Povezane vesti

Godinu dana od prvog slučaja koronavirusa u Srbiji - od podne do ponedeljka važe oštrije mere

RTS 06.03.2021
Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 478.878 slučajeva koronavirusa, a od posledica kovida-19 preminulo je 4.525 osoba. Na bolničkom lečenju je 4.161 pacijent, od kojih su 166 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. 06. 03. 2021… »

Pre godinu dana Subotica je bila prvi grad u Srbiji u kojem je registrovan korona virus

Subotica.com 06.03.2021
Danas obeležavamo godinu dana od prvog registrovanog slučaja kovid-19 zaraze u Srbiji, koji je sticajem okolnosti bio zabeležen u našem gradu. Ovaj period za nama obeležićemo serijom tekstova posvećenim najvažnijim gradskim ustanovama, hitnim… »

Lončar upozorava: Ne čekajte mere, prekinite sve kontakte

B92 06.03.2021
Prekinimo kontakte koji ne moraju da se dese u narednih pet do sedam dana , apelovao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Kako je rekao na taj način bismo dobili rezultate i pomogli zdravstvenim radnicima u borbi protiv kovida 19. "Mislim da… »

Subota "pod ključem" u Beogradu FOTO

B92 06.03.2021
Godinu dana od početka epidemije u Srbiji, još jedan vikend građani provode pod restriktivnim merama. Odlukom nakon jučerašnje sednice Kriznog štaba u Srbiji od 12 časova rade samo samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i pumpe. Ipak, zatvoreni… »

“Oni koji organizuju žurke da provedu jedan dan na Infektivnoj klinici”

Vesti online 06.03.2021
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da građani ne treba da obraćaju pažnju na to koje će mere Krizni štab doneti jer svakako treba da prekinu sve kontakte kada je prisutna velika koncentracija virusa. Ministar Zlatibor Lončar kaže da je od… »

Tiodorović: Ako ne bude pomaka, od utorka oštrije mere

Radio 021 06.03.2021
Ako nema pomaka, u utorak ćemo tražiti da se apsolutno ispoštuje sve ono što tražimo, a to su oštrije mere, izjavio je za Blic član kriznog štaba Branislav Tiodorović, napominjući da medicinski deo kriznog štaba nije zadovoljan merama koje su… »

Ministar Zlatibor Lončar: Izbegavajte kontakte u narednih pet do sedam dana

Kurir 06.03.2021
Prekinimo kontakte koji ne moraju da se dese u narednih pet do sedam dana da bismo dobili rezultate i da pomogneno zdravstvenijm radnicima, apelovao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar. "Mislim da je jedna stvar najbitnija kada se poveća… »

“Zdravstvo pod velikim pritiskom, vakcinacija jedini spas”

Nova 06.03.2021
Iz dana u dan kovid bolnice primaju više novih pacijenata nego što otpuštaju, a zdravstveni sistem je ponovo pod velikim pritiskom, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je izjavio za RTS da građani ne treba da obraćaju pažnju na to koje… »

Lončar: Izbegavajte kontakte u narednih pet do sedam dana

RTV 06.03.2021
BEOGRAD - Prekinimo kontakte koji ne moraju da se dese u narednih pet do sedam dana da bismo dobili rezultate i da pomognemo zdravstvenim radnicima, apelovao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar. "Mislim da je jedna stvar najbitnija kada se… »

Lončar: Izbegavajte kontakte u narednih pet do sedam dana

IndeksOnline 06.03.2021
BEOGRAD – Prekinimo kontakte koji ne moraju da se dese u narednih pet do sedam dana da bismo dobili rezultate i da pomogneno zdravstvenijm radnicima, apelovao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar. “Mislim da je jedna stvar najbitnija kada se… »

Lončar: Oni koji organizuju žurke treba da provedu jedan dan na Infektivnoj klinici

RTS 06.03.2021
Iz dana u dan kovid bolnice primaju više novih pacijenata nego što otpuštaju. Zdravstveni sistem je ponovo pod velikim pritiskom. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže za RTS da građani ne treba da obraćaju pažnju na to koje će mere Krizni štab… »

