Повезане вести
Данас је светски дан особа са Дауновим синдромом
Наиссус инфо 21.03.2021
Код особа са Дауновим синдромом повећан је ризик од настанка леукемије, веома често присутне су аномалије срца (40 одсто), поремећаји рада органа за варење (сужење једњака) и штитасте жљезде. Начин на који је дете са Дауновим… »
Родитељи и Србија: Како сам сазнала да ми дете има Даунов синдром
BBC News 21.03.2021
„Следећег дана ми је начелница педијатрије предложила да у случају да не желим да прихватим сина, слободно могу да га дам у колевку и да се већина родитеља одлучи на тако нешто" каже једна од мајки. Дејана, Гордана, Марија и… »
Данас је посебан дан за зрењанинску породицу Бартоле
Зрењанински 21.03.2021
У зрењанинској породици Бартоле данас има много разлога за славље. На данашњи дан, пре две године, Филип Бартоле се, као најтрофејнији члан репрезентације Србије, вратио из Абу Дабија, где је на Олимпијским играма Специјалне… »
Велика подршка из Сремчице: Различите чарапе као симбол да смо различити, али и да свима треба љубав
Курир 21.03.2021
Обувањем различитих чарапа, као симбол различитости, корисници Установе за децу и младе „Сремчица" послали су подршку својим другарима са Дауновим синдромом, чији се дан у свету обележава данас. Деца и запослени у "Сремчици"… »
Дамјан живи са Дауновим синдромом: Зна да кува, чита и пише на 3 језика, глуми и обожава оперу
Телеграф 21.03.2021
Увек је, како прича, чезнуо за глумом, па је одлучио да оде и на аудицију. Дамјан Диклић (40) је Београђанин са Дауновим синдромом. О њему највише брину његови родитељи. За себе каже да је самосталан, иде сам у радњу, баца… »
Данас треба да обујете шарене чарапе: Уколико то урадите, шаљете свету једну битну поруку
Србија данас 21.03.2021
Данас се у целом свету обележава дан особа са Дауновим синдромом, који је први пут обележен у Сингапуру 2006. године. Назив Даун потиче од имена енглеског лекара Лангдона Дауна, који је 1866. године први описао синдром на свом… »
Вести дана »
Спајић Вучићу: Чекаћемо вас у ЕУ већ од 2028, навијамо да истински пожурите и убрзате остале кандидате из региона
Н1 Инфо пре 40 минутајош 7 повезаних
Три особе тешко повређене у четири саобраћајне незгоде синоћ у Београду
Нова пре 45 минутајош 9 повезаних
Након јутарњег мраза следи топао децембарски дан Температура до 16 степени, али магла остаје ево какво нас време очекује наредних седам дана
Дневник пре 30 минутајош 8 повезаних
"Више од тога, молим сад..." Зеленски спреман за изборе, али под овим условима
Вечерње новости пре 10 минутајош 8 повезаних
Тендери за радове на Железничкој станици у Новом Саду: Могуће су компликације
Радио 021 пре 25 минутајош 1 повезана