Povezane vesti

Zatvor za Dragoljuba Simonovića zbog podstrekivanja na paljenje kuće Milana Jovanovića

Glas Amerike pre 8 dana
BEOGRAD — Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je u prvostepenom postupku na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića 12. decembra 2018. u Vrčinu… »

Četiri godine zatvora zbog paljenja kuće novinara u Srbiji

Slobodna Evropa pre 8 dana
Dragoljub Simonović, bivši predsednik beogradske Opštine Grocka, osuđen je prvostepenom presudom u utorak, 23. februara, na četiri godine i tri meseca zatvora jer je sud utvrdio da je naručilac paljenja kuće novinara portala "Žig info" Milana… »

Bivši predsednik opštine Grocka osuđen na 4 godine zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara

Telegraf pre 8 dana
Simonović je ranije u svojoj odbrani u celosti negirao izvršenje krivičnog dela. U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora, pišu Novosti. On je… »

Generalni sekretar Reportera bez granica pozdravio presudu Simonoviću

B92 pre 7 dana
Generalni sekretar Reportera bez granica Kristof Deloar pozdravio je osuđujuću presudu bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću. "Sud u Beogradu osudio je političara Dragoljuba Simonovića na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine… »

Kristof Delor, generalni sekretar reportera bez granica: Presuda Dragoljubu Simonoviću odlična vest za novinare

Kurir pre 7 dana
Generalni sekretar organizacije Reporteri bez granica Kristof Delor pozdravio je danas na Tviteru izricanje presude bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću. A #Belgrade court has sentenced the local politician Dragoljub Simonovic to a… »

N1 Studio Live (23.2.2021)

N1 Info pre 7 dana
Bivši predsednik opštine Grocka, istovremeno i bivši visoki funkcioner Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović prostepeno je osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora jer je sud utvrdio da je naručilac paljenja kuće novinara portala Žig… »

Simonoviću četiri godine i tri meseca zatvora za paljenje kuće novinara

Politika pre 7 dana
Sudija Spaso Žugić je rekao da je odbrana sve vreme sprovodila opstrukciju postupka, posle čega su optuženi i većina advokata protestujući napustili sudnicu. Nekadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je danas prvostepeno na… »

Osudio šerifa iz Grocke, pa u penziju ide uzdignute glave

Nova pre 7 dana
Da među sudijama u Srbiji i dalje postoje oni koji ne podležu pritiscima i ne posustaju pred brojnim opstrukcijama, koji čvrsto stoje iza zakona i svog ličnog integriteta i ugleda, pokazao je danas sudija Drugog osnovnog suda u Beogradu Slavko… »

U Novom danu Jovanović i Bodrožić o presudi Simonoviću, gost i Vanja Grbić

N1 Info pre 8 dana
Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Gorcka, osuđen je na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. Novinarska udruženja poručila: važno što je suđenje završeno kaznom… »

SSP – Kraj agonije za novinara Milana Jovanovića

Glas Šumadije pre 8 dana
SSP Grocka pozdravlja kraj agonije za novinara Milana Jovanovića i Jele Deljanin donošenjem prvostepene presude bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, inače istaknutom funkcioneru SNSa i još dvojici optuženih da su organizovano… »

Simonović osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora

B92 pre 8 dana
Bivši predsednik opštine Gorcka Dragoljub Simonović osuđen je na četiri godine i tri meseca zatvora. Simonović je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu osuđen zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara "Žig infa", u decembru… »

Fondacija: Sudija nije uzeo u obzir to da je Milan Jovanović novinar kada je donosio presudu

Danas pre 8 dana
Autorke analize o krivično-pravnoj zaštiti novinara i medijskih radnika, koju je sprovela Slavko Ćuruvija Fondacija, Kruna Savović i Nataša Jovanović ocenile su danas da je neočekivano i iznenađujuće da sudija nije uzeo u obzir to da je Milan… »

“Država kad hoće onda i može da zaštiti novinare”

Nova pre 8 dana
Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je danas, u prvostepenom postupku, na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljevinu kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića. Suđenju su prisustvovali i… »

U tužilaštvu 99 slučajeva napada na novinare

Nova pre 8 dana
U tužilaštvima u Srbiji aktivno je 99 slučajeva koji se odnose na ugrožavanje novinara i medijskih radnika, izjavila je danas autorka Nataša Jovanović, analize o krivično-pravnoj zaštiti novinara i medijskih radnika koju je sprovela Fondacija… »

Simonović osuđen zbog paljenja kuće Milanu Jovanoviću

Danas pre 8 dana
Bivši predsednik opštine Grocka kažnjen sa četiri godine i tri meseca zatvora, demonstrativno napustio čitanje presude Sudski postupak koji je pre dve godine počeo aplauzima podrške Dragoljubu Simonoviću, bivšem predsedniku opštine Grocka i… »

Zatvorske kazne za paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića

Beta pre 8 dana
Nekadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osudjen je danas prvostepeno na četiri godine i tri meseca zatvora jer je sud utvrdio da je naručilac paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića. Na istu kaznu osudjen je, kao… »

Šerif iz Grocke izjurio iz sudnice usred čitanja presude

Nova pre 8 dana
Sva bahatost bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, koji je danas osuđen na zatvor zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, najbolje se videla danas kada je demonstrativno napustio sudnicu, u trenutku dok je sudija čitao… »

