Povezane vesti

U rudniku Breza poginuo rudar, dvojica povrijeđena

Al Jazeera pre 6 dana
Rudarske nesreće razmjerno su česte u rudnicima u Bosni i Hercegovini, zbog loših uvjeta u kojima rade rudari. U jamskom pogonu Rudnika mrkog uglja Breza u četvrtak oko 14:00 sati dogodila se nesreća u kojoj vjerovatno ima povrijeđenih rudara, rekao… »

U nesreći u rudniku u BiH jedan rudar poginuo, dvojica povređena

N1 Info pre 6 dana
Jedan rudar je poginuo, a dvojica su povređena u nesreći koja se desila u u rudniku mrkog uglja Breza, u BiH. Direktor rudnika Breza Muamer Omerhodžić potvrdio je da je na jednom od gradilišta došlo do urušavanja i da je poginuo rudar Adis… »

Velika nesreća u rudniku Breza: Ugalj se obrušio na rudare, Adis Zaimović stradao, još četvorica povređena

Kurir pre 6 dana
Jedan rudar je poginuo, a četvorica su povređena u nesreći koja se desila danas u u rudniku mrkog uglja Breza. Kako se saznaje, stradao je 47-godišnji Adis Zaimović. Predsednik Sindikata rudara Federacije BiH Sinan Husić potvrdio je da je na jednom… »

Tragedija u RUDNIKU mrkog uglja: Urušila se jamska prostorija, stradao rudar

Večernje novosti pre 6 dana
U RUDNIKU mrkog uglja Breza, u objektu "Kamenice" danas je došlo do nesreće u kojoj su četiri rudara povređena, a smrtno je stradao 47-godišnji Adis Zaimović, potvrdio je direktor tog rudnika Muamer Omerhodžić. Predsednik Sindikata rudara FBiH… »

Nesreća u jami: U rudniku Breza jedan rudar poginuo, četiri povređena

Blic pre 6 dana
Jedan rudar je poginuo u nesreći koja se danas dogodila u Rudniku mrkog uglja Breza, potvrdio je Srni predsednik Sindikata rudara Federacije BiH Sinan Husić. Husić je rekao da su u urušavanju jamske prostorije još četiri rudara povređena, te da su… »

Nesreća u rudniku Breza, poginuo rudar, četiri povrijeđena

Slobodna Evropa pre 6 dana
U Rudniku mrkog uglja (RMU) Breza u srednjoj Bosni u četvrtak, 14. januara, došlo je do nesreće prilikom čega su četiri rudara povrijeđena, a jedan je smrtno stradao, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Jasmin Telalović, predsjednik… »

BiH: Nesreća u Rudniku Breza, jedan rudar poginuo

Dnevnik pre 6 dana
SARAJEVO: U nesreći u Rudnika mrkog uglja Breza, danas je jedan rudar poginuo a četiri su povređena. Predsednik Sindikata rudara FBiH Sinan Husić potvrdio je za sarajeski portal Klix da je na jednom od kopova došlo do nesreće, odnosno urušavanja… »

U rudniku Breza poginuo rudar, četvorica povređena

RTS pre 6 dana
Jedan rudar je poginuo a četiri su povređena u nesreći u Rudnika mrkog uglja Breza. Predsednik Sindikata rudara Feracije BiH Sinan Husić potvrdio je za sarajeski portal Kliks da je na jednom od kopova došlo do nesreće, odnosno urušavanja jamske… »

Vesti dana »