Povezane vesti
Preminuo Božidar Nikolić: Slavni reditelj pobedio koronu, pa umro u 80. godini
Mondo 13.05.2021
Umro je u Beogradu. Umro je u Beogradu. Slavni jugoslovenski reditelj, direktor fotografije i snimatelj Božidar Nikolić, preminuo je danas u Beogradu u 80. godini, potvrdio je Tanjugu Radoslav Zelenović. Nikolić je prošle godine pobedio kornu. Radio kao… »
Preminuo reditelj Božidar Nikolić
Danas 13.05.2021
Jedan od najpoznatijih direktora fotografije i reditelja na prostoru bivše Jugoslavije Božidar Bota Nikolić preminuo je u 80. godini, objavila je danas Radiotelevizija Srbije. Nikolić je kao redatilj potpisao pojedine kultne filmove poput „Balkanskog… »
Tuga do neba! Iznenada preminuo čuveni Božidar Nikolić, otac naše popularne pevačice!
Alo 13.05.2021
Živeo je i radio kao kamerman na televiziji tokom ’60-ih godina da bi krajem ’70-ih uplovio u filmske vode. U beogradu je danas iznenada preminuo reditelj, snimatelj i direktor fotografije Božidar Nikolić. Božidar Bota Nikolić rođen u Nikšiću 1. januara… »
Preminuo Božidar Nikolić, reditelj „Balkanskog špijuna“ i „Tri karte za Holivud“
N1 Info 13.05.2021
Jedan od najpoznatijih domaćih direktora fotografije i reditelja Božidar Bota Nikolić preminuo je u 80. godini. Kao reditelj je radio na kultnim ostvarenjima poput „Balkanskog špijuna“, „Tri karte za Holivud“, „U ime oca i sina“, a zanimljivo je da je… »
Nikad se nije hvalila time ko joj je otac: Malo ko zna da je naša pevačica ćerka slavnog Božidara Nikolića (foto)
Kurir 13.05.2021
Reditelj, direktor fotografije i snimatelj preminuo je u 79. godini, a malo ko zna da je njegova ćerka naša pevačica. Naime, Jovana Nikolić Mišković se nikada nije hvalila da je ćerka slavnog Božidara Nikolića. Ona je udata, a avgustu 2020. godine je… »
Poslednji intervju božidara Nikolića za Kurir: Anđelina mu nudila ulogu u filmu koju je odbio, a ova želja mu se nije ostvarila…
Kurir 13.05.2021
Božidar Nikolić preminuo je u 79. godini od posledica korona virusa. Kao direktor fotografije i reditelj potpisao više od 50 filmova, među kojima su remek-dela jugoslovenske kinematografije „Ko to tamo peva“, „Maratonci trče počasni krug“, „Balkanski… »
Božidar Nikolić je otkrio breda pita, a od holivuda nije dobio ni dinar: Amerikanci su mu ukrali film, a on nije žalio ni za…
Kurir 13.05.2021
Reditelj Božidar Nikolić preminuo je u 79. godini, a malo ko zna da je Bred Pit jednu od svojih prvih uloga odigrao u filmu Božidara Nikolića. Božidar, koji je inače otac poznate pop pevačice Jovane Nikolić Mišković, učestvovao je u stvaranju legendarnih… »
Umro Božidar Nikolić, reditelj filma „Tri karte za Holivud“
Nova 13.05.2021
Reditelj i direktor fotografije Božidar Bota Nikolić preminuo je u 80. godini u Beogradu, saznaje Nova.rs. Božidar Bota Nikolić, najpoznatiji kao reditelj filma „Tri karte za Holivud“ (1993) i „Balkanski špijun“ (1984), potpisao je kao snimatelj i… »
"Ja sam otkrio Breda Pita": Ovako je svojevremeno za "Novosti" govorio veliki reditelj Božidar Nikolić
Večernje novosti 13.05.2021
Foto: Novosti Veliki reditelj u jednom intervjuu za "Novosti" svojevremeno je rekao: - Ja sam otkrio Breda Pita. Bio sam u "Metro Goldvin Majeru", i od četiri stotine glumaca koji su bili na kastingu za ovaj film, izabrao sam njega. Zbog izbijanja rata u… »
On je otkrio Bred Pita! Malo ko zna da je Božidar Nikolić pomogao ovom glumcu da se vine u zvezde, a režirao je i film koji…
Alo 13.05.2021
On je i sam to priznao u jednom intervjuu. Poznati srpski i jugoslovenski snimatelj, direktor fotografije i reditelj Božidar Nikolić umro je danas u 80. godini, prenose domaći mediji. Božidar Nikolić, osim što je učestvovao u stvaranju najlegendarnijih… »
"Od 400 glumaca, izabrao sam njega": Kako je Božidar Nikolić otkrio Breda Pita
Telegraf 13.05.2021
Slavni reditelj je tada nepoznatom američkom glumcu dao glavnu ulogu u filmu "Tamna strana Sunca" Poznati reditelj Božidar Nikolić, koji je preminuo u 80. godini, imao je karijeru za ponos. Sarađivao je sa mnogim zvezdama, a kako je svojevremeno rekao… »
Preminuo reditelj Božidar Nikolić
Telegraf 13.05.2021
Radio na legendarnim ostvarenjima kao što su "Balkanskog špijuna", "Tri karte za Holivud", "U ime oca i sina".Poznat je po tome što je glavnu ulogu u filmu "Tamna strana Sunca" dao čuvenom Bredu Pitu. Božidar Nikolić. jedan od najpoznatijih reditelja na… »
Vesti dana »
Policija identifikovala izvršioca napada automobilom tokom Parade ponosa u Berlinu
Insajder pre 17 minutajoš 17 povezanih
Tokom dana pretežno sunčano, uveče mogući pljuskovi: temperatura do 34 stepena
Newsmax Balkans pre 42 minutajoš 15 povezanih
Pogačar na korak od pete titule na Tur d’Fransu, Karapas pobednik 20. etape
Radio sto plus pre 27 minutajoš 12 povezanih
SPC slavi praznik Sabora svetog arhangela Gavrila — letnji Aranđelovdan
Sputnik pre 1 satjoš 10 povezanih
Požari u Španiji gutaju sve pred sobom: 89.000 ljudi hitno napustilo domove zbog katastrofe bez presedana
Večernje novosti pre 1 satjoš 7 povezanih