Povezane vesti

"Rebalansom nastavljamo borbu protiv pandemije i borbu za ekonomiju i standard građana Srbije"

B92 21.04.2021
Danas je počela Deveta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Srbije. Pred poslanicima se nalazi čitav niz zakona iz oblasti ekonomije, a sednici prisustvuje i ministar finansija Siniša Mali. Glavna tema rasprave je Predlog zakona o… »

Skupština sutra glasa o rebalansu i još pet zakona

B92 21.04.2021
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će poslanici sutra glasati o rebalansu budžeta za 2021.godinu. Glasaće se i za pet zakona koji su, kako je rekao, važni zbog dodele pomoći građanima od 60 evra i za rešavanje problema koji… »

U Skupštini rasprava o rebalansu budžeta; Mali: Nikad više novca za kapitalne investicije

RTV 21.04.2021
BEOGRAD - Rebalans budžeta za 2021. godinu sprovodi se kako bismo nastavili borbu protiv pandemije, nastavili sa razvojem privrede i rastom životnog standarda građana, ali i ulaganje u kapitalne investicije, izjavio je danas ministar finansija Siniša… »

Fiskalni savet: Neopravdana polovina planiranog budžetskog deficita

Nova ekonomija 21.04.2021
U predloženom rebalansu budžeta, Fiskalni savet Vladi Srbije najviše zamera zbog povećanog izdvajanja za vojsku i neselektivne dodele antikrizne pomoći. Savet smatra da će zbog novog budžetskog deficita prekomerno porasti javni dug Srbije, na 61… »

Mali: Javni dug Srbije među najnižima u Evropi

Dnevnik 21.04.2021
BEOGRAD: Uprkos izdvajanjima za treći paket mera pomoći građanima i privredi i velikim sredstvima za kapitalne investicije, učešće javnog duga Srbije ne prelazi nivo Mastrihta od 60 odsto BDP-a, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. U… »

Dobre vesti za Srbiju Ministar Mali objavio: Javni dug naše zemlje je među najnižima u Evropi

Večernje novosti 21.04.2021
U Narodnoj skupštini ministar je poslanicima pokazao tabelu na kojoj su predstavljeni podaci o javnom dugu ostalih evropskih zemalja i naveo da su od Srbije lošiji Irska, Slovačka, Finska, Nemacka, Albanija, Velika Britanija, Španija, Italija… »

Poslanici o rebalansu budžeta za 2021. godinu

RTS 21.04.2021
Rebalans budžeta za 2021. godinu sprovodi se kako bismo nastavili borbu protiv pandemije, nastavili sa razvojem privrede i rastom životnog standarda građana, ali i ulaganje u kapitalne investicije, izjavio je ministar finansija Siniša Mali. U Narodnoj… »

Mali: Za ulaganja u infrastrukturu 430 milijardi dinara

Dnevnik 21.04.2021
BEOGRAD: Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da država nikada više novca nije izdvojila za kapitalne investicije nego rebalansom budžeta za 2021. godinu, o kojem je danas počela rasprava u Narodnoj skupštini. Mali je naveo da je vrednost… »

Mali: Rebalans neće povećati javni dug preko 60 odsto BDP

Nova 21.04.2021
Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta omogućiti da se uspešno nastavi borba protiv pandemije koronavirusa, poveća životni standard građana i pospeši privredni rast, čime javni dug neće biti… »

Povećane plate u javnom sektoru: Ministar Mali naglasio da Srbija ima najbolje rezultate u Evropi kad je reč o rastu BDP-a

Večernje novosti 21.04.2021
Predloženi rebalans budžeta predviđa 1.356,2 milijarde dinara ukupnih prihoda i primanja, 1.768,4 milijarde dinara ukupnih rashoda i izdataka. Projekcija BDP-a za ovu godinu zadržana je na nivou od 6 odsto. Predstavljajući rebalans, ministar… »

Mali: Rebalans budžeta neće uvećati javni dug preko 60 odsto BDP

N1 Info 21.04.2021
Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta omogućiti da se uspešno nastavi borba protiv pandemije koronavirusa, poveća životni standard građana i pospeši privredni rast, čime javni dug neće biti… »

Stiže treći paket pomoći: Mali u Skupštini - Tri su razloga za rebalans budžeta

Večernje novosti 21.04.2021
Pred poslanicima se nalazi čitav niz zakona iz oblasti ekonomije, a sednici prisustvuje i ministar finansija Siniša Mali. Glavna tema rasprave je Predlog zakona o izmenama zakona o budžetu za 2021. godinu, odnosno rebalans budžeta. On predviđa novac… »

Kovačević (Narodna stranka): Rupa u budžetu 3,5 milijardi evra, vlast štimuje brojeve

Beta 21.04.2021
Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević je pozvao danas Vladu Srbije da zbog "rupe u budžetu", odnosno deficita od 412 milijardi dinara ili gotovo 3,5 milijardi evra, odustane od "nepotrebnih investicija" poput novog nacionalnog… »

Vesti dana »