"U: jednom danu trošimo kiseonika koliko smo ranije za pola godine": Ministar Lončar o alarmantnom stanju u bolnicama

Blic 06.03.2021
Od početak epidemije u Srbiji, hospitalizovano je više od 150.000 ljudi koji su oboleli od korone. Mi u jednom danu sada trošimo kiseonika kao što smo trošili ranije za šest meseci rada - rekao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Na… »

Od utorka oštrije mere? "Tražićemo, jer bolnice u Beogradu su pune"

B92 06.03.2021
Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da medicinski deo Kriznog štaba nije zadovoljan donetim merama i da će u utorak tražiti da one budu pooštrene. "Mi iz medicinskog dela Kriznog štaba nismo zadovoljni ovim nivoom mera, tražili smo daleko… »

Lončar: Izbegavajte kontakte u narednih pet do sedam dana

Dnevnik 06.03.2021
BEOGRAD: Prekinimo kontakte koji ne moraju da se dese u narednih pet do sedam dana da bismo dobili rezultate i da pomogneno zdravstvenijm radnicima, apelovao je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar. "Mislim da je jedna stvar najbitnija kada se… »

Ako se nastavi ovako, bićemo u velikom problemu

Politika 06.03.2021
Doktor Ivo Udovičić, koordinator VMC Karaburma, izjavio je da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi pacijenti sa težom kliničkom slikom, kao i da zbog toga mora da se otvori još jedan deo bolnice sa 50 kreveta. „Medicinsko osoblje je iscrpljeno i… »

Nulti pacijent o borbi sa koronom: shvatili smo da je zdravlje najveće blago

Politika 06.03.2021
BAČKA TOPOLA – Igor Đantar iz Bačke Topole, nulti pacijent, kojem je 6. marta 2020. potvrđen koronavirus kaže da se godinu danas kasnije oseća dobro i sada već nema nikakve tegobe, ali se priseća da je posle izlaska iz bolnice bio veoma… »

Lončar: Zdravstveni sistem ponovo pod velikim pritiskom, vakcinacija jedini spas

N1 Info 06.03.2021
Iz dana u dan kovid bolnice primaju više novih pacijenata nego što otpuštaju, a zdravstveni sistem je ponovo pod velikim pritiskom, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je izjavio za RTS da građani ne treba da obraćaju pažnju na to koje… »

"U utorak ćemo tražiti oštrije mere!" Doktor Tiodorović rekao ko najviše "seje koronu"

Pravda 06.03.2021
Mi iz medicinskog dela Kriznog štaba nismo zadovoljni ovim nivoom mera, tražili smo daleko oštrije mere na duži period, jer za dobar rezultat trebalo je ovako najmanje desetak dana - izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav… »

Kako su građani dočekali vikend "zaključavanje": Da li su im nove mere pokvarile planove i šta su danas radili Beograđani…

Blic 06.03.2021
Od danas u podne do ponedeljka u 6.00 ujutru na snazi su nove mere Kriznog štaba po kojima će biti zatvoreni svi ugostiteljski objekti kao i sve prodavnice osim prodavnica prehrambene delatnosti. Osim što ništa neće raditi do ponedeljka, nove mere se… »

Godinu dana korone u Srbiji: Brojevi obolelih mnogo veći, živci mnogo tanji

N1 Info 06.03.2021
Da li smo 6. marta prošle godne, kada je u Srbiji zvanično zabeležen prvi slučaj koronavirusa, mogli i da pretpostavimo da će danas brojke biti ovoliko velike? Gde smo godinu dana kasnije? Pre tačno godinu dana, prva vest u svim medijima bila je –… »

"Do konačne pobede ostalo još mnogo teških borbi"

