Povezane vesti

Ministarstvo razjasnilo: Zarade iz inostranstva oporezuju se u Srbiji

Politika 04.12.2020
Postoje i ugovori o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u kojima je predviđena primena metoda izuzimanja, i prema tim ugovorima naši rezidenti nemaju obavezu plaćanja poreza na dohodak u Srbiji. Rezidenti Srbije obveznici su poreza na dohodak po osnovu… »

Gastarbajteri plaćaju porez na zaradu u inostranstvu

RTS 04.12.2020
Rezidenti Srbije moraju da plate porez na dohodak od prihoda koje ostvare u Srbiji i u inostranstvu, rečeno je u Ministarstvu finansija povodom nedoumica u javnosti poslednjih dana o tome da li su i naši gastarbajteri obavezni da plaćaju porez na… »

Da li gastarbajteri moraju da plaćaju porez: Stiglo zvanično objašnjenje Ministarstva finansija

B92 04.12.2020
Rezidenti Srbije, bilo da zarađuju u zemlji ili u inostranstvu, plaćaju porez u domovini, poručuje Ministarstvo finansija. S obzirom na to da zaposleni na privremenom radu van matice imaju pravo na poreski kredit, a Srbija ima i brojne ugovore o… »

Razrešena dilema oko oporezivanja gastarbajtera: Oglasilo se Ministarstvo finansija i navelo ko mora da plati!

Mondo 04.12.2020
Rezidenti Srbije, bilo da zarađuju u zemlji ili u inostranstvu, plaćaju porez u domovini, poručuje Ministarstvo finansija. Rezidenti Srbije, bilo da zarađuju u zemlji ili u inostranstvu, plaćaju porez u domovini, poručuje Ministarstvo finansija. S… »

Ministarstvo finansija preciziralo koji gastarbajteri moraju da plate porez i u Srbiji

Kamatica 04.12.2020
S obzirom na to da zaposleni na privremenom radu van matice imaju pravo na poreski kredit, a Srbija ima i brojne ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, u praksi su malobrojni oni koji su dužni i srpskim finansijama. Pravo na poreski kredit po… »

Da li gastarbajteri moraju da plaćaju porez: Zvanično objašnjenje Ministarstva finansija

Vesti online 04.12.2020
Rezidenti Srbije, bilo da zarađuju u zemlji ili u inostranstvu, plaćaju porez u otadžbini, poručuje Ministarstvo finansija. S obzirom na to da zaposleni na privremenom radu van matice imaju pravo na poreski kredit, a Srbija ima i brojne ugovore o… »

Stiglo zvanično objašnjenje iz ministarstva finansija: Evo da li gastarbajteri moraju da plaćaju porez

Večernje novosti 04.12.2020
REZIDENTI Srbije, bilo da zarađuju u zemlji ili u inostranstvu, plaćaju porez u domovini, poručuje Ministarstvo finansija. S obzirim na to da zaposleni na privremenom radu van matice imaju pravo na poreski kredit, a Srbija ima i brojne ugovore o… »

Vesti dana »