Povezane vesti

Odnosi sa SAD su temelj našeg budućeg napretka

Politika 15.02.2021
VAŠINGTON – Srbija želi da njeni odnosi sa SAD budu temelj našeg budućeg napretka, razvoja i stabilnosti, rekao je danas ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić na virtuelnom obeležavanju Dana državosti Srbije, u organizaciji ambasade… »

Đurić: Odnosi sa SAD su temelj našeg budućeg napretka

RTV 15.02.2021
VAŠINGTON - Srbija želi da njeni odnosi sa SAD budu temelj našeg budućeg napretka, razvoja i stabilnosti, rekao je danas ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Ðurić na virtuelnom obeležavanju Dana državosti Srbije, u organizaciji ambasade. Ðurić… »

Srbija slavi Dan državnosti

Glas Amerike 15.02.2021
Srbija u ponedeljak slavi Dan državnosti. Praznik je obeležava se polaganjem venaca i cveća na spomenik voždu Karađorđu Petroviću u Orašcu, kao i dodelom odlikovanja zaslužnim pojedincima i ustanovama koje uručuje predsednik Aleksandar Vučić… »

Vučić uručio odlikovanja povodom Dana državnosti: Zaštita zdravlja građana imperativ i privilegija (video)

Srbija danas 15.02.2021
Nagrađeni odlikovanja primili u Palati Srbija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Nagrađeni odlikovanja primili u Palati Srbija. On je na početku… »

Vučić dodelio priznanja povodom Dana državnosti: Na Sretenje uručena odlikovanja zaslužnima

Telegraf 15.02.2021
Odlikovano je čak 164 pojedinca i institucija, među kojima je i 20 stranih državljana, a 20 odlikovanja dodeljeno je posthumno. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u oblasti kulture… »

Đurić: Odnosi sa SAD su temelj našeg budućeg napretka

B92 15.02.2021
Srbija želi da nejni odnosi sa SAD budu temelj našeg budućeg napretka, razvoja i stabilnosti, rekao je danas ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Djurić, To je izjavio na virtuelnom obeležavanju Dana državosti Srbije, u organizaciji ambasade… »

Vučić uručio odlikovanja povodom Dana državnosti, priznanje dobila i novinarka Politike Danijela Davidov Kesar

Politika 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama i poručio da je Sretenje je veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država. Na svečanosti u… »

“Još nemamo osnovne slobode koju garantuje Sretenjski Ustav”

Nova 15.02.2021
Istoričar Milivoj Bešlin kaže da Srbija proslavlja Sretenje kao Dan državnosti, a da više od 200 godina kasnije još nije došla do poštovanja osnovnih sloboda koje garantuje ovaj Ustav, jer ga vlast krši svakog dana. Bešlin kaže da izborom… »

Ðurić: Odnosi sa SAD su temelj našeg budućeg napretka

Nova 15.02.2021
Srbija želi da nejni odnosi sa SAD budu temelj našeg budućeg napretka, razvoja i stabilnosti, rekao je danas ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Ðurić na virtuelnom obeležavanju Dana državosti Srbije, u organizaciji ambasade. Ðurić je podsetio… »

Đurić iz Vašingtona za dan državnosti: Odnosi sa SAD su temelj budućeg napretka Srbije

Kurir 15.02.2021
Srbija želi da njeni odnosi sa SAD budu temelj našeg budućeg napretka, razvoja i stabilnosti, rekao je danas ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić na virtuelnom obeležavanju Dana državosti Srbije, u organizaciji ambasade. Đurić je podsetio… »

Svetogrđe! Vučić na Sretenje dodelio orden Marini Abramović! Evo svih 170 imena (spisak)

Pravda 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja "zaslužnim pojedincima i institucijama", povodom Dana državnosti Srbije. A prilikom dodele ordena, Vučić nije birao, pa je u isti koš trpao i patrijarhe i one koji su prepoznati kao… »

Svetogrđe! Vučić na Sretenje dodelio orden Marini Abramović! Evo svih 170 imena (spisak)

