Povezane vesti

"Evropska unija prepoznala napredak Srbije" Usvojen izveštaj o Srbiji

Srbija danas 24.02.2021
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio je izveštaj o Srbiji. Za izveštaj, dopunjen juče usvojenim amandmanima, glaslo je 57 poslanika, 4 je bilo protiv, a 9 poslanika je ostalo uzdržano. - Usvojeni izveštaj šalje jasnu poruku da je… »

Bilčik: EP spreman da podrži Srbiju, nastavak međupartijskog dijaloga 1. marta

N1 Info 24.02.2021
Vladimir Bilčik, čiji izveštaj o Srbiji je usvojio Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta izjavio je za RTS da je Evropski parlament spreman da podrži Srbiju na putu ka Evropskoj uniji i najavio da će 1. marta početi međupartijski dijalog, uz… »

Vladimir Bilčik: Dijalog vlasti i opozicije počinje 1. marta

Nova 24.02.2021
Vladimir Bilčik, čiji izveštaj o Srbiji je danas usvojio Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta izjavio je za RTS da je Evropski parlament spreman da podrži Srbiju na putu ka Evropskoj uniji i najavio da će 1. marta početi međupartijski… »

Bilčik za RTS: EP spreman da podrži Srbiju na putu ka EU, nastavak međupartijskog dijaloga 1. marta

RTS 24.02.2021
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio je izveštaj o Srbiji izvestioca Vladimira Bilčika. U izjavi za RTS Bilčik kaže da je Evropski parlament spreman da podrži Srbiju na putu ka Evropskoj uniji i najavljuje da će 1. marta početi… »

Izveštaj EP: Ko nije priznao Kosovo, treba da ga prizna

Vesti online 24.02.2021
Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta usvojio je izveštaj o Kosovu za period od 2019. do 2020. godine. Amandmanima je dopunjen tekst izvestiteljke Viole fon Kramon Taubadel, koji je podržalo 50 poslanika AFETA, dok je njih 10 bilo protiv, a 9… »

Bilčik za RTV : Izveštaj realan, EP spreman da pomogne Srbiji u evrointegracijama

RTV 24.02.2021
BRISEL - Prvi izveštaj od stupanja na funkciju izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika usvojen je pred Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta. 57 poslanika glasalo je za, 4 protiv dok je 9 bilo uzdržano. O detaljima izveštaja, dijalogu… »

EP: Osnovna prava i Kosovo odrediće ritam pristupanja Srbije EU

Glas Amerike 24.02.2021
BEOGRAD — Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta usvojio je izveštaj o Srbiji u kojem se Beograd poziva da sprovede reforme na putu ka EU, ohrabruje se dijalog vlasti i opozicije i izražava zabrinutost zbog povećanog uticaja Kine. Autor… »

Dve poruke su ključne: Grubješić: Izveštaj o Srbiji izbalansiran, osnovne stvari se ponavljaju iz godine u godinu

Blic 24.02.2021
Predsednica Centra za spoljnu politiku Suzana Grubješić kaže da je izveštaj koji je podneo izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, usvojen na Odboru za spoljne poslove EP, izbalansiran, kao i, kako navodi, svi dosadašnji… »

Bilčik: Beograd posvećen dijalogu, isto očekujem od Prištine

Dnevnik 24.02.2021
BRISEL: Izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik kaže da je posvećenost Beograda dijalogu o normalizciji odnosa sa Prištinom jasno naglašena u izveštaju koji je juče usvojen u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta. Bilčik pozva i nove vlasti… »

Vesti dana »