Povezane vesti

Borelj poziva Rusiju da povuče trupe: "Situacija na ukrajinskoj granici je veoma opasna"

Večernje novosti 19.04.2021
- Razgovaraćemo o situaciji na ukrajinskog granici, gde su raspoređene ruske trupe za vojne vežbe. To je veoma opasna situacija. Pozivamo Rusiju da povuče svoje snage sa od granice sa Rusijom - rekao je Borelj. Ministar je primetio da u mnogim… »

Borelj upozorava: Raspoređivanje ruskih snaga na ukrajinskoj granici - „najveće u istoriji“

Večernje novosti 19.04.2021
- Više od 150 hiljada ruskih vojnika razmešteno je na granici sa Ukrajinom, što predstavlja rizik od dalje eskalacije - tvrdi on. S tim u vezi, rekao je da ne može da kaže odakle baš ta cifra, ali je istakao da je u pitanju najveće raspoređivanje… »

Evropa bez odgovora: EU za sada neće proširiti sankcije Rusiji - niti će proterati ruske diplomate

Večernje novosti 19.04.2021
Međutim, takvo stanje stvari bi moglo da se promeni, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj. Na pitanje postoje li mogućnosti za uvođenje dodatnih ograničavajućih mera protiv Rusije, Borelj je nakon video-konferencije ministara spoljnih… »

Borelj o grupisanju ruskih trupa na granici sa Ukrajinom: Potrebna samo varnica za sukob

Glas Amerike 19.04.2021
BRISEL — Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj izjavio je povodom grupisanja ruskih trupa nadomak granice sa Ukrajinom – da je potrebna, kako se izrazio, samo varnica da bi izbio sukob. Borelj je u ponedeljak takođe… »

Jačaju napetosti: Rusija nagomilala više od 150.000 vojnika duž ukrajinske granice!

Mondo 19.04.2021
Rusija je nagomilala više od 150.000 vojnika duž ukrajinske granice i na anektiranom Krimu, izjavio je u ponedeljak šef evropske diplomatije Žosep Borel nakon što je ministre spoljnih poslova članica EU o situaciji na granici izvestio njihov… »

Rusija odnela pobedu: Evropska unija odustala!

Vesti online 19.04.2021
Vlasti Evropske unije trenutno ne razmatraju mogućnost uvođenja novih sankcija protiv Rusije. Međutim, takvo stanje stvari bi moglo da se promeni, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj. Na pitanje postoje li mogućnosti za uvođenje… »

Borrell tvrdi da je 150.000 ruskih vojnika na granici s Ukrajinom

Al Jazeera 19.04.2021
Šef diplomatije Evropske unije je pohvalio Ukrajinu za suzdržanost i zatražio od Moskve hitno krene s popuštanjem napetosti. Rusija gomila više od 150.000 vojnika, što je najveći broj zabilježen na ukrajinskim granicama i postoji mogućnost da se… »

"Kažnjavanje pojedinaca više nije dovoljno": Ukrajina traži od EU da uvede nove, "sektorske" sankcije Rusiji

Blic 19.04.2021
Šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba pozvao je danas članice Evropske unije da uvedu nove sankcije Rusiji s ciljem izbjegavanja dalje eskalacije sukoba između dve zemlje. "Predložio sam postepeni plan u cilju obeshrabrenja Moskve od dalje… »

"Ako plane jedna iskra" - novo upozorenje iz EU

B92 19.04.2021
Na granici sa Ukrajinom trenutno je najveće prisustvo ruskih vojnih trupa ikada zabeleženo. Kada rasporedite toliko trupa, iskra može da bukne, ocenio je šef diplomatije EU Žosep Borelj. Savet EU zaključuje da se na granici sa Ukrajinom i na Krimu… »

Dve stvari: Prva je Rusija, druga je Rusija

B92 19.04.2021
Brisel -- Odnosi između EU i Rusije se ne poboljšavaju, naprotiv napetost raste u nekim oblastima, ocenio je danas šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj. U video-obraćanju na onlajn sednici ministara spoljnih poslova država članiva EU, Borelj… »

Kremlj odbacuje zapadna upozorenja o zdravstvenom stanju opozicionara Navaljnog

Danas 19.04.2021
Portparol Kremlja odbacio je danas upozorenja zapadnih zemalja na čvrst odgovor u slučaju smrti zatvorenog opozicionara Alekseja Navaljnog koji štrajkuje glađu. „Ne možemo da prihvatimo takve izjave od strane predstavnika drugih vlada“, rekao je… »

Kremlj odbacuje zapadna upozorenja o zdravstvenom stanju opozicionara Navaljnog

N1 Info 19.04.2021
Portparol Kremlja odbacio je upozorenja zapadnih zemalja na čvrst odgovor u slučaju smrti zatvorenog opozicionara Alekseja Navaljnog koji štrajkuje glađu. „Ne možemo da prihvatimo takve izjave od strane predstavnika drugih vlada“, rekao je… »

EU: Situacija je veoma opasna

B92 19.04.2021
Brisel -- Evropska unija ocenila da je situacija na granici sa Ukrajinom "veoma opasna". "Odnosi sa Rusijom se ne poboljšavaju. Naprotiv, tenzije rastu u raznim oblastima", rekao je visoki predsednik EU za spoljnu politiku i bezbednosti Žozep Borelj… »

EU: Rastu tenzije sa Rusijom, veoma opasna situacija na granici Ukrajine

Novi magazin 19.04.2021
Evropska unija (EU) je danas izrazila žaljenje zbog porasta tenzija sa Rusijom, uz ocenu da je situacija na granici sa Ukrajinom "veoma opasna" i da je Moskva "odgovorna" za zdravstveno stanje opozicionara Alekseja Navaljnog. "Odnosi sa Rusijom se ne… »

Rastu tenzije: Situacija na ukrajinskoj granici je veoma opasna

Vesti online 19.04.2021
Situacija na granici sa Ukrajinom je veoma opasna i EU poziva Rusiju da povuče svoje trupe od granice, saopštio je šef evropske diplomatije Žozep Borel tokom video-konferencije uoči sastanka šefova diplomatija država-članica EU. –… »

EU: Rastu tenzije sa Rusijom, veoma opasna situacija na granici Ukrajine

N1 Info 19.04.2021
Evropska unija (EU) je izrazila žaljenje zbog porasta tenzija sa Rusijom, uz ocenu da je situacija na granici sa Ukrajinom "veoma opasna" i da je Moskva "odgovorna" za zdravstveno stanje opozicionara Alekseja Navaljnog. „Odnosi sa Rusijom se ne… »

Borelj: Situacija na ukrajinskoj granici veoma opasna

Nova 19.04.2021
Situacija na granici sa Ukrajinom je veoma opasna i EU poziva Rusiju da povuče svoje trupe od granice, saopštio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj tokom video-konferencije uoči sastanka šefova diplomatija država-članica EU… »

Makron i Merkel ne žele Ukrajinu u EU i NATO

Danas 19.04.2021
Zaustaviti pretnju rata u Donbasu je prioritet Najnovije hladnoratovsko pogoršavanje odnosa Sjedinjenih Država i Rusije, uz gomilanje trupa i naoružanja na istoku Evrope, nikako ne odgovara ključnim članicama Evropske unije jer tera Evropu na… »

Borelj: EU zabrinuta zbog zdravstvenog stanja Navaljnog

Danas 18.04.2021
Evropska unija (EU) izrazila je danas „duboku zabrinutost“ zbog zdravstvenog stanja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog koji u zatvoru štrajkuje glađu, izjavio visoki predsednik EU za spoljnu politiku i bezbednosti Žozep Borelj (Josep Borrell) i… »

Vesti dana »