Povezane vesti

Sarajevo dobilo gradonačelnicu, izabrana Benjamina Karić

Slobodna Evropa pre 14 dana
Benjamina Karić nova je gradonačelnica Sarajeva sa 26 glasova "za" vijećnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Ona je kazala u prvom obraćanju nakon izbora da će prioritet u njenom radu biti osavremenjivanje funkcionisanje grada. ‘’Zajedno trebamo… »

Nova gradonačelnica Sarajeva za RSE: Multikulturalnost je u nama

Slobodna Evropa pre 14 dana
Ukoliko želimo napredak i prosperitet, prednost trebamo dati poštenim, ozbiljnim i stručnim ljudima koji mogu unaprijediti rad Gradske uprave, a mi takve ljude imamo, poručuje u intervjuu Radiju Slobodna Evropa (RSE) nova gradonačelnica Sarajeva… »

Benjamina Karić jednoglasno izabrana za gradonačelnicu Sarajeva

Al Jazeera pre 14 dana
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva izglasali su Benjaminu Karić za novu gradonačelnicu Sarajeva. Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva izglasali su Benjaminu Karić iz Socijaldemokratske partije (SDP) za novu gradonačelnicu Sarajeva… »

Benjamina Karić zvanično gradonačelnica Sarajeva

RTV pre 14 dana
SARAJEVO - Benjamina Karić (SDP) danas je jednoglasno zvanično izabrana za gradonačelnicu Sarajeva. Karićeva je predložena nakon što se iz trke povukao Bogić Bogićević. Izbor Karićeve jednoglasno je podržan. Benjamina Karić (rođena Londrc) je… »

Najmlađi doktor pravnih nauka u BiH: Benjamina Karić nova gradonačelnica Sarajeva

Blic pre 14 dana
Gradsko veće Sarajeva izabralo je danas Benjaminu Karić (SDP) za novog gradonačelnika Sarajeva. Odluka je donesena jednoglasno, pa je za izbor Karićeve, koju je predložilo Povereništvo SDP, glasalo 26 članova Gradskog veća. Karićeva je rođena je… »

Benjamina Karić izabrana za gradonačelnicu Sarajeva

N1 Info pre 14 dana
Gradsko veće Grada Sarajeva izabralo je Benjaminu Karić za gradonačelnicu. Ona je izabrana jednoglasno sa 26 glasova za. Karić je bila predlog SDP, a za njen izbor saglasnost je dalo 15 većnika. Izjašnjava se kao Ostali, tako da nije bilo prepreka… »

Benjamina Karić zvanično gradonačelnica Sarajeva

Politika pre 14 dana
Benjamina Karić (SDP) danas je jednoglasno zvanično izabrana za gradonačelnicu Sarajeva. Karićeva je predložena nakon što se iz trke povukao Bogić Bogićević. Izbor Karićeve jednoglasno je podržan. Benjamina Karić (rođena Londrc) je rođena… »

Sarajevo dobilo gradonačelnicu: Posle peripetija sa Bogićevićem - žena na čelu grada

Večernje novosti pre 14 dana
BENJAMINA Karić (SDP) danas je jednoglasno zvanično izabrana za gradonačelnicu Sarajeva. Karićeva je predložena nakon što se iz trke povukao Bogić Bogićević. Izbor Karićeve jednoglasno je podržan. Benjamina Karić (rođena Londrc) je rođena… »

Benjamina Karić je zvanično nova gradonačelnica Sarajeva

Telegraf pre 14 dana
Ona je izabrana jednoglasno s 26 glasova "za" Većnici Gradskog veća Grada Sarajeva izglasali su Benjaminu Karić (SDP) za novu gradonačelnicu Sarajeva. Karić je članica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, a predložena je nakon što se iz trke… »

Vesti dana »