Повезане вести
Чекајући потписивање Темељног уговора између СПЦ и Црне Горе
РТС 28.05.2021
Свети архијерејски Сабор СПЦ наставља редовно мајско заседање, а очекује се да сутра разматра избор нових митрополита и владика на упражњена места. Раније договорено и усаглашено потписивање Темељног уговора између Српске… »
Кривокапић у СПЦ: Уместо Темељног уговора отворен низ питања и спекулација
Н1 Инфо 28.05.2021
Иако се очекивало, Темељни уговор између врха Српске православне цркве и Владе Црне Горе, а чија садржина није позната - није потписан. Уместо благослова, црногорски премијер је добио критике. Чак и од владике Јоаникија којег је… »
Бечић исти као Мило и кривокапић: Ни он не жели уговор са СПЦ, а изговор му је локација
Вечерње новости 28.05.2021
Фото Скупштина ЦГ Зашто је дошло до неких нових момената у односу на те најаве и планове - и то баш у овим данима - није на мени да судим, јер би могло бити схваћено као мешање у питања ван мојих уставних надлежности. На… »
Ђеновић: Кривокапић је прешао праг својих овлашћења!
Курир 28.05.2021
Здравко Кривокапић, као председник владе секуларне државе, не може да преноси жеље верника ко треба да буде митрополит, изјавио је верски аналитичар Драшко Ђеновић, оцењујући да је реч о покушају уцене Српске православне цркве… »
Посланици црногорске Скупштине о Темељном уговору и Кривокапићевом задатку
РТВ 28.05.2021
ПОДГОРИЦА - Темељни уговор између државе Црне Горе и Српске православне цркве (СПЦ), чије потписивање је премијер Здравко Кривокапић покушао да услови избором владике Јоаникија за митрополита црногорско-приморског, поново се… »
Владика Јоаникије демантовао Кривокапића: Тражио сам да потпише Темељни уговор
Правда 28.05.2021
На политичкој позорници апсурда синоћ је у Српској патријаршији одиграна трагикомична представа са премијером Црне Горе, Здравком Кривокапићем у главној улози. - Ја сам од премијера Црне Горе, захтевао да реализује своје обећање… »
Јоаникије: Апсурдан Кривокапићев предлог, нисам му тражио да се меша у избор митрополита
РТС 28.05.2021
Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије изјавио је да је од премијера Здравка Кривокапића тражио да потпише Темељни уговор између државе Црне Горе и СПЦ, а не да се, како је рекао, меша у избор митрополита црногорско-приморског… »
"Политички маневар Кривокапића не смирује тензије" Владика Јоаникије окарактерисао предлог премијера Црне Горе као апсурдан
Србија данас 28.05.2021
Нисам му тражио да се меша у избор митрополита, рекао је Владика Јоаникије. Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије изјавио је да је од премијера Здравка Кривокапића тражио да потпише Темељни уговор између државе Црне Горе и… »
Вести дана »
Трамп: Европљани су слаби, Русија има снажну позицију у рату против Украјине
Бета пре 1 сатјош 31 повезана
Почетак примене Закона "Свој на своме" са преко 45.000 пријава за упис права својине у Србији
Наслови.аи пре 48 минутајош 46 повезаних
Покренута Национална платформа за праћење цена у трговинским ланцима у Србији
Наслови.аи пре 3 сатајош 30 повезаних