Povezane vesti

Prvi susret Bajdena i Putina prošao u dobroj atmosferi

Dojče vele 16.06.2021
Posle prvog susreta Džozefa Bajdena i Vladimira Putina obojica predsednika su delovali zadovoljno. Konstatovane su razlike po mnogim pitanjima - ali su postignuti i neki dogovori, kao što je uzajmno vraćanje ambasadora. Na prvom sastanku predsednika… »

Bajden: Naša politika nije protiv Rusije, nego je za američki narod

Politika 16.06.2021
ŽENEVA – Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je na konferenciji za novinare da je ruskom lideru Vladimiru Putinu preneo da će ljudska prava uvek biti tema. Bajden je potvrdio da je tokom razgovora sa Putinom posebno insistirao na značaju ljudskih… »

Švajcarska kao posrednik u razmeni zatvorenika SAD i Rusije

Nova 16.06.2021
Predsednik Švajcarske Gij Parmelin potvrdio je danas da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ponudio da Švajcarska kao neutralna zemlja deluje kao posrednik u razmeni zatvorenika Rusije i SAD. Pre toga, predsednik Rusije je na konferenciji za novinare… »

Putin: "Nismo mi. Ne znam šta će još izmisliti"

B92 16.06.2021
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je na konferenciji za novinare nakon samita sa svojim američkim kolegom Džozefom Bajdenom da su pregovori bili "dobri". "Nije bilo nikakvog neprijateljstva tokom pregovora, naš susret je održan u principijelnom… »

Putin: A da mi pošaljemo vojsku na vaše granice? (VIDEO)

Vesti online 16.06.2021
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je na konferenciji za novinare nakon samita sa svojim američkim kolegom Džozefom Bajdenom da su pregovori bili „dobri“. Počinju pregovori o sajber bezbednosti O Arktiku detaljno razgovarali Bajden me nije… »

Rusija, Amerika i politika: Prvi sastanak Putina i Bajdena - malo pomaka, ali bilo je poklona

BBC News 16.06.2021
Putin i Bajden sastali su se u Ženevi u trenutku kada su odnosi dve supersile na niskom nivou i opterećeni raznim pitanjima. Vladimir Putin i Džo Bajden sastali su se danas na Samitu u Ženevi, a razgovori predsednika došli su u trenutku kada su… »

Bajden se oglasio nakon razgovora sa Putinom: Puno se prašine podiglo oko ovog sastanka!

Pravda 16.06.2021
Američki predsednik Džo Bajden sastao se danas sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u vili La Granž u Ženevi, što je njihov prvi susret oči u oči otkako je Amerikanac inaugurisan za predsednika. Bajden je na početku konferencije rekao ovo je… »

Bajden o sastanku s Putinom: Uradio sam ono što sam planirao

Dnevnik 16.06.2021
ŽENEVA: Američki predsednik Džozef Bajden rekao je danas da je na sastanku s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom uradio ono što je planirao, da veruje da će se Putin pridrzavati njegovih upozorenja, te da misli da je novi hladni rat ono što ruski… »

Čemu se mladi Amerikanci i Rusi dive jedni kod drugih, jesu li neprijatelji

N1 Info 16.06.2021
Prvi put od kako je u januaru ove godine Džozef Bajden preuzeo funkciju predsednika SAD, sastao se sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Ženevi. Obojica su na odvojenim konferencijama za novinare posle sastanka rekli da nije bilo neprijateljstava tokom… »

Bajden: Samit sa Putinom bio u pozitivnom tonu

Novi magazin 16.06.2021
Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je danas da je sastanak sa njegovim ruskim kolegom Vladimirom Putinom protekao u "pozitivnom" tonu ali je dodao da ga je upozorio protiv bilo kakvog mešanja u američke izbore i da će nastaviti da pokreće pitanja… »

Putin matirao novinara: Kažete da napadi dolaze iz Rusije, a vi ste nas napali! Najviše napada dolazi baš iz SAD!

