Povezane vesti
Krivokapić u SPC: Umesto Temeljnog ugovora otvoren niz pitanja i spekulacija
N1 Info 28.05.2021
Iako se očekivalo, Temeljni ugovor između vrha Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore, a čija sadržina nije poznata - nije potpisan. Umesto blagoslova, crnogorski premijer je dobio kritike. Čak i od vladike Joanikija kojeg je istakao kao favorita… »
Čekajući potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i Crne Gore
RTS 28.05.2021
Sveti arhijerejski Sabor SPC nastavlja redovno majsko zasedanje, a očekuje se da sutra razmatra izbor novih mitropolita i vladika na upražnjena mesta. Ranije dogovoreno i usaglašeno potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske pravoslavne crkve i… »
Bečić isti kao Milo i krivokapić: Ni on ne želi ugovor sa SPC, a izgovor mu je lokacija
Večernje novosti 28.05.2021
Foto Skupština CG Zašto je došlo do nekih novih momenata u odnosu na te najave i planove - i to baš u ovim danima - nije na meni da sudim, jer bi moglo biti shvaćeno kao mešanje u pitanja van mojih ustavnih nadležnosti. Na građanima i javnosti je… »
Đenović: Krivokapić je prešao prag svojih ovlašćenja!
Kurir 28.05.2021
Zdravko Krivokapić, kao predsednik vlade sekularne države, ne može da prenosi želje vernika ko treba da bude mitropolit, izjavio je verski analitičar Draško Đenović, ocenjujući da je reč o pokušaju ucene Srpske pravoslavne crkve (SPC)… »
Poslanici crnogorske Skupštine o Temeljnom ugovoru i Krivokapićevom zadatku
RTV 28.05.2021
PODGORICA - Temeljni ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC), čije potpisivanje je premijer Zdravko Krivokapić pokušao da uslovi izborom vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog, ponovo se našao u fokusu… »
Vladika Joanikije demantovao Krivokapića: Tražio sam da potpiše Temeljni ugovor
Pravda 28.05.2021
Na političkoj pozornici apsurda sinoć je u Srpskoj patrijaršiji odigrana tragikomična predstava sa premijerom Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem u glavnoj ulozi. - Ja sam od premijera Crne Gore, zahtevao da realizuje svoje obećanje i potpiše Temeljni… »
Joanikije: Apsurdan Krivokapićev predlog, nisam mu tražio da se meša u izbor mitropolita
RTS 28.05.2021
Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da je od premijera Zdravka Krivokapića tražio da potpiše Temeljni ugovor između države Crne Gore i SPC, a ne da se, kako je rekao, meša u izbor mitropolita crnogorsko-primorskog. Vladika Joanikije… »
"Politički manevar Krivokapića ne smiruje tenzije" Vladika Joanikije okarakterisao predlog premijera Crne Gore kao apsurdan
Srbija danas 28.05.2021
Nisam mu tražio da se meša u izbor mitropolita, rekao je Vladika Joanikije. Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da je od premijera Zdravka Krivokapića tražio da potpiše Temeljni ugovor između države Crne Gore i SPC, a ne da se… »
Vesti dana »
Doktori se bore za živote povređenih iz Novog Sada: Jedna pacijentkinja u težem stanju
B92 pre 1 satjoš 13 povezanih
Danas u 11.52 staje Novi Sad, stanite i vi: 14 minuta za 14 poginulih u padu nadstrešnice u Novom Sadu
Pravda pre 1 satjoš 4 povezane
"Pustiću ga da divlja": Potvrđene glasine, Tramp imenovao poznatog antivaksera i teoretičara zavera za ministra zdravlja
Blic pre 3 satajoš 7 povezanih