Povezane vesti

Bez obzira na potpisano, Albanci neće Zajednicu srpskih opština

Politika 15.06.2021
BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon nove runde razgovora u Briselu, da je dogovoreno da se dijalog nastavi do kraja jula, ali i konstatovao da ovakvom sastanku nije prisustvovao, zbog, kako kaže, odsustva odgovornosti i… »

Dijalog nije bio lak, ali je važno da se dogodio

Politika 15.06.2021
BRISEL – Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograda i Prištine u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio. „Oba lidera su imala vrlo otvorenu i direktnu… »

U toku razgovori Vučića, Kurtija i predstavnika EU

Politika 15.06.2021
BRISEL - U zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu oko 10.20 časova počeo je trilateralni sastanak predstavnika Beograda i Prištine sa evropskim posrednicima. Delegaciju Beograda predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prištinsku… »

Priština neće dijalog

Vesti online 15.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu u okviru dijaloga sa Prištinom sa tamošnjim premijerom Aljbinom Kurtijem i ocenio da njegov “nastup nema veze sa realnošću i odgovornošću”. Vučić je preneo da je Kurti došao samo da bi… »

Vučić u Briselu: Ovakvom sastanku još nisam prisustvovao, Kurti došao da se ne bi dogovorio ni o čemu

RTV 15.06.2021
BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon nove runde razgovora u Briselu, da je dogovoreno da se dijalog nastavi do kraja jula. "Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog i nadam se da je to jedna važna stvar, koja bi… »

Vučić se sutra obraća javnosti

B92 15.06.2021
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u sredu u 13 sati. On će se javnosti obratiti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas razgovorima… »

Vučić i Kurti u Briselu - bez napretka u dijalogu, nova prilika u julu

Glas Amerike 15.06.2021
BRISEL — "Važno je da se susret dogodio", poručio je, Miroslav Lajčak - specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova, u unapred pripremljenoj jednominutnoj izjavi, posle sastanka glavnih pregovarača dve strane u Briselu. Susret… »

Vučić: Nastavak do kraja jula, na ovakvom sastanku nisam bio

Dnevnik 15.06.2021
BRISEL: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon nove runde razgovora u Briselu, da je dogovoreno da se dijalog nastavi do kraja jula, ali i konstatovao da ovakvom sastanku nije prisustvovao, zbog, kako kaže, odsustva odgovornosti i… »

Vučić u Briselu: Rekao sam da nikad nećemo priznati Kosovo i onda se Kurti detonirao

Vesti online 15.06.2021
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem u Briselu, da je Kurti u Brisel došao da bi rekao da se neće dogovoriti ni oko čega. Predsednik je istakao da je video mnogo… »

„Kurtijevi predlozi neprihvatljivi, jer Kosovo nije država“

Dnevnik 15.06.2021
BEOGRAD: Diplomata Zoran Milivojević izjavio je da nijedan od predloga koje je danas tokom dijaloga u Briselu izneo premijer privremenih instutucija u Prištini Aljbin Kurti nije za komentarisanje, jer se zasnivaju na stavu da se radi o pregovorima dve… »

Završena nova runda; "Ne znate da li da se smejete ili da plačete"

B92 15.06.2021
"Ne znate da li da se smejete ili da plačete", "Nije lako, ali je važno da se dogodilo" rečenice su koje najbolje predstavljaju trenutno stanje dijaloga. Poslednja rundadesetogodišnjeg dijaloga Beograda i Prištine ovoga puta završila se za manje od… »

"Rekli su - priznajte nezavisno Kosovo; Nikada nešto ovako nisam doživeo" VIDEO

B92 15.06.2021
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je, gostujući na TV Prva, komentarisao najnoviji razgovor delegacija iz Beograda i Prištine. Selaković je otkrio šta se dešavalo iza zatvorenih vrata u Briselu. Nakon obavljenih razgovora… »

