Povezane vesti

Emir Kusturica za Nova.rs o Miri Furlan: Bila je briljantna

Emir Kusturica za Nova.rs o Miri Furlan: Bila je briljantna

Nova 22.01.2021
Jedna od diva čiji je udio u zlatnom periodu jugoslovenske kinematografije bio ogroman, kaže za Nova.rs reditelj Emir Kusturica na vest o smrti Mire Furlan, jedne od glumica iz njegovog slavog ovenčanog ostvarenja "Otac na službenom putu“. Film po… »
Bila je krha i snažna, a istovremeno i hrabra! Reditelj Rajko Grlić se oprostio od Mire Furlan

Bila je krha i snažna, a istovremeno i hrabra! Reditelj Rajko Grlić se oprostio od Mire Furlan

Kurir 22.01.2021
Filmski reditelj Rajko Grlić istakao je da je preminula Mira Furlan bila najveća jugoslovenska i hrvatska glumica njegove generacije. „Krhka i snažna, krajnje osetljiva i istovremeno hrabra žena. Bila je začuđujuće obrazovana i nadasve… »
Rajko Grlić o Miri Furlan: Najveća glumica moje generacije

Rajko Grlić o Miri Furlan: Najveća glumica moje generacije

Nova 22.01.2021
Bila je, i takva će zauvijek ostati: prava heroina, kaže za Nova.rs reditelj Rajko Grlić povodom smrti velike glumice Mire Furlan. – Mira je bila najveća jugoslavenksa i hrvatska glumica moje generacije. Krhka i snažna, krajnje osjetljiva i… »
Radoslav Zelenović o Miri Furlan: Otišla je istinska diva

Radoslav Zelenović o Miri Furlan: Otišla je istinska diva

Nova 22.01.2021
Bivši direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović izjavio je danas, povodom smrti glumice Mire Furlan, da je otišla istinska diva jugoskovenske kinematografije, koje je podjednako plenila svojom inteligencijom i na filmu i u životu. Zelenović… »

Vesti dana »