B92 06.03.2021
Premijerka Ana Brnabić godinu dana nakon pojave kovida 19 kaže da je Srbija tokom pandemije pokazala da je drugačija nego što je ikada bila. Ali, navela je i da je do konačne pobede protiv tog nevidljivog neprijatelja ostalo još mnogo teških borbi… »

Godinu dana od prvog registrovanog slučaja kovida-19 u Srbiji

Politika 06.03.2021
Pre tačno godinu dana, 6. marta 2020, registrovan je prvi slučaj koronavirusa u Srbiji. Prema poslednjim podacima, u Srbiji je od početka pandemije registrovano ukupno 478.878 slučajeva kovida-19, testirane su 3.018.254 osobe, a od posledica infekcije… »

"U utorak ćemo tražiti oštrije mere!" Doktor Tiodorović istakao još jedan veliki problem - oni najviše "seju koronu"

Večernje novosti 06.03.2021
- MI iz medicinskog dela Kriznog štaba nismo zadovoljni ovim nivoom mera, tražili smo daleko oštrije mere na duži period, jer za dobar rezultat trebalo je ovako najmanje desetak dana - izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav… »

Kako je registrovan prvi slučaj korone u Srbiji? Doktorka iiz Subotice objašnjava kada su posumnjali na virus Kovid 19

Večernje novosti 06.03.2021
PROŠLO je godinu dana otkako se u našoj zemlji pojavio nulti pacijent zaražen novim sojem korona virusa. U pitanju je Igor Đantar (44) kojem je virus dijagnostikovan u bolnici u Subotici i koji je pobedio bolest. A dr Gordana Krtinić, epidemiolog… »

Aktuelno: Manje novozaraženih i testiranih, preminulo 17 osoba

RTV 06.03.2021
BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 3.519 novih slučajeva korona virusa na osnovu 13.087 testiranih uzoraka, a preminulo je 17 osoba. Na bolničkom lečenju su 4.182 pacijenta, od kojih je 169 na respiratoru, objavljeno je na zvaničnom… »

Srbija i dalje među vodećim zemljama po stopi vakcinacije

RTV 06.03.2021
BEOGRAD - U Srbiji je do sada, prema najnovijim podacima vlade, dato 1.648.254 doze vakcine protiv korona virusa. Kako se navodi, do sada je drugu dozu vakcine primilo 619.615 ljudi. Građani Srbije vakcinisani su ruskim "Sputnjikom Ve", kineskim… »

U Srbiji do sada date 1.648.254 doze vakcine protiv korone

Dnevnik 06.03.2021
BEOGRAD: U Srbiji je do sada, prema najnovijim podacima vlade, dato 1.648.254 doze vakcine protiv korona virusa. Kako se navodi, do sada je drugu dozu vakcine primilo 619.615 ljudi. Građani Srbije vakcinisani su ruskim "Sputnjikom Ve", kineskim… »

U Moravičkom okrugu 90 novozaraženih, polovina iz Čačka

Novi magazin 06.03.2021
U Moravičkom okrugu koronavirus je potvrdjen kod još 90 osoba od 362 testiranih, a polovina zaraženih je u Čačku, saopštio je danas čačanski Radni tim. Od 205 testiranih koronavirusom je zaraženo 45 osoba, u Gornjem Milanovcu od 64 testiranih… »

Kisić: Dug put od godinu dana; "Poštovanje mera i vakcinacija je ključ"

B92 06.03.2021
Članica Kriznog štaba i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević kaže da kovid 19 i posle godinu dana od početka pandemije ima brojne nepoznanice. Ali, jedno je sigurno - sopstvena briga o zdravlju i poštovanje epidemioloških mera daju… »

Brnabić: Do konačne pobede još teških borbi i rezova

Dnevnik 06.03.2021
BEOGRAD: Pre tačno godinu dana korona virus je stigao u Srbiju, a premijerka Ana Brnabić tim povodom kaže da je Srbija tokom pandemije pokazala da je drugačija nego što je ikada bila, a i od onog što su drugi očekivali, navodeći da je do konačne… »

Godinu dana kasnije - šta kaže srpski nulti pacijent? "Zdravlje je najveće blago u životu"