Pravda 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja "zaslužnim pojedincima i institucijama", povodom Dana državnosti Srbije. A prilikom dodele ordena, Vučić nije birao, pa je u isti koš trpao i patrijarhe i one koji su prepoznati kao… »

Sretenjskim duhom inspirisana Srbija danas primer mnogima u svetu

Politika 15.02.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na obeležavanju Dana državnosti da je Sretenjskim duhom inspirisana Srbija danas postala primer mnogima u svetu. Ona je u Marićevića jaruzi kod Orašca, gde je vožd Karađorđe Petrović 1804. godine podigao… »

Ordeni za lekare, Borisova, Kusturicu, Stefana Milenkovića, Marinu Abramović…

N1 Info 15.02.2021
Ordenom Republike Srbije na lenti odlikovan je zamenik predsednika Vlade Rusije Jurij Borisov, za učvršćivanje saradnje i prijateljstva između Srbije i Ruske Federacije. Državna priznanja dobili su posthumno i doktori koji su preminuli u borbi za… »

Sretenje je veoma poseban Dan za Srbe: Slavimo ga kao Dan državnosti zbog Prvog srpskog ustanka i Ustava, ali ne samo zbog…

Kurir 15.02.2021
Proslavom Dana državnosti obeležavamo sećanje na početak Prvog srpskog ustanka i donošenje ustava Kneževine Srbije 1835. godine. Ovaj dan je ujedno i veliki verski praznik, a za njega se vezuje i veliko broj narodnih običaja. Sretenje se slavilo… »

Ordenje dobili Bajaga, Bora Čorba, Brega, Pero Zubac, Kusturica, reditelj “Dare iz Jasenovca”, ruski vajar

Zrenjanin danas 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama i poručio da je Sretenje je veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država. Na svečanosti u… »

Vučić uručio odlikovanja povodom Dana državnosti

RTS 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama i poručio da je Sretenje veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država. Na svečanosti u Palati… »

Državna ceremonija u Orašcu; Brnabićeva: Srbija i u teškim vremenima postaje sve jača

RTS 15.02.2021
Centralna svečanost povodom Dana državnosti održana je u Orašcu. U tom mestu je doneta odluka o podizanju ustanka protiv Turaka, a za vožda je izabran Karađorđe Petrović. Premijerka Ana Brnabić i predsednica RS Željka Cvijanović prisustvovale… »

Šta nije u redu sa Danom državnosti?

Danas 15.02.2021
Od 2001. godine, Republika Srbija svakog 15. februara slavi Dan državnosti. Prema aktuelnom Zakonu o državnim i drugim praznicima, taj dan se obeležava u spomen Prvog srpskog ustanka 1804. i donošenja Sretenjskog ustava 1835. godine. Ipak… »

Brnabić: Duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas

B92 15.02.2021
Orašac -- Predsednica vlade poručila u Orašcu gde je odražana državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti, da duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas. Danas je, kako je istakla Ana Brnabić, Srbija postala jaka i moderna država koja… »

Selaković: I Karađorđevi ustanci se napajali snagom sa kosovskog izvora

RTV 15.02.2021
BEOGRAD - Nacionalni praznici na simboličkom nivou opisuju karakter jednog naroda, u tom smislu je naš Dan državnosti višestruko važan i narativan praznik, jer su naši preci najpre na Sretenje 1804. godine podigli ustanak protiv Turaka, a onda na… »

Veliki dan za Srbiju: Danas je dan kada se rađala Srbija, hvala junacima našeg doba! Priznanja i za lekare (foto) (video)

Kurir 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručuje danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Ceremonija dodele odlikovanja počela je intoniranjem himne Bože pravde. Himnu je otpevao otpevao Oliver Njego… »

Mališani koji su oduševili Srbiju: Predsednik Vučić se fotografisao sa članovima hora "Čarolija" (foto)

