Povezane vesti

SAD blokiraju raspravu u UN o Izraelu

Politika 13.05.2021
VAŠINGTON - SAD usprotivile su se zahtevu Kine, Norveške i Tunisa da se sutra održi javni, virtuelni sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih na kojem bi se raspravljalo o pogoršanju nasilja između Izraela i palestinskih militanata, navode diplomatski… »

Konfuzija oko "kopnene ofanzive"; Nebo u plamenu, raste broj žrtava, još jedna besana noć FOTO/VIDEO

B92 13.05.2021
Izraelske snage bezbednosti ipak nisu započele kopnenu intervenciju u pojasu Gaze, ali jesu snažno dejstvovale sa svojih položaja. Ka pojasu Gaze krenule su oklopne jedinice sa tenkovima Merkava i teški oklopni transporteri Namer koji prevoze… »

Izraelska vojska nastavila s jakim napadima, rakete iz Libanona prema Izraelu

Slobodna Evropa 13.05.2021
Izraelska vojska saopštila je u petak rano ujutro da nije ušla u pojas Gaze kako je ranije tokom noći navela ukazujući na pogrešno shvaćenu "internu komunikaciju". Vazdušno-kopnene trupe napadaju pojas Gaze, napisala je izraelska vojska na… »

BLOG UŽIVO: Izrael demantovao da je počeo kopnenu ofanzivu na Gazu

N1 Info 13.05.2021
Izraelska vojska tvrdi da nije ušla u pojas Gaze, iako su u petak rano ujutro objavili da su i kopnene snage ušle u palestinsku enklavu, javio je AFP. U izraelskom gradu Lodu pucano na grupu Jevreja. Hamas u četvrtak iz pojasa Gaze lansirao rakete… »

Kopnena ofanziva na Gazu, rakete iz Libana ispaljene na Izrael

RTS 13.05.2021
Nastavljeni su sukobi izraelskih i palestinskih snaga. Projektili lete sa obe strane. U toku kopnena ofanziva na Gazu. SAD blokirale sednicu Saveta bezbednosti UN koja je trebalo da se održi u petak. Od ponedeljka je stradalo 83 Palestinaca i sedam… »

Hamas dronovima gađao gasnu platformu Izraela u Sredozemlju

Politika 13.05.2021
MOSKVA - Vojno krilo pokreta Hamas „Brigada el Kasam” saopštilo je da je uz pomoć borbenih dronova izvelo napad na gasnu platformu Izraela u Sredozemnom moru. „U bici „mač Jerusalima” upotrebljeno je novo oružje i uz pomoć dronova-kamikaza… »

Avio kompanije otkazuju letove za Tel Aviv

Slobodna Evropa 13.05.2021
British Airways, Virgin Atlantic, KLM i Iberia otkazali su letove za Tel Aviv zbog eskalirajućeg sukoba između Izraelaca i Palestinaca. Britanska Virgin Atlantic kompanija također je otkazala let dan ranije i preispituje da li će da otkaže i naredni… »

Izrael počeo masovno bombardovanje severa Gaze, usledio i kopneni napad

RTV 13.05.2021
JERUSALIM, TEL AVIV - Izraelske odbrambene snage počele su da sprovode masovno bombardovanje na severu Pojasa Gaze, uz pomoć aviona, helikoptera i drugih letilica, kao i tenkova i raznih artiljerijskih baterija. Izgleda da je reč o najvećoj seriji… »

Raste broj žrtava u Gazi, Izrael skuplja vojsku na granici

Slobodna Evropa 13.05.2021
Sukobi koji su izbili u ponedeljak nakon višesedmičnih napetosti između Izraelaca i Palestinaca nastavljeni su i u četvrtak, sa Izraelom koji sprema kopnenu vojsku duž granice sa Gazom i Hamasom koji je lansirao raketne baraže na jug Izraela… »

Vašington blokirao održavanje sednice

B92 13.05.2021
Vašington je blokirao održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o krizi između Izraela i Palestine. Sednica je trebalo da se održi 14. maja Kako su saopštili u stalnom predstavništvu Kine, koja je u maju preuzela predsedavanje Savetu… »

Novi detalji o raketnom napadu na izrael iz libana: Tri rakete kalibra 122 mm preletele grad Šlomi i pale u more! Upozorenje?!

