Повезане вести

Србија загађује читав регион

Србија загађује читав регион

Данас 26.02.2021
Становници наше земље данима удишу нездрав ваздух Тек је други месец у години, а Београд је већ успео а удари у врх листе најзагађенијих градова света и да обори сопствени рекорд. Вредности загађујућих честица у ваздуху су веома… »
Загађење, Шабац и Србија: „Кад сам ушла у кућу дете ми је рекло да смрдим на нафту“

Загађење, Шабац и Србија: „Кад сам ушла у кућу дете ми је рекло да смрдим на нафту“

Данас 26.02.2021
Смог, мирис чађи и непрозирна бела мрена која прекрива небо већ годинама нису редак призор у градовима од севера до југа Србије – земље која у међународним извештајима о квалитету ваздуха има неславни статус црне тачке у Европи… »
Београђани, гушите се? Обратите се њима

Београђани, гушите се? Обратите се њима

Нова 26.02.2021
Загађење ваздуха, еколошке катастрофе, језера која се не виде од ђубрета, реке у цевима. То су само нека од горућих питања у области заштите животне средине која захтевају решења и одговоре. То су проблеми који нису од јуче… »
И у Лесковцу ваздух загађен иако се још не мере ПМ честице, надлежни кажу највише због географског положаја

И у Лесковцу ваздух загађен иако се још не мере ПМ честице, надлежни кажу највише због географског положаја

Јужне вести 26.02.2021
Поподне и увече Лесковчани кажу да виде ваздух и да осећају смрад који им је непознат, али да немају довољно информација о загађењу ваздуха у граду и плаше се како он утиче на њихово здравље. Да ваздух јесте јако загађен… »
Ваздух у "љубичастом" због отрова: Грађани Србије дишу "на шкрге" због тешког смога и прекомерног загађења

Ваздух у "љубичастом" због отрова: Грађани Србије дишу "на шкрге" због тешког смога и прекомерног загађења

Вечерње новости 26.02.2021
МНОГИ градови у Србији последњих дана прекривени су тешким смогом и прекомерним загађењем, због повишених концентрација прашкастих материја. И док грађани дишу на "шкрге", надлежни се не оглашавају. Концентрације канцерогених… »

Вести дана »