Jedina vest sa dijaloga Beograda i Prištine u Briselu – bilo ga je

RTS 15.06.2021
U Briselu je nakon dve i po godine nastavljen dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije. Gostujući u emisiji "Oko", potpredsednica Centra za spoljnu politiku Suzana Grubješić kaže da Aljbin Kurti ponovo sve svodi na priznanje Kosova… »

“Rekli su priznajte nezavisno Kosovo! Nikada nešto ovako nisam doživeo”

Vesti online 15.06.2021
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je, gostujući na TV Prva, komentarisao najnoviji razgovor delegacija iz Beograda i Prištine. Selaković je otkrio šta se dešavalo iza zatvorenih vrata u Briselu. Nakon obavljenih razgovora, poznato je da su… »

Velika buka pred sastanak, a posle njega – vest je da su se Kurti i Vučić sreli

N1 Info 15.06.2021
Ishod današnjeg susreta delegacije Beograda i Prištine u Briselu nije iznenađenje za one koji dijalog redovno prate. Vest je da su se Vučić i Kurti sreli, a očekivano je bilo da neće biti konkretnog dogovora, smatraju sagovornici N1. Velika buka i… »

Kurtijevi predlozi neprihvatljivi: Diplomata Milivojević o dijalogu Beograda i Prištine u Briselu

Večernje novosti 15.06.2021
Aljbin Kurti / Foto Tanjug-AP Milivojević je rekao da upravo zbog takvog Kurtijevog nastupa, ali i ranijih njegovih nastupa u Briselu, nije iznenađenje što ni ovoga puta nije vođen "ozbiljan dijalog". - Današnji ishod dijaloga nije iznenađenje… »

Selaković o dijalogu u Briselu: Ni oko čega sa tim ljudima ne možete da se dogovorite, naša strana je naišla na "zid"…

Blic 15.06.2021
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas u Briselu, nakon nove runde dijaloga, da je naša strana naišla na "zid" Prištine i da sa njihovim predstavnicima nije bilo moguće ništa da se dogovori. - Sećam se pregovora pre osam… »

“Kurtijevi predlozi neprihvatljivi, jer Kosovo nije država”

Vesti online 15.06.2021
Diplomata Zoran Milivojević izjavio je da nijedan od predloga koje je tokom dijaloga u Briselu izneo predsednik privremenih instutucija u Prištini Aljbin Kurti nije za komentarisanje, jer se zasnivaju na stavu da se radi o pregovorima dve suverene… »

Anđelković: Kurtijevi predlozi besmisleni, svi se svode na priznanje

N1 Info 15.06.2021
Analitičar Dragomir Anđelković kaže da je kosovski premijer Aljbin Kurti na razgovore u Briselu došao “da nametne novi početak pregovora” i da se njegovi predlozi za nastavak dijaloga svode na priznanje nezavisnosti Kosova. “Sastanak mi se… »

Rekli su priznajte nezavisno Kosovo: Selaković otkrio šta se dešavalo iza zatvorenih vrata u Briselu - Ovako nešto nisam…

Večernje novosti 15.06.2021
Foto P. Milošević Selaković je otkrio šta se dešavalo iza zatvorenih vrata u Briselu. Nakon obavljenih razgovora, poznato je da su obe delegacije odbacile predloge koje su iznele suprotne strane, a jedino je izvesno da će se dijalog nastaviti u… »

Albanac pročitan! "Kurti je došao u Brisel sa dva cilja na umu"

Alo 15.06.2021
Diplomata Zoran Milivojević izjavio je da nijedan od predloga koje je danas tokom dijaloga u Briselu izneo predsednik privremenih instutucija u Prištini Aljbin Kurti nije za komentarisanje, jer se zasnivaju na stavu da se radi o pregovorima dve suverene… »

Selaković: Beograd naišao na "zid" Prištine

RTV 15.06.2021
BRISEL - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je u Briselu, nakon nove runde dijaloga, da je naša strana naišla na "zid" Prištine i da sa njihovim predstavnicima nije bilo moguće ništa da se dogovori. "Sećam se pregovora pre… »