Kurir 13.05.2021
Tri rakete kalibra 122 mm ispaljene su večeras blizu granice sa Izraelom i pale u Sredozemno more. Ovu informaciju objavili su prvi mediji bliski šitskoj organizaciji Hezbolah, a Izraelske snage bezbednosti su potvrdile da su rakete ispaljene i da su… »

Izrael gomila snage u blizini Gaze, nastavljajući zračne napade

Al Jazeera 13.05.2021
Broj žrtava u Gazi porastao je na 87, kažu zdravstvene vlasti, dok Izrael pojačava trupe i tenkove u blizini opkoljene palestinske enklave. Izraelski borbeni avioni napali su nebodere i druge ciljeve u Pojasu Gaze prvog dana Ramazanskog bajrama, jednog… »

Tri rakete ispaljene iz Libana ka Izraelu

Novi magazin 13.05.2021
Najmanje tri rakete ispaljene su danas iz južnog dela Libana ka Izraelu, izjavili su libanski zvaničnici. Taj napad preti da otvori novi front u sve većem sukobu Izraela i palestinske ekstremističke grupe Hamas koja vlada pojasom Gaze. Za sada nije… »

Tri rakete iz Libana ispaljene na Izrael: Da li se Hezbolah uključuje u rat?!

Kurir 13.05.2021
Tri rakete ispaljene su večeras iz južnog Libana na Izrael, javili su mediji povezani sa šiitskom organizacijom Hezbolah. Ovu informaciju potvrdili su izraelski mediji, ali i izraelska vojska koja je potvrdila da se napad dogodio, iako su neki tvrdili… »

Eskalacija sukoba: Izrael bombarduje Gazu

Nova 13.05.2021
Izrael je večeras počeo da ispaljuje artiljerijske i tenkovske granate i desetine ljudi beži iz svojih domova, rekli su palestinski očevici u pojasu Gaze. To predstavlja eskalaciju nasija u izraelskoj četvorodnevnoj ofanzivi na Gazu, započetoj nakon… »

Tri rakete ispaljenje iz Libana ka Izraelu

Nova 13.05.2021
Najmanje tri rakete ispaljene su danas sa juga Libana ka Izraelu, saopštili su bezbednosni zvaničnici Libana. Prema navodima zvaničnika, koji su tražili da ostanu anonimni, nije jasno ko je odgovoran za napad niti gde su rakete pale, prenosi AP… »

INTERVJU Izraelski ambasador: Sin mi je na prvoj liniji

Nova 13.05.2021
Gde je kraj? Ovo pitanje postavlja čitava planeta ovih dana, dok Hamas ispaljuje rakete na izraelske gradove, a vojska Izraela odgovara novim vazdušnim udarima na ciljeve u Gazi. Civili ginu na obe strane, a u razgovoru za Nova.rs izraelski ambasador… »

SAD se protive javnom sastanku SB UN o stanju u Izraelu; Gutereš i Putin pozvali na prekid sukoba

RTV 13.05.2021
NJUJORK - SAD usprotivile su se zahtevu Kine, Norveške i Tunisa da se sutra održi javni, virtuelni sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih na kojem bi se raspravljalo o pogoršanju nasilja između Izraela i palestinskih militanata, navode diplomatski… »

Neće biti održan sastanak Saveta bezbednosti UN o Izraelu

Nova 13.05.2021
Sastanak Saveta bezbednosti UN planiran za sutra radi diskusije o nasilju između Izraelaca i Palestinaca neće biti održan, rekao je portparol ambasadora Kine koji predsedava SB. „Neće biti sastanka Saveta bezbednosti“, rekao je portparol, a… »