Mondo 16.06.2021
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas kako nije imao iluzije o odnosima sa SAD, ni pre sastanka sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom, ali ni posle sastanka u Ženevi. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas kako nije imao iluzije… »

Putin: Sastanak s Bajdenom bio konstruktivan, dogovorili uzajamno vraćanje ambasadora

Novi magazin 16.06.2021
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da su se on i predsednik SAD Džozef Bajden dogovorili na "konstruktivnom" samitu da vrate svoje uzajamne ambasadore na njihova mesta i počnu pregovore o zameni poslednjeg preostalog sporazuma izmedju dve… »

Počećemo konsultacije o sajber bezbednosti: Putin se obratio naciji nakon samita, a evo o čemu nije želeo da raspravlja sa…

Pravda 16.06.2021
Predsednik Rusije Vladimir Putin obraća se javnosti nakon višesatnog sastanka koji je imao sa liderom SAD Džoom Bajdenom. Putin je rekao da je zadovoljan razgovorima sa svojim američkim kolegom. - Obe strane pokazale su spremnost da pronađu način za… »

Putin: S Bajdenom dogovor o vraćanju ambasadora, tema sajber napadi, Arktik…

N1 Info 16.06.2021
Predsednik Rusije Vladimir Putin, obraćajući se na odvojenoj konferenciji posle samita sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, rekao je da su se dogovorili da vrate ambasadore. Kako je preneo, razgovarali su o pregovorima o nuklearnom naoružanju, o… »

Gosti N1: Bajden i Putin bez pomaka oko “crvenih linija”

N1 Info 16.06.2021
Predsednici Amerike i Rusije, Džozef Bajden i Vladimir Putin, nisu govorili o pitanjima koja predstavljaju “crvenu liniju” za obe zemlje, rekli su za N1 bivši ambasador u Berlinu i Londonu Ognjen Pribićević i Vlada Radunović iz Diplo fondacije… »

Putin saopštio važne vesti nakon sastanka sa Bajdenom

Vesti online 16.06.2021
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je na konferenciji za novinare nakon samita sa svojim američkim kolegom Džozefom Bajdenom da su pregovori bili „dobri“. – Nije bilo nikakvog neprijateljstva tokom pregovora, naš susret je održan u… »

"Teško da će se uskoro promeniti odnosi EU i Rusije"

B92 16.06.2021
Brisel -- Nema mnogo nade da će se odnosi između Evropske unije i Rusije promeniti u skorije vreme, ocenio je danas šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj. On je rekao to nedelju dana uoči sastanka lidera 27 zemalja Evropske unije koji će… »

Kina odbacila kritike SAD i EU

RTV 16.06.2021
PEKING - Kina je danas sa žaljenjem odbacila zajedničko saopštenje Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u kojem se kritikuje zvanični Peking. "Kineska vlada će se oštro usprotiviti bilo kojoj zemlji koja nameće sopstvene zahteve drugim… »

Evropska unija i SAD jačaju saradnju, najavljuju pojačanu aktivnost na Zapadnom Balkanu

RTS 16.06.2021
Na samitu u Briselu, Evropska unija i SAD su se dogovorile da će intenzivirati saradnju u brojnim globalnim pitanjima, među kojima je, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, i udruženi angažman na Zapadnom Balkanu, što uključuje i dijalog… »

Kina odbacuje kritike

B92 16.06.2021
Kina je danas sa žaljenjem odbacila zajedničko saopštenje Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u kojem se kritikuje zvanični Peking. "Kineska vlada će se oštro usprotiviti bilo kojoj zemlji koja nameće sopstvene zahteve drugim zemljama"… »

EU i SAD jačaju angažman u dijalogu Beograda i Prištine

B92 16.06.2021
Evropska unija i Sjedinjene Američke Države dogovorile su na Samitu u Briselu da će intenzivirati saradnju u brojnim globalnim pitanjima. Pored toga, među tim pitanjima je i zajednički angažman na Zapadnom Balkanu, a što uključuje i dijalog… »

EU i SAD: Jačamo angažman na Zapadnom Balkanu

Al Jazeera 16.06.2021
Dvije strane su se založile za jačanje saradnje u mnogim pitanjima – od borbe protiv pandemije do klimatskih promjena. Evropska unija i Sjedinjene Američke Države dogovorile su na Samitu u Briselu da će intenzivirati saradnju u brojnim globalnim… »

Rusija, Kina i Zapadni Balkan: Amerika i EU dogovorile saradnju oko globalnih pitanja, u fokus stavile i dijalog Beograda i…

Blic 15.06.2021
Evropska unija i Sjedinjene Američke Države dogovorile su danas na Samitu u Briselu da će intenzivirati saradnju u brojnim globalnim pitanjima, među kojima je i zajednički angažman na Zapadnom Balkanu, a što uključuje i dijalog Beograda i… »

Vesti dana »