Povezane vesti

Okončana vladavina Benjamina Netanjahua u Izraelu

Glas Amerike 13.06.2021
JERUSALIM — Izraelski parlament tesnom većinom podržao je izbor nove koalicione vlade - čime je okončana dvanaestogodišnja vladavina premijera Benjamina Netanjahua. Glasanje je okončano tesnim rezultatom 60:59 u korist smene dosadašnjeg… »

Netanjahuova era okončana, izglasano poverenje novoj Vladi Izraela

N1 Info 13.06.2021
Izraelski parlament, Kneset, izglasao je poverenje novoj Vladi Izraela na čijem će čelu biti Naftali Benet. Održana prva sednica nove Vlade. Time će se okončati vladavina Benjamina Netanjahua koji je bio premijer najduže u istoriji zemlje… »

Netanjahuova era okončana, Benet novi premijer Izraela

Radio 021 13.06.2021
Izraelski parlament, Kneset, izglasao je danas poverenje novoj Vladi Izraela na čijem će čelu biti Naftali Benet. Time je okončana vladavina Benjamina Netanjahua koji je bio premijer najduže u istoriji zemlje, uzastopno 12 godina, a ukupno 15. Za… »

Posle dvanaest godina - kraj: Izabrana nova vlada

B92 13.06.2021
Izraelski parlament izabrao je večeras novu koalicionu vladu te zemlje, čime je okončana 12 godina duga vladavina dosadašnjeg premijera Benjamina Netanijahua. Bivši saveznik Netanijahua, desničar Naftali Benet izabran je za novog premijera, prenosi… »

Kraj ere Netanjahua: Slavlje na ulicama Tel Aviva (VIDEO)

Vesti online 13.06.2021
Odmah po izboru nove izraelske vlade i Naftalija Beneta za premijera, Izraelci su izašli na ulice Tel Aviva da proslave kraj dvanaestogodišnje vladavine Benjamina Netanjahua. Prethodno je nova izraelska koaliciona vlada, koju čini osam partija… »

Netanjahu zbog jednog glasa posle 12 godina ostao bez vlasti

RTS 13.06.2021
Izraelski parlament je izabrao novu koalicionu vladu, čime je okončana 12 godina duga vladavina Benjamina Netanjahua. Za novu izraelsku vladu glasalo je 60 poslanika u parlamentu, a samo jedan manje je bio protiv. Novi predsednik koalicione vlade biće… »

Izrael dobio novu vladu, kraj ere Benjamina Netanyahua

Al Jazeera 13.06.2021
Novi premijer će u prve dvije godine biti Naftali Bennett, a potom će ga zamijeniti lider opozicije Yair Lapid. Izraelski parlament izabrao je večeras novu koalicionu vladu te zemlje, čime je okončana 12 godina duga vladavina dosadašnjeg premijera… »

Izraelski parlament izabrao novu vladu, Benet premijer

RTV 13.06.2021
TEL AVIV - Izraelski parlament izabrao je večeras novu koalicionu vladu te zemlje, čime je okončana 12 godina duga vladavina dosadašnjeg premijera Benjamina Netanijahua. Bivši saveznik Netanijahua, desničar Naftali Benet (49) izabran je za novog… »

Netanjahuova era okončana, Kneset izglasao poverenje novoj Vladi Izraela

Novi magazin 13.06.2021
Izraelski parlament, Kneset, izglasao je danas poverenje novoj Vladi Izraela na čijem će čelu biti Naftali Benet. Time će se okončati vladavina Benjamina Netanjahua koji je bio premijer najduže u istoriji zemlje, uzastopno 12, a ukupno 15 godina. Za… »

Izraelski parlament izabrao novu vladu, Benet premijer

Dnevnik 13.06.2021
TEL AVIV: Izraelski parlament izabrao je večeras novu koalicionu vladu te zemlje, čime je okončana 12 godina duga vladavina dosadašnjeg premijera Benjamina Netanijahua. Bivši saveznik Netanijahua, desničar Naftali Benet (49) izabran je za novog… »

Kneset izglasao poverenje novoj Vladi Izraela

Nova 13.06.2021
Izraelski parlament, Kneset, izglasao je danas poverenje novoj Vladi Izraela na čijem će čelu biti Naftali Benet. Time će se okončati vladavina Benjamina Netanjahua koji je bio premijer najduže u istoriji zemlje, uzastopno 12, a ukupno 15 godina. Za… »

Netanijahu smenjen, Izrael dobio novu vladu, Benet premijer

Nova 13.06.2021
Izraelski parlament izabrao je večeras novu koalicionu vladu te zemlje, čime je okončana 12 godina duga vladavinu dosadašnjeg premijera Benjamina Netanijahua. Bivši saveznik Netanijahua, desničar Naftali Benet izabran je za novog premijera, prenosi… »

Nakon 12 godina, smenjen Netanjahu! Novi premijer Izraela je milioner, a evo koji su njegovi stavovi (video)

Mondo 13.06.2021
Benjamin Netanjahu ostaje na čelu partije Likud i biće lider opozicije. Benjamin Netanjahu ostaje na čelu partije Likud i biće lider opozicije. Izraelski parlament izabrao je večeras novu koalicionu vladu te zemlje, čime je okončana 12 godina duga… »

