Повезане вести
Бећковић: Ја сам предложио Кустурицу за САНУ
Нова 01.03.2021
Јесте, ја сам предложио Емира Кустурицу за чланство у Одељењу за језик и књижевност Српске академије наука и уметности, каже за Нова.рс књижевник и академик Матија Бећковић. – Није ово први пут да сам предложио Емира… »
Одговор председника САНУ Владимира Костића на отворено писмо Емира Кустурице
Н1 Инфо 01.03.2021
Емир Кустурица, осим његове уметничке неупитности, дефинитивно није особа о којој у овим околностима могу да размишљам, а камоли да против њега смишљам неразумљиве завере због неке, само њему знане, "освете“, оценио је у… »
Владимир Костић, председник САНУ: Не смишљам завере против Емира Кустурице због неке само њему знане „освете“
Блиц 01.03.2021
Након што је јуче Емир Кустурица одбио је да буде кандидат за члана Српске академије наука, данас се писаним саопштењем огласио председник САНУ, Владимир Костић. Подсетимо, Кустурица је у ауторском тексту за портал Искра навео… »
Председник САНУ одговорио Кустурици
Спутник 01.03.2021
Председник Српске академије наука и уметности Владимир Костић одговорио је данас редитељу Емиру Кустурици, који је одбио кандидатуру у САНУ, наводећи да не верује у добре намере Костића. Саопштење академика Владимира Костића… »
Костићев одговор Кустурици: Освета, увреде и отето Косово
Нова 01.03.2021
Господин Емир Кустурица и ја се не познајемо, сем неколико случајних и свечарских сусрета. Нисам никада крио да га сматрам великим уметником и то мислим и сада, без обзира на евентуалне међусобне неспоразуме и разлике, каже… »
Кнежевић о Кустурици и предлагању нових академика САНУ
Нова 01.03.2021
Генерални секретар Српске академије наука и уметности Зоран Кнежевић говорио је за Пробуди се на телевизији Нова С о одбијању Емира Кустурице да прихвати кандидатуру за САНУ и објаснио шта, заправо, некога квалификује за ово… »
Вести дана »
Ветрови промена на западу? Сад продужиле лиценцу Лукоилу до овог датума
Ало пре 30 минутајош 6 повезаних
У стабилном стању пилот повређен приликом пада спортског авиона, наставља се увиђај код Суботице
РТС пре 5 минутајош 2 повезане