Povezane vesti

Zaharova: Proterivanje odgovor na neprijateljske akcije Praga

B92 pre 17 dana
Marija Zaharova je izjavila da je proterivanje čeških diplomata iz Rusije adekvatan odgovor na "agresivne i neprijateljske akcije Praga". "Opisala bih akcije Češke Republike kao agresivne i neprijateljske i mi reagujemo na takve akcije", rekla je… »

Češka bi mogla da protera sve ruske diplomate

Nova pre 17 dana
Potpredsednik Vlade Češke i ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček dozvolio je mogućnost proterivanja svih ruskih diplomata iz Praga. Premijer Češke je 17. aprila saopštio da je Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za… »

Češka traži od saveznika 'solidarno protjerivanje' u diplomatskom sporu s Rusijom

Slobodna Evropa pre 17 dana
Češka je pozvala kolege članice Evropske unije i NATO-a na akciju "solidarnosti" - da je podrže usred diplomatske prepirke između Praga i Moskve zbog tvrdnji Češke da ruski vojni agenti stoje iza smrtonosne eksplozije u češkom skladištu oružja… »

Prag najavljuje nove korake! "Češka bi mogla da protera sve ruske diplomate!"

Večernje novosti pre 17 dana
Ministar je na svojoj stranici na Fejsbuku prokomentarisao proterivanje 20 zaposlenih u ambasadi Češke u Moskvi. - Očekivao sam malo drugačiju reakciju ruske strane, ali dobro. Moramo postupno da radimo (odgovor Praga na optužbe Moskve za eksplozije… »

Zaharova: Češka kriva za eksploziju, nije sprovodila nadzor

Politika pre 17 dana
MOSKVA – Češka vlada je bila nemarna i nije sprovodila nadzor nad skladištem oružja u Vrbjeticama, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. „Lokalne vlasti nisu znale da od 2006. godine skladištenje… »

Češki ministar: "Pozvaćemo ambasadora Rusije da mu izrazimo protest"

Večernje novosti pre 17 dana
- Pozvao sam sutra ruskog ambasadora (Aleksandra Zmejevskog) da bih mu izrazio protest protiv načina na koji je delovala Rusija i da ga upoznam sa našom reakcijom. On je prvi koji treba da čuje o našim (daljim) koracima“, rekao je Hamaček… »

Zaharova: Češka kriva za eksploziju, nije sprovodila nadzor

RTS pre 17 dana
Češka vlada je bila nemarna i nije sprovodila nadzor nad skladištem oružja u Vrbjeticama, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Češki premijer Andrej Babiš saopštio je ranije da Prag sumnjiči ruske… »

"I češka ima imovinu u centru Moskve" Rusija odgovorila na poslednji potez Praga - šta je sledeći korak?

Večernje novosti pre 17 dana
- Ako se Prag sa svojim posebno revnosnim šefovima okruga usudi da pribegne drugačijem ‘instrumentarijumu’, podsećamo da i češka strana takođe ima značajne nekretnine u oblasti Tverske ulice u ruskoj prestonici - navodi se na zvaničnom nalogu… »

Šta stoji iza proterivanja ruskih diplomata? Češko dodvoravanje Zapadu i pokušaj skretanja pažnje sa nečeg mnogo…

Večernje novosti pre 17 dana
Češka je proterala 18 ruskih diplomata nakon što je češki premijer Andrej Babiš saopštio da Prag sumnjiči rusku obaveštajnu službu GRU da je odgovorna za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Komentarišući optužbe… »

Oglasio se češki premijer: "Reakcija Rusije na proterivanje diplomata - neadekvatna"

Večernje novosti pre 17 dana
- Reakcija Rusije (na proterivanje 18 diplomata) nije bila adekvatna. Uostalom, nismo mi naneli štetu, nismo mi poslali agente na diverziju. O tome ću razgovarati sa Hamačekom u utorak - rekao je premijer na brifingu. Babiš je 17. aprila saopštio da… »

Češka nastavlja sa optužbama: Držvni tužilac - "Iste osobe odgovorne za eksploziju u skladištu i trovanje Skripalja"

Večernje novosti pre 17 dana
- Može se reći da su te dve osobe imale veze sa napadom na Vrbjetice - rekao je Zeman. Istovremeno, češki premijer Andrej Babiš izjavio je da eksplozije u skladištu municije u selu Vrbjetice na istoku Češke 2014. godine nisu bile akt državnog… »

Češki premijer andrej babiš: Rusija 2014. nije napala Češku, na meti im je bila isporuka za bugarskog trgovca oružjem

Večernje novosti pre 17 dana
On tvrdi da ruski obaveštajci, koje češka optužuje za eksploziju, nisu napali Češku već da im je na meti bila isporuka oružja za bugarskog trgovca oružjem. Babiš je rekao da izveštaj češke obaveštajne službe o eksploziji ne može da bude… »

Parada ludila: Češka za sedam godina nije uspela da pronađe krivca za eksplozije na skladištu

Večernje novosti pre 17 dana
- Ceo naš kolektiv je pokušao da shvati, ambasada u Pragu mi je pomagala – svi su se uključili kako bi razumeli šta se desilo sa tim eksplozijama, sa tim skladištima u Češkoj… Za sedam godina zvanične vlasti Češke nisu uspele da odgovore na… »

Zaharova: Češka kriva za eksploziju, nije sprovodila nadzor

RTV pre 17 dana
MOSKVA - Češka vlada je bila nemarna i nije sprovodila nadzor nad skladištem oružja u Vrbjeticama, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. "Lokalne vlasti nisu znale da od 2006. godine skladištenje municije… »

Bugarski trgovac oružja negira umešanost u transport preko Češke u Ukrajinu

Slobodna Evropa pre 18 dana
Iza eksplozije municije u Češkoj 2014. stoje isti ruski agenti osumnjičeni za pokušaj trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji ali municija je trebalo da eksplodira van Češke, saopštio je danas češki vrhovni tužilac… »

Eksplozija za koju se sumnjiče ruski agenti nije trebalo da bude u Češkoj

Danas pre 18 dana
Iza eksplozije municije u Češkoj 2014. stoje isti ruski agenti osumnjičeni za pokušaj trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji ali municija je trebalo da eksplodira van Češke, saopštio je danas češki vrhovni tužilac… »

Vesti dana »