Povezane vesti

Bajden: Presuda Šovinu veliki korak ka pravdi u SAD

Politika 21.04.2021
VAŠINGTON - Američki predsednik Džo Bajden nazvao je danas presudu kojom je policajac Derek Šovin proglašen krivim po svim tačkama optužnice za ubistvo afroamerikanca Džordža Flojda ogromnim korakom za pravdu u SAD. Rojters prenosi da je Bajden… »

Ključni momenti na suđenju za ubistvo Džordža Flojda

Nova 21.04.2021
Ubistvo Džordža Flojda, Afromerikanca koji je stradao od policijske ruke, sinoć je dobilo epilog. Bivši policajac Derek Čovin osuđen je na 75 godina zatvora. U sudnici su prvi put prikazani snimci sa nadzornih kamera nastali nekoliko trenutaka pre… »

Amerika u šoku nakon reči Nensi Pelosi: Bizarna zahvalnica šefice Predstavničkog doma posle suđenja veka u SAD (video)

Večernje novosti 21.04.2021
Nakon što je bivši pripadnik policije Mineapolisa Derek Šovin proglašen krivim za ubistvo Flojda kome je osam minuta klečao na vratu tokom hapšenja, dok mu je on govorio da ne može da diše, Nensi Pelosi je organizovala konferenciju za medije… »

Suze i zagrljaji: Amerikanci na nogama - Slavlje na ulicama nakon presude bivšem policajcu (foto/video)

Večernje novosti 21.04.2021
Podsetimo, nakon više od 10 sati većanja, porota je donela presudu na suđenju Dereku Šovinu, proglašavajući bivšeg policajca iz Mineapolisa krivim za ubistvo drugog i trećeg stepena. Foto: Foto: EPA POGLEDAJ GALERIJU Izricanje presude očekuje se… »

Biden nakon presude Chauvinu pozvao Amerikance na borbu protiv rasizma

Slobodna Evropa 21.04.2021
Američki predsjednik Joe Biden pozvao je Amerikance u utorak, nakon što je bivši policajac Derek Chauvin proglašen krivim za ubistvo Afroamerikanca Georgea Floyda, da se okupe u borbi protiv rasizma koji "kvari" dušu. "Došlo je vrijeme da se ova… »

Bajden: Presuda Šovinu korak napred u borbi protiv rasizma

Nova 21.04.2021
Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da osuda bivšeg policajca iz Mineapolisa Dereka Šovina za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda "može biti ogroman korak napred" za zemlju u borbi protiv sistemskog rasizma, ali da "to nije dovoljno"… »

Tajni znakovi na ruci? Otkriveno šta je bivšem policajcu Šovinu pisalo na dlanu - Ovaj detalj privukao pažnju na suđenju…

Večernje novosti 21.04.2021
Dok se čekalo da sudija pročita odluku porote, Vašington su nadletali helikopteri. Dok su osuđenog bivšeg policajca odvodili iz sudnice, uočeno je da da ima nešto napisano na levom dlanu. Erik Nelson, Šovinov advokat, potvrdio je da je to broj… »

Bajden: Presuda za ubistvo Džordža Flojda korak napred u borbi protiv rasizma, ali posao nije gotov

Danas 21.04.2021
Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da osuda bivšeg policajca iz Mineapolisa Dereka Šovina za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda „može biti ogroman korak napred“ za zemlju u borbi protiv sistemskog rasizma, ali da „to nije… »

Bajden: Presuda za ubistvo Flojda korak napred u borbi protiv rasizma, ali posao nije gotov

Novi magazin 21.04.2021
Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da osuda bivšeg policajca iz Mineapolisa Dereka Šovina za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda "može biti ogroman korak napred" za zemlju u borbi protiv sistemskog rasizma, ali da "to nije dovoljno"… »

Kako je Amerika reagovala na presudu za ubistvo Džordža Flojda

Glas Amerike 21.04.2021
MINEAPOLIS — Suze, radost i strah - tako su ljudi širom SAD reagovali na vest da je bivši policajac iz Mineapolisa Derek Šovin proglašen krivim za ubistvo crnca Džordža Flojda, kojem je u maju 2020. više od devet minuta klečao na vratu. Porota u… »

Bajden se vanredno obratio: Evo šta je rekao nakon presude bivšem policajcu

Večernje novosti 21.04.2021
Rojters prenosi da je Bajden povodom presude Šovinu dao izjavu nacionalnoj televiziji u kojoj je poručio da je to bilo ubistvo usred dana koje je mogao da vidi ceo svet i da je sistemski rasizam nešto što opterećuje američku naciju. - Ništa više… »

Biden nakon presude Chauvinu: ‘Svima nam je laknulo’

Al Jazeera 21.04.2021
Neki agitatori i ekstremisti koji se rugaju socijalnoj pravdi – pokušat će iskoristiti sirove emocije, poručio američki predsjednik. Američki predsjednik Joe Biden pozvao je u utorak, nakon što je bivši policajac Derek Chauvin proglašen krivim… »

Bajden o epilogu suđenja decenije: Flojda više ništa ne može da vrati, ali presuda Šovinu je veliki korak ka pravdi u SAD

Blic 21.04.2021
Američki predsednik Džo Bajden nazvao je danas presudu kojom je policajac Derek Šovin proglašen krivim po svim tačkama optužnice za ubistvo afroamerikanca Džordža Flojda ogromnim korakom za pravdu u SAD. Rojters prenosi da je Bajden povodom… »

Američki zvaničnici pozdravljaju presudu za ubistvo Džordža Flojda

N1 Info 21.04.2021
Američki predsednik Džo Bajden pozvao je, nakon što je bivši policajac Derek Šovin proglašen krivim za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, Amerikance da se okupe u borbi protiv rasizma koji "kvari" dušu. „Došlo je vreme da se ova zemlja… »

Šovin proglašen krivim za ubistvo Flojda: Porota odlučila: Bivši policajac osuđen jer je klečeći na vratu ubio crnca

Blic 21.04.2021
Bivšeg policajca Dereka Šovina porota je danas proglasila krivim za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda u maju 2020. godine, javljaju američki mediji. Šovin je proglašen krivim po sve tri tačke optužnice, a presudu je dočekao mirno, bez većih… »

Bajden i Haris pozvali Flojdovu porodicu: Laknulo nam je

Nova 21.04.2021
Predsednik i potpredsednca Amerike, Džozef Bajden i Kamala Haris, pozvali su porodicu ubijenog Džordža Flojda, nakon današnje presude policajcu Dereku Šovinu. On je osuđen za Flojdovo ubistvo po sve tri tačke optužnice, i verovatno će provesti… »

Vesti dana »