Vašington blokirao sednicu: Nema pregovora o krizi na Bliskom istoku u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija

Večernje novosti 13.05.2021
Foto: Depositphotos - Članovi SB UN nisu mogli da postignu konsenzus oko održavanja otvorene sednice u petak - saopštili su u stalnom predstavništvu Kine koja je u maju preuzela predsedavanje Savetom bezbednosti. SAD su predložile da se otvorena… »

Izrael najavio veliku osvetu idf: objavio lica vođa Hamasa i obećao: "Oni nikada više neće planirati nijedan teroristički…

Blic 13.05.2021
Eskalacija sukoba između Gaze i Izraela nastavljena je i danas. Sirene za uzbunu oglašavaju se od rane zore, a broj žrtava raste. Hamas tvdi da je ispalio na desetine raketa širom Izraela. Portparol izraleske vojske Hidal Zilberman najavio je da će… »

Blokirana sednica: Nema pregovora o krizi na Bliskom istoku u Savetu bezbednosti UN

Blic 13.05.2021
Vašington je blokirao održavanje sednice SB UN o krizi između Izraela i Palestine koja je trebalo da se održi 14. Maja. - Članovi SB UN nisu mogli da postignu konsenzus oko održavanja otvorene sednice u petak - saopštili su u stalnom… »

Eskaliralo nasilje između Hamasa i Izraela uprkos naporima da se postigne prekid vatre

Politika 13.05.2021
JERUSALIM – Palestinski Hamas je danas raketirao Izrael koji uzvraća napadima iz vazduha na pojas Gaze i sukobi jačaju uprkos nastojanjima egipatskih zvaničnika da posreduju za prekid vatre. Iako su ranije runde sukoba između Izraela i… »

Noći košmara u pojasu Gaze i Izraelu, sukob preti da preraste u totalni rat

N1 Info 13.05.2021
Ne smiruje se nasilje u pojasu Gaze i Izraelu - najgore u poslednjih nekoliko godina. Hamas je nastavio sa raketiranjem izraelskih gradova. Zbog napada na Tel Aviv, zatvoren je aerodrom Ben Gurion. Izraelska vojska odgovorila je vazdušnim udarima po… »

Bajden pozvao na deeskalaciju nasilja na Bliskom istoku

Dnevnik 13.05.2021
VAŠINGTON: Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je danas na deeskalaciju nasilja na Bliskom istoku gde se sukob u Gazi intenzivirao, rekavši da želi značajno smanjenje raketnih napada. Bajden je, obraćajući se novinarima u Beloj kući, rekao… »

Izrael gomila trupe na granici sa Gazom

Politika 13.05.2021
TEL AVIV – Izraelske trupe su danas počele da se gomilaju na granici sa Gazom, a palestinski militanti su „zasuli” Izrael raketama, u intenziviranju sukoba koji su izazvali međunarodnu zabrinutost i produbili sukob između Jevreja i Arapa u… »

Peking poziva UN da okončaju nasilje na Bliskom istoku

Politika 13.05.2021
Kina je danas izrazila „duboku zabrinutost” zbog eskalacije sukoba između Izraela i naoružanih islamističkih grupa u Gazi, i pozvala UN da potvrde podršku rešenju dve države. Na Bliskom istoku je došlo do najveće eskalacije nasilja u… »

Koliko su Izrael i Palestina daleko od totalnog rata

RTS 13.05.2021
Danima traje sukob između Izraelaca i Palestinaca. Hamas poručuje da u Pojasu Gaze ginu civili, a Izraelci odgovaraju da ih Hamas koristi kao štit i da Hamas iz stambenih zgrada gađa izraelske gradove. Dugo se nije desilo da rakete padnu na Tel Aviv i… »

"Mač Jerusalima": Hamas dronovima gađao gasnu platformu Izraela u Sredozemnom moru