B92 06.03.2021
Igor Djantar iz Bačke Topole, nulti pacijent, kojem je 6. marta 2020. potvrđen koronavirus kaže da se godinu kasnije oseća dobro i sada već nema nikakve tegobe. Priseća se da je posle izlaska iz bolnice bio veoma oslabljen i umoran, dok mu je za… »

Godina korone: Mart - od prvog slučaja do policijskog časa

B92 06.03.2021
Četiri meseca nakon Vuhana, 6. marta 2020, prvi slučaj zaraze koronavirusom registrovan je u Srbiji. Usledilo je 12 meseci koje nikad nećemo zaboraviti. Do tog trenutka, dok je svet uveliko strahovao, mnogi su se u Srbiji nadali da će koronavirus… »

Upoznajte igora, nultog pacijenta Srbije: Posle godinu dana i dalje imam antitela! Takva popularnost kakvu ja imam, nikom ne…

Kurir 06.03.2021
Čovek kome je 6. marta 2020, prvom u Srbiji, potvrđena korona sada se oseća dobro iako je mesecima po izlasku iz bolnice bio slab i umoran. Igor Ðantar (44) nulti je pacijent Srbije i čovek o kome je cela zemlja pričala tog 6. marta, kada je… »

U Moravičkom okrugu 90 novozaraženih, polovina iz Čačka

Danas 06.03.2021
U Moravičkom okrugu korona virus je potvrđen kod još 90 osoba od 362 testiranih, a polovina zaraženih je u Čačku, saopštio je danas čačanski Radni tim. Od 205 testiranih korona virusom je zaraženo 45 osoba, u Gornjem Milanovcu od 64 testiranih… »

Beograđani nisu saglasni sa novim merama Vlade i Kriznog štaba

N1 Info 06.03.2021
Od podneva su stupile na snagu nove mere u borbi protiv koronavirusa, pa će do ponedeljka u 6 časova raditi samo apoteke, benzinske pumpe i prodavnice prehrambene robe, dok će sve ostalo biti zatvoreno. Građani Beograda nisu saglasni sa tom odlukom… »

Igor je prvi u Srbiji zaražen koronom: Godinu dana kasnije otkriva nešto potpuno neverovatno

Mondo 06.03.2021
Nulti pacijent u Srbiji otkrio kako je tekla njegova borba sa koronom. Nulti pacijent u Srbiji otkrio kako je tekla njegova borba sa koronom. Igor Ðantar iz Bačke Topole, nulti pacijent kojem je 6. marta 2020. potvrđen korona virus, kaže da se godinu… »

Brnabić: Do konačne pobede nad koronom još teških borbi i rezova

RTV 06.03.2021
BEOGRAD - Pre tačno godinu dana korona virus je stigao u Srbiju, a premijerka Ana Brnabić tim povodom kaže da je Srbija tokom pandemije pokazala da je drugačija nego što je ikada bila, a i od onog što su drugi očekivali, navodeći da je do konačne… »

Nulti pacijent: Shvatili smo da je zdravlje najveće blago...

Dnevnik 06.03.2021
BAČKA TOPOLA: Igor Đantar iz Bačke Topole, nulti pacijent, kojem je 6. marta 2020. potvrđen korona virus kaže da se godinu danas kasnije oseća dobro i sada već nema nikakve tegobe, ali se priseća da je posle izlaska iz bolnice bio veoma oslabljen… »

Srbija nije bila spremna, moglo je sve brže i bolje

Danas 06.03.2021
Gde smo nakon godinu dana od prvog formalnog slučaja korone u našoj zemlji Još uvek se u svetu ne zna dovoljno o novom korona virusu, a u Srbiji još manje. Pored toga da li su brojevi preminulih i zaraženih svesno umanjivani ne zna se ni kada se… »

