Povezane vesti

EU: Konstruktivan razgovor sa AstraZenecom, ipak i dalje nejasna dostava vakcina

Slobodna Evropa 27.01.2021
Bio je konstruktivan ton tokom sastanka predstavnika EU sa izvršnim direktorom Astrazeneke (AstraZeneca) u sredu veče, napisala je na Tviteru evropska komesarka za zdravlje Stella Kyriakides (Kiriakides). "EU ostaje ujedinjena i čvrsta. Ugovorne… »

Pregovori kompanije AstraZeneka i EU odloženi za četvrtak

Dnevnik 27.01.2021
BRISEL: Ministar zdravstva Austrije Rudolf Anšober izjavio je da su pregovori između AstraZeneke i EU, na zahtev britansko-švedske kompanije, odloženi za jedan dan, do sutra. "Po mome mišljenju, to nije veliki problem", izjavio je austrijski ministar… »

"Brisel je pogrešio": Šta je rekao direktor AstraZeneke zbog kojeg je nastao novi haos u EU zbog vakcina

Blic 27.01.2021
Kompanija AstraZeneka koja je u saradnji sa Univerzitetom Oksford razvila vakcinu protiv korone, našla se u konfliktu sa Evropskom unijom zbog navodnog kašnjenja dostave naručenih doza te vakcine. Tome su prethodili intervjui izvršnog direktora koji… »

Astrazeneka ipak na sastanku večeras

B92 27.01.2021
Brisel -- Evropska komisija potvrdila je da se kompanija Astrazeneka povukla sa današnjeg sastanka, na kome se govorilo o zalihama vakcine protiv kovida 19. Ministar zdravstva Austrije Rudolf Anšober izjavio je da su pregovori između AstraZeneke i EU… »

Eskalacija haosa sa vakcinama u EU: Zvaničnik EU: AstraZeneka neće na sastanak sa Briselom

Blic 27.01.2021
Jedan zvaničnik Evropske unije je rekao da se kompanija AstraZeneka povukla sa sastanka zakazanog za sredu oko zaliha vakcine protiv kovid-19, prenosi "Rojters". Evropska komisija je potvrdila da su ih predstavnici kompanije Astra Zeneke jutros… »

Astrazeneka: Ne uzimamo vakcine od Evropljana da bismo ih drugde bolje prodali

Politika 27.01.2021
LONDON/PARIZ – Britanska farmaceutska kompanija Astrazeneka sigurno ne uzima vakcine od Evropljana da bi ih negde drugde bolje prodala, izjavio je izvršni direktor te kompanije Paskal Sorio. „To ne bi imalo smisla”, rekao je Sorio u intervjuu… »

AstraZeneka: Ne uzimamo vakcine od Evropljana da bi ih drugde bolje prodali

Novi magazin 27.01.2021
Britanska farmaceutska kompanija AstraZeneka sigurno ne uzima vakcine od Evropljana da bi ih negde drugde bolje prodala, izjavio je izvršni direktor te kompanije Paskal Sorio. "To ne bi imalo smisla", rekao je Sorio u intervjuu medijima koji je preneo… »

Astrazeneka se povukla iz pregovora sa EU

Radio 021 27.01.2021
Britansko-švedska farmaceutska kompanija Astrazeneka neće učestvovati na današnjem sastanku sa EU zakazanom da bi se razgovaralo o isporukama vakcine tog proizvođača, tvrdi neimenovani izvor u EU, a prenosi Rojters. U izveštaju agencije se navodi… »

Pregovori "Astra-Zeneke" i EU o isporukama vakcina odloženi za sutra

RTS 27.01.2021
Sastanak britansko-švedske farmaceutske kompanije "Astrazeneke" i Evropske unije na kojem je trebalo da se razgovara o isporukama vakcine tog proizvođača, odložen je za sutra, rekao je austrijski ministar zdravlja Rudolf Anšober, prenosi "Rojters"… »

Haos sa nabavkom vakcina: AstraZeneka se povukla sa važnog sastanka sa EU, a njihov direktor je dodatno dolio ulje na vatru

Kurir 27.01.2021
Proizvođač vakcina protiv koronavirusa, AstraZeneka, povukao se sa sastanka sa EU, zakazanog za danas, u jeku sve ozbiljnije prepirke oko nabavke cepiva. Na sastanku je trebalo da se razgovara o isporukama vakcine tog proizvođača, tvrdi neimenovani… »

Šef AstraZeneke: Ugovor sa EU o vakcinama “nije obavezujuć”

Nova 27.01.2021
Razumem ja Evropsku uniju ali moram da naglasim jednu važnu činjenicu - naša ugovorna obaveza je da se "maksimalno potrudimo", poručio je Paskal Sorio. Izvršni direktor AstraZeneke šokirao je Evropsku uniju najavivši da će prve isporuke njihove… »

Astrazeneka: Ne uzimamo vakcine od Evropljana da bi ih drugima bolje prodali

Danas 27.01.2021
Britanska farmaceutska kompanija Astrazeneka sigurno ne uzima vakcine od Evropljana da bi ih negde drugde bolje prodala, izjavio je izvršni direktor te kompanije Paskal Sorio. „To ne bi imalo smisla“, rekao je Sorio u intervjuu medijima koji je… »

AstraZeneka se povukla iz pregovora sa EU

Nova 27.01.2021
Proizvođač vakcina AstraZeneka odbio je da se sastane sa najvišim zvaničnicima EU i razmotri probleme koji su nastali sa proizvodnjom vakcine protiv korone. Sastanak je otkazan posle eksplozivnog intervjua sa izvršnim direktorom AstraZeneke Paskalom… »

Pitanje zaliha vakcine: AstraZeneka se povukla iz pregovora sa Briselom!

Mondo 27.01.2021
Otkazivanje je usledilo nakon eksplozivnog intervjua sa izvršnim direktorom AstraZeneke. Otkazivanje je usledilo nakon eksplozivnog intervjua sa izvršnim direktorom AstraZeneke. Jedan zvaničnik Evropske unije je rekao da se kompanija AstraZeneka… »

Neće učestvovati na sastanku sa EU: AstraZeneka se povukla iz pregovora sa Briselom

Večernje novosti 27.01.2021
BRITANSKO-švedska farmaceutska kompanija AstraZeneka neće učestvovati na današnjem sastanku sa EU zakazanom da bi se razgovaralo o isporukama vakcine tog proizvođača, tvrdi neimenovani izvor u EU, a prenosi Rojters. U izveštaju agencije se navodi… »

Bura u EU oko vakcine Astrazeneka, najednom je nema, sumnje u efikasnost

Danas 26.01.2021
Evropska unija (EU) je ljuta na laboratoriju Astrazeneka jer sumnja da je drugom kupcu skuplje preprodala milione doza vakcine protiv korona virusa ranije ugovorene za EU, a pojavile su se i tvrdnje da ta vakcina slabo štiti starije od 65 godina, navode… »

Vesti dana »