Povezane vesti

"Srbija najbolje zna koliku je cenu platila za svoju slobodu" Narodni poslanik Đorđe Milićević čestitao Dan pobede

Srbija danas 09.05.2021
Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević čestitao je svima Dan pobede koji se danas obeležava. Prenosimo u celosti njegovu izjavu: - Dan pobede nad fašizmom, predstavlja dan kada je nacistička Nemačka potpisala… »

U Vranju obeležen 9. maj – Dan pobede nad fašizmom

Jug press 09.05.2021
VRANJE Na današnji dan 1945. godine nacistička Nemačka potpisala je kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Zato se 9. maj obeležava kao Dan pobede nad fašizmom. Ovaj dan se ujedno obeležava i kao Dan Evrope, datum koji je ustanovljen kao sećanje na… »

Obeležen Dan pobede nad fašizmom u Vlasotincu

Jug press 09.05.2021
VLASOTINCE Povodom Dana pobede nad fašizmom, 9.maja, delegacije opštine Vlasotince, OO SUBNOR-a, Udruženja rezervnih vojnih starešina i Udruženja potomaka i poštovalaca ratnika ratova od 1912. do 1918.položile su vence na spomen obeležje… »

Dan pobede nad fašizmom obeležen i u Vlasotincu

Jugmedia 09.05.2021
Povodom Dana pobede nad fašizmom, 9.maja, delegacije opštine Vlasotince, OO SUBNOR-a, Udruženja rezervnih vojnih starešina i Udruženja potomaka i poštovalaca ratnika ratova od 1912. do 1918., položile su vence na spomen obeležje oslobodiocima u… »

GrO Pokreta socijalista Čačak: Pamtimo prošlost da bi imali budućnost

Glas Zapadne Srbije 09.05.2021
Čačak - U znak sećanja na žrtve fašizma u toku Drugog svetskog rata, širom Srbije, 9. maj se obeležava kao Dan pobede, jer je na današnji dan, završen Drugi svetski rat, najkrvaviji sukob u istoriji čovečanstva u kome je stradalo oko 65 miliona… »

U Kragujevcu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Glas Šumadije 09.05.2021
Polaganjem venaca kraj spomenika crvenoarmejcima u Opornici i na Trgu heroja kod Pošte, obeležena je 76. godišnjica pobede nad fašizmom. Danas se sećamo svih junaka i heroja koji su pali za oslobođenje svake kuće i ulice, svakog doma. Danas se… »

Obeležen Dan pobede

Kragujevačke 09.05.2021
Polaganjem venaca kraj spomenika Crvenoarmejcima u Opornici i na Trgu heroja kod Pošte, obeležena je 76. godišnjica pobede nad fašizmom. Kraj spomenika crvenoarmejcima u Opornici poštu palim herojima Srbije i Rusije, pored predstavnika rusko-srpskih… »

”Besmrtni puk” na ulicama Kragujevca

RTK 09.05.2021
Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije “Svet” četiri godine za redom organizuje u Kragujevcu svečanost povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Ove godine ulicama grada kretala se povorka automobila “Besmrtni… »

Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Ritam grada Kg 09.05.2021
Polaganjem venaca kraj spomenika Crvenoarmejcima u Opornici i na Trgu heroja kod Pošte, obeležena je 76. godišnjica pobede nad fašizmom. Kraj spomenika crvenoarmejcima u Opornici poštu palim herojima Srbije i Rusije, pored predstavnika rusko-srpskih… »

U Kragujevcu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Veliki park 09.05.2021
Polaganjem venaca kraj spomenika crvenoarmejcima u Opornici i na Trgu heroja kod Pošte, obeležena je 76. godišnjica pobede nad fašizmom. Danas se sećamo svih junaka i heroja koji su pali za oslobođenje svake kuće i ulice, svakog doma. Danas se… »

I u gradovima na jugu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Južne vesti 09.05.2021
Polaganjem venaca i pomenom za nastradale u Nišu, Leskovcu, Vranju, Prokuplju, Vlasotincu, Surdulici i drugim mestima obeležen je 9. maj, dan sećanja na kapitulaciju Nemačke 1945. godine i pobedu nad fašizmom. Od oslobođenja Jugoslavije prošlo je… »

