Povezane vesti

Cikotić: Protjeran migrant iz BiH koji je izazvao incident

Slobodna Evropa 21.01.2021
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić kazao je da je osobi, koja je u srijedu uveče izazvala incident u migrantskom kampu u Blažuju, nedaleko od Sarajeva, izrečena mjera protjerivanja iz Bosne i Hercegovine. On je to izjavio nakon… »

Migranti udarili na policiju!

Vesti online 21.01.2021
U Blažuju, kod Sarajeva, u sredu uveče veliki broj migranata se sukobio s policijom nakon što su pripadnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pokušali da iz ovog kampa izvedu jednog od vođa migranata, koji je, kako se navodi u saopštenju… »

Tuča 2.000 migranata, povređeno više policajaca VIDEO

B92 21.01.2021
Sarajevo -- U neredima koji su se dogodili u migrantskom kampu Blažuj, kod Sarajeva, oštećeno je 20 službenih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Oštećeno je i nekoliko vozila IOM-a, izjavio je danas kantonalni ministar Admir… »

Upozorenje stručnjaka: Može doći do prelivanja incidenta van kampova u BiH – tu su i sirijski ratnici

Sputnik 21.01.2021
Incidenti će biti sve teži i češći ako se nešto ne preduzme, a posebno je opasno to što među migrantima ima i onih koji su stigli sa sirijskog ratišta što lako može da dovede do prelivanja sukoba van migrantskih kampova, upozorava za Sputnjik… »

Nakon sukoba u migrantskom kampu: Cikotić: Jednoj osobi izrečena mera proterivanja iz BiH

Blic 21.01.2021
Mera proterivanja iz BiH izrečena je jednoj osobi zbog sukoba migranata u Blažuju i napada na policiju i službenike Međunarodne organizacije za migracije (IOM), izjavio je ministar bezbednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić. Cikotić je naveo da… »

U sukobu migranata i policije u Sarajevu oštećeno 20 vozila MUP-a

RTV 21.01.2021
SARAJEVO - U neredima koji su se dogodili u migrantskom kampu Blažuj, kod Sarajeva, oštećeno je 20 službenih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i nekoliko vozila IOM-a, izjavio je danas kantonalni ministar Admir Katica. Katica… »

Posledica haosa u migrantskom kampu u Blažuju: Uništeno 26 automobila, policiju gađali kamenjem (video)

Blic 21.01.2021
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica izjavio je danas da je tokom sukoba u mitrantskom kampu u Blažuju pričinjena velika materijalna šteta na vozilima kantonalne Uprave policije MUP jer je oštećeno 20 vozila i šest automobila… »

Neredi u migrantskom centru kod Sarajeva, povređena dva policajca i službenik

N1 Info 21.01.2021
Dva policajca i službenik imigracionog centra povređeni su u sukobu u migrantskom kampu u Blažuju kod Sarajeva, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Prema policijskom saopštenju, do tuče migranata došlo je… »

Otkriveni detalji sukoba u blažuju: Migrant uvredio proroka Muhameda, krenuo haos! Pogledajte snimke sukoba sa policijom…

Kurir 21.01.2021
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su se oglasili o sinoćnjim dešavanjima u migrantskom kampu Blažuj u Sarajevu gde su izbili veliki sukobi policije i migranata. Kako navode, u sredu 20 sati službenici privremenog imigracionog… »

Hiljade migranata gađale kamenicama policiju: Jedan od njih snimio žestok sukob u Blažuju (video)

Kurir 21.01.2021
U sinoćnjim neredima u Blažuju kod Sarajeva oko 2.000 migranata se sukobilo s policijom, a sudeći prema snimcima koji kruže društvenim mrežama, bilo je izuzetno teško obuzdati migrante koji su kamenjem gađali policijske službenike i vozila. Na… »

U neredima u migrantskom centru kod Sarajeva povređena dva policajca i jedan službenik

Novi magazin 21.01.2021
Dva policajca i službenik imigracionog centra povređeni su u sukobu u migrantskom kampu u Blažuju kod Sarajeva, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Prema policijskom saopštenju, do tuče migranata došlo je… »

Masovni neredi u migrantskom centru kod Sarajeva

Politika 21.01.2021
SARAJEVO - Dva policajca i službenik imigracionog centra povređeni su u sukobu u migrantskom kampu u Blažuju kod Sarajeva, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Prema policijskom saopštenju, do tuče migranata… »

Migranti u Blažuju povredili dvojicu policajca, oštećeno više vozila

RTS 21.01.2021
Dva policajca MUP-a Kantona Sarajevo zatražila su medicinsku pomoć nakon intervencije na suzbijanju nereda u migrantskom kampu u Blažuju, potvrdio je za Kliks portparol Operativnog centra MUP-a KS Mirza Hadžiabdić. U neredima i sukobu s policijom… »

Haos u Sarajevu: Migranti prevrnuli nekoliko vozila, povređeni policajci /video/

Sputnik 21.01.2021
U migrantskom kampu u Blažuju izbili su neredi nakon što su radnici Međunarodne organizacije za migracije pokušali da u drugi kamp premeste migranta koji je narušavao red. U sukobima su povređena dva policajca MUP-a Kantona Sarajevo, a sedmoro… »

Sukob policije i migranata u Blažuju: Prevrtali policijska vozila, povređena dva pripradnika MUP, privedeno sedam ilegalnih…

Blic 21.01.2021
Epilog sinoćnjeg haosa u prihvatnom centru u Blažuju su dva povređena policajca, nekoliko oštećenih vozila, a privedeno je sedam migranta. Radnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pokušali su da u drugi kamp premeste jednog migranta koji… »

Nezapamćeni sukobi policije i migranata kod Sarajeva: Specijalci došli sa psima da obuzdaju haos, kola prevrnuta, ima…

Kurir 21.01.2021
Veliki sukob izbio je tokom noći u kampu Blažuj između migranata i policije, a povređena su dva policajca i prevrnuta tri policijska automobila. Slični sukobi nisu zapamćeni u Bosni i Hercegovini, ali ni regiji, javljaju lokalni mediji. U ovim… »

Potpuni haos u migrantskom kampu: Napadnuta policija, jezivi snimak sukoba - specijalci sa psima morali da reaguju (video)

Večernje novosti 21.01.2021
SINOĆ je u kampu Blažuj u Sarajevu izbio nered u kojem su povređena dva policajca, a prevrnuta su i dva policijska automobila. Privedeno je sedam migranta. Do nereda u kampu Blažuj je došlo nakon što su radnici Međunarodne organizacije za migracije… »

Neredi u migrantskom kampu u BiH: Povređena dva policajca, prevrnuto više vozila

Telegraf 21.01.2021
Do incidenta je došlo pošto su radnici IOM-a pokušali da premeste u drugi kamp jednog migranta koji je narušavao red u kampu. Dva policajca MUP-a Kantona Sarajevo zatražila su medicinsku pomoć posle suzbijanja nereda u migrantskom kampu u Blažuju… »

Vesti dana »