"Rekao sam da nikada nećemo priznati Kosovo. On se 'detonirao'" VIDEO/FOTO

B92 15.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se posle sastanka u Briselu. "Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog”, kazao je Vučić posle sastanka. Preneo je da prištinska delegacija ne želi da ispuni ugovore koje su Albanci potpisali i ne… »

"Dijalog nije bio lak, ali je važno da se dogodio"

B92 15.06.2021
Brisel -- Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograd i Prištine u Briselu nije bio lak. Takođe, dodao je da je veoma važno to što se dijalog dogodio. "Oba lidera su bila… »

Završen trilateralni sastanak u Briselu: "Srbija je najvažnija"; Vučić se sastao s Kurtijem FOTO

B92 15.06.2021
Brisel -- U zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu oko 10.20 počeo je trilateralni sastanak predstavnika Beograda i Prištine sa evropskim posrednicima. Delegaciju Beograda predvodio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prištinsku… »

Lajčak: Kurti i Vučić spremni za sveobuhvatnu normalizaciju odnosa

Beta 15.06.2021
Kosovski premijer Aljbin Kurti i srpski predsednik Aleksandar Vučić su se obavezali da rade na normalizaciji odnosa kroz Dijalog i potvrdili da za to nema drugog puta, izjavio je danas u Briselu specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak, rekavši da… »

Nastavak dijaloga u Briselu, sastanak Vučića i Kurtija sa predstavnicima EU

RTS 15.06.2021
Nova runda dijaloga u Briselu na visokom političkom nivou. Prvi put su se sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, pod okriljem EU, koju predstavljaju šef diplomatije Evropske unije Žozep… »

Lajčak: Dijalog nije bio lak, ali je važno da se dogodio

Vesti online 15.06.2021
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograda i Prištine u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio. – Oba lidera su imala vrlo otvorenu i direktnu razmenu… »

Lajčak: Dijalog nije bio lak, ali je važno da se dogodio

RTS 15.06.2021
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ocenio je da dijalog u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio. "Oba lidera su imala vrlo otvorenu i direktnu razmenu stavova u vezi sa onim šta svaki od njih… »

Na Kosovu devet lokacija gde se možda nalaze ubijeni Srbi

Nova 15.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je danas u Briselu da postoji spisak devet lokacija na Kosovu za koji postoji sumnja da se na njima nalaze ubijeni Srbi. On je naveo da je od premijera Kosova Aljbina Kurtija zatražio da te lokacije budu… »

Selaković: EU predstavnici bili fer, za Prištinu ništa nije bilo prihvatljivo

N1 Info 15.06.2021
"Evropski predstavnici su bili fer i korektni na razgovorima, srpska strana je bila raspoložena za saradnju, ali za kosovsku apsolutno ništa nije bilo prihvatljivo", kaže ministar spoljnih poslova Srbije i član delegacije - Nikola Selaković. „Ja se… »

Dijalog nije lak, ali je važan: Oglasio se Lajčak nakon trilateralnog sastanka u Briselu

Večernje novosti 15.06.2021
Foto Tanjug - Oba lidera su imala vrlo otvorenu i direktnu razmenu stavova u vezi sa onim šta svaki od njih očekuje od dijaloga. Ono što je važno za Evropsku uniju je da su oba lidera potvrdila da nema drugog puta za normalizaciju odnosa osim… »

Vučić nakon pregovora s Kurtijem: Apsolutno se ni o čemu nismo dogovorili

Al Jazeera 15.06.2021
Na sastanku su bili Aleksandar Vučić, Albin Kurti, Josep Borrell i Miroslav Lajčak. U Briselu je danas održana nova runda dijaloga Srbije i Kosova na visokom političkom nivou. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti… »

Vučić: Kurti i prištinska delegacija pokušali da zaustave dijalog

Novi magazin 15.06.2021
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou u kojem se prvi put sastaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premiejer Aljbin Kurti završena je danas u Briselu. Pre zajedničkog sastanka Borel i Lajčak odvojeno su razgovarali… »