Večernje novosti 13.05.2021
Foto: Tanjug/AP Photo/Yonatan Sindel - U bici "mač Jerusalima" upotrebljeno je novo oružje – uz pomoć dronova-kamikaza Šihad izveden je napad na gasnu platformu nedaleko od obale Pojasa Gaze - navodi se u saopštenju, objavljenom na društvenim… »

100.000 Palestinaca došlo je u džamiju Al-Aksa u Istočnom Jerusalimu FOTO

B92 13.05.2021
Jerusalim -- Gotovo 100.000 Palestinaca okupilo se jutros u džamiji Al-Aksa u Istočnom Jerusalimu kako bi obavili bajram-namaz. Mnogi su nosili palestinske zastave, a neki i transparetne na kojima se poziva na mir i pobedu u sukobu koji traje, prenosi… »

BLOG Hamas: Svaka tačka u Izraelu je u dometu naših raketa

Nova 13.05.2021
Izrael je lansirao rakete na severni grad Gaze jutros, a Hamas je rano jutros ponovo lansirao rakete na Tel Aviv i prema Jerusalimu. Nema informacija o eventualnim žrtvama sinoćnih raketnih napada, ali ukupan broj žrtava od ponedeljka kada je sitaucija… »

Izrael, Palestina i nasilje: Raste broj mrtvih i ranjenih – Izrael razmatra kopneni napad na pojas Gaze

Danas 13.05.2021
Nema naznaka kraju talasa nasilja u Gazi i Izraelu, obe strane nastavljaju sa raketnim i vazdušnim napadima, a broj sukoba izraelskog i arapskog stanovništva raste iz sata u sat. Broj poginulih se povećava kako prolazi vreme, do sada je stradalo 83… »

Izrael najavio veliku odmazdu: Objavljena lica čelnika Hamasa uz poruku - "Nikada više neće planirati nijedan teroristički…

Večernje novosti 13.05.2021
Foto: Tviter/@IDF Hamas tvdi da je ispalio na desetine raketa širom Izraela. Portparol izraleske vojske Hidal Zilberman najavio je da će planovi za moguću kopnenu invaziju na pojas Gaze biti predstavljeni Generalštabu Izraela na odobrenje. Izraelske… »

Ključna izraelska baza na udaru raketa Aerodrom Ramon operativan nakon što je Hamas rekao da su ispalili novu vrstu rakete

Kurir 13.05.2021
Izraelski aerodrom "Ramon" na jugu zemlje nije bio na meti palestinske raketne vatre i operativan je kao i uobičajeno, izjavio je neimenovani izraelski zvaničnik, nakon što je islamistička grupa Hamas navela da je ispalila raketu na aerodrom. Izrael… »

Krvava noć u izraelu: Još raketa lansirano ka Jerusalimu, besne sukobi na ulicama, od ponedeljka stradale čak 90 osoba…

Blic 13.05.2021
Hamas je i rano jutros lansirao rakete na Tel Aviv prema Jerusalimu, a Izrael je obećao da će nastaviti da gađa islamističke frakcije u Gazi uprkos predviđanju američkog predsednika Džoa Bajdena da bi se njihov sukob uskoro mogao završiti. Broj… »

Izrael gomila trupe, sprema se kopnena invazija na gazu! Situacija sve napetija – nove rakete zasule Tel Aviv (foto)

Mondo 13.05.2021
Generalštab izraelskih odbrambenih snaga razmatraće danas odobrenje moguće kopnene ofanzive na Pojas Gaze, najavio je portparol vojske Hidaj Ziberman. Generalštab izraelskih odbrambenih snaga razmatraće danas odobrenje moguće kopnene ofanzive na… »

N1 Studio Live (13.5.2021)

N1 Info 13.05.2021
Najava da će svako ko se vakcinisao dobiti 3.000 dinara od države jeste povećala broj zainteresovanih, ali to i dalje nije dovoljno, priznaje predsednik. Državni vrh najavljuje da osim proizvodnje vakcina protiv koronavirusa imaju plan da Srbija bude… »

Izrael sprema kopnenu invaziju: Nova skalacija sukoba između Izraelaca i Palestinaca

