Povezane vesti

Kod Bajdena i Viktorija Nuland, poznata po izjavi “F**k EU”

Nova 16.01.2021
Izvesno je da će novoizabrani američki predsednik Džo Bajden za podsekretara za politička pitanja predložiti Viktoriju Nuland, a za zamenicu državnog sekretara Vendi Šerman. Nuland se u javnosti pamti po telefonskom razgovoru koji se desio kada SAD… »

Viktoriji Nuland treća najviša pozicija u Stejt departmentu

Dnevnik 16.01.2021
VAŠINGTON: Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden imenovao je danas Vendi Šerman za zamenicu državnog sekretara, a Viktoriju Nuland za državnog podsekretara za politička pitanja, što znači da će njih dve zauzeti drugu i treću najvišu poziciju u… »

Bajden nominovao dugogodišnje diplomate za vodeće funkcije u Stejt departmentu

Glas Amerike 16.01.2021
VAŠINGTON — Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden nominovao je Vendi Šerman, bivšu diplomatkinju sa dugogodišnjim iskustvom i jednu od ključnih učesnica pregovora sa Iranom o nuklearnom sporazumu 2015. godine, za zamenicu… »

Viktoriji Nuland treća najviša pozicija u Stejt departmentu

RTV 16.01.2021
VAŠINGTON - Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden imenovao je danas Vendi Šerman za zamenicu državnog sekretara, a Viktoriju Nuland za državnog podsekretara za politička pitanja, što znači da će njih dve zauzeti drugu i treću najvišu poziciju… »

Biden nominirao diplomate veterane za najviše državne funkcije

Slobodna Evropa 16.01.2021
Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden nominirao je 16. siječnja američku državu vanjskopolitičku veteranku Wendy Sherman, ključnu pregovaračicu nuklearnog sporazuma s Iranom iz 2015. godine, za drugu najvišu poziciju u State Departmentu… »

Vesti dana »