Povezane vesti

Dan pobede i Dan Evrope

Politika 09.05.2021
Spajanje i preklapanje ta dva dana, dve proslave u kojima je Dan pobede zamenjen Danom Evrope – zbunjuje, posebno mlađe generacije, koje neće znati da Dan Evrope nema veze sa Danom pobede nad fašizmom (niti je bitno vezan za antifašizam), odnosno… »

Marširalo 12.500 vojnika, Su-25 obojili nebo u boje zastave

Vesti online 09.05.2021
Na Crvenom trgu u Moskvi danas je održana tradicionalna vojna parada povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.Učestvovalo je više od 12.500 vojnika, više od 190 jedinica naoružanja i vojne opreme, kao i 76 aviona i helikoptera… »

Parada povodom Dana pobede u Moskvi: Marširalo 12.500 vojnika, Su-25 obojili nebo u boje zastave

Dnevnik 09.05.2021
MOSKVA: Na Crvenom trgu u Moskvi danas je održana tradicionalna vojna pobede povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Učestvovalo je više od 12.500 vojnika, više od 190 jedinica naoružanja i vojne opreme, kao i 76 aviona i… »

Javni prenos vojne parade sa Crvenog trga na Trgu Republike

Dnevnik 09.05.2021
Na beogradskom Trgu republike, postavljen je veliki video bim, preko koga Beograđani danas prate vojnu paradu povodom Dana pobede na Crvenom trgu u Moskvi. Na glavnom beogradskom trgu postavljena je bina sa koje će se u 14 časova povodom Dana pobede… »

Putin na vojnoj paradi u Moskvi: Čvrsto ćemo braniti ruske interese

Slobodna Evropa 09.05.2021
Rusija je u nedelju, 9. maja, prikazivala svoju vojnu moć na paradama širom zemlje povodom 76. godišnjice sovjetske pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu. Predsednik Rusije Vladimir Putin nadgledao je glavnu paradu povodom Dana… »

Održana veličanstvena vojna parada u Moskvi: Putin još jednom pokazao moć Rusije

Telegraf 09.05.2021
Rusija se seća 76. godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu. Današnji dan je rezervisan za brojne proslave širom zemlje. Povodom 76. godišnjice završetka Drugog svetskog rata na Crvenom trgu u Moskvi danas je održana… »

Darija Kisić položila venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali

Politika 09.05.2021
Povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu, izaslanica predsednika Srbije, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, položila je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, prenosi… »

Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom u senci pandemije

Politika 09.05.2021
U svetu se danas obeležava Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu - 9. maj, a 76 godina od kapitulacije nacističke Nemačke ceremonije će biti prilagođene uslovima pandemije korona virusa. U Berlinu je 9. maja 1945. godine sovjetski maršal… »

Da li nakon 76 godina može da se kaže da fašizma nema

Nova 09.05.2021
Povodom Dana pobede nad fašizmom, koji Srbija kao i Rusija zvanično obeležava 9. maja, različiti zvaničnici polagali su vence u kompleksu Spomen - parka oslobodiocima Beograda, na Spomenik vojniku Crvene armije, spomenik Večne vatre. Na Trgu… »

VIDEO Veličanstven vatromet nad Moskvom povodom Dana pobede

Nova 09.05.2021
Na nebu iznad Moskve pršti spektakularni vatromet koji će zatvoriti 76. godišnjicu pobede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu. Vatromet u čast 9. maja u Moskvi aktiviran je na 16 mesta. Спектакуларни… »

Rusija demonstrirala silu, Putin poručio: Nema oproštaja VIDEO/FOTO

B92 09.05.2021
Povodom 76. godišnjice završetka Drugog svetskog rata na Crvenom trgu u Moskvi održava se Parada pobede. Raport za početak parade predsedniku Rusije Vladimiru Putinu podneo je ministar odbrane, general armije Sergej Šojgu. Paradu, na kojoj učestvuje… »

Đurić: Srbija trajni saveznik slobode i mira

Dnevnik 09.05.2021
VAŠINGTON: Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić položio je venac na Memorijal Drugog svetskog rata u Vašingtonu. Današnji dan prilika je da se mi Srbi, gde god da smo u svetu, setimo… »

