Povezane vesti

EMA: Korist od vakcine AstraZeneca veća od rizika

Nova pre 14 dana
Evropska agencija za lekove (EMA) objavila je da bi zgrušavanje krvi trebalo navesti kao "veoma neželjeni efekat" vakcine AstraZeneca, uz napomenu da su koristi i dalje veće od rizika. Komitet za bezbednost navodi da bi “neobični krvni ugrušci sa… »

“EMA potvrdila da je stvaranje trombova vrlo redak sporedni efekat vakcine AstraZeneca. Korist od primanja mnogo veća”

Nedeljnik pre 14 dana
Marc Bruxelle / Alamy / Alamy / Profimedia Evropska agencija za lekove (EMA) danas je objavila da je zgrušavanje krvi zapravo “potpuno sporedni efekat” vakcine AstraZeneca. Ali regulator EU rekao je da su koristi od vakcinisanja tom vakcinom i dalje… »

EMA: Moguća veza između vakcine "Astra-Zeneke" i pojave krvnih ugrušaka; južnoafrički soj potvrđen u Brazilu

RTS pre 14 dana
U svetu je od početka pandemije zabeleženo više od 133 miliona slučajeva zaraze koronavirusom, a od posledica zaraze preminulo je preko 2.886.000 osoba. Oporavilo se više od 107,2 miliona obolelih. Najviše zaraženih i preminulih ima u SAD, a veliki… »

AstraZeneka u Britaniji nije za mlađe od 30 godina, iako je mogućnost neželjenih posledica mikroskopski mala

Blic pre 13 dana
Imunizacija protiv kovid-19 vakcinama Univerziteta Okford i AstraZeneke, kod mlađih od 30 godina biće danas zaustavljena na osnovu preporuka Britanske agencije za lekove i medicinske proizvode (MHRA), javili su britanski dnevnik "San" i Skaj njuz… »

EMA: Korist od vakcine "Astra-Zeneka" veća od rizika od neželjenih efekata

RTS pre 13 dana
Komitet za bezbednost Evropske agencije za lekove (EMA) zaključio je da bi retka pojava krvnih ugrušaka sa niskim nivoom trombocita trebalo da bude navedena kao vrlo redak neželjeni efekat vakcine "Astra-Zeneke", navodi se u saopštenju objavljenom na… »

EMA otkrila moguću vezu između pojave krvnih ugrušaka i primanja vakcine Astrazeneke

Danas pre 13 dana
Evropska agencija za lekove (EMA) saopštila je danas da je otkrila „moguću vezu“ između vakcine protiv korona virusa kompanije Astrazeneka i retkog stvaranja krvnih ugrušaka, ali je navela da korist od vakcinisanja i dalje prevazilazi rizike. EMA… »

EMA: Koristi od AstraZeneka vakcine veće od rizika od neželjenih efekata

Insajder pre 13 dana
Evropska agencija za lekove (EMA) saopštila je danas da je otkrila "moguću vezu" između vakcine protiv korona virusa kompanije Astrazeneka i retkog stvaranja krvnih ugrušaka, ali je navela da korist od vakcinisanja i dalje prevazilazi rizike. EMA nije… »

EMA: Rizik od AstraZeneke sličan onom od kontraceptivnih pilula; Britanija: Bez AstraZeneka vakcine za mlađe od 30 godina

RTV pre 13 dana
BRISEL, LONDON - Evropska agencija za lekove (EMA) objavila je danas da postoji moguća veza između vakcine AstraZenaka i retkog stvaranja krvnih ugrušaka, ali ostaje pri pozitivnom stavu da zdravstvene koristi od te vakcine prevazilaze rizik od… »

EMA ostala pri pozitivnoj proceni vakcine Astrazeneke

B92 pre 13 dana
Evropska agencija za lekove potvrdila je mogućnost retkih slučajeva nastanka krvnih ugrušaka nakon vakcinacije Astrazenekinom vakcinom, ali ostaje pri pozitivnoj proceni vakcine. Evropska agencija za lekove (EMA) objavila je danas da postoji moguća… »

EMA potvrdila moguću vezu između vakcine AstraZeneka i pojave krvnih ugrušaka

Politika pre 13 dana
BRISEL – Evropska agencija za lekove (EMA) objavila je danas da postoji moguća veza između vakcine AstraZenaka i retkog stvaranja krvnih ugrušaka, ali ostaje pri pozitivnom stavu da zdravstvena koristi od te vakcine prevazilazi rizik od mogućih… »

Vodeći američki epidemiolog: Ne treba nam „AstraZeneka“

Nova pre 13 dana
Vodeći američki epidemiolog i savetnik predsednika Džozefa Bajdena Entoni Fauči smatra da SAD nisu potrebne vakcine „Astra zenka“ u borbi sa koronom. Neke evropske zemlje zaustavile su ili starosno ograničile upotrebu vakcine „AstraZeneka“… »

Vodeći američki epidemiolog: Ne treba nam „AstraZeneka“

Večernje novosti pre 13 dana
VODEĆI američki epidemiolog i savetnik predsednika DŽozefa Bajdena Entoni Fauči smatra da SAD nisu potrebne vakcine „Astra zenka“ u borbi sa koronom. Si-En-En prenosi da je Fauči, koji je i direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i… »

EMA: Mogući su, ali su vrlo retki krvni ugrušci nakon primanja vakcine AstraZeneke

Blic pre 13 dana
Komitet za bezbednost (PRAC) Evropske agencije za lekove (EMA) zaključio je danas da neobični krvni ugrušci sa niskim nivoom trombocita treba da budu navedeni kao vrlo retki ali mogući neželjeni efekti vakcine protiv kovida koju pravi kompanija… »

EMA otkrila moguću vezu izmedu pojave krvnih ugrušaka i primanja vakcine Astrazeneke

Novi magazin pre 13 dana
Evropska agencija za lekove (EMA) saopštila je danas da je otkrila "moguću vezu" izmedju vakcine protiv koronavirusa kompanije Astrazeneka i retkog stvaranja krvnih ugrušaka, ali je navela da korist od vakcinisanja i dalje prevazilazi rizike. EMA nije… »

Fauci: SAD ne treba AstraZenecu, ima dovoljno vakcina

Al Jazeera pre 13 dana
Čak i ako američka Agencija za hranu i lijekove potvrdi da je AstraZeneca vakcina veoma dobra, ne treba nam još jedna, rekao je vodeći američki epidemiolog. Anthony Fauci, vodeći američki epidemiolog i savjetnik predsjednika Joe Bidena, smatra da… »

Vesti dana »