Povezane vesti

Putin odlikovao ministra Popovića medaljom povodom Dana pobede

RTV 09.05.2021
BEOGRAD - Povodom 9. maja, Dana pobede, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin nagradio je ministra u vladi Republike Srbije Nenada Popovića Spomen-medaljom "75 godina pobede u Drugom svetskom ratu", koja se dodeljuje za pružanje posebnog doprinosa… »

Srbi i Rusi oslobodioci cele Evrope u drugom svetskom ratu

Politika 09.05.2021
Predsednik Besmrtnog puka i ministar u Vladi Srbije, Nenad Popović, izjavio je povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom da moramo da gajimo sećanje na velike pretke, jer narod koji nema sećanje neće imati ni budućnost. Popović je čestitao… »

Ne sme biti revizije istorije, Srbi i Rusi su pobednici

Dnevnik 09.05.2021
BEOGRAD: Ministar Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov, položili su danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, vence na spomenike Večna vatra i Crvenoarmejcu u Spomen parku Oslobodilaca… »

Završena vojna parada u Moskvi! Rusija pokazala čime raspolaže na kopnu i vazduhu! Video

Kurir 09.05.2021
Rusija danas slavi 76 godina od pobede nad fašizmom, kada je nacistička Nemačka potpisom pred sovjetskim maršalom Žukovim konačno kapitulirala. Tradicionalno kao i prethodnih, tako i ove godine na Crvenom trgu organizuje se vojna parada uz učešće… »

Popović: Srbi i Rusi oslobodioci cele Evrope

Nova 09.05.2021
Predsednik Besmrtnog puka i ministar u Vladi Srbije, Nenad Popović, izjavio je povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom da moramo da gajimo sećanje na velike pretke, jer narod koji nema sećanje neće imati ni budućnost. Popović je čestitao… »

Završena Parada pobede u Moskvi: Putin prikazao vojnu moć Rusije na Crvenom trgu (video)

Večernje novosti 09.05.2021
Foto: Tanjug/AP Dana 9. maja obeležava se Dan pobede nad fašizmom kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Slavi se 9. maja, iako je Drugi svetski rat konačno završen tek nekoliko meseci kasnije bezuslovnom… »

Beograđani se okupljaju na Trgu Republike: Na velikom ekranu uživo gledaju Paradu pobede u Moskvi (foto/video)

Večernje novosti 09.05.2021
Foto: V. Danilov Slavi se 9. maja, iako je Drugi svetski rat konačno završen tek nekoliko meseci kasnije bezuslovnom kapitulacijom carskog Japana posle tragične upotrebe atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju. Tim povodom danas se održava i čuvena… »

Obeležavanje Dana pobede u senci pandemije

RTV 09.05.2021
BEOGRAD - U svetu se danas obeležava Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu - 9. maj, a 76 godina od kapitulacije nacističke Nemačke ceremonije će biti prilagođene uslovima pandemije korona virusa. U Berlinu je 9. maja 1945. godine sovjetski… »

Popović: Istorija je samo jedna - Srbi i Rusi su oslobodioci cele Evrope u Drugom svetskom ratu

RTS 09.05.2021
Više od sedam decenija kako svet obeležava Dan pobede nad fašizmom i to je možda jedan od retkih datuma kada se čini da je ceo svet na istoj strani. Predsednik Besmrtnog puka Nenad Popović rekao je za RTS da moramo da gajimo sećanje na velike… »

Kragujevac: Venci na Spomenik crvenoarmejcima i koncert „Sećanje na heroje” u Gimnaziji

Danas 08.05.2021
Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom Dan pobede nad fašizmom, 9. maja kada je nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu, biće obeležen i u Kragujevcu. U nedelju, 9. maja u 10 sati povodom Dana pobede nad fašizmom kraj… »

Vesti dana »