Povezane vesti

Slučaj Aleksić: Krivica nikad nije i ne može biti na žrtvi

Nova 19.01.2021
Za žrtvu nasilja važno je da zna da je krivica uvek na počiniocu i da one nisu odgovorne za postupke onoga ko im je naneo zlo, ističe Vanja Macanović iz Autonomnog ženskog centra. Ona je objasnila da su nekada potrebni meseci, pa i godine terapije… »

Oglasio se i Miloš Biković

B92 19.01.2021
Miloš Biković oglasio se na društvenim mrežama povodom slučaja silovanja i seksualnog zlostavljanja koje je Miroslav Aleksić sprovodio nad polaznicama njegove škole glume koje je u javnost prvo iznela Milena Radulović. Biković je objavio sliku… »

"Drugarice, bez tebe bih bila sama": Milena Radulović podržala Ivu Ilinčić

B92 19.01.2021
Iva Ilinčić, glumica Beogradskog dramskog pozorišta, još jedna je koja je policiji prijavila čuvenog nastavnika glume Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, nakon što je to uradila njena koleginica Milena Radulović. Glumica se povodom Ivine… »

Brnabićeva: Moramo pružiti podršku ženama koje trpe nasilje

B92 19.01.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić apelovala je na sve da pruže podršku svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja. "Još jednom apelujem na sve da damo prostora pravnoj državi, da sudovi kažu svoje", rekla je premijerka Ana Brnabić za TV Prva… »

Rasplakao me je, a onda zatražio svima da izađu i rekao da to radi jer me voli! Branka Katić o Mikinom teroru

Mondo 19.01.2021
"Jednom me je pitao da li je u redu da se devojčica od 15 godina si*ama probija kroz svet" "Jednom me je pitao da li je u redu da se devojčica od 15 godina si*ama probija kroz svet" Glumica Branka Katić oglasila se nakon ispovesti Milene Radulović i… »

Nije čas prošao da mi nije govorio da sam glupa i slao me na umivanje: Ispovest Branke Katić o teroru Mike Aleksića koji je…

Kurir 19.01.2021
Nakon ispovesti Milene Radulović i Ive Ilinčić koje tvrde da ih je profesor glume Miroslav Aleksić godinama seksualno uznemiravao oglasila se Branka Katić i poslala punu podršku mladim koleginicama. - Dajem svoju punu podršku mojim mladim… »

Branka Katić: I danas se sećam Aleksićevog mentalnog nasilja

Nova 19.01.2021
Dajem svoju punu podršku mojim mladim koleginicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima. Žao mi je zbog svega što su prošle i divim im se jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi, rekla je za Nova.rs glumica Branka Katić, koja je… »

Glumica o šoku zbog Milene radulović: Milena Vasić se prisetila susreta s "neprijatnim i navalentnim" Mikom Aleksićem

Mondo 19.01.2021
Glumica u Jutarnjem programu govorila o uhapšenom nastavniku glume Miki Aleksiću. Glumica u Jutarnjem programu govorila o uhapšenom nastavniku glume Miki Aleksiću Brojne javne ličnosti su uputile reč podrške glumicama koje su prijavile nastavnika… »

Ispovest glumice o zlostavljanju izazvala veliki broj reakcija

Danas 19.01.2021
Priča koja je pokrenula lavinu i osnažila Srbiju Nakon glumice Milene Radulović (26) i četiri devojke koje su prvobitno prijavile vlasnika glumačke škole Miroslava Miku Aleksića za silovanje i seksualno zlostavljanje, pridružile su im se još dve… »

Brnabić o slučaju Mika Aleksić: Pozivam sve u društvu da se ne šale sa tim stvarima, ovo je izuzetno teška tema

Blic 19.01.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je danas bi čitavo društvo, a posebno javne ličnosti i mediji trebalo da pruže podršku svim ženama koje trpe bilo koji vid nasilja, te naglasila da sa takvim stvarima niko ne sme da se šali. Ona… »

Brnabić o slučaju mike aleksića: Komentarisala seksualno zlostavljanje, pa se osvrnula i na neslane šale!