Benet: Obnova nuklearnog sporazuma s Iranom je greška

Novi magazin 13.06.2021
Naftali Benet, koji će, kako se očekuje, večeras postati novi premijer Izraela ocenio je danas da je obnova nuklearnog sporazuma velikih sila s Iranom greška. "Izrael neće dozvoliti da se Iran snabde nuklearnim oružjem. Izrael nije strana u… »

Benet: Obnavljanje nuklearnog sporazuma sa Iranom je greška

N1 Info 13.06.2021
Naftali Benet, koji će, kako se očekuje, u nedelju uveče postati novi premijer Izraela, ocenio je da je obnova nuklearnog sporazuma velikih sila s Iranom greška. „Izrael neće dozvoliti da se Iran snabde nuklearnim oružjem. Izrael nije strana u… »

Buran početak sednice Kneseta na kojoj će se glasati o novoj Vladi Izraela

Novi magazin 13.06.2021
Izraelski parlament - Kneset okupio se danas da glasa o okončanju istorijske vladavine premijera Benjamina Netanjahua, koja je trajala uzastopno 12, a ukupno 15 godina. U parlamentu će se posle debate glasati o poverenju novoj koalicionoj vladi koji su… »

Kraj Netanjahuove ere?

B92 13.06.2021
Vladavina izraelskog premijera Benjamina Netanjahua duga 12 godina mogla bi da bude okončana u nedelju kada Kneset glasa o novoj vladi. Novu vladu čini koalicija potpuno različitih stranaka. Netanjahu nije uspeo da samostalno formira vladu nakon… »

Buran početak sednice na kojoj se glasa o Vladi Izraela

Nova 13.06.2021
Izraelski parlament - Kneset okupio se danas da glasa o okončanju istorijske vladavine premijera Benjamina Netanjahua, koja je trajala uzastopno 12, a ukupno 15 godina. U parlamentu će se posle debate glasati o poverenju novoj koalicionoj vladi koji su… »

Benet: Obnova nuklearnog sporazuma s Iranom je greška

Nova 13.06.2021
Naftali Benet, koji će, kako se očekuje, večeras postati novi premijer Izraela ocenio je da je obnova nuklearnog sporazuma velikih sila s Iranom greška. „Izrael neće dozvoliti da se Iran snabde nuklearnim oružjem. Izrael nije strana u sporazumu i… »

Kraj netanjahuove ere? U subotu se slavilo ispred rezidencije u Jerusalimu

Večernje novosti 13.06.2021
Foto: Printskrin Novu vladu čini koalicija potpuno različitih stranaka. Netanjahu nije uspeo da samostalno formira vladu nakon parlamentarnih izbora u martu, a novu koaliciju su sastavili opozicioni lideri, centrista Jair Lapid i ultranacionalista… »

Ko je Naftali Benet, novi premijer Izraela ako Netanjahu bude smenjen

Novi magazin 13.06.2021
Izrael će večeras, ako sve bude teklo po planu, imati novog premijera Naftalija Beneta (49), lidera desničarske partije Jamina, javljaju izraelski mediji. Njegova stranka zagovara ekonomski ultraliberalizam i odredjenu otvorenost ka socijalnim… »

Kraj za Netanijahua! Izraelski parlament danas glasa o vladi

IndeksOnline 13.06.2021
JERUSALIM – Izrael se priprema da danas okrene novu stranicu istorije, očekivanim glasanjem parlamenta koji bi trebalo da potvrdi “koaliciju promene” i staviti tačku na vladavinu Benjamina Netanijahua, najdužu u istoriji zemlje. Kneset se okuplja… »

Izraelski parlament danas glasa o novoj vladi, očekuje se kraj Netanjahuove ere

Novi magazin 13.06.2021
Izraelski parlament - Kneset glasa danas o podršci novoj, takozvanoj vladi promene, koja bi trebalo da okonča dugogodišnju vladavinu premijera Benjamina Netanjahua. Očekuje se da nova vladajuća koalicija položi zakletvu i da se time otvori nova… »

Knesset glasa o novoj vladi, očekuje se kraj Netanyahuove ere

Slobodna Evropa 13.06.2021
Izrael se priprema u nedjelju okrenuti novu stranicu očekivanim glasanjem parlamenta koji bi trebao potvrditi “koaliciju promjene” i staviti tačku na vladavinu Benjamina Netanyahua, najdužu u istoriji zemlje. Knesset se okuplja na vanrednoj… »

Nakon 12 godina Natanjahuove vladavine, Izraelci danas dobijaju novog premijera

Radio 021 13.06.2021
Izrael se priprema da danas okrene novu stranicu istorije, očekivanim glasanjem parlamenta koji bi trebalo da potvrdi "koaliciju promene" i staviti tačku na vladavinu Benjamina Netanijahua. Kneset se okuplja po podne na vanrednoj sednici, kako bi… »

Izraelski parlament danas glasa o vladi, kraj za Netanijahua

RTV 13.06.2021
JERUSALIM - Izrael se priprema da danas okrene novu stranicu istorije, očekivanim glasanjem parlamenta koji bi trebalo da potvrdi "koaliciju promene" i staviti tačku na vladavinu Benjamina Netanijahua, najdužu u istoriji zemlje. Kneset se okuplja po… »

Vesti dana »