Brnabić: Do konačne pobede korone ostalo je još mnogo borbi

Nova 06.03.2021
Pre tačno godinu dana koronavirus je stigao u Srbiju, a premijerka Ana Brnabić tim povodom kaže da je Srbija tokom pandemije pokazala da je drugačija nego što je ikada bila, a i od onog što su drugi očekivali, navodeći da je do konačne pobede… »

Blagi porast aktivno zaraženih u Kladovu i Majdanpeku

Danas 06.03.2021
U Kladovu i Majdanpeku broj novozaraženih je i dalje jednocifren na dnevnom nivou. Prema podacima kaldovskog Zdravstvenog centra prisustvo korona virusa potvrđeno je kod četiri osobe, od virusne infekcije su se oporavila dva bolesnika I u ovoj opštini… »

"Građani Srbije danas su ponosni na svoju državu": Premijerka Brnabić o godini borbe sa virusom korona

Večernje novosti 06.03.2021
PRE tačno godinu dana virus korona je stigao u Srbiju, a premijerka Ana Brnabić tim povodom kaže da je Srbija tokom pandemije pokazala da je drugačija nego što je ikada bila, a i od onog što su drugi očekivali, navodeći da je do konačne pobede… »

Kako je otkriven prvi pacijent inficiran koronom u Srbiji objašnjava epidemiolog subotičke bolnice

RTS 06.03.2021
Tačno je godinu dana od kada se korona pojavila u Srbiji. U međuvremenu, imali smo vanredno stanje, policijski čas, pooštravanje i popuštanje epidemiloških mera. Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji registrovan je u Subotici. U subotičkoj bolnici… »

Kisić: Dug put od godinu dana, poštovanje mera i vakcina-ključ

Dnevnik 06.03.2021
BEOGRAD: U Srbiji je na današnji dan 2020. zabeležen prvi slučaj zaraze virusom korona, a godinu dana kasnije članica Kriznog štaba i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević kaže da kovid 19 i dalje ima brojne nepoznanice, ali, da je jedno… »

Korona virus: Nulti pacijent u Srbiji godinu dana kasnije! (VIDEO)

Svet plus 06.03.2021
Nulti pacijent u Srbiji godinu dana kasnije! Postavljalo se pitanje gde se zarazio korona virusom, odakle je doneo virus, da li je virus preneo na druge osobe i na koliko, koliko mu je život ugrožen.. Danas, kada je on dobro, ova pitanja postaju… »

Srbija i dalje vodeća: Ubedljivo prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika i u Evropi po broju revakcinisanih

Kurir 06.03.2021
BEOGRAD - U Srbiji su, prema najnovijim podacima vlade, do sada date 1.618.754 doze vakcine protiv korona virusa, a 593.617 osobe su je primile i drugu dozu. Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika, a slede Mađarska… »

Počelo je! Vikend mere stupile na snagu - Šta se zatvara do ponedeljka, a šta ne?

Večernje novosti 06.03.2021
ODLUKOM Kriznog štaba danas počinje delimično "zaključani vikend", odnosno od 12 sati danas većina lokala biće zatvorena od ponedeljka u šest ujutru. Ko će tačno staviti "ključ u bravu" kad otkuca podne, a ko će nastaviti da radi? Neće raditi… »

Godinu dana korona virusa, izbori, protesti: Od prvog slučaja do prvih vakcina 1. Medicinska borba: zatvaranje, respiratori i…

Radio 021 06.03.2021
Kako se Srbija borila u prvoj godini Kovida-19 sa medicinskog, političkog i ekonomskog aspekta. Getty Images/Vladimir Živoinović Srbija, baš kao i ceo svet, posle 2020. godine neće biti isti. Muškarac iz Subotice prvi je registrovan slučaj zaraze… »

Dr Janković: Negde "debelo grešimo"; "Kovid 19 je kao sepsa"; "Nije dobro"

B92 06.03.2021
Tokom godinu dana borbe protiv kovida pokazalo se da je zdravstveni sistem u Srbiji “žilav”, kaže zamenik direktora niškog kliničkog centra dr Radmilo Janković. "Dva puta je izdržao jake udare sa po skoro 10.000 kovid-pacijenata na bolničkom… »

Kisić Tepavčević poslala apel građanima: Brojne su nepoznanice, ali je jedno sigurno...