Vučić: Kurti i prištinska delegacija pokušali da zaustave dijalog

Novi magazin 15.06.2021
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou u kojem se prvi put sastaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premiejer Aljbin Kurti završena je danas u Briselu. Pre zajedničkog sastanka Borel i Lajčak odvojeno su razgovarali… »

"Nismo se saglasili ni oko čega": Vučić nakon sastanka sa Kurtijem: Došao je da me pita "kada ćeš da priznaš Kosovo"…

Blic 15.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon susreta sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i najvišim zvaničnicima Evropske unije da je dogovoreno da se razgovori nastave u julu, ali da se dve strane nisu ni… »

Vučić: Kurti i prištinska delegacija pokušali da zaustave dijalog

Novi magazin 15.06.2021
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou u kojem se prvi put sastaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premiejer Aljbin Kurti završena je danas u Briselu. Pre zajedničkog sastanka Borel i Lajčak odvojeno su razgovarali… »

Vučić: Kurti i prištinska delegacija pokušali da zaustave dijalog

Novi magazin 15.06.2021
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou u kojem se prvi put sastaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premiejer Aljbin Kurti završena je danas u Briselu. Pre zajedničkog sastanka Borel i Lajčak odvojeno su razgovarali… »

Lajčak: Oba lidera potvrdila da nema drugog puta osim normalizacije odnosa

Blic 15.06.2021
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograd i Prištine u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio. - Oba lidera su bila otvorena u vezi onoga što se očekuje od… »

Haos u Briselu: Propast pregovora Beograda i Prištine!

Pravda 15.06.2021
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, nakon sastanka sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem u Briselu, da je Kurti u Brisel došao da bi rekao da se neće dogovoriti ni oko čega. Predsednik je rekao da je video mnogo… »

Lajčak: Dijalog nije bio lak, ali je važno da se dogodio

Dnevnik 15.06.2021
BRISEL: Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograd i Prištine u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio. "Oba lidera su bila otvorena u vezi onoga što se… »

Vučić: Albanci pitali kad priznajemo Kosovo, rekao sam nikad

Nova 15.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka u Briselu sa Aljbinom Kurtijem i evropskim posrednicima da po prvi put ne zna ni šta bih rekao, te da dužina razgovora govori o tome kakvi su rezultati. „Dogovoreno je da se do kraja jula… »

Vučić nakon sastanka s Kurtijem u Briselu: Prvi put ne znam šta da kažem, odlazak Srba u crkve nazivaju incidentom

Mondo 15.06.2021
Oglasio se predsednik Srbije nakon dijaloga u Briselu. Oglasio se predsednik Srbije nakon dijaloga u Briselu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima nakon trilateralnog sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija… »

Vučić: Albanci u Briselu nazvali Odalovića Gebelsom

Nova 15.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i posrednicima EU da je na dijalogu u Briselu u nekim trenucima oštro reagovao, jer su članovi albanske delegacije Veljka Odalovića uporedili sa… »

Lajčak o sastanku Vučića i Kurtija: Nije bio lak, ali važno je da se desio

N1 Info 15.06.2021
Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija da sastanak nije bio lak, ali da je važno da se desio. „Oba lidera su bila veoma otvorena i… »

Kurti nakon sastanka sa Vučićem: Bez incidenta, biće teško ali sam optimista

N1 Info 15.06.2021
Premijer Kosova Aljbin Kurti je izjavio nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu, u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine, da je sa njegove tačke gledišta sastanak bio konstruktivan i "o suštini problema". "Nije… »

Lajčak o sastanku Vučića i Kurtija: Nije bio lak

Nova 15.06.2021
Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija da sastanak nije bio lak, ali da je važno da se desio. „Oba lidera su bila veoma otvorena i… »

Završen sastanak Vučića i Kurtija, delegacija Srbije razgovarala sa Borelom

N1 Info 15.06.2021
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, u kojem su se prvi put sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, završen je u Briselu. Sastanku su prisustvovali i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku… »

