Povezane vesti

Izraelska avijacija srušila zgradu AP-a i Al Džazire, Hamas raketirao više izraelskih gradova

RTS 15.05.2021
Više od 100 mrtvih i 1.000 ranjenih Palestinaca u sukobima Hamasa i izraelskih snaga bezbednosti. Pogođene kancelarije Al džazire i agencije AP u Gazi. Hamas najavljuje "zemljotres" u Tel Avivu, posle ponoći raketirano više izraelskih gradova. Posle… »

Državljani Srbije raspituju se za evakuaciju iz Izraela

Politika 15.05.2021
JERUSALIM – Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je danas da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz Izraela i vrate u Srbiju, a da najveći problem eventualnom povratku predstavljaju… »

Hamas raketirao više izraelskih gradova, suspendovani svi letovi; Broj poginulih Palestinaca porastao na 145

RTV 15.05.2021
TEL AVIV - Broj poginulih u ovonedeljnim sukobima sa Izraelom porastao je na 145, od kojih je 41 žrtva maloletna, saopštilo je večeras palestinsko Ministarstvo zdravlja. U saopštenu se navodi da je više od 1.000 ljudi ranjeno, prenosi ''Tajms of… »

U izraelskom napadu u Gazi uništena zgrada u kojoj su bile redakcije stranih medija

Glas Amerike 15.05.2021
GAZA — Izrael je u subotu nastavio sa vazdušnim napadima na Gazu, a palestinski ekstremisti raketirali su Tel Aviv i druge izraelske gradove, dok i dalje nema nagoveštaja kraja sukoba koji traju gotovo nedelju dana. Izraelska vojska saopštila je da… »

U sukobima u Izraelu potvrđene ukupno 144 žrtve

Dnevnik 15.05.2021
Od ponedeljka do danas u palestinskom Pojasu Gazi u izraelski napadima ubijene su najmanje 136 osobe, među kojima 34 dece i 21 žena, a 950 osoba je ranjeno, saopštili su palestinski medicinski zvaničnici. Palestinske vlasti potvrdile su da je najmanje… »

Izraelske snage srušile zgradu u Gazi u kojoj su smešteni AP i Al Jazeera

Slobodna Evropa 15.05.2021
Zgrada u Gazi, toranj Džala, u kojoj su bile smeštene kancelarije Associated Pressa (AP) i Al Jazeere, urušila se nakon što su je gađale izraelske snage u subotu, 15. maja. Zgrada je prethodno evakuisana nakon što je vlasnik dobio upozorenje od… »

BLOG: Srušena kula u Gazi u kojoj su se nalazile prostorije AP i Al Džazire

N1 Info 15.05.2021
Kula u Gazi, u kojoj su se nalazile kancelarije agencije AP i televizije Al Džazira, srušena je u raketnom napadu Izraela. U udaru na zapadni deo pojasa Gaze u subotu ujutru je ubijeno deset članova jedne porodice, uglavnom dece. Izraelski avioni… »

U izraelskom vazdušnom udaru srušena višespratnica u kojoj su bile kacelarije AP i Al Džazire

Danas 15.05.2021
U izraelskom vazdušnom udaru je danas uništena višespranica u kojoj su bile kancelarije Asošiejted presa i Al Džazire, te više drugih kompanija i stanova. Predsednik SAD Džozef Bajden i premijer Izraela Benjamin Netanjahu razgovarali su danas o… »

Bela kuća posle izraelskog vazdušnog napada u Gazi: Bezbednost medija od presudnog značaja

Novi magazin 15.05.2021
Bela kuća saopštila je danas da je bezbednost novinara od presudnog značaja posle izraelskog vazdušnog napada u Gazi gde je pogodjena zgrada u kojoj su bile, izmedju ostalog, kancelarije Asošiejted presa i Al Džazire. "Izraelcima smo direktno rekli… »

Vlasnik srušenog tornja u Gazi molio Izraelce, ali uzalud

Nova 15.05.2021
Izraelske vojne snage danas su raketom srušili toranj u Gazi u kojoj su se nalazile kancelarije AP, Al Džazire i drugih medija. Zaposleni su prethodno evakuisani. Vlasnik srušenog tornja u Gazi pre bombardovanja pričao je s pripadnicima izraelskih… »

Državljani Srbije traže evakuaciju iz Izraela: Stižu pitanja u ambasadu

Pravda 15.05.2021
Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je danas da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz Izraela i vrate u Srbiju, a da najveći problem eventualnom povratku predstavljaju otkazani letovi iz… »

Državljani Srbije traže evakuaciju iz Izraela!