Večernje novosti 13.05.2021
Foto: Tanjug/AP Photo Dok je Hamas lansirao rakete na jug Izraela, Generalštab izraelskih odbranmbenih snaga razmatra moguću kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze koja će biti prosleđena izraelskom političkom rukovodstvu na odlučivanje. Izraelski ministar… »

Hamas: Novi tip raketa ispaljen na aerodrom na jugu Izraela

Novi magazin 13.05.2021
Vojno krilo palestinskog Hamasa saopštilo je danas da je ispalilo nove tipove raketa na aerodrom Ramon u Ejlatu na jugu Izraela, na koji su avioni preusmereni da ne bi sletali na medjunarodni aerdrom Ben Gurion kraj Tel Aviva zbog sukoba s ekstremistima… »

Analitičari za B92.net: "Izrael će im tek odgovoriti"; "SAD će rasplamsati sukob"

B92 13.05.2021
Beograd -- Hamas je od ranog jutra lansirao rakete na Tel Aviv prema Jerusalimu, a onda su se oglasili zvaničnici Izraela rečima da će nastaviti da gađaju frakcije u Gazi. Najmanje 67 ljudi ubijeno je u Gazi od ponedeljka, kada je situacija… »

Rusi sa turcima ulaze u gazu, Iran spremio 20.000 raketa: Najgori scenario za Izrael, ali igra je mnogo veća i neće proći…

Pravda 13.05.2021
Centralna komanda vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Država (USAFCENT) saopštila je u četvrtak da su borbeni avioni F-18 ("hornet", u prevodu "stršljen") raspoređeni u Saudijskoj Arabiji radi unapređenja bezbednosti i stabilnosti usred eskalirajućeg… »

U Novom danu o sukobima na Bliskom istoku, štampu prelistava Nadežda Gaće

N1 Info 13.05.2021
Palestinska organizacija Hamas iz Pojasa Gaze lansirala je rakete prema Tel Avivu i Jerusalimu u nastavku sukoba započetih u ponedeljak. I izraelska vojska je nastavila da napada, kako je rekla, ključne mete i lidere islamskog ekstremističkog Hamasa… »

Raste broj poginulih u Gazi, Hamas poziva u borbu Palestice na Zapadnoj obali

Novi magazin 13.05.2021
Ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze saopštilo je danas da je broj poginulih u izraelskim udarima iz vazduha na tu palestinsku teritoriju dostigao 83, da je medju njima 17 dece, a da je gotovo 500 ljudi ranjeno. Izraelska strana tvrdi da su desetine… »

U sukobima u Izraelu poginulo najmanje 79 osoba

Politika 13.05.2021
TEL AVIV – Najmanje 72 osobe su poginule u izraelskim napadima, a među njima i 17 dece, otkako su u ponedeljak eskalirali sukobi Izraela i Palestinaca, potvrdili su zvaničnici Ministarstva zdravlja kojim upravlja Hamas. U isto vreme u Izraelu je… »

Situacija na bliskom istoku se ne smiruje: Dato zeleno svetlo za invaziju na Gazu, Amerika šalje f-18 lovce, Izrael odbio…

Pravda 13.05.2021
Ni posle ponoći sukob između izraelskih i palestinskih snaga nije utihnuo. Projektili na obe strane lete nesmanjenom žestinom. Broj žrtava raste, a nekih naznaka da će se situacija možda smiriti za sada nema. 12.52 Izrael šalje pojačanja na… »

Ambasador Vilan: Nadam se da neće biti kopnene invazije

Nova 13.05.2021
Dok Hamas zasipa izraelske gradove raketama, a izraelska avijacija raketira Gazu, glavno pitanje glasi: Preti li i kopnena invazija? Portparol vojske Izraela kaže da su borbene trupe duž granice sa Gazom već spremne i "različitim fazama pripreme… »