Sećanje na oslobodioce Kragujevca

RTK 09.05.2021
Dan pobede nad fašizmom, 9. maj. obeležen je u Kragujevcu polaganjem venaca kraj spomenika crvenoarmejcima u Opornici. Vence su položili predstavnici lokalne samouprave, boračkih organizacija i političkih partija, delegacije Vojske Srbije, Ambasade… »

Subotića: Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Kurir 09.05.2021
Polaganjem venaca na Spomenik žrtvama fašizma, na Trgu žrtava fašizma, i Spomen-kompleks palim crvenoarmejcima, na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi danas je obeležen Dan pobede nad fašizmom, 9. maj. U ime građana Subotice, lokalne samouprave i… »

Obeležen dan pobede nad fašizmom u Loznici: Gradski čelnici položili vence na Partizanskom groblju

Kurir 09.05.2021
Dan pobede i 76. godišnjica pobede nad fašizmom obeleženi su danas u Loznici polaganjem venaca na Partizanskom groblju. Počast onima koji su pali u borbi za slobodu odali su predstavnici Grada Loznice, SUBNOR-a Loznice, GO Socijalističke partije… »

Dan pobede nad fašizmom: Sećamo se oslobodilaca Vranja i pominjemo ih sa pijetetom

OK radio 09.05.2021
Komemorativnim skupom pred Spomenikom revoluciji u Vranju obeležen je 9. maj – Dan pobede nad fašizmom. U obraćanju prisutnima, gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković podsetio je najpre na sve strahote Drugog svetskog rata i nedela koja je sa… »

I u Leskovcu obeležen Dan pobede nad fašizmom

Jugmedia 09.05.2021
U čast Dana pobede nad fašizmom i u ime palih žrtava za slobodu, danas su na spomenik Boginje u Spomen parku delegacije grada Leskovca, Ministarstva odbrane i SUBNOR-a položile vence. U ime delegacije grada Leskovca obratila se zamenica… »

Obeležen 9. maj, godišnjica pobede nad fašizmom

Jug press 09.05.2021
LESKOVAC U Spomen parku polaganjem venaca obeležen je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Vence su položile delegacije Vojske Srbije, lokalne samouprave i SUBNOR-a. Zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović podsetila je da se… »

Dan pobede obeležen u Kraljevu: Drugi svetski rat ostavio je duboke i krvave tragove

Kurir 09.05.2021
Polaganjem venaca na Spomenik otpora i pobede u parku kod Železničke stanice u Kraljevu, u gradu na Ibru obeležen je 9. maj, Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Vence su položili načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović… »

Obeležen Dan pobede nad fašizmom u Subotici: Gradonačelnik podsetio na heroje koji su živote dali u borbi protiv zla

Mondo 09.05.2021
Polaganjem venaca na Spomenik žrtvama fašizma, na Trgu žrtava fašizma, i Spomen-kompleks palim crvenoarmejcima, na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi danas je obeležen Dan pobede nad fašizmom, 9. maj. Polaganjem venaca na Spomenik žrtvama… »

Pomen žrtvama: U Kraljevu obeležen Dan pobede nad fašizmom (foto)

Večernje novosti 09.05.2021
Foto: G. Šljivić Ovom prilikom, polaganjem venca na spomenik „Otpora i pobede“ u parku kod kraljevačke železničke stanice, poštu poginulim rodoljubima u Drugom svetskom ratu odali su Nebojša Simović, načelnik Raškog okruga, predstavnici… »

9. maj − Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope

Moj Novi Sad 09.05.2021
Devetog maja 1945. kapitulacijom nacističke Nemačke okončan je Drugi svetski rat u Evropi i 9. maj se od tada obeležava kao Dan pobede. Deveti maj se slavi i kao Dan Evrope. Bezuslovnu kapitulaciju Nemačke u Berlinu je nešto iza ponoći 8. maja… »

Vesti dana »