Повезане вести

Шешељ честитао митрополиту Јоаникију

Шешељ честитао митрополиту Јоаникију

Бета 30.05.2021
Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ данас је честитао досадашњем епископу будимљанско-никшићком Јоаникију, избор за митрополита црногорско приморског Српске православне цркве. "Изражавам веру и наду да ће… »
Јоаникије: Потребни су нам слога и јединство

Јоаникије: Потребни су нам слога и јединство

Слободна Европа 30.05.2021
Новоизабрани митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве (СПЦ) Јоаникије (Мићовић) изјавио је након избора на ту дужност да су "слога и јединство потребни као ваздух, хлеб и као дисање". "Потпуно сам се препустио… »
Јоаникије: Слога и јединство потребни као ваздух

Јоаникије: Слога и јединство потребни као ваздух

Данас 30.05.2021
Новоизабрани митрополит црногорско-приморски Српске православне цркве (СПЦ) Јоаникије (Мићовић), указао је након избора на ту дужност да су „слога и јединство потребни као ваздух, хлеб и као дисање“. „Потпуно сам се препустио… »
Завршен Сабор: СПЦ саопштила детаље

Завршен Сабор: СПЦ саопштила детаље

Правда 30.05.2021
Сабор Српске православне цркве одржан је у Београду и трајао је од 24. до 29. маја. На њему су изабрани нови чланови Синода, нови митрополит црногорско-приморски, епископ будимљанско-никшићки и епископ ваљевски, а на дневном… »
"Божија воља је испуњена" Прве речи владике Јоаникије након проглашења за митрополита црногорско-приморског

"Божија воља је испуњена" Прве речи владике Јоаникије након проглашења за митрополита црногорско-приморског

Србија данас 30.05.2021
Владика Јоаникије изабран за митрополита црногорско-приморског данас у Храму Светог Саве на Светом архијерејском сабору Српске православне цркве. - Потпуно сам се препустио вољи божијој и очигледно да је божија воља преко… »
Јоаникије: Без слоге и јединства не можемо напред

Јоаникије: Без слоге и јединства не можемо напред

Нова 30.05.2021
Потпуно сам се препустио вољи божијој и очигледно да је божија воља преко архијереја Српске православне цркве испуњена, казао је митрополит Јоаникије, одговарајући на питање да ли је очекивао да управо он буде изабран за… »
Јоаникије нови митрополит црногорско-приморски СПЦ

Јоаникије нови митрополит црногорско-приморски СПЦ

Данас 30.05.2021
За новог митрополита црногорско-приморског Српске православне цркве (СПЦ) данас је изабран досадашњи епископ будимљанско-никшићки, Јоаникије, наводи се на сајту Митрополије. Одлуку је донео Свети Архијерејски Сабор СПЦ на… »
Кривокапић: Јоаникије ће бити достојан Амфилохија

Кривокапић: Јоаникије ће бити достојан Амфилохија

Данас 30.05.2021
Након што је Јоаникије на данашњем Сабору СПЦ изабран за новог митрополита црногорско-приморског Српске православне цркве (СПЦ) огласио се и црногорски премијер Здравко Кривокапић. Иначе, Кривокапић је у четвртак у Београду, у… »
Честитка Поповића Јоаникују

Честитка Поповића Јоаникују

Данас 29.05.2021
Ненад Поповић, председник Српске народне партије и министар у Влади Србије честитао је досадашњем владики будимљанско-никшићком Јоаникију, на избору за Митрополита црногорско-приморског Српске православне цркве. Као велики… »

Вести дана »