6 razloga eskalacije sukoba u Pojasu Gaze

B92 13.05.2021
Militanti Hamasa u poslednjih nekoliko dana lansirali su više od 1.000 raketa na Izrael, na šta je druga strana odgovorila silovitim vazdušnim udarima na Gazu. U tim napadima ubijen je jedan od komandanata Hamasa, a višespratnica je sravnjena s… »

Raketiranje iz Gaze nastavljeno u zoru, Izrael proširio odmazdu

Danas 13.05.2021
Raketiranje Izraela iz pojasa Gaze nastavljeno je danas u zoru posle tročasovnog zatišja i izraelska vojska je nastavila da napada, kako je rekla, ključne mete i lidere islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada tim palestinskim područjem. Oko 150… »

U sukobima u Izraelu poginulo najmanje 79 osoba

Dnevnik 13.05.2021
TEL AVIV: Najmanje 72 osobe su poginule u izraelskim napadima, a među njima i 17 dece, otkako su u ponedeljak eskalirali sukobi Izraela i Palestinaca, potvrdili su zvaničnici Ministarstva zdravlja kojim upravlja Hamas. U isto vreme u Izraelu je ubijeno… »

Dečak (5) poginuo u Izraelu: Sirene ga nisu spasile

Nova 13.05.2021
Petogodišnji dečak jedna je od poslednjih žrtava sukoba između Palestine i Izraela. Život je izgubio sinoć u gradskom području Tel Aviva, kada su iz Gaze ispaljene rakete na Izrael. U ovom napadu povređeno je još 20 osoba. Dečaka je majka odvela… »

U sukobima u Izraelu poginulo najmanje 79 osoba

IndeksOnline 13.05.2021
TEL AVIV – Najmanje 72 osobe su poginule u izraelskim napadima, a među njima i 17 dece, otkako su u ponedeljak eskalirali sukobi Izraela i Palestinaca, potvrdili su zvaničnici Ministarstva zdravlja kojim upravlja Hamas. U isto vreme u Izraelu je… »

Ganc pozvao rezervne pogranične čete: "Velika pojačanja biće hitno poslata da uvedu zakon i red"

Večernje novosti 13.05.2021
FOTO: EPA U saopštenju iz Gancovog kabineta se ističe da on neće dozvoliti da vojnici izraelskih Odbrambenih snaga obavljaju poslove policije u gradovima, ali da će policiji pružiti logističku pomoć, prenosi Tajms of Izrael. Ganc je istakao de je u… »

Hiljade Palestinaca u džamiji Al-Aksa na Bajram dok besne sukobi širom Izraela

Blic 13.05.2021
Hiljade Palestinaca okupilo se jutros u džamiji Al-Aksa u Istočnom Jerusalimu kako bi obavili bajram-namaz, prenela je "Al Džazira". Nakon bajram-namaz u haremu džamije klanjan je i dženaza-namaz u odsustvu za sve žrtve izraelskih napada, preneo je… »

Strašne slike krvave dece - sukob u izraelu ne jenjava! Porušene zgrade, a broj žrtava raste (foto, video)

Mondo 13.05.2021
Uznemirujući prizori iz Gaze. Uznemirujući prizori iz Gaze. Hamas je i rano jutros lansirao rakete na Tel Aviv prema Jerusalimu, a Izrael je obećao da će nastaviti da gađa islamističke frakcije u Gazi uprkos predviđanju američkog predsednika Džoa… »

Za B92.net slike stvarnog užasa kod Tel Aviva: "Rakete su presretnute iznad zgrade u kojoj živim" FOTO

B92 13.05.2021
Tel Aviv -- Za B92.net direktno iz Izraela govorila je potpredsednica izraelske NVO "Monitor" Olga Dojč. "Noć je bila burna, sirene i u jedan ujutru". Podsetimo, oči celog sveta uprte su u eskalaciju sukoba u pojasu Gaze, koji se ne smiruju već treći… »

Jezive scene - deca u krvi, porodice oplakuju svoje bližnje: Sukob u Izraelu se nastavlja - Zgrade u ruševinama, broj žrtava…