Ambasador u SAD Marko Đurić: Srbi su se nepokolobljivo borili za slobodu

Kurir 09.05.2021
marko đ. Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić položio je danas venac na Memorijal Drugog svetskog rata u Vašingtonu. "Današnji dan prilika je da se mi Srbi, gde god da smo u svetu… »

Rusi gde vam je Armata Zapadni analitičar: 2015 prikazali sedam tenkova, a 2021 samo dva i gomilu nadograđenih! Ocena…

Kurir 09.05.2021
Priča o vojnoj paradi u Moskvi koja je održana 76 put u čast pobede nad fašizmom i nacizmom i dalje je glavna tema svetskih medija i vojnih analitičara i geopolitičara. Fokus ove godine, kao i prethodne je ruski oklop pre svega tenkovi koji su… »

Putin na paradi u Moskvi: Uvek pamtiti da je pobedu nad nacizmom ostvario sovjetski narod (VIDEO)

RTV 09.05.2021
MOSKVA - U Moskvi i drugim gradovima Ruske Federacije održana je vojna parada. Na Crvenom trgu defilovalo 12.500 vojnika i 190 jedinica naoružanja, vojne i specijalne tehnike i 76 aviona i helikoptera. Uvek ćemo pamtiti da je veličanstvenu pobedu nad… »

U Donbasu odzvanja reč pobeda: Pogledajte vojne parade u Lugansku i Donjecku (video)

Pravda 09.05.2021
Osim Moskve, Minska i drugih gradova Rusije i belorusije, u Donbasu su održane vojne parade povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu. Lugansk i Donjeck su se danima pripremali za ovaj svečani dan. Nakon niza uspešnih proba, dve vojne parade su… »

Položeni venci na Spomen ploču crvenoarmejcima na Trgu Republike

B92 09.05.2021
Povodom 9. maja Dana pobede nad fašizmom položeni su venci na Spomen ploču crvenoarmejcima na Trgu Republike u Beogradu. Vence su položili ministar u Vladi Srbije Nenad Popović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, zamenik gradonačelnika… »

U Moskvi Parada povodom Dana pobede

Politika 09.05.2021
MOSKVA – Na Crvenom trgu u Moskvi, povodom 76. godišnjice završetka Drugog svetskog rata, počela je tradicionalna vojna Parada pobede. Raport za početak parade predsedniku Rusije Vladimiru Putinu podneo je ministar odbrane, general armije Sergej… »

Dan pobede: Spektakularna vojna parada u Moskvi: Više od 12.000 vojnika, moderni tenkovi i akrobacije na nebu (foto, video)

Blic 09.05.2021
U svetu se danas obeležava Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu - 9. maj, a 76 godina od kapitulacije nacističke Nemačke ceremonije će biti prilagođene uslovima pandemije korona virusa. U Moskvi se održava tradicionalna Parada, inače… »

Rusija, Drugi svetski rat i Dan pobede: Putin osudio povratak „nacističkih, rasističkih i rusofobnih" ideologija u svetu

BBC News 09.05.2021
Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je na paradi povodom Dana pobede na Crvenom trgu u Moskvi i ponovio pokušaje nekih snaga da prepišu istoriju. Ne precizirajući o kome se radi, govorio je protiv onih koji pokušavaju da vrate naccističku… »

Putin odlikovao ministra popovića: Spomen-medalja “75 godina pobede u Drugom svetskom ratu”

Večernje novosti 09.05.2021
Foto: TANJUG/ KABINET MINISTARSTVA ZA INOVACIJE I TEHNOLOSKI RAZVOJ Spomen-medalju ministru Popoviću uručio je ambasador Rusije u Republici Srbiji, Aleksandar Bocan-Harčenko, na svečanosti koja je danas, povodom Dana pobede, upriličena na Trgu… »

Cveće i venci povodom Dana pobede nad fašizmom

N1 Info 09.05.2021
U Srbiji se obeležava Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Tim povodom, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, kao izaslanik predsednika Srbije, položila je venac na Spomenik Neznanom… »

"Srbi su bili i jesu na pravoj strani": Na Trgu Republike obeležen Dan pobede nad fašizmom (foto)

Večernje novosti 09.05.2021
Foto: V. Danilov Na Trgu republike danas su se obratili građanima ministar Aleksandar Vulin, predsednik fondacije Besmrtni puk Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko i direktor Ruskog… »

Položeni venci na Spomenik Neznanom junaku na Avali i na groblju Oslobodilaca Beograda

RTS 09.05.2021
Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, položeni venci na groblju Oslobodilaca Beograda, kao i na Spomenik Neznanom junaku na Avali. Izaslanica predsednika Srbije, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija… »

Šta je prikazanao na paradi u Moskvi: Tenkovi T-90M i T-80bvm ponovo u fokusu NATO pakta!