Večernje novosti 15.02.2021
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas povodom Dana državnosti Srbije odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Veličanstvena ceremonija je završena pesmom "Ovo je Srbija" u izvođenju hora "Čarolija", pod… »

Vučić uručio 170 odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije

Danas 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, povodom Dana državnosti Srbije. Vučić je ocenio da je Sretenje jedan od najvažnijih datuma u verskoj i političkoj istoriji zemlje jer je to… »

“Duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas”

Vesti online 15.02.2021
Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Orašcu gde je održana državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti – Sretenje, da duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas kada je Srbija postala jaka i moderna država koja… »

Brnabić iz orašca: Sretenje obeležavamo i u godini najveće krize od Drugog svetskog rata

Kurir 15.02.2021
Duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas kada je Srbija postala jaka i moderna država koja vrednuje svoju istoriju i tradiciju i brine o građanima, nacionalnim interesima i ekonomiji poručila je danas na svečanoj ceremoniji obeležavanja Dana… »

Predsednica Republike Srpske iz orašca: Sretenje je simbol slobode i države

Kurir 15.02.2021
Srbija je lider u regionu i dovoljno je jaka i odlučna da se uhvati u koštac sa izazovima koje nosi budućnost, poručila je danas predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović na centralnoj ceremoniji obeležavanja Dana državnosti u Orašcu… »

Položen venac na Karađorđev sarkofag

Nova 15.02.2021
Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević danas je, u okviru obeležavanja Dana državnosti Srbije - Sretenja, položila lovorov venac na sarkofag vožda Karađorđa u crkvi Svetog Djorđa na Oplencu. Vence… »

Bora Đorđević za "Novosti" nakon odlikovanja: "Srbija nije istetovirana samo na mojoj koži, već i na mojoj duši"

Večernje novosti 15.02.2021
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas povodom Dana državnosti Srbije odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Veliki broj zaslužnih pojedinaca i institucija je odlikovan, a među njima je i proslavljeni roker Bora… »

Brnabić u Orašcu: Srbija inspirisana sretenjskim duhom, danas primer mnogima

N1 Info 15.02.2021
Kao i pre dve godine svečanosti povodom Sretenja i Dana državnosti u Orašcu prisustvovale su predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović. Događaj je počeo pomenom za žrtve Prvog srpskog ustanka, koji je održao… »

Brnabić: Sretenjskim duhom inspirisana Srbija danas primer mnogima u svetu

Novi magazin 15.02.2021
Premijerka Ana Brnabić izjavila je na obeležavanju Dana državnosti da je Sretenjskim duhom inspirisana Srbija danas postala primer mnogima u svetu. Ona je u Marićevića jaruzi kod Orašca, gde je vožd Karadjordje Petrović 1804. godine podigao Prvi… »

Brnabić: Sretenjskim duhom inspirisana Srbija danas primer mnogima u svetu

Danas 15.02.2021
Premijerka Ana Brnabić izjavila je na obeležavanju Dana državnosti da je Sretenjskim duhom inspirisana Srbija danas postala primer mnogima u svetu. Ona je u Marićevića jaruzi kod Orašca, gde je vožd Karadjordje Petrović 1804. godine podigao Prvi… »

Vučić uručio odlikovanja povodom Dana državnosti

Dnevnik 15.02.2021
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama i poručio da je Sretenje je veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država. Na… »

Brnabić: Duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas

Dnevnik 15.02.2021
ORAŠAC: Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Orašcu gde je odražana državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti - Sretenje, da duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas kada je Srbija postala jaka i moderna država… »

Ko je sve dobio orden od Vučića? Na listi Bajaga, Kusturica, Brega, vajar spomenika, Bora Čorba...

