Povezane vesti

Bajden o sankcijama Rusiji: Strana sila se ne može nekažnjeno mešati u izbore

Glas Amerike 15.04.2021
VAŠINGTON — Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da Sjedinjene Države ne mogu dozvoliti stranoj sili da se nekažnjeno meša u američke izbora. “Ukoliko Rusija nastavi mešanje u američku demokratiju – Sjedinjene Države su spremne da… »

SAD uvele sankcije Rusiji, Moskva obećala odgovor

Slobodna Evropa 15.04.2021
Američka vlada uvela je seriju finansijskih sankcija protiv Rusije i odlučila protjerati deset ruskih diplomata, kao odgovor na cyber napade i rusko miješanje u predsejdničke izbore u SAD 2020. godine, zbog Ukrajine i drugih djela. Predsjednik SAD Joe… »

SAD proterale 10 ruskih diplomata, ambasador SAD u Moskvi pozvan na "teške razgovore"

RTV 15.04.2021
VAŠINGTON/MOSKVA/LONDON - Rusija će snažno odgovoriti na nove sankcije koje su im uvele SAD, rekao je danas visokorangirani diplomatski izvor za TAS S. "Kao u ranijim slučajevima, odgovor će biti snažan", rekao je neimenovani diplomata. Sjedinjene… »

SAD povukle novi potez: Cilj - "Rusija da odgovara, delovaćemo odlučno"

B92 15.04.2021
Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije Rusiji kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija i odlučile da proteraju 10 ruskih diplomata. Razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke… »

London nastavlja sa napadima: Ruska spoljnoobaveštajna služba odgovorna za sajber napade

Večernje novosti 15.04.2021
VLASTI Velike Britanije i SAD su došle do zaključka da Spoljno-obaveštajna služba Rusije stoji iza sajber napada SolarWinds, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova. - Maligno ponašanje Rusije u celom svetu – u sajber prostoru… »

Amerika odlučila: Uvedene sankcije Rusiji, proterano 10 ruskih diplomata, Moskva sprema odgovor

Blic 15.04.2021
Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije Rusiji kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija i odlučile da proteraju 10 ruskih diplomata. Razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke… »

SAD uvele nove sankcije Rusiji, proterale 10 ruskih diplomata

N1 Info 15.04.2021
Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena uvela je nove sankcije Rusiji i izbacila njeno diplomatsko osoblje, kao odgovor na mešanje Kremlja u izbore u SAD i hakerske napade na Vašington. Kako prenosi CNN, „predsednik Bajden poptisao je… »

Oštra reakcija kremlja: Rusija će snažno odgovoriti na sankcije Amerike!

Večernje novosti 15.04.2021
RUSIJA će snažno odgovoriti na nove sankcije koje su im uvele SAD, rekao je danas visokorangirani diplomatski izvor za TASS. - Kao u ranijim slučajevima, odgovor će biti snažan - rekao je neimenovani diplomata. Sjedinjene Američke Države uvele su… »

Rusija: Snažno ćemo odgovoriti na američke sankcije

Dnevnik 15.04.2021
MOSKVA: Rusija će snažno odgovoriti na nove sankcije koje su im uvele SAD, rekao je danas visokorangirani diplomatski izvor za TAS S. "Kao u ranijim slučajevima, odgovor će biti snažan", rekao je neimenovani diplomata. Sjedinjene Američke Države… »

Oglasila se Rusija: Odgovorićemo Amerikancima…

Vesti online 15.04.2021
Rusija će snažno odgovoriti na nove sankcije koje su im uvele SAD, rekao je visokorangirani diplomatski izvor za TASS. – Kao u ranijim slučajevima, odgovor će biti snažan – rekao je neimenovani diplomata. Sjedinjene Američke Države uvele su… »

Amerikanci proterali ruske diplomate: Zaoštrava se sukob supersila, uvedene sankcije za kompanije

Večernje novosti 15.04.2021
SJEDINJENE Američke Države objavile su da uvode sankcije za šest ruskih tehnoloških kompanija, kao i da proteruju deset ruskih diplomata. - Danas administracija (DŽozefa) Bajdena preduzima mere... protiv Rusije zbog delovanja njene vlade i… »

