Povezane vesti

Danas je Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan

RTK 10.06.2021
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Spasovdan. Spasovdan spada u pokretne praznike – pada istog dana, ali se menja datum jer se računa od Vaskrsa. Praznuje se uvek u četvrtak, 40 dana posle Vaskrsa, a deset dana pre Duhova. U narodu… »

Spasovdan – zbog čega danas ne bi trebalo da radite teške poslove

Top press 10.06.2021
Spasovdan spada u pokretne praznike – pada istog dana, ali se menja datum jer se računa od Vaskrsa. Praznuje se uvek u četvrtak, 40 dana posle Vaskrsa, a deset dana pre Duhova. U narodu je praznik Vaznesenja Gospodnjeg poznatiji kao Spasovdan, a… »

Danas je Spasovdan

Glas Zapadne Srbije 10.06.2021
Spasovdan spada u pokretne praznike - pada istog dana, ali se menja datum jer se računa od Vaskrsa. Praznuje se uvek u četvrtak, 40 dana posle Vaskrsa, a deset dana pre Duhova. Osim kao stočarski i ratarski praznik, slavi se i kao Krsna slava, ali i… »

Pravoslavni vernici slave Spasovdan: Prema narodnom verovanju, ove stvari ne treba raditi

iKragujevac 10.06.2021
Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici danas obeležavaju Vaznesenje Hristovo - Spasovdan, dan koji se uvek praznuje u četvrtak, 40 dana posle Vaskrsa, a 10 pre Duhova. Prema predanju, nakon što je vaskrsao, Isus se javio svojim učenicima i sa… »

SPASOVDAN: Zbog čega danas ne treba da radite teške poslove

Niške vesti 10.06.2021
Po hrišćanskom verovanju, vaskrsenjem je Gospod pokazao da je jači od smrti i 40. dana od vaskrsenja njegovi su se učenici nalazili za trpezom. Tog dana im se Hristos ponovo javio i rekao: – Idite po svemu svetu i propovedajte Jevanđelje svakom… »

Vesti dana »