Povezane vesti

Povratak u Srbiju nakon više od jednog veka: Ponovo viđena ptica za koju su mislili da nije više na našim prostorima

Alo 16.06.2021
Kladovu najbliža gnezdilišta nalaze se takođe na Dunavu između Rumunije i Bugarske. Foto: RINA Krajem maja ove godine Marko Šćiban,ornitolog iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, istraživao je ptice u okolini Kladova. Među ostalim… »

Povratak nakon punih 120 godina: Morski galeb ponovo se gnezdi u Srbiji

RINA 16.06.2021
Povratak nakon punih 120 godina: Morski galeb ponovo se gnezdi u Srbiji Dunava prisutne su bile polno zrele jedinke morskih galebova i sinjih galebova, što je ukazivalo na moguće gnežđenje. Detaljna pretraga terena dala je rezultat. Na kamenitoj obali… »

Morski galeb ponovo se gnezdi u Srbiji

N1 Info 16.06.2021
Gnezda morskih galebova pronađena su u Srbiji, posle skoro 120 godina, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Morski galebovi su pronađeni u Kladovu, na obali Dunava, a najbliža gnezdilišta su na takodje na Dunavu, između… »

Morski galeb u Srbiji nakon 120 godina! Na obali Dunava pronađena tri gnezda, 2018. svrstan u iščezle

RTV Novi Pazar 16.06.2021
Na obali Dunava u blizini Kladova pronađena su tri gnezda morskih galebova sa roditeljima koji su ležalli na potomstvu, što je novo gnežđenje ovih ptica u Srbiji posle 120 godina. Krajem maja ove godine, ornitolog Marko Šćiban u okolini Kladova… »

Povratak posle 120 godina: Morski galeb ponovo se gnezdi u Srbiji

Jugmedia 16.06.2021
Krajem maja ove godine Marko Šćiban, ornitolog iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, istraživao je ptice u okolini Kladova. Među ostalim pticama na obali Dunava prisutne su bile polno zrele jedinke morskih galebova (Larus michahellis) i… »

Morski galeb u Srbