Povezane vesti

Vazdušni napadi SAD na ciljeve u Siriji

Glas Amerike 26.02.2021
VAŠINGTON — Američki predsednik Džo Bajden naredio je u četvrtak da se izvrše vazdušni napadi u istočnoj Siriji. Prema saopštenju Pentagona, gađana je infrastruktura ekstremističkih grupa koje podržava Iran. Sirijske vlasti napad SAD-a… »

SAD izvele vazdušne napade u istočnoj Siriji

Telegraf 26.02.2021
Napadi su izvedeni na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji. Američka vojska izvela je po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji… »

Američki vazdušni udar na mete u istočnoj Siriji

Politika 26.02.2021
VAŠINGTON – Američka vojska izvela je po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji. Vazdušni udar predstavlja odgovor na raketni napad na američke mete u… »

Ruski analitičari objašnjavaju: Napad na Siriju je besmislen, preti eskalacija! Ovako će se Bajden razlikovati od Trampa

Kurir 26.02.2021
Američki vazdušni napad na Siriju je rizičan i besmislen i može izazvati eskalaciju vojnog sukoba u bliskoistočnom regionu, upozoravaju ruski političari i eksperti, komentarišući vest da je američka vojska izvela vazdušne udare u istočnoj… »

"Ameriku treba strogo kazniti!" Ruski pukovnik zagrmeo na Vašington zbog krvavog Bajdenovog napada!

Večernje novosti 26.02.2021
AMERIČKA politika je varvarstvo, prema međunarodnom pravu takvo ponašanje treba strogo kazniti, smatra ruski vojni ekspert i pukovnik u penziji Viktor Baranec, a prenosi Ria Fan. U američkim vazdušnim udarima u istočnoj Siriji poginulo je najmanje… »

Damask osudio američke napade na ciljeve u Siriji kao agresiju

Novi magazin 26.02.2021
Sirijske vlasti osudile su danas kao "agresiju" američke napade na položaje proiranskih boraca u Siriji, ocenivši da je to "loš nagoveštaj" za politiku nove američke administracije predsednika Džozefa Bajdena. "Ova agresija je loš nagoveštaj za… »

"Pitaćemo SAD o njihovim planovima u Siriji"

B92 26.02.2021
Moskva će pitati američke kolege o njihovim planovima u vezi sa stalnim prisustvom u Siriji, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "U poslednje vreme slušamo razne stvari iz različitih izvora. Do sada ih ne možemo potvrditi… »

Moskva pita direktno Sjedinjene Države: Kakvi su vaši planovi u Siriji? Ostajete da tu zemlju uništite ili odlazite?

Kurir 26.02.2021
Moskva će pitati američke kolege o njihovim planovima u vezi sa stalnim prisustvom u Siriji, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "U poslednje vreme slušamo razne stvari iz različitih izvora. Do sada ih ne možemo potvrditi… »

Oglasio se damask posle američkih napada: To je agresija i loš nagoveštaj Bajdenove politike!

Kurir 26.02.2021
Sirijske vlasti osudile su danas kao "agresiju" američke napade na položaje proiranskih boraca u toj zemlji, ocenivši da je to "loš nagoveštaj" za politiku nove američke administracije predsednika Džozefa Bajdena. "Ova agresija je loš nagoveštaj… »

Lavrov: Pitat ćemo SAD o planovima u Siriji

Al Jazeera 26.02.2021
Ruski ministar vanjskih poslova kaže da je Moskva više puta izrazila zabrinutost zbog djelovanja američkih strana u Siriji. Moskva će pitati američke kolege o njihovim planovima u vezi sa stalnim prisustvom u Siriji, izjavio je u petak ruski ministar… »

Prva vojna akcija Bidenove administracije u svetu

Slobodna Evropa 26.02.2021
Američka vojska izvela je vazdušne udare na milicije u Siriji koje podržava Iran. To je bio odgovor na napade militanata na američke i koalicione snage u Iraku, saopštio je Pentagon. Prvu oružanu akciju koju je odobrio predsednik SAD Džo Bajden… »

Lavrov: Amerika nas prekasno upozorila na napad u Siriju

Blic 26.02.2021
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da su Sjedinjene Američke Države uputile Rusiji upozorenje nekoliko minuta pre napada na istočnu Siriju, ističući da je taj vremenski okvir bio neadekvatan, javlja agencija Interfaks… »

Lavrov: Pitaćemo SAD o njihovim planovima u Siriji

RTV 26.02.2021
MOSKVA - Moskva će pitati američke kolege o njihovim planovima u vezi sa stalnim prisustvom u Siriji, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "U poslednje vreme slušamo razne stvari iz različitih izvora. Do sada ih ne možemo… »

Rusija odgovorila na američki napad: Prekasno ste nas upozorili, Amerikanci hoće zauvek da ostanu u Siriji!

Mondo 26.02.2021
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da su Sjedinjene Američke Države uputile Rusiji upozorenje nekoliko minuta pre napada na istočnu Siriju, ističući da je taj vremenski okvir bio neadekvatan, javlja agencija Interfaks. Ruski… »

U američkom napadu u Siriji poginulo najmanje 17 osoba, Rusija osuđuje napad

RTV 26.02.2021
VAŠINGTON - U američkim vazdušnim udarima u istočnoj Siriji poginulo je najmanje 17 osoba, saopštili su danas sirijski izvori. S druge strane, pripadnik proiranske milicije rekao je za AP da je nastradao jedan njihov član a da je nekoliko ranjeno… »

Amerikanci poručili Rusima: Napadamo za pet minuta!

Pravda 26.02.2021
SAD su pet minuta pre udara upozorile rusku vojsku na napad na Siriju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Ranije je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da Moskva osuđuje takve postupke… »

Pre vazdušnih udara, Pentagon poslao upozorenje u Moskvu; "Prekasno"

B92 26.02.2021
Moskva -- SAd su pre izvođenja vazdušnih napada na istočne delove Sirije, poslale upozorenje Rusiji, ali kasno, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov. Prema njegovim rečima to upozorenje stiglo je samo nekoliko minuta pre napada na istočnu… »

Amerika, Iran i Sirija: Bajden naredio prvi vazdušni napad od stupanja na dužnost predsednika

Radio 021 26.02.2021
Prema direktivi predsednika Bajdena, američke vojne snage su izvršile vazdušne udare na infrastrukturu koju koriste ekstremističke grupe koje podržava Iran u istočnoj Siriji, saopštio Pentagon. AFP via Getty Images Prva vojna akcija od kako je… »

Prva vojna akcija SAD-a tokom mandata Bidena pod udarom kritika

Al Jazeera 26.02.2021
U američkom zračnom napadu na proiranske snage u Siriji ubijeno je najmanje 17 osoba. Naredba američkog predsjednika Joea Bidena o izvršenju zračnog napada na istoku Sirije izazvala je kritike na Bliskom istoku. Američka vojska tvrdi da je izvela… »

Amerika, Iran i Sirija: Bajden naredio prvi vazdušni napad od stupanja na dužnost predsednika

BBC News 26.02.2021
Prema direktivi predsednika Bajdena, američke vojne snage su izvršile vazdušne udare na infrastrukturu koju koriste ekstremističke grupe koje podržava Iran u istočnoj Siriji, saopštio Pentagon. Američka vojska izvela je vazdušni udar usmeren na… »

Bajden naredio - Amerika je napala iz vazduha, ima poginulih

B92 26.02.2021
Vašington -- Američka vojska izvela po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji. To je inače prva vojna akcija SAD od kako je Bajedenva predsednik. Vazdušni… »

Vazdušni napadi SAD u istočnoj Siriji, poginulo najmanje 17 osoba

RTS 26.02.2021
U američkim vazdušnim udarima u istočnoj Siriji poginulo je najmanje 17 osoba, saopštili su sirijski izvori. S druge strane, pripadnik proiranske milicije rekao je za AP da je nastradao jedan njihov član a da je nekoliko ranjeno. Pentagon je… »

Bilans napada u Siriji: Poginulo najmanje 17 osoba

Večernje novosti 26.02.2021
U AMERIČKIM vazdušnim udarima u istočnoj Siriji poginulo je najmanje 17 osoba, saopštili su danas sirijski izvori. S druge strane, pripadnik proiranske milicije rekao je za AP da je nastradao jedan njihov član a da je nekoliko ranjeno. Pentagon je… »

Amerikanci bombardovali Siriju: Bajden naredio, avioni izvršili strahovite udare (video)

Pravda 26.02.2021
SAD su gađale miliciju koju podržava Iran u Siriji, potvrdio je Pentagon, dodajući da je vazdušne napade odobrio američki predsednik Džo Bajden i da su odgovor na raketne napade na američke baze u Iraku. "Po naređenju predsednika Bajdena… »

Bajden naredio napade u Siriji, prva vojna akcija otkako je postao predsednik

Novi magazin 26.02.2021
Američki predsednik Džo Bajden naredio je u četvrtak da se izvrše vazdušni napadi u istočnoj Siriji, piše danas Glas Amerike (VOA), navodeći da je reč o prvoj američkoj vojnoj akciji otkako je Bajden postao predsednik. "Prema direktivi… »

Bajden izdao naređenje za prvi napad! Rezultat: Najmanje 17 mrtvih, uništeno više zgrada, ovo je Džoova osveta

Mondo 26.02.2021
Američki predsednik Džo Bajden naredio je u četvrtak da se izvrše vazdušni napadi u istočnoj Siriji, piše danas Glas Amerike (VOA), navodeći da je reč o prvoj američkoj vojnoj akciji otkako je Bajden postao predsednik. Američki predsednik Džo… »

Bajden naredio napade u Siriji, prva vojna akcija otkako je postao predsednik

Radio 021 26.02.2021
Američki predsednik Džo Bajden naredio je u četvrtak da se izvrše vazdušni napadi u istočnoj Siriji, piše danas Glas Amerike (VOA), navodeći da je reč o prvoj američkoj vojnoj akciji otkako je Bajden postao predsednik. "Prema direktivi… »

Bajden naredio vazdušni udar: Bombardovana baza proiranske milicije u Siriji, najmanje 17 mrtvih

Blic 26.02.2021
Američki predsjednik Džozef Bajden naredio je udare iz vazduha na istoku Sirije na infrastrukturu milicije koju podržava Iran, saopšteno je iz Pentagona. - Ovi napadi odobreni su kao odgovor na nedavne udare na američko i osoblje koalicije u Iraku… »

VOA: Bajden naredio vazdušne napade u istočnoj Siriji

N1 Info 26.02.2021
Američki predsednik Džo Bajden naredio je u četvrtak da se izvrše vazdušni napadi u istočnoj Siriji, piše danas Glas Amerike (VOA), navodeći da je reč o prvoj američkoj vojnoj akciji otkako je Bajden postao predsednik. „Prema direktivi… »

Američki avioni bombardovali proiransku bazu u Siriji

Slobodna Evropa 26.02.2021
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden naredio je u četvrtak navečer izvršenje vazdušnih napada u istočnoj Siriji. Ova akcija je izvedena kao odgovor na raketne napade na američke ciljeve u Iraku, piše CNN. Vazdušni napad… »

Amerika bombardovala Siriju

Vesti online 26.02.2021
Američka vojska izvela po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji. Vazdušni udar predstavlja odgovor na raketni napad na američke mete u Iraku i bio je… »

Amerikanci bombardovali mete u Siriji: Bajden naredio vazdušne udare na objekte proiranske milicije! Najmanje 17 mrtvih!

Kurir 26.02.2021
Američka vojska izvela je po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji. Ubijeno je najmanje 17 proiranskih boraca, navodi Opservatorija za ljudska prava. "U… »

Bajden naredio napade u Siriji, prva vojna akcija otkako je postao predsednik

Danas 26.02.2021
Američki predsednik Džo Bajden naredio je u četvrtak da se izvrše vazdušni napadi u istočnoj Siriji, piše danas Glas Amerike (VOA), navodeći da je reč o prvoj američkoj vojnoj akciji otkako je Bajden postao predsednik. „Prema direktivi… »

Amerikanci bombardovali Siriju: Napad izveden pod Bajdenovom palicom, Rusi upozoravaju - "Ovo je mimo zakona, desiće se veliki…

Večernje novosti 26.02.2021
AMERIČKA vojska izvela je po nalogu predsednika DŽoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji. Vazdušni udar predstavlja odgovor na raketni napad na američke mete u Iraku i bio je… »

Američki avioni napali mete u istočnoj Siriji

Al Jazeera 26.02.2021
U napadu izvedenom po nalogu Joea Bidena poginulo je najmanje 17 proiranskih boraca, tvrde izvori. Američka vojska izvela je po nalogu predsjednika Joea Bidena zračne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj… »

Prvi Bajdenov rat: Američki avioni bombardovali Siriju

Nova 26.02.2021
Američka vojska izvela je po nalogu predsednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji. C'est reparti. Biden bombs Syria: US airstrike destroys multiple facilities… »

Vesti dana »