u utorak da se sporazum između Srbije i Kosova treba tražiti u… »

Borelj: Problem Beograda i Prištine rešavati u okviru evropske perspektive

RTV 01.12.2020
BRISEL - Šef diplomatije EU, Žosep Borelj, kaže da se sporazum između Beograda i Prištine treba tražiti u okvirima evropske perspektive. Borelj je na konferenciji povodom 10 godina postojanja Evropske službe za spoljne poslove, naglasio da je… »

Vesti dana »