Pravda 06.03.2021
U Srbiji je na današnji dan 2020. zabeležen prvi slučaj zaraze virusom korona, a godinu dana kasnije članica Kriznog štaba i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević kaže da kovid 19 i dalje ima brojne nepoznanice, ali, da je jedno sigurno -… »

Kako je otkriven prvi zaraženi u Srbiji: Dr Gordana otkriva: Nije ispunjavao ni uslov za PCR, ali jedno je bilo sumnjivo

Mondo 06.03.2021
Pre godinu dana u Srbiji je zvanično potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom. Pre godinu dana u Srbiji je zvanično potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom. Tačno je godinu dana od kada se korona pojavila u Srbiji. U međuvremenu, imali smo… »

U Hrvatskoj u poslednja 24 sata zabeleženo 658 novih slučajeva zaraze korona virusom

Danas 06.03.2021
U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 658 novih slučajeva zaraze korona virusom od 5.838 testiranih uzoraka, a preminulo je 15 osoba, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite. Aktivno je 3.770 slučajeva. Na bolničkom lečenju je… »

Korona virus: U Srbiju stiglo još pola miliona vakcina, Italija prva zemlja koja je blokirala izvoz vakcina van granica EU

Danas 06.03.2021
Tačno godinu dana od pojave prvog slučaja zaraze u Srbiji, se ponovo pooštravaju epidemiološke mere, a Australija je zatražila od Evropske komisije da preispita odluku Italije da blokira izvoz 250.000 doza vakcine Astrazeneka u tu zemlju. Prema… »

Autorski tekst ane brnabić za kurir: Do konačne pobede ostalo je još mnogo teških borbi i rezova

Kurir 06.03.2021
Danas, 6. marta 2021. godine, jedan dan bez maski, teških vesti, ograničenog rada restorana I prodavnica, a prepun zagrljaja i druženja s našim najmilijima klizi u prošlost sve brže. Svi treba da damo svoj doprinos borbi i budemo „ona promena koju… »

On je nulti pacijent u Srbiji: Igora je korona prikovala za krevet, a evo kako se oseća nakon godinu dana

Večernje novosti 06.03.2021
DO 6. marta 2020. godine svi su čekali kada će se saopštiti da je virus korona, koji je uveliko kosio u zemljama u regionu, a kamoli u svetu, stigao i u našu zemlju. Tog dana, posle šoka i straha glavno pitanje je bilo ko je pacijent kod kojeg je… »

Godinu dana korone: Kisić - Poštovanje mera i vakcinacija - ključ za sprečavanje epidemije

Večernje novosti 06.03.2021
U SRBIJI je na današnji dan 2020. zabeležen prvi slučaj zaraze virusom korona, a godinu dana kasnije članica Kriznog štaba i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević kaže da kovid 19 i dalje ima brojne nepoznanice, ali, da je jedno sigurno -… »

Godinu dana od prvog zvanično potvrdjenog slučaja infekcije koronavirusom

Novi magazin 06.03.2021
Na današnji dan pre godinu dana u Srbiji je zvanično potvrdjen prvi slučaj infekcije koronavirusom, a do sada je zvanično potvrdjeno 478.878 slučajeva zaraze dok je od posledica infekcije umrlo 4.525 osoba. Vest o prvom inficiranom, muškarcu od 43… »

Godinu dana korona virusa, izbori, protesti: Od prvog slučaja do prvih vakcina

BBC News 06.03.2021
Kako se Srbija borila u prvoj godini Kovida-19 sa medicinskog, političkog i ekonomskog aspekta. Srbija, baš kao i ceo svet, posle 2020. godine neće biti isti. Muškarac iz Subotice prvi je registrovan slučaj zaraze korona virusom u Srbiji, 6. marta… »

