Povezane vesti

Predsjednik Čada ubijen na prvoj liniji odbrane

Slobodna Evropa 20.04.2021
Predsjednik Čada Idriss Deby koji je ovom zemljom vladao više od 30 godina i bio važan zapadni saveznik u borbi protiv islamističkih militanata u Africi, ubijen je na prvoj liniji odbrane protiv pobunjenika na sjeveru. Vijest o njegovoj smrti… »

Poginuo predsednik Čada: Podlegao ranama zadobijenim na frontu

Mondo 20.04.2021
Bio je jedan od lidera sa najdužim predsedničkim stažom u Africi. Bio je jedan od lidera sa najdužim predsedničkim stažom u Africi. Predsednik Čada, Idriš Debi (68), preminuo je usled povreda koje je zadobio na frontu kada je obilazio trupe. Debi… »

Predsjednik Čada poginuo na frontu

Al Jazeera 20.04.2021
Idriss Deby je izgubio život dan nakon što je dobio šesti mandat na čelu države. Predsjednik Čada Ibriss Deby poginuo je tokom posjete trupama na frontu koje se bore protiv pobunjenika sa sjevera zemlje, potvrdio je glasnogovornik vojske u utorak… »

Predsednik Čada poginuo u borbi protiv pobunjenika posle 30 godina vladavine

Danas 20.04.2021
Predsednik Čada Idris Debi Itno, koji je zemljom vladao duže od tri decenije, poginuo je danas u borbi protiv pobunjenika, saopštila je vojska. Nekoliko sati pre te zapanjujuće objave, izborna komisija je proglasila Debija Itna pobednikom… »

Poginuo predsednik Čada, dan nakon pobede na izborima

RTV 20.04.2021
NDŽAMENA - Predsednik Čada Idriš Debi (68) preminuo je od povreda zadobijenih tokom obilaska trupa na frontu u borbi protiv pobunjenika na severu zemlje, saopštila je vojska. Debi je nastradao samo dan pošto je proglašen pobednikom nedavnih izbora… »

Predsednik otišao na prvu liniju fronta i poginuo

B92 20.04.2021
Reizabrani predsednik Čada Idris Debi Itno koji je na vlasti već tri decenije, preminuo od posledica ranjavanja tokom vojnih sukoba s pobunjenicima. Debi Itno je bio na prvoj liniji pronta tokom sukoba s pobunjenicima na severu zemlje, u okrugu Sahel… »

Predsednik otišao na prvu liniju fronta i poginuo

Vesti online 20.04.2021
Reizabrani predsednik Čada Idris Debi Itno koji je na vlasti već tri decenije, preminuo od posledica ranjavanja tokom vojnih sukoba s pobunjenicima. Debi Itno je bio na prvoj liniji pronta tokom sukoba s pobunjenicima na severu zemlje, u okrugu Sahel… »

Predsednik Čada poginuo u borbi protiv pobunjenika

N1 Info 20.04.2021
Predsednik Čada Idris Debi Itno, koji je zemljom vladao duže od tri decenije, poginuo je u borbi protiv pobunjenika, saopštila je vojska. Nekoliko sati pre te zapanjujuće objave, izborna komisija je proglasila Debija Itna pobednikom predsedničkih… »

Poginuo predsednik Čada dan nakon pobede na izborima

Nova 20.04.2021
Predsednik Čada Idriš Debi (68) preminuo je od povreda zadobijenih tokom obilaska trupa na frontu u borbi protiv pobunjenika na severu zemlje, saopštila je vojska. Debi je nastradao samo dan pošto je proglašen pobednikom nedavnih izbora na kojima je… »

Predsednik Čada preminuo nekoliko sati nakon što je osvojio šesti mandat

Radio 021 20.04.2021
Predsednik Čada, Idris Debi, koji je na vlasti u toj zemlji već 30 godina, umro je od povreda zadobijenih u borbi protiv pobunjenika tokom vikenda, objavio je portparol vojske na državnoj televiziji. Predsednik Debi osvojio je neposredno pre smrti i… »

Predsednik Čada preminuo od posledica ranjavanja u borbi, neposredno nakon što je osvojio šesti mandat

RTS 20.04.2021
Predsednik Čada Idris Debi, koji je na vlasti u toj zemlji već 30 godina, umro je od povreda zadobijenih u borbi protiv pobunjenika tokom vikenda, objavio je portparol vojske na državnoj televiziji. Portparol vojske, general Azem Bermandoa Agouna, u… »

Poginuo predsednik Čada, dan nakon pobede na izborima

Dnevnik 20.04.2021
NDžAMENA: Predsednik Čada Idriš Debi (68) preminuo je od povreda zadobijenih tokom obilaska trupa na frontu u borbi protiv pobunjenika na severu zemlje, saopštila je vojska. Debi je nastradao samo dan pošto je proglašen pobednikom nedavnih izbora na… »

Poginuo dan nakon pobede na izborima: Predsednik Čada podlegao ranama sa fronta

Večernje novosti 20.04.2021
Debi je nastradao samo dan pošto je proglašen pobednikom nedavnih izbora na kojima je osvojio šesti predsednički mandat. Iz njegovog kabineta objavljeno je juče da se uputio na front kako bi se pridružio vojsci u borbi protiv terorista, prenosi… »

Vesti dana »