Povezane vesti

Ponoćni vatromet za doček Srpske Nove godine oduševio Jagodince VIDEO

B92 14.01.2021
Nova godina po julijanskom kalendaru, u Jagodini je dočekana na najlepši mogući način – uz velelepni, raznobojni ponoćni vatromet koji je obezbedila Skupština grada. Zbog situacije sa koronavirusom, koncerta na Gradskom trgu nije bilo, ali… »

Danas je sveti vasilije veliki: Kurir poklanja ikonu sa zlatotiskom i molitvom

Kurir 14.01.2021
Sprska pravoslavna crkva i svi njeni vernici danas obeležavaju Svetog Vasilija Velikog. Dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjanju ikonu sa zlatotiskom i molitvom. U svim hramovima Srpske pravoslavne crkve služi se liturgija Svetog Vasilija… »

Danas je mali božić, Srpska Nova godina, sveti Vasilije: Evo kakvi su običaji i verovanja!

Mondo 14.01.2021
Vernici starokalendarskih pravoslavnih crkava danas obeležavaju Novu godinu po Julijanskom kalendaru, koja se u Srbiji naziva i srpska Nova godina, a obeležava se i Obrezanje Isusa Hrista i sveti Vasilije Veliki. Vernici starokalendarskih pravoslavnih… »

Kafane prazne, a čaše pune želja: Bez tradicionalnih proslava na trgovima i u restoranima , dočekana Nova godina po…

Večernje novosti 14.01.2021
STARA 2020. godina ispraćena je noćas još jednom, ali sada po julijanskom kalendaru. Iako tradicionalnih organizovanih dočeka na trgovima i u restoranima nije bilo zbog poštovanja epidemioloških mera, mnogobrojni Srbi su je ipak, uz muziku sa malih… »

Vatromet, baklje, petarde i moleban u ponoć: Evo kako su građani Srbije dočekali pravoslavnu Novu godina (video)

Blic 14.01.2021
Građani Srbije dočekali su pravoslavnu Novu godinu u svojim domovima, ali uprkos epidemiji korona virusa, ni ove godine nije izostao vatromet koji je doprineo prazničnoj atmosferi. Tradicionalni vatromet ispaljen je tačno u ponoći. Nova 2021. godina… »

Dočekana julijanska Nova godina - prazne ulice glavnog grada VIDEO

B92 14.01.2021
Na julijansku Novu godinu, sinoć su ulice Beograda bile gotovo puste, jer zbog epidemioloških mera nisu bile organizovane proslave na otvorenom prostoru. Kao ni u restoranima i kafićima. Širom gradom ođekivale su salve petardi i topovskih udara, a… »

Danas je mali božić! Slavimo Svetog Vasilija Velikog, a da vas ne bi terao maler, ovo nikako ne radite

Kurir 14.01.2021
U svim hramovima SPC služi se liturgija Svetog Vasilija Velikog kog crkva slavi prvog dana Pravoslavne nove godine. Prema Svetom pismu, Isus Hristos je preuzeo na sebe grehe ljudskog roda, a čin obrezanja se smatra znakom očišćenja od praroditeljskog… »

Vesti dana »