Vučić: Nisu želeli o ZSO, Kurti došao da pita kada ćemo da priznamo Kosovo

N1 Info 15.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle razgovora s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Briselu, rekao je da je dogovoreno da se do kraja jula nastavi dijalog na najvišem nivou, kao i da albanska delegacija ne želi da ispuni potpisane ugovore… »

Borelj: Dijalog put ka evropskoj budućnosti obe strane

Blic 15.06.2021
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Đuzep Borelj ocenio je danas da je dijalog Beograda i Prištine i njegov ishod put ka evropskoj budućnosti obe strane. "U međuvremenu, to je donelo važne rezultate za njihove građane", napisao je… »

Borel: Dijalog i njegov ishod propusnica za evropsku budućnost

N1 Info 15.06.2021
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel poručio je uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine da treba biti jasan i reći da su dijalog i njegov ishod propusnica za evropsku budućnost obe strane učesnice u… »

Vučić nakon sastanka sa kurtijem: Ovo što su radili bio je pokušaj da se okonča dijalog (video)

Večernje novosti 15.06.2021
Foto: Printskrin - Po prvi put ne znam šta bih vam rekao - rekao je Vučić na početku obraćanja. - Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog na najvišem nivou. To je neka stvar koja bi garantovala mir na duži period, sve ostalo je lišno… »

"Rekao sam da nikada nećemo priznati Kosovo - on se detonirao": Vučić otkrio detalje razgovora

Večernje novosti 15.06.2021
Foto: Printscreen - LJudi, ja ovakvom sastanku nisam prisustvovao. Nečemu što nikakve veze sa realnošću i odgovornošću nema. Više sam ja njima rekao nego nama. Oni su imali zamerke na račun Evropske unije - rekao je predsednik Vučić novinarima… »

"Ljudi, ja ovakvom sastanku nisam prisustvovao": Vučić hteo rešavanje pitanja nestalih osoba, Kurti pričao o Gebelsu!

Večernje novosti 15.06.2021
Foto: Printscreen Vučić je istakao da je razgovarano o nestalim osobama, i da je on potvrdio spremnost Srbije da se odmah izvrši ekshumacija na svakom mestu za koje se sumnja da su na njemu pokopani Albanci. - I to je naišlo na razumevanje Borela i… »

Poruka predsednika Vučića nakon sastanka: Ne postoji ništa važnije za nas od obezbeđivanja sigurnosti i bezbednosti za…

Večernje novosti 15.06.2021
Foto: Instagram - Posvećeni smo dijalogu, ali ovo danas nije ličilo na to, zahvaljujući neodgovornosti albanske strane. Dogovoreno je da se do kraja jula nastavi dijalog na najvišem nivou. Nadam se da je to jedna važna stvar koja bi mogla da… »

Počeo sastanak Vučića i Kurtija sa posrednicima EU

Beta 15.06.2021
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou u kojem se prvi sastaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premiejer Aljbin Kurti počela je danas u Briselu, prenela je Radiotelevizija Srbije (RTS). Na sastanku učestvuju i visoki… »

Petković: Beograd istakao posvećenost nastavku dijaloga

Dnevnik 15.06.2021
BRISEL: Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je srpska delegacija koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić još jednom danas istakla posvećenost nastavku dijaloga Beograda i Prištine i spremnost da se ide ka… »

Počeo sastanak Vučića i Kurtija sa posrednicima EU

Nova 15.06.2021
Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou u kojem se prvi sastaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti počela je danas u Briselu, prenela je Radiotelevizija Srbije (RTS). Na sastanku učestvuju i visoki… »

Borelj: Dijalog put ka evropskoj budućnosti obe strane

Nova 15.06.2021
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj ocenio je danas da je dijalog Beograda i Prištine i njegov ishod put ka evropskoj budućnosti obe strane. „U međuvremenu, to je donelo važne rezultate za njihove građane“, napisao… »

Vučić stigao na sastanak sa Boreljom: Očekuju se trilateralni razgovori Beograda i Prištine sa evropskim posrednicima