Vesti online 15.05.2021
Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić rekao je da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz te zemlje i vrate u Srbiju. Najveći problem eventualnom povratku predstavljaju otkazani letovi iz Izraela… »

Srbi u Izraelu počeli da se raspituju o mogućnostima evakuacije; Konzul otkrio glavni problem

B92 15.05.2021
Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da se državljani Srbije raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz Izraela i vrate u Srbiju. Najveći problem eventualnom povratku predstavljaju otkazani letovi iz te zemlje. Kako je rekao… »

"Uništili ste nam živote!" molili izraelce da im daju još vremena: Objavljen snimak poziva pre rušenja zgrade (video)

Mondo 15.05.2021
Vlasnik bombardovane zgrade u Gazi pokušao da izdejstvuje još vremena novinarima koji su imali kancelarije tamo - izraelska vojska bila neumoljiva. Vlasnik bombardovane zgrade u Gazi pokušao da izdejstvuje još vremena novinarima koji su imali… »

Bela kuća kritikuje Izrael: Bezbednost novinara ključna

Nova 15.05.2021
Sjedinjene države uputile su kritiku Izraelu zbog raketiranja zgrade u kojoj su smeštene kancelarije medija AP i Al Džazira. „Izraelcima smo direktno poručili da je osiguravanje sigurnosti novinara i nezavisnih medija najvažnija odgovornost“… »

U Gazi srušena zgrada s uredima Al Jazeere i drugih medijskih kuća

Al Jazeera 15.05.2021
Novinari su napustili svoje urede nakon što je im je rečeno da će zgrada biti meta napada za sat vremena. Izraelsko bombardiranje pojasa Gaze nastavilo se peti dan zaredom, izraelskim zračnim napadima kojima je pogođen izbjeglički kamp u kojem je… »

Vašington poručio Izraelu: "Sigurnost i bezbednost novinara je vaša najveća odgovornost"

Blic 15.05.2021
Portparol Bele Kuće Džen Psaki saopštila je večeras da su Sjedinjene Američke Države poručile Izraelu da osigura bezbednost novinara, nakon što je vojska te zemlje uništila soliter u Gazi u kojem je bilo smešteno više stranih dopisništava… »

Izrael bombardovao kuću zamenika vodje Hamasa u Gazi

Novi magazin 15.05.2021
Izraelska vojska je izvela vazdušni udar u pojasu Gaze na kuću zamenika vodje Hamasa Kalila al Haje, javili su mediji te palestinske ekstremističke organizacije. Al Haja je član političkog biroa Hamasa u pojasu Gaze i živi u izbegličkom logoru… »

Izrael bombardovao kuću zamenika vođe Hamasa u Gazi

N1 Info 15.05.2021
Izraelska vojska je izvela vazdušni udar u pojasu Gaze na kuću zamenika vođe Hamasa Kalila al Haje, javili su mediji te palestinske ekstremističke organizacije. Al Haja je član političkog biroa Hamasa u pojasu Gaze i živi u izbegličkom logoru… »

Izrael uništio sedište AP i al džazire u Gazi: Vlasnik zgrade od 12 spratova pre napada pričao sa idf pred kamerama, ali…

Kurir 15.05.2021
U izraelskom vazdušnom napadu danas je uništena 12-spratnica u Gazi u kojem su se nalazile kancelarije Asošijejted Presa i drugih medija, a svi zaposleni su prethodno evakuisani. "Šokirani smo i užasnuti što je izraelska vojska gađala i uništila… »