Jovanović: Presuda za paljenje kuće je vesnik slobode medija u Srbiji

Danas pre 8 dana
Reakcije na presudu bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću za paljenje kuće novinaru Novinar portala Žig Info Milan Jovanović izjavio je danas da je kazna bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zbog paljenja… »

Stevanović: Dobra poruka da je Simonović osuđen, kazna blaga

Nova pre 8 dana
Direktorka Fondacije Slavko Ćuruvija Ivana Stevanović izjavila je danas da je optimistična vest i dobra poruka da je bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen za paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića. Ona je… »

Novinarstvo i Srbija: Bivši predsednik opštine Grocka osuđen zbog podstrekavanje na paljenje kuće novinara

Radio 021 pre 8 dana
Istraživačkom novinaru Milanu Jovanoviću porodična kuća u Grockoj zapaljena je pre više od dve godine - 12. decembra 2018. Nenad Djordjevic/FoNet Milan Jovanović Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen je danas u Drugom… »

Zatvorske kazne za paljenje kuće novinara portala Žig info

IndeksOnline pre 8 dana
BEOGRAD – Nekadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osudjen je danas prvostepeno na četiri godine i tri meseca zatvora jer je sud utvrdio da je naručilac paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića. Na istu kaznu… »

Osuđen bivši predsednik opštine Grocka! Simonović dobio više od 4 godine robije!

Mondo pre 8 dana
Osuđen zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. Osuđen zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je osuđen Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine… »

Jovanović: Simonović je odavno trebalo da bude u zatvoru

Nova pre 8 dana
Milan Jovanović novinar portala Žig info, čija je kuća zapaljena krajem 2018. godine, a zbog čega su danas u Višem sudu u Beogradu osuđeni na zatvorske kazne nekadašnji prvi čovek Grocke Dragoljub Simonović i još dvojica okrivljenih, rekao je… »

Simonoviću četiri godine zatvora zbog paljenja kuće novinara

RTS pre 8 dana
Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je, u prvostepenom postupku, na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića 12. decembra 2018. u Vrčinu. Na istu… »

Slučaj je konačno dobio epilog: Šerif iz Grocke osuđen je na 4 godine i 3 meseca zatvora, evo kako je tekao čitav proces

Kurir pre 8 dana
Dragoljub Simonović, nekadašnji predsednik opštine Grocka, nakon nepune tri godine od kada je novinaru Milanu Jovanoviću spaljena kuća, konačno je prvostepenom presudom osuđen na 4 godine i 3 meseca zbog podstrekivanja u ovom slučaju. Svakako da… »

Paljenje kuće novinara: Šerif iz Grocke osuđen na zatvor

Nova pre 8 dana
Nekadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je danas na četiri godine i tri meseca zatvora u Višem sudu u Beogradu na zbog paljenja kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića. Sem njega, osuđeni su i Aleksandar… »

Simonović osuđen na zatvor zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara

N1 Info pre 8 dana
Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen je, u prvostepenom postupku, na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića 12. decembra 2018. u Vrčinu. Na istu… »

Novinarstvo i Srbija: Bivši predsednik opštine Grocka osuđen zbog paljenja kuće novinara

Danas pre 8 dana
Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen je danas u Drugom osnovnom sudu na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara portala „Žig info“, u decembru 2018. godine… »

Novinarstvo i Srbija: Bivši predsednik opštine Grocka osuđen zbog podstrekavanje na paljenje kuće novinara

BBC News pre 8 dana
Istraživačkom novinaru Milanu Jovanoviću porodična kuća u Grockoj zapaljena je pre više od dve godine - 12. decembra 2018. Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen je danas u Drugom osnovnom sudu na četiri godine i tri… »

Dragoljub Simonović osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora

RTV pre 8 dana
BEOGRAD - Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine i tri meseca zatvora bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, jer je ostale optužene podstrekavao da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana… »

Simonović osuđen na četiri godine i tri meseca robije zbog podstrekivanja na paljenje kuće novinara

Blic pre 8 dana
Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Gorcka, osuđen je na četiri godine i tri meseca zatvora. Simonović je osuđen zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara "Žig infa", u decembru 2018. godine. Ovo je prvostepena… »

Simonoviću četiri godine i tri meseca zatvora

Dnevnik pre 8 dana
BEOGRAD: Drugi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine i tri meseca zatvora bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, jer je ostale optužene podstrekavao da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića… »

Osuđen bivši predsednik opštine Grocka: Simonoviću 4 godine i 3 meseca robije zbog podstrekavanja na paljenje kuće…

Kurir pre 8 dana
U Drugom osnovnom sudu u Beogradu danas je Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara "Žig infa". Kuća novinara Jovanovića… »

Bivšem predsedniku opštine Grocka četiri godine i tri meseca zatvora zbog paljenja kuće novinara

Radio 021 pre 8 dana
Bivši predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović, osuđen je na četiri godine i tri meseca zatvora. Simonović je osuđen zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara "Žig infa" Milana Jovanovića u decembru 2018. godine. Na istu kaznu osuđen… »

Danas presuda Simonoviću za paljenje kuće novinara

Danas pre 8 dana
Tužilaštvo traži osam godina zatvora za bivšeg predsednika opštine Grocka Drugi osnovni sud u Beogradu danas će izreći prvostepenu presudu bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, koji je optužen da je organizovao paljenje kuće… »

Vesti dana »