Amerika izbacuje 10 ruskih diplomata

Nova 15.04.2021
Sjedinjene Američke države krive Rusiju za hakerski napad na "Solarvinds". Najavile su sankcije protiv Rusije za taj hakerski napad i navodno mešanje u izbore 2020. godine. Amerika je donela odluku da protera 10 ruskih diplomata. Sankcije koje su… »

SAD uvele sankcije Rusiji i proterale 10 ruskih diplomata

Dnevnik 15.04.2021
VAŠINGTON: Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije Rusiji kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija i odlučile da proteraju 10 ruskih diplomata. Razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u… »

Reuters: Spremne nove američke sankcije Rusiji

Al Jazeera 15.04.2021
Reuters navodi kako će se sankcije odnositi na pojedince i institucije zbog navodnog miješanja u predsjedničke izbore i zlonamjerne cyber aktivnosti. Očekuje se kako će Sjedinjene Američke Države danas uvesti nove sankcije Rusiji koje će se… »

Spremaju se nove sankcije i proterivanje diplomata

B92 15.04.2021
Vašington -- Očekuje se da će SAD danas uvesti nove sankcije Rusiji, koje će se odnositi na nekoliko pojedinaca i institucija, zbog navodnog mešanja u predsedničke izbore. Takođe, sankcije će biti uvedene i zbog zlonamernih sajber aktivnosti… »

Odnosi Moskve i Vašingtona: Amerika uvodi sankcije Rusiji zbog sajber napada

Radio 021 15.04.2021
Sankcije zbog sajber napada, uključujući i navodno mešanje u izbore 2020, mogle bi da budu uvedene protiv desetina pravnih i fizičkih lica. EPA Očekuje se da Bajdenova administrcija objavi odluku o sankcijama u četvrtak Očekuje se da američke… »

Odnosi Moskve i Vašingtona: Amerika uvodi sankcije Rusiji zbog sajber napada

Danas 15.04.2021
Očekuje se da američke vlasti uvedu širok spektar sankcija protiv Rusije, prenose mediji. Ovakav potez predstavlja osvetu za sajber napade na Ameriku, među kojima je i navodno mešanje u izbore za predsednika SAD 2020. godine. Uvođenje sankcija se… »

Mediji: Vašington proteruje ruske diplomate

Nova 15.04.2021
Sjedinjene Države nameravaju da proteraju ruske diplomate iz Vašingtona i Njujorka. Diplomate će imati 30 dana da napuste zemlju. Američka agencija „Blumberg“ je prethodno objavila, pozivajući se na svoje izvore, da će Vašington uvesti… »

Očekuju se nove sankcije SAD za Rusiju

Blic 15.04.2021
Očekuje se da će SAD danas uvesti nove sankcije Rusiji, koje će se odnositi na nekoliko pojedinaca i institucija, zbog navodnog mešanja u predsedničke izbore i zlonamerne sajber aktivnosti, rekli su Rojtersu izvori koji su upoznati sa tim pitanjem… »

Sukob sve oštriji: Bajden priprema nove sankcije Moskvi, na udaru pojedinci i firme bliski putinu

Blic 15.04.2021
SAD će tokom dana uvesti sankcije Rusiji zbog navodnog mešanja u izbore i zlonamerne sajber aktivnosti, a mete će biti nekoliko pojedinaca i entiteta, rekli su Rojtersu izvori upućeni u ovo pitanje. Očekuje se da će sankcije obuhvatiti oko 30… »

Amerikanci uvode nove sankcije Rusiji

Vesti online 15.04.2021
Sjedinjene Američke Države će proterati deset ruskih diplomata i uvesti sankcije protiv 12 državljana Rusije i 20 ruskih organizacija zbog navodnog mešanja Moskve u izbore i sajber napade preko „Solar vindsa“, piše agencija Blumberg… »

Bajden sprema žestoke sankcije Rusiji, izbaciće i diplomate

Nova 15.04.2021
Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena saopštiće danas niz novih oštrih mera protiv Rusije, prenosi "Njujork tajms". Mere podrazumevaju uvođenje žestokih sankcija, ali i proterivanje diplomata. Prema pisanju „Tajmsa“, ovim merama… »

Vesti dana »