Izrael bombardovao kuću zamenika vođe Hamasa u Gazi

Nova 15.05.2021
Izraelska vojska je izvela vazdušni udar u pojasu Gaze na kuću zamenika vođe Hamasa Kalila al Haje, javili su mediji te palestinske ekstremističke organizacije. Al Haja je član političkog biroa Hamasa u pojasu Gaze i živi u izbegličkom logoru… »

Vlasnik uništene zgrade pre napada razgovarao sa idf: Molio ih da sačekaju ali izraelska vojska nije htela ni da čuje…

Večernje novosti 15.05.2021
Foto: Tanjug AP -Šokirani smo i užasnuti što je izraelska vojska gađala i uništila zgradu u kojoj su smeštene kancelarije AP i drugih medijskih organizacija u Gazi. Oni odavno znaju lokaciju naše redakcije i znali su da su tu novinari. Dobili smo… »

SAD ljute na izrael zbog bombardovanja el džale: Bezbednost novinara je vaša najveća odgovornost

Večernje novosti 15.05.2021
Foto: Tanjug AP - Izraelcima smo u direktnom kontaktu rekli da je sigurnost i bezbednost novinara i nezavisnih medija njihova najveća odgovornost - napisala je Psaki na Tviteru. U izraelskom vazdušnom napadu danas je uništena 12-spratnica u Gazi u… »

Državljani Srbije se raspituju za evakuaciju iz Izraela

RTV 15.05.2021
TEL AVIV - Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je danas da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz Izraela i vrate u Srbiju, a da najveći problem eventualnom povratku predstavljaju… »

Nema žrtava: Državljani Srbije se raspituju za evakuaciju iz Izraela, ambasador: "Reč je uglavnom o studentima"

Blic 15.05.2021
Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je danas da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz Izraela i vrate u Srbiju, a da najveći problem eventualnom povratku predstavljaju otkazani letovi iz… »

Hamas gađa tel aviv, izraelska vojska Gazu Dopisnik ap-a neposredno pre rušenja tornja: Trčali smo stepenicama sa 11…

Kurir 15.05.2021
Nasilje na Bliskom istoku ulazi u šesti dan. Izraelski borbeni avioni ponovo su napali Gazu rano jutros, a Hamas je uzvratio ispalivši rakete na Izrael, dok međunarodne diplomate pokušavaju da nađu način da se nasilje prekine. 16.35 IDF: Upravo smo… »

BLOG Uzbuna u Tel Avivu, čuju se eksplozije

Nova 15.05.2021
Nastavljaju se sukobi između Hamasa i izraelskih snaga. Palestinske vlasti potvrdile su da je najmanje 12 osoba poginulo u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sever Pojasa Gaze, među njima poginula je jedna žena sa troje dece, kao i da su izraelski… »

Teške optužbe na račun izraela: UN-ov izaslanik optužio Izrael za krvoproliće na Bliskom istoku

Kurir 15.05.2021
Generalni izaslanik UN-ove agencije za palestinske izbeglice (UNRWA) Filip Lazarini optužio je Izrael za krvoproliće na Bliskom istoku. Lazarini je tokom posete Madridu rekao da je krvoproliće u Palestini isprovocirao Izrael izbacivanjem palestinskih… »

Izraelske rakete srušile kulu u Gazi gde se nalaze kancelarije AP i Al Džazire

N1 Info 15.05.2021
Dvanaestospratna kula u Gazi, u kojoj se nalaze kancelarije AP i Al Džazire, srušila se u subotu nakon što je pogođena izraelskim raketama. Izraelska vojska tvrdi da se u kuli nalazila vojna oprema palestinskog Hamasa. Kako prenosi Rojters, vlasnik… »

Srbi žele da se evakuišu iz Izraela, ali nema letova! Dve grupe naših državljana zarobljeno u ratu

Mondo 15.05.2021
Državljani Srbije se raspituju o povratku u svoju zemlju iz ratnog područja. Državljani Srbije se raspituju o povratku u svoju zemlju iz ratnog područja. Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je danas da su državljani Srbije… »