Mondo 15.02.2021
Ceremonija dodele odlikovanja počela je intoniranjem himne Bože pravde. Himnu je otpevao otpevao Oliver Njego. Ceremonija dodele odlikovanja počela je intoniranjem himne Bože pravde. Himnu je otpevao otpevao Oliver Njego. Predsednik Srbije Aleksandar… »

“Inspirisana sretenjskim duhom Srbija je postala predvodnik”

Nova 15.02.2021
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Orašcu, gde je odražana državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti - Sretenje, da duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas kada je Srbija postala jaka i moderna država koja… »

Vučić uručio sretenjska priznanja: "Danas je dan kada se rađala Srbija, moramo reći hvala junacima našeg doba" (video)

Večernje novosti 15.02.2021
PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas povodom Dana državnosti Srbije odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Nakon intonacije državne himne Bože pravde koju je otpevao Oliver Njego, obratio se predsednik Vučić… »

Državna ceremonija u Orašcu Brnabić: Da Srbija bude jača i bogatija, građani srećniji

Večernje novosti 15.02.2021
PREDSEDNICA vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Orašcu gde je odražana državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti - Sretenje, da duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas kada je Srbija postala jaka i moderna država koja… »

Ordenje dobili Bajaga, Bora Čorba, Brega, Pero Zubac, Kusturica, reditelj "Dare iz Jasenovca", ruski vajar

Radio 021 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama i poručio da je Sretenje je veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država. Na svečanosti u… »

Vučić: Sretenje je dan kada se radjala moderna srpska država

Novi magazin 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Sretenje jedan od najvažnijih datuma u verskoj i političkoj istoriji zemlje jer je to datum kada se radjala moderna srpska država. Vučić je na ceremoniji dodele odlikovanja povodom Dana… »

Vučić na Dan državnosti odlikovao Kusturicu, Rukavišnjikova i brojne ličnosti

Slobodna Evropa 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na ceremoniji dodele odlikovanja povodom Dana državnosti, 15. februara, ocenio da je Sretenje jedan od najvažnijih datuma u verskoj i političkoj istoriji zemlje, jer je to datum, kako je rekao, kada se rađala… »

FOTO Vučić uručio odlikovanja Bajagi, Bori Čorbi, Kusturici…

Nova 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama i poručio da je Sretenje je veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država. Na svečanosti u… »

Predsednik Vučić: Sretenje je dan kada se rađala moderna srpska država

Kurir 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Sretenje jedan od najvažnijih datuma u verskoj i političkoj istoriji zemlje jer je to datum kada se rađala moderna srpska država. Vučić je na ceremoniji dodele odlikovanja povodom Dana… »

Vučić uručio odlikovanja povodom Dana državnosti (VIDEO)

Vesti online 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama i poručio da je Sretenje je veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država. Na svečanosti u… »

Vučić uručuje odlikovanja povodom Dana državnosti

RTK 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. Među nagrađenima su i režiser Emir Kusturica, frontmen grupe “Riblja… »

Autorski tekst ministra spoljnih poslova Nikole selakovića: Čemu nas uči Sretenje

Kurir 15.02.2021
I u ključnim ličnostima toga vremena, Karađorđu i Milošu Obrenoviću, personifikovane su dve državotvorne koncepcije. Prva je borbenost i spremnost da se za državu bije oružjem, a druga je otelotvorena u Milošu, političko-diplomatska. Nacionalni… »

Vučić danas uručuje odlikovanja povodom Dana državnosti: Medalje za izuzetne zasluge i lično herojstvo

Srbija danas 15.02.2021
Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena zasijaće na grudima reditelja Predraga Gage Antonijevića. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, saopšteno je… »

Vučić danas uručuje odlikovanja povodom Dana državnosti: Na spisku Kusturica, Bora Čorba, autor spomenika Stefanu Nemanji…

Blic 15.02.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiće danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. Kako je potvrđeno Tanjugu, među nagrađenima koji će u Palati Srbija… »

Vučić danas uručuje odlikovanja: Na spisku Kusturica, Bora Čorba, autor spomenika Stefanu Nemanji i kineski lekari

Večernje novosti 15.02.2021
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uručiće danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, saopšteno je iz Predsedništva Srbije. Među nagrađenima koji će u Palati Srbija dobiti odlikovanja su i režiser… »

Vesti dana »