Povezane vesti

Crna Gora emitovala 750 miliona eura obveznica: "Juče bukvalno izbjegnut bankrot"

Glas Amerike 10.12.2020
PODGORICA — Zvaničnici nova crnogorske Vlada potvrdili su u srijedu da je Crna Gora emitovala obveznice na međunarodnom tržištu u vrijednosti od 750 miliona eura, kako bi pokrila dospjela potraživanja od preko pola milijarde eura, te finansirala… »

Poslanici premijeru: Dostavite odluku o emitovanju obveznica

Nova 10.12.2020
Predsednici poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore, kako vlasti tako i opozicije, obratili su se premijeru Zdravku Krivokapiću, tražeći da im dostavi odluku o emitovanju obveznica. Crnogorsko Ministarstvo finansija emitovalo je državne… »

Crna Gora se zadužila 750 miliona evra da izbegne bankrot

Nova 10.12.2020
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je nova Vlada dobila jednu od najpovoljnijih ponuda prilikom emitovanja državnih obveznica na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona evra. Ministar finansija ističe da je tim zaduživanjem… »

Vlada Crne Gore novim zaduživanjem vraća stare dugove

Nova ekonomija 10.12.2020
Crna Gora je uspešno završila emisiju evroobveznica na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona evra po kamatnoj stopi od 2,95 odsto, a veći deo ovog iznosa upotrebiće za otplatu starih nepovoljnijih dugova, koji uključuju ranije obveznice i… »

Ministar finansija: Crna Gora izbegla bankrot, moguća koncesija na aerodrome

N1 Info 10.12.2020
Novi crnogorski ministar finansija, Milojko Spajić, izjavio je povodom odluke da se država izdavanjem evro-obveznica zaduži 750 miliona evra, čime je Crna Gora u sredu, kako je rekao, izbegla bankrot. On je novinarima rekao da su obveznice izdate pod… »

"Crna Gora juče bukvalno izbegla bankrot, kao i angažman sa MMF-om"

B92 10.12.2020
Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić tvrdi da je ta država jučerašnjim emitovanjem državnih obveznica bukvalno izbegla bankrot. U pitanju je emitovanje obveznica na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona evra. On… »

Bivši premijer Crne Gore traži da se novi izvini zbog netačnih izjava o zaduživanju države

Danas 10.12.2020
Bivši crnogorski premjer Duško Marković je povodom novog zaduženja države od 750 miliona evra, danas izjavio da novi premijer i ministar finansija treba da se izvine zbog populizma, netačnih i teških kvalifikacija koje su iznosili o prethodnoj… »

Vlada Crne Gore: Zaduživanjem od 750 miliona eura izbjegnut bankrot

Slobodna Evropa 10.12.2020
Crna Gora se zadužila 750 miliona eura kako bi se nadoknadio manjak u državnoj kasi i time je izbjegla bankrot, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. Ministarstvo finansija emitovalo je državne obveznice na međunarodnom… »

Crna Gora se zadužila još 750 miliona evra preko obveznica

B92 10.12.2020
Ukupno interesovanje investitora je bilo više milijardi evra. Ministarstvo finansija emitovalo je državne obveznice na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona evra kojima će se nadoknaditi manjak u državnoj kasi u narednoj godini. Obveznice su… »

Crna Gora se zadužila još 750 miliona evra da nadoknadi manjak u državnoj kasi

N1 Info 10.12.2020
Crna Gora se zadužila još 750 miliona evra da nadoknadi manjak u državnoj kasi za iduću godinu, objavili su podgorički mediji,dok je novi ministar finansija Milojko Spaić na Tviteru samo objavio da je "Crna Gora dobila ekonomsku budućnost". To… »

Crna Gora se zadužila 750 miliona evra da nadoknadi manjak u državnoj kasi

Danas 10.12.2020
Crna Gora se zadužila još 750 miliona evra da nadoknadi manjak u državnoj kasi za iduću godinu, objavili su podgorički mediji dok je novi ministar finansija Milojko Spaić na Tviteru samo objavio da je „Crna Gora dobila ekonomsku budućnost”. To… »

Vesti dana »