„Državljani Srbije se raspituju za evakuaciju iz Izraela“

Nova 15.05.2021
Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je danas da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz Izraela i vrate u Srbiju, a da najveći problem eventualnom povratku predstavljaju otkazani letovi iz… »

Državljani Srbije traže evakuaciju iz izraele: Konzul otkriva - Problem su otkazani letovi

Večernje novosti 15.05.2021
Foto: EPA Kako je rekao za RTS, među poginulima i ranjenima nema srpskih državljana. - Među osam poginulih od dejstava projektila, kao i ranjenima nema naših državljana - kazao je Nikolić. Ističe da ima srpskih državljana koji se raspituju za… »

Izraelska vojska osujetila lansiranje drona kamikaze: Poginula dvojica pripadnika Hamasa

Večernje novosti 15.05.2021
Ilustracija / Foto N. Skenderija Tom prilikom stradala su i dvojica pripadnika terorističke organizacije Hamas. We just thwarted an attempt by Hamas terrorists to launch a drone armed with explosives from Gaza City at Israel. The drone fell on the launch… »

Uznemirujući snimak: Zgrada u Gazi pala kao kula od karata! Hamas: Trešće se Tel Aviv (VIDEO)

Vesti online 15.05.2021
Izraelski vazdušni napad doveo do potpunog urušavanja zgrade u Gazi, u kojoj su se nalazile kancelarije inostranih medija. Četiri rakete pogodile su zgradu koju koriste AP, Al Džazira i drugi mediji u Gazi. Izraelska vojska potvrdila je napad na… »

Video

Slobodna Evropa 15.05.2021
Zgrada u Gazi, u kojoj su smeštene kancelarije Associated Pressa (AP) i Al Jazeere, urušila se nakon što su ja gađale izraelske snage u subotu, 15. maja. Zgrada je prethodno evakuisana nakon što je vlasnik dobio upozorenje od Izraela pre napada… »

Državljani Srbije traže evakuaciju iz Izraela, problem otkazani letovi

RTS 15.05.2021
Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić rekao je da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz te zemlje i vrate u Srbiju. Najveći problem eventualnom povratku predstavljaju otkazani letovi iz Izraela… »

Uznemirujući snimak iz gaze: Zgrada u kojoj su bili mediji pada kao kula od karata (foto/video)

Večernje novosti 15.05.2021
Foto: Tanjug AP Četiri rakete pogodile su zgradu koju koriste AP, Al DŽazira i drugi mediji u Gazi. Foto: Фото: Танјуг АП POGLEDAJ GALERIJU صور: لحظة تدمير الاحتلال برج الجلاء الذي يحتوي على… »

Projektilom pogođena zgrada u kojem je sedište svetskih medija u Gazi: Nakon napada se urušila (video)

Blic 15.05.2021
Zgrada u kojem se nalaze prostorije agencija AP i "Al džazira", i ostalih međunarodnih medija u Gazi, srušila se nakon što je pogođena projektilom ispaljenim iz Izraela, javio je novinar agencije Rojters. On je rekao da je vlasnik zgrade unapred… »

Izrael uništio zgradu u kojoj su smešteni Al Džazira i AP

Nova 15.05.2021
Četiri rakete pogodile su zgradu koju koriste AP, Al Džazira i drugi mediji u Gazi. Izraelska vojska potvrdila je napad na višespratnicu u pojasu Gaze, rekavši da ju je Hamas koristio u vojne svrhe. Vlasnik zgrade upozoren je unapred na predstojeći… »

Al Džazira i druge redakcije sravnjene sa zemljom! Izrael uništio toranj u Gazi, sve je nestalo u sekundi! (video)

Mondo 15.05.2021
Nasilje na Bliskom istoku ulazi u šesti dan. Nasilje na Bliskom istoku ulazi u šesti dan. Izraelski borbeni avioni ponovo su napali Gazu rano jutros, a Hamas je uzvratio ispalivši rakete na Izrael, dok međunarodne diplomate pokušavaju da nađu način… »

