Повезане вести

Ваљево не заборавља пилота Миленка Павловића, 22 године од херојске борбе без радара са 16 НАТО авиона

Ваљево не заборавља пилота Миленка Павловића, 22 године од херојске борбе без радара са 16 НАТО авиона

РТС 04.05.2021
Ни после 22 године Ваљево не заборавља пилота Миленка Павловића, који је храбро бранио отаџбину борећи се са НАТО авионима на небу изнад Ваљева. Сваке године, а тако и ове, пригодним програмима код спомен-обележја у Ваљеву и… »
Помен пилоту Миленку Павловићу: Сећање на храброг команданта 204. ловачко-авијацијског пука вј у Ваљеву (фото)

Помен пилоту Миленку Павловићу: Сећање на храброг команданта 204. ловачко-авијацијског пука вј у Ваљеву (фото)

Вечерње новости 04.05.2021
Фото: Б.Пузовић/Приватна архива Његов последњи лет трајао је 12 минута, тога дана био је први напад из ваздуха на Ваљево у току дана, а пилот Павловић узлетео је са војног аеродрома у Батајници, да се супротстави вишеструко… »
Мигови тутње над ваљевом! Србија чува успомену на Миленка Павловића, тачно у 12.04 прелетели град (видео)

Мигови тутње над ваљевом! Србија чува успомену на Миленка Павловића, тачно у 12.04 прелетели град (видео)

Вечерње новости 04.05.2021
Фото: Архива Новости Он је са аеродрома у Батајници полетео 12 минута раније. На писти је извукао млађег пилота из ловца који је био спреман за лет уз речи "Мајку вам дечју, нећете ви да гинете, ја ћу!". Након лета ка Ваљеву… »
"Имају ме": Тачно у 12:04, пре 22 године, херојском смрћу окончан је последњи борбени лет пилота Миленка Павловића

"Имају ме": Тачно у 12:04, пре 22 године, херојском смрћу окончан је последњи борбени лет пилота Миленка Павловића

Блиц 04.05.2021
Тачно у четири минута након поднева навршиће се 22 године од херојске смрти пилота потпуковника Миленка Павловића, команданта 204. Ловачко-авијацијског пука Ратног ваздухопловства Војске Југославије, који је 4. маја 1999. године… »

Вести дана »