Večernje novosti 13.05.2021
Foto: Tanjug/ Nije bilo neposrednih informacija o žrtvama raketnog napada zbog kojih su se oglasile sirene sve do severnog Nahalala, 100 kilometara od Gaze, zbog kojih je hiljade Izraelaca moralo u skloništa, prenosi Rojters. Izrael je lansirao rakete… »

Sprema se kopnena ofanziva na gazu? Vojska Izraela razmatra nove opcije protiv Hamasa

Blic 13.05.2021
Generalštab izraelskih odbrambenih snaga razmatraće danas odobrenje moguće kopnene ofanzive na Pojas Gaze, najavio je portparol vojske Hidaj Ziberman. Planovi za ofanzivu u koje su uključeni divizija Gaza i Južna komanda potom mogu da budu… »

Izraelska vojska razmatra plan za kopnenu invaziju na Gazu

IndeksOnline 13.05.2021
TEL AVIV – Generalštab izraelskih odbranmbenih snaga razmatraće danas odobrenje moguće kopnene ofanzive na Pojas Gaze, najavio je portparol vojske Hidaj Ziberman. Planovi za ofanzivu u koje su uključeni divizija Gaza i Južna komanda potom mogu da… »

U Al-Aksi za Bajram sto hiljada Palestinaca

RTV 13.05.2021
JERUSALIM - Gotovo 100.000 Palestinaca okupilo se jutros u džamiji Al-Aksa u Istočnom Jerusalimu kako bi obavili bajram-namaz. Mnogi su nosili palestinske zastave, a neki i transparetne na kojima se poziva na mir i pobedu u sukobu koji traje, prenosi… »

Izrael, Palestina i nasilje: Više od 70 mrtvih, stradala i deca, rakete samo lete, strah od „rata u punom obimu“

Danas 13.05.2021
Pripadnici palestinskog esktremističkog krila Hamasa lansirali su desetine raketa na Izrael pošto su izraelske snage ubile više komandante i srušili višespratnicu u Gazi. Zbog eskalacije borbi u poslednjih nekoliko dana, Ujedinjene nacije strahuju od… »

Izrael razmatra kopnenu invaziju na pojas Gaze: Zakazana i treća hitna sednica Saveta bezbednosti

Telegraf 13.05.2021
Od početka najnovije eskalacije sukoba u ponedeljak uveče ubijeno je 67 Palestinca, među kojima 16 maloletnika, kao i sedam Izraelaca. Sukobi između izraelskih i palestinskih snaga se nastavljaju. Projektili lete sa obe strane. Generalštab izraelske… »

Napad na aerodrom Hamas ispaljuje rakete na Izrael

Alo 13.05.2021
Sukobi između Izraela i Palestine nastavljeni su, a prema najnovijim informacijama Hamas je ispalio rakete na izraelski aerodrom Ben Gurion koji se nalazi pored Tel Aviva. Sirene za vazdušne napade oglasile su se opet u Izraelu jer je prema izveštaju… »

"Ubijaju našu decu": Za njih nema sna: Dok Hamas i izraelska vojska razmenjuju vatru, obični ljudi plaćaju cenu

Blic 12.05.2021
Stanovnici Izraela i Gaze poslednjih dana ne spavaju mirno, već žive u strahu dok im iznad glava lete rakete. Militanti Hamasa su od ponedeljka uveče ispalili stotine raketa prema Izraelu, a Izrael je odgovorio pogodivši ciljeve u Gazi. Nasilje je… »

Savet bezbednosti UN ponovo o Izraelu i Hamasu, SAD blokirale saopštenje

Danas 12.05.2021
Savet bezbednosti UN održao je danas drugi hitan sastaank o neprijateljstvima između Izraela i Palestinaca i ponovo nije postignut dogovor o zajedničkom saopštenju zbog protivljenja SAD, ključnog saveznika Izraela, rekle su diplomate. SAD smatraju da… »

Vesti dana »