U Kragujevcu na bolničkom lečenju 184 kovid pacijenta, na respiratoru 19

Novi magazin 06.03.2021
Na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru je 184 kovid pacijenata, od kojih je 19 najtežih na respiratorima. Prethodnog dana je otpušteno šestoro izlečenih. Kako je sinoć saopštio Institut za javno zdravlje, u Kragujevcu je još 165 slučajeva… »

Udovičić: Ako se nastavi ovako, bićemo u velikom problemu

RTV 06.03.2021
BEOGRAD - Doktor Ivo Udovičić, koordinator VMC Karaburma, izjavio je da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi pacijenti sa težom kliničkom slikom, kao i da zbog toga mora da se otvori još jedan deo bolnice sa 50 kreveta. "Medicinsko osoblje je iscrpljeno i… »

Kisić: Dug put od godinu dana, poštovanje mera i vakcina - ključ

RTV 06.03.2021
BEOGRAD - U Srbiji je na današnji dan 2020. zabeležen prvi slučaj zaraze virusom korona, a godinu dana kasnije članica Kriznog štaba i ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević kaže da kovid 19 i dalje ima brojne nepoznanice, ali, da je jedno… »

Zdravstveni sistem izdržao udare sa po skoro 10.000 obolelih

Dnevnik 06.03.2021
BEOGRAD: Tokom godinu dana borbe protiv virusa korona pokazalo se da je zdravstveni sistem u Srbiji “žilav”, dva puta je izdržao jake udare sa po skoro 10.000 kovid pacijenata na bolničkom lečenju, kaže zamenik direktora niškog kliničkog centra… »

Od njega je sve počelo, kako je otkriven nulti kovid pacijent u Srbiji Dr Gordana bila je uporna a nije ispunjavao uslov ni za…

Kurir 06.03.2021
BEOGRAD - Tačno je godinu dana od kada se korona pojavila u Srbiji. U međuvremenu, imali smo vanredno stanje, policijski čas, pooštravanje i popuštanje epidemiloških mera. Prvi slučaj koronavirusa u Srbiji registrovan je u Subotici. U subotičkoj… »

Godinu dana korona virusa, izbori, protesti: Od prvog slučaja do prvih vakcina

Danas 06.03.2021
Srbija, baš kao i ceo svet, posle 2020. godine neće biti isti. Muškarac iz Subotice prvi je registrovan slučaj zaraze korona virusom u Srbiji, 6. marta, pre tačno 12 meseci. Od tada, ljudi u Srbiji iskusili su bolest, hospitalizaciju, karantin… »

"Bićemo u velikom problemu": Dr Udovičić - Lekari su iscrpljeni, razapeti

Večernje novosti 06.03.2021
DOKTOR Ivo Udovičić, koordinator VMC Karaburma, naveo je za TV Prva da su u ovoj zdravstvenoj ustanovi pacijenti sa težom kliničkom slikom, kao i da zbog toga mora da se otvori još jedan deo bolnice sa 50 kreveta. - Medicinsko osoblje je iscrpljeno i… »

Godinu dana od prvog registrovanog slučaja kovida-19 u Srbiji

RTV 06.03.2021
SUBOTICA - Pre tačno godinu dana u Subotici je registrovan prvi pacijent oboleo od Kovida devetnaest. Naredni dani doneli su i zvanično epidemiju, vanredno stanje i novu realnost za sve građane ne samo Subotice, nego i cele zemlje. "Ponašamo se kao da… »

Godinu dana „nove normalnosti“: Od najsmešnijeg virusa do novog policijskog časa

Danas 06.03.2021
Godinu dana od prvog slučaja virusa korona u Srbiji Godinu iza nas obeležilo je preko 470.000 obolelih građana od nečega što je prešlo put smeha, panike i straha, pa sve do prilagođavanja novom načinu života, a na današnji dan saopšteno je da… »

