Povezane vesti

Lideri G-7 najavili pravedniju raspodelu vakcine protiv kovida-19

N1 Info 19.02.2021
Lideri sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) obećali su da će obezbediti imunizaciju stanovništva u najugroženijim državama tako što će uz novčanu pomoć donirati višak vakcina u program Kovaks, koji podržavaju UN, ali nisu precizirali koju… »

Bajden poslao jasnu poruku: Vratili smo se, obnovićemo svoju moć VIDEO/FOTO

B92 19.02.2021
Vašington -- Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je sa Minhenske bezbednosne konferencije poruku svetu da su se "SAD vratile" i da se "vratilo transatlantsko partnerstvo". "Ne gledamo više u prošlost, već samo u budućnost. Transatlantski savez je… »

Bajden: SAD su se vratile, kao i transatlanstko partnerstvo; Makron: Evropljani i Amerikanci sada imaju istorijsku ulogu

RTV 19.02.2021
VAŠINGTON - Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je večeras, sa Minhenske bezbednosne konferencije (MSC), jasnu poruku svetu da su se „SAD vratile'' i da se ''vratilo transatlanstko partnerstvo“. „Ne gledamo više u prošlost, već samo u… »

Video samit G7: Merkel: Bogati bi trebalo da obezbede vakcine za siromašne

Blic 19.02.2021
Nemačka i druge bogate zemlje trebalo bi da pored novčane pomoći doniraju i deo svojih zaliha vakcina siromašnim zemljama, jer pandemiju možemo okončati samo ako vakcinišemo sve ljude na Zemlji, poručila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel… »

Šefica EU pozdravila Bajdena: Vreme je da EU i SAD ponovo postanu globalni lideri, Evropa je spremna za izazove

Kurir 19.02.2021
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da su se SAD, promenom administracije u Vašingtonu, ”varatile na globalnu scenu” i pozvala ih na ''priorodno partnestvo” i ”globalno liderstvo” sa EU. ”Zajednički rad na novoj… »

Merkel: Bogati bi trebalo da obezbede vakcine za siromašne

RTV 19.02.2021
BERLIN - Nemačka i druge bogate zemlje trebalo bi da pored novčane pomoći doniraju i deo svojih zaliha vakcina siromašnim zemljama, jer pandemiju možemo okončati samo ako vakcinišemo sve ljude na Zemlji, poručila je danas nemačka kancelarka… »

Merkel: Pandemija neće nestati dok se svet ne vakciniše

Nova 19.02.2021
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da bogate zemlje moraju da izdvoje vakcine za one siromašnije, jer će pandemija prestati kada se ceo svet vakciniše, javlja Rojters. “Nemačka i druge bogate zemlje će možda morati da podele svoje… »

SAD se i zvanično vratile Pariskom klimatskom sporazumu

Glas Amerike 19.02.2021
VAŠINGTON — Sjedinjene Države su se u petak zvanično ponovo pridružile Pariskom klimatskom sporazumu, što je dalo novi podsticaj globalnoj borbi protiv klimatskih promena, dok administracija predsednika Džoa Bajdena planira drastično smanjenje… »

Vašington se vratio Pariskom sporazumu, Bajden najavljuje nultu emisiju gasova

RTS 19.02.2021
SAD su se zvanično ponovo pridružile Pariskom klimatskom sporazumu, a administracija Džozefa Bajdena najavila je drastično smanjenje emisija štetnih gasova tokom naredne tri decenije. Američki izaslanik za klimu Džon Keri učestvovaće na… »

Amerika od danas ponovo deo Pariskog klimatskog sporazuma

Blic 19.02.2021
SAD su se zvanično ponovo pridružile Pariskom klimatskom sporazumu danas, a Bajdenova administracija najavila je drastično smanjenje emisija štetnih gasova tokom naredne tri decenije, prenosi Rojters. Američki izaslanik za klimu Džon Keri… »

SAD se vraćaju u Sporazum o klimatskim promenama

N1 Info 19.02.2021
Amerika se zvanično vraća u Sporazum o klimatskim promenama u Parizu, čime je dala novi podsticaj globalnoj borbi protiv klimatskih promena. Naučnici i strane diplomate pozdravili su povratak SAD u Sporazum, 30 dana nakon što je predsednik Džozef… »

SAD se i službeno vratio u pariski klimatski klub

Al Jazeera 19.02.2021
Gotovo 200 zemalja potpisalo je sporazum iz 2015. kako bi spriječili katastrofalne klimatske promjene, a Sjedinjene Države bile su jedina zemlja koja se iz njega povukla. Sjedinjene Države ponovno su se u petak pridružile Pariskom kilmatskom… »

SAD ponovo članica Pariskog sporazuma

B92 19.02.2021
SAD su se zvanično ponovo pridružile Pariskom klimatskom sporazumu danas. Bajdenova administracija najavila je drastično smanjenje emisija štetnih gasova tokom naredne tri decenije, prenosi Rojters. Američki izaslanik za klimu Džon Keri… »

SAD od danas ponovo u Pariskom sporazumu o klimi

Dnevnik 19.02.2021
VAŠINGTON: SAD su se zvanično ponovo pridružile Pariskom klimatskom sporazumu danas, a Bajdenova administracija najavila je drastično smanjenje emisija štetnih gasova tokom naredne tri decenije, prenosi Rojters. Američki izaslanik za klimu Džon… »

Vesti dana »