Povezane vesti

Bruka i sramota! Učenici uče 10 minuta o Jasenovcu: Smanjili smo fond časova istorije, a hoćemo više gradiva! (kurir…

Kurir 02.03.2021
Da država treba da izdaje udžbenike iz identitetskih predmeta, poput maternjeg jezika i književnosti, istorije i geografije, ideja je predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Međutim, profesorka Suzana Rajić sa Katedre za srpsku istoriju Filozofskog… »

Nema više "dva plus dva je pet", a NATO je mirotvorna organizacija! Udžbenici će biti kao nekada (kurir televizija)

Kurir 02.03.2021
Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije uskoro će na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića započeti izmenu zakona po kojoj će pisanje i štampanje udžbenika za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju biti u nadležnosti države… »

Novi udžbenici već od sledeće godine?

B92 02.03.2021
Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da očekuje da već 2022. godine Srbija ima nove udžbenike iz srpskog jezika i književnosti, istorije i geografije. Ružić je za RTS rekao da je javni interes da udžbenike iz tzv. identitetskih predmeta za… »

Ružić: Već 2022. novi udžbenici iz identitetskih predmeta

RTS 02.03.2021
Javni je interes da udžbenike iz tzv. identitetskih predmeta za osnovce i srednjoškolce ponovo izdaje država, kaže za RTS ministar prosvete Branko Ružić pošto je o toj temi u ponedeljak razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Iako su i do… »

Nacionalni identitet Đaci u Srbiji će napokon učiti više o srpskoj istoriji i maternjem jeziku! Vratiti Milunku, Živojina…

Kurir 02.03.2021
Srbija je slobodna i nezavisna zemlja i, upravo zbog toga, najznačajniji udžbenici moraju da budu deo srpskog izdavaštva i posao od najvišeg javnog interesa, rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije uskoro će… »

Menjaju zakon za nove udžbenike: Vučić i Ružić razradili inicijativu da literaturu iz srpskog jezika, istorije i…

Večernje novosti 02.03.2021
DOGOVORILI smo se da Ministarstvo prosvete i Vlada krenu u izmenu dva zakona kako bismo stvorili uslove da država sačini udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju. Srbija je slobodna i nezavisna zemlja… »

Šta će prethoditi izradi jedinstvenih udžbenika?

Danas 02.03.2021
Ako se obistine namere države, javni izdavač će štampati školske knjige za srpski jezik, istoriju i geografiju Učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji trebalo bi da uče iz jedinstvenih udžbenika za srpski jezik i književnost, istoriju i… »

Država će pripremati udžbenike za srpski, istoriju i geografiju

Radio 021 02.03.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je sa ministrom prosvete Brankom Ružićem dogovorio da ministarstvo i Vlada Srbije počnu izmenu dva zakona kako bi se stvorili uslovi da država izradi udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski… »

Vesti dana »