Godinu dana od prvog zvanično potvrđenog slučaja infekcije koronom u Srbiji

N1 Info 06.03.2021
Na današnji dan pre godinu dana u Srbiji je zvanično potvrđen prvi slučaj infekcije koronavirusom, a do sada je zvanično potvrđeno 478.878 slučajeva zaraze dok je od posledica infekcije umrlo 4.525 osoba. Vest o prvom inficiranom potvrdio je… »

Godinu dana od prvog zvaničnog slučaja korone u Srbiji

Nova 06.03.2021
Na današnji dan pre godinu dana u Srbiji je zvanično potvrđen prvi slučaj infekcije koronavirusom. Od tada, pa do danas, zvanično je registrovano 478.878 slučajeva zaraze, dok je od posledica korone umrlo 4.525 osoba. Iako zvanični podaci kažu da… »

Radmilo Petrović: Krizni štab treba da je operativniji

Danas 06.03.2021
Penzionisani epidemiolog Instituta "Torlak" Zatvaranje i odlaganje svih skupova u zatvorenom prostoru, brža vakcinacija, operativniji krizni štab i analiziranje rezultata koje su dale primenjene vakcine da bi se stvorilo sopstveno iskustvo neke su od… »

Srbija i dalje u vrhu: Naša zemlja druga u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika, ispred nas samo Britanija

Večernje novosti 06.03.2021
U SRBIJI su, prema najnovijim podacima vlade, do sada date 1.618.754 doze vakcine protiv virusa korona, a 593.617 osobe su je primile i drugu dozu. Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika, a slede Mađarska… »

I dalje u vrhu: Srbija druga u Evropi po broju vakcinisanih, ispred nas samo Britanci

Blic 06.03.2021
U Srbiji su, prema najnovijim podacima vlade, do sada date 1.618.754 doze vakcine protiv korona virusa, a 593.617 osobe su je primile i drugu dozu. Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinisanih na milion stanovnika, a slede Mađarska… »

Danas je tačno godina od 1. Kovid slučaja u Srbiji Prošli smo kroz vanredno stanje i policijski čas, a najduži trajao puna…

Kurir 06.03.2021
Prvi smrtni slučaj zabeležen je 20. marta. BEOGRAD - Pre tačno godinu dana, 6. marta 2020, registrovan je prvi slučaj korona virusa u Srbiji. Prema poslednjim podacima, u Srbiji je od početka pandemije registrovano ukupno 478.878 slučajeva kovid 19… »

Godinu dana od prvog registrovanog slučaja korone u Srbiji - uvedeno delimično "zaključavanje"

Radio 021 06.03.2021
Pre godinu dana u Srbiji je registrovan prvi slučaj korona virusa, a u pitanju je bio 43-godišnji muškarac iz Bačke Topole koji je boravio u Budimpešti. Prema poslednjim podacima, u Srbiji je od tada registrovano 478.878 slučajeva korone, a od… »

Godinu dana borbe sa koronom: Prošli smo kroz vanredno stanje i policijski čas, a najduži je trajao puna 84 sata

Večernje novosti 06.03.2021
PRE tačno godinu dana, 6. marta 2020, registrovan je prvi slučaj korona virusa u Srbiji. Prema poslednjim podacima, u Srbiji je od početka pandemije registrovano ukupno 478.878 slučajeva kovid 19, testirane su 3.018.254 osobe, a od posledica infekcije… »

Kraljevo: Šestoro preminulih u jednom danu od posledica korone

Danas 05.03.2021
Prema današnjem saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije zasnovnom na dnevnom Izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Kraljevo“ preminulo je, u Opštoj bolnici „Studenica“, šestoro pacijenata što je ,na dnevnom nivou, broj nezabeležen… »

U Italiji zaoštravanje mera u tri regiona zbog korone

Danas 05.03.2021
Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca objavio je danas da se zaoštravaju mere u borbi protiv epidemije kovida-19 posle gotovo 100.000 umrlih, i uvode nove restrikcije u tri oblasti. Od ponedeljka pokrajine Furlanija-Juliska krajina i Veneto na… »

Vesti dana »