Blic 15.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo je stigao u zgradu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu na sastanak sa šefom diplomatije Evropske unije Đuzepom Boreljom uoči sastanka s delegacijom Prištine. Očekuje se da trilateralni sastanka… »

"Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja"

B92 15.06.2021
Brisel -- Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da… »

Vučić se sastao sa Boreljom i Lajčakom

Beta video 15.06.2021
BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa glavnim posrednikom Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine, Žosepom Boreljom i i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.(pokrivalice) Beta/MOD… »

Brisel: Vučić stigao na sastanak sa Boreljom

Nova 15.06.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo je stigao u zgradu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu na sastanak sa šefom diplomatije Evropske unije Žozepom Boreljom uoči sastanka s delegacijom Prištine. Očekuje se da trilateralni sastanka… »

Borelj: Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja

Vesti online 15.06.2021
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žosep Borelj izrazio je danas zadovoljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da… »

Žozep borelj pre sastanka: Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja

Večernje novosti 15.06.2021
Foto AP On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da dijalog nije lak, ali da je neophodan za budućnost dve strane, i naglasio da se on odvija u trenutku posete američkog predsednika DŽoa Bajdena Evropskoj… »

Dijalog je važan, Srbija je najvažnija: Predsednik Vučić se sastao sa Boreljom i Lajčakom (foto)

Večernje novosti 15.06.2021
Foto: Instagram Vučić je na svom instagram nalogu "budućnost Srbije" objavio fotografiju sa sastanka uz sledeću poruku: A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) - Početak, nadam se, dobrog dana za Srbiju ovde u Briselu. Dijalog je… »

Dijalog bez odlaganja: Šef diplomatije EU Borelj o pregovorima Beograda i Prištine

Blic 15.06.2021
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Đuzep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da… »

Borel: Beograd i Priština da iskoriste novi zamah u dijalogu

Novi magazin 15.06.2021
Priština i Beograd treba da iskoriste novi zamah u dijalogu o normalizaciji odnosa, kao i zamah u novim gledanjima na Zapadni Balkana u Evropskoj uniji (EU) i postignu sveobuhvatni sporazum koji je "put u evropsku budućnost", izjavio je visoki… »

Borelj: Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja

Dnevnik 15.06.2021
BRISEL: Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da… »

Borelj: Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja

RTS 15.06.2021
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izrazio je zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. Žozep Borelj je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna… »

Borelj: Podstičem nastavak dijaloga bez odlaganja

Nova 15.06.2021
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da… »

Sa tri cilja put Brisela: Srpski tim na čelu sa Vučićem danas nastavlja dijalog između Beograda i Prištine

Večernje novosti 15.06.2021
Foto: Tanjug/Rade Prelić A lista "podvala" koje u koferu u sedište EU nosi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je poduža. On već danima preti tužbom protiv Srbije za genocid i traži da na sastancima bude tretiran kao… »

Nova runda - prvo bilaterala, pa trilaterala

B92 15.06.2021
Brisel -- U Briselu se danas održava nova runda dijaloga Beograda i Priština na visokom političkom nivou. Kako su mediji ranije najavili predviđeno je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u 9.30 bilateralno sastane sa glavnim posrednikom… »

Danas nastavak dijaloga: S čim Vučić i Kurti dolaze u Brisel

Nova 15.06.2021
Posle skoro devet meseci pauze, u Briselu se danas nastavlja dijalog Beograda i Prištine, a prvi put za sto će zajedno sesti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti. Obojica, čini se, dolaze sa jednostavnom platformom -… »

Nastavak pregovora u Briselu: Za nama je decenija dijaloga Beograda i Prištine, a šta nas čeka?

Telegraf 15.06.2021
Od 2011. godine kada su pregovori formalno počeli, preko 2013. godine i potpisivanja Briselskog sporazuma, 2018. i odluke Beograda da ne učestvuje u dijalogu zbog takse od 100 odsto na srpske proizvode koje je Priština uvela, do povratka dijalogu… »

Vesti dana »