Kurir 09.05.2021
Rusija danas slavi 76 godina od pobede nad fašizmom, kada je nacistička Nemačka potpisom pred sovjetskim maršalom Žukovim konačno kapitulirala. Tradicionalno kao i prethodnih, tako i ove godine na Crvenom trgu organizovana je vojna parada u kojoj je… »

Vojna parada u Moskvi: Putin čestitao Dan pobjede

Al Jazeera 09.05.2021
Putin redovno optužuje svoje zapadne protivnike za “reviziju” historije u nastojanju da se smanji uloga Sovjetskog saveza u pobjedi nad Adlofom Hitlerom. Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je danas državljanima te zemlje Dan pobjede nad… »

Putin na vojnoj paradi čestitao Dan pobede nad fašizmom

Novi magazin 09.05.2021
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas državljanima te zemlje Dan pobede nad fašizmom na početku tradicionalne vojne parade u Moskvi. Parade povodom Dana pobede nad fašizmom održane su u još 27 ruskih gradova. Predsednik Rusije rekao je… »

Kakav dan Evrope? Dan pobede, bre! Pogledajte veličanstvenu Paradu pobede u Moskvi (video)

Pravda 09.05.2021
Povodom 76. godišnjice završetka Drugog svetskog rata na Crvenom trgu u Moskvi održava se Parada pobede. Paradu u Moskvi predvodi vrhovni komandant Kopnene vojske general armije Oleg Saljukov. Parada pobede je prilika da Rusija pokaže svu snagu svoje… »

Putin čestitao Dan pobede, u Moskvi održana tradicionalna vojna parada

N1 Info 09.05.2021
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas državljanima te zemlje Dan pobede nad fašizmom na početku tradicionalne vojne parade u Moskvi. Parade povodom Dana pobede nad fašizmom održane su u još 27 ruskih gradova. Predsednik Rusije je rekao… »

Putin na vojnoj paradi čestitao Dan pobede nad fašizmom (FOTO)

Danas 09.05.2021
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je danas državljanima te zemlje Dan pobede nad fašizmom na početku tradicionalne vojne parade u Moskvi. Parade povodom Dana pobede nad fašizmom održane su u još 27 ruskih gradova. Predsednik Rusije rekao je… »

Održana Parada pobede u Moskvi (VIDEO)

Nova 09.05.2021
Povodom 76. godišnjice završetka Drugog svetskog rata na Crvenom trgu u Moskvi održana je Parada pobede. Paradu u Moskvi predvodio je vrhovni komandant Kopnene vojske general armije Oleg Saljukov. Parada pobede je prilika da Rusija pokaže svu snagu… »

Kakav dan Evrope? Dan pobede, bre! Pogledajte veličanstvenu Paradu pobede u Moskvi (video)

Pravda 09.05.2021
Povodom 76. godišnjice završetka Drugog svetskog rata na Crvenom trgu u Moskvi održava se Parada pobede. Paradu u Moskvi predvodi vrhovni komandant Kopnene vojske general armije Oleg Saljukov. Parada pobede je prilika da Rusija pokaže svu snagu svoje… »

Putin sa proslave parade pobede uputio jasnu poruku: Evo šta čeka one koji zaborave lekcije iz Drugog svetskog rata video

Kurir 09.05.2021
Neće biti oproštaja za one koji su zaboravili lekcije iz Drugog svetskog rata i za one koji i dalje prave planove o agresiji, rekao je danas na paradi povodom Dana pobede predsednik Rusije Vladimir Putin. "Rat je doneo toliko nepodnošljivih iskušenja… »

Rusija tradicionalnom vojnom paradom obeležila Dan pobede

Nova 09.05.2021
Tradicionalnom vojnom paradom na moskovskom Crvenom trgu, Rusija je obeležila Dan pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu. Crvenim trgom prodefilovalo je dvanaest i po hiljada vojnika, prikazano je 190 vrsta naoružanja, nebo nad Moskvom… »