Mondo 19.01.2021
Premijerka je istakla da bi danas čitavo društvo, a posebno javne ličnosti i mediji trebalo da pruže podršku svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja. Premijerka je istakla da bi danas čitavo društvo, a posebno javne ličnosti i mediji trebalo… »

Društvo je nespremno da prizna odgovornost nasilnika

Danas 19.01.2021
Tanja Ignjatović, psihološkinja iz Autonomnog ženskog centra Pored ogromne podrške glumicama sa iskustvom seksualnog zlostavljanja koje su proživele u privatnoj školi glume, nisu zanemarljive poruke dela javnosti koje osuđuju žrtve zato što su… »

Bes poznatih na društvenim mrežama: Evo kakvu kaznu traže za Miku Aleksića!

Mondo 19.01.2021
Brojne javne ličnosti su uputile reč podrške glumicama koje su prijavile nastavnika glume koji ih je silovao i polno uznemiravao, nakon čega su zatražile i najstrožu kaznu. Brojne javne ličnosti su uputile reč podrške glumicama koje su prijavile… »

Glumica Iva Ilinčić takođe progovorila o Aleksićevom zlostavljanju

N1 Info 19.01.2021
Glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić, koja je zajedno sa još par devojaka prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, za Blic je iznela svoju priču, prenosi nova.rs. Ilinčić je za Blic otkrila da je… »

Uspon i pad mike Aleksića: Producent poznat po pedagoškom radu, briljantni manipulator, režiser, scenarista privržen Arkanu

Blic 19.01.2021
Ispovest mlade i perspektivne glumice Milene Radulović o tome da ju je još kao sedamnaestogodišnjakinju silovao učitelj škole glume Miroslav Mika Aleksić, potresla je i potresa javnost. Tim pre što se, kako se navodi, to ponavljalo, a nije bila i… »

Javno progovorila još jedna glumica koja je Aleksića prijavila policiji

Sputnik 19.01.2021
Iva Ilinčić (24), glumica Beogradskog dramskog pozorišta, još jedna je devojka koja je policiji prijavila čuvenog nastavnika glume Miroslava Miku Aleksića (68). Prvi put je, kako kaže, seksualno zlostavljana sa 17 godina. Usledio je period pauze do… »

Glumci bodre Ivu Ilinčić! U bolnoj ispovesti otkrila da ju je Mika Aleksić zlostavljao, kolege jednoglasno: "Nisi sama…

Blic 18.01.2021
Iva Ilinčić (24), glumica Beogradskog dramskog pozorišta, policiji je prijavila čuvenog nastavnika glume Miroslava Miku Aleksića (68) za zlostavljanje, nakon što je to uradila Milena Radulović (25). Ivina ispovest potresla je mnoge, a ovim povodom… »

"Moja drugarice, bez tebe bih bila sama" Milena Radulović poslala snažnu poruku Ivi Ilinčić

Blic 18.01.2021
Iva Ilinčić (24), glumica Beogradskog dramskog pozorišta, još jedna je koja je policiji prijavila čuvenog nastavnika glume Miroslava Miku Aleksića (68) za zlostavljanje, nakon što je to uradila njena koleginica Milena Radulović. Milena se povodom… »

I Iva Ilinčić žrtva mike Aleksića? Stidela sam se zato što me je zlostavljao - kažu da sam mu dala povoda, a ja 17, a on…

Večernje novosti 18.01.2021
- PRE nekih godinu dana prvi put sam sebi rekla: “Ne, Iva! Mika te nije čeličio za glumu, nije te kao glumicu testirao, nego te je zlostavljao. Veoma te je zlostavljao! I zlostavljao je mnoge druge. I zlostavljaće. Neće se nikad zaustaviti!”… »

I mlada glumica Iva Ilinčić odučila da javno progovori: "Stidela sam se zato što me je Mika zlostavljao"

Blic 18.01.2021
- Pre nekih godinu dana prvi put sam sebi rekla: “Ne, Iva! Mika te nije čeličio za glumu, nije te kao glumicu testirao, nego te je zlostavljao. Veoma te je zlostavljao! I zlostavljao je mnoge druge. I zlostavljaće. Neće se nikad zaustaviti!” Ovako… »

Vesti dana »