Dramatične scene u Izraelu: Rakete padaju, Hamas preti VIDEO

Nova 15.05.2021
Izraelski novinar Barak Ravid na Tviteru je objavio kako je Hamas ispalio najmanje 30 raketa na Tel Aviv i središnji Izrael. Većinu raketa je presreo izraelski obrambeni sistem Iron Dome (Gvozdena kupola), ali nekoliko raketa pogodilo je grad Ramat Gan… »

Čudo u Gazi: Beba izvučena živa ispod ruševina trospratnice, porodica stradala u izraelskom napadu (foto/video)

Večernje novosti 15.05.2021
Foto: EPA Palestinski izvori kažu da je dečak pronašen pored tela svoje majke i da je brzo prebačen u obližnju bolnicu. Izrael je nastavio sa bombardovanjem Pojasa Gaze rano jutros, kada su pogodili kuću u Gazi ubivši 10 Palestinaca, mahom dece… »

Čudo u Gazi: Petomesečni palestinski dečak izvučen živ ispod ruševina trospratnice, njegova porodica stradala u…

Kurir 15.05.2021
Petomesečno dete spaseno je iz ruševina zgrade koju su pogodili izraelski projektili u izbegličkom kampu u Gazi, ali je 10 članova njegove porodice stradalo u tom bombardovanju. Palestinski izvori kažu da je dečak pronašen pored tela svoje majke i… »

Stradaju deca, raste broj umrlih! Situacija u Gazi sve napetija, petomesečna beba čudom preživela ispod ruševina (video)

Mondo 15.05.2021
Neredi se ne smiruju. Neredi se ne smiruju. Nasilje na Bliskom istoku ulazi u šesti dan. Izraelski borbeni avioni ponovo su napali Gazu rano jutros, a Hamas je uzvratio ispalivši rakete na Izrael, dok međunarodne diplomate pokušavaju da nađu način… »

Deset članova jedne porodice poginulo u bombardovanju Gaze

Nova 15.05.2021
U izraelskom udaru na zapadni deo pojasa Gaze jutros je ubijeno 10 članova jedne porodice, uglavnom dece, saopštila je palestinska hitna pomoć. Kako je navedeno, osmoro dece i dve žene poginuli su u trospratnoj zgradi u izbegličkom logoru Al Šati… »

Deset članova jedne porodice poginulo u izraelskom bombardovanju Gaze

Novi magazin 15.05.2021
U izraelskom udaru na zapadni deo pojasa Gaze jutros je ubijeno 10 članova jedne porodice, uglavnom dece, saopštila je palestinska hitna pomoć. Kako je navedeno, osmoro dece i dve žene poginuli su u trospratnoj zgradi u izbegličkom logoru Al Šati… »

Najmanje 12 poginulih u napadu na Gazu, srušena džamija

Vesti online 15.05.2021
Palestinske vlasti potvrdile su da je najmanje 12 osoba poginulo danas u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sever Pojasa Gaze, među njima je jedna žena sa troje dece, kao i da su izraelski avioni uništili jednu džamiju. Izrael je potvrdio da su… »

Nastavljeni vazdušni udari na Gazu: Hamas odgovorio raketama

Blic 15.05.2021
Izraelski avioni jutros su nastavili vazdušne udare na palestinski Pojas Gazu, a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem raketa na Izrael, broj žrtava sukoba svakog dana raste ali i pritisak međunarodne zajednice da se oni okonačaju. Palestinske… »

Prekid vatre u izraelsko-palestinskom sukobu očekuje se tokom vikenda

Danas 14.05.2021
Diplomatski izvor blizak nastojanjima da se postigne prekid vatre između Izraela i palestinskog Hamasa izjavio je za izraelske medije da ima razloga za optimizam da će se to postići za dan dva. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu upozorio je danas da… »

Šef UN-a apeluje na zaustavljanje sukoba Izraela i Gaze

Danas 14.05.2021
Generalni sekretar Ujedinjenjih nacija Antonio Gutereš apelovao je danas na hitno zaustavljanje sukoba Gaze i Izraela. Gutereš je upozorio da bi sukob mogao da „proširi bezbednosnu i humanitarnu krizu i dodatno podstakne ekstremizam“, ne samo na… »

Vesti dana »