Putin: Rusija radi na jačanju vojne baze u Tadžikistanu

Blic 09.05.2021
Rusija radi na jačanju svoje vojne baze u Tadžikistanu, rekao je predsednik Vladimir Putin tokom sastanka u subotu sa liderom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom, koji je doputovao u Moskvu. Reč je o 201. vojnoj bazi koja se nalazi u Tadžikistanu i koja… »

"Večna slava svima koji su svoje živote dali za slobodu Srbije", Kisić položila venac na Avali

Blic 09.05.2021
Povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu, izaslanica predsednika Srbije, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, položila je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali. Odajući… »

Kisić položila venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali

Dnevnik 09.05.2021
BEOGRAD: Povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu, izaslanica predsednika Srbije, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, položila je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali… »

Merkel: Sećanje na milione žrtava nacizma i trajna odgovornost Nemačke

B92 09.05.2021
8. maja 1945. bezuslovnom kapitulacijom Nemačke završio se Drugi svetski rat u Evropi. Na 76. godišnjicu oglasili su se Angela Merkel i drugi političari. Predsednik Frank Valter Štajnmajer je uručio ordenje. Drugi svetski rat započeo je napadom… »

Obeležavanje Dana pobede: Ministarka Kisić položila venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali

Kurir 09.05.2021
Povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu, izaslanica predsednika Srbije, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, položila je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali. Odajući… »

Putin i Rahmon na Paradi pobede u Moskvi

Nova 09.05.2021
Paradi pobede, koja se održava u Moskvi povodom 76. godišnjice završetka Drugog svetskog rata, prisustvuju predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon, kao i mnogi drugi visoki predstavnici. Podsetimo, Putin je juče… »

Kisić- tepavčević položila venac na avali: Večna slava svima koji su svoje živote dali za slobodu Srbije

Večernje novosti 09.05.2021
Foto: Z.J.M. Odajući počast, ministarka je u spomen-knjigu napisala: - Večna slava i hvala svima koji su svoje živote dali za slobodu Srbije. Zahvaljujući vama, Srbija je slobodna država, koja jeste i koja će večno biti na strani mira… »

Obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom u sjeni pandemije

Al Jazeera 09.05.2021
Širom svijeta se obilježava Dan pobjede, u znak sjećanja na žrtve i završetak Drugog svetskog rata, ali i Dan Evrope zbog početka stvaranja zajednice evropskih zemalja. U svijetu se danas obilježava Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu… »

Obeležavanje Dana pobede u senci pandemije

Dnevnik 09.05.2021
BEOGRAD: U svetu se danas obeležava Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu - 9. maj, a 76 godina od kapitulacije nacističke Nemačke ceremonije će biti prilagođene uslovima pandemije korona virusa. U Berlinu je 9. maja 1945. godine sovjetski… »

Spektakularna Parada u Moskvi: Proslava Dana pobede, prisustvuje više od 12.000 vojnika (foto, video)

Mondo 09.05.2021
Obeležava se Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu - 9. maj, a 76 godina od kapitulacije nacističke Nemačke. Obeležava se Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu - 9. maj, a 76 godina od kapitulacije nacističke Nemačke. U svetu se… »

Merkel: Sjećanje na milione žrtava nacizma je naša odgovornost

Al Jazeera 09.05.2021
Njemački državni ministar za Evropu Michael Roth založio se za otvaranje memorijalnog centra u Berlinu, gdje će se njegovati sjećanje na sve žrtve nacionalsocijalističke okupacije. Maja 1945. godine, bezuslovnom kapitulacijom Njemačke završen je… »

Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope

RTS 09.05.2021
Devetog maja 1945. kapitulacijom nacističke Nemačke okončan je Drugi svetski rat u Evropi i 9. maj se od tada obeležava kao Dan pobede. Deveti maj se slavi i kao Dan Evrope. Centralna manifestacija obeležavanja Dana pobede u Narodnom pozorištu u… »

Putin "zaledio" neprijatelje Moskve: Rusija jača 201. vojnu bazu - najveću van svojih granica! (video)

Večernje novosti 08.05.2021
Foto: Depositphotos/ilustracija - Radimo na njenom jačanju (201. vojne baze), na jačanju Oružanih snaga Tadžikistana. Zajednički radimo u tom pravcu, imamo čitav program predviđen za narednih nekoliko godina, i učinićemo sve kako bi se on… »

Vesti dana »