Povezane vesti

Svečano otkriven spomenik despotu stefanu lazareviću: Rađen po idejnom rešenju vajara Svetomira Arsića Basare (foto…

Večernje novosti pre 27 dana
Spomenik su otkrili Nikola Selaković, Ministar spoljnih poslova, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i Radoslav Marjanović predsednik opštine Stari grad. Selaković je rekao da je danas praznik za… »

Dodela nagrada "Despot Stefan Lazarević" Uručena priznanja zaslužnim Beograđanima (foto/ video)

Večernje novosti pre 27 dana
Uručivanje priznanja propraćeno je gromkim aplauzima, ali prave ovacije doživeo je naš čuveni pisac Milovan Vitezović, koji je za dugodišnji rad i trajan doprinos razvoju Grada Beograda dobio nagradu "Despot Stefan Lazarević". Među dobitnicima za… »

Beograd će dobiti još spomenika

B92 pre 26 dana
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas podizanje još nekoliko spomenika u glavnom gradu. On je novinarima, nakon otkrivanja spomenika despotu Stefanu Lazareviću, rekao da će u Beogradu biti podignuti spomenici kralju Aleksandru… »

Otkriven spomenik despotu Stefanu Lazareviću FOTO

B92 pre 26 dana
Spomenik despotu Stefanu Lazareviću svečano je danas otkriven na skveru između ulica Gundulićev venac, Drinčićeve, Palmotićeve i Bulevara despota Stefana, u okviru manifestacije "Dani Beograda". Spomenik, koji je visok četiri metra bez postamenta… »

Dani Beograda: Svečano uručene nagrade za 2019. i 2020. godinu

Blic pre 26 dana
U okviru manifestacije „Dani Beograda” danas su u Sava centru svečano uručene nagrade grada Beograda za 2019. i nagrade grada Beograda – despot Stefan Lazarević za 2020. godinu. Nagrade su uručili gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran… »

Svečano otkriven spomenik despotu Stefanu Lazareviću (FOTO)

Danas pre 26 dana
U okviru manifestacije „Dani Beograda“, danas je svečano otkriven spomenik despotu Stefanu Lazareviću na skveru između ulica Gundulićev venac, Drinčićeve, Palmotićeve i Bulevara despota Stefana. Spomenik su otkrili ministar spoljnih poslova… »

Dani Beograda: Uručenje nagrada despot Stefan Lazarević

B92 pre 26 dana
U okviru manifestacije "Dani Beograda", koja se održava od 16. do 19. aprila, danas će dobitnicima prvi put biti uručena nagrada Grada Beograda despot Štefan Lazarević, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je u uključenju… »

Svečano otkriven spomenik despotu Stefanu Lazareviću: Beograd ponosito neguje Srpsku istoriju (foto)

Srbija danas pre 26 dana
Spomenik despotu Stefanu Lazareviću svečano je danas otkriven na skveru između ulica Gundulićev venac, Drinčićeve, Palmotićeve i Bulevara despota Stefana, u okviru manifestacije "Dani Beograda" Podsetio je da je despot Stefan Lazarević od ugarskog… »

Svečano otkriven spomenik despotu Stefanu Lazareviću /foto/

Sputnik pre 26 dana
Ministar inostranih poslova Nikola Selaković i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić svečano su otkrili spomenik despotu Stefanu Lazareviću na skveru između ulica Gundulićev venac, Drinčićeve, Palmotićeve i Bulevara despota Stefana… »

Beograd u skladu sa svetom: Najznačajniji dani istorije srpske prestonice VIDEO

B92 pre 26 dana
Dani Beograda tradicionalno se obeležavaju od 16. do 19. aprila. Ti datumi predstavljaju dva najznačajnija dana u istoriji srpske prestonice. Dani Beograda počeli su u petak 16.aprila svečanom artiljerijskom paljbom sa Kalemegdana. Zašto baš 16. i… »

Otkriven spomenik despotu Stefanu Lazareviću

Nova pre 26 dana
Beograd je dobio još jedan spomenik, ovoga puta on je posvećen despotu Stefanu Lazareviću. Spomenik je izrađen po idejnom rešenju vajara Svetomira Arsića Basare, na osnovu postojećeg vajarskog dela tog autora izloženog u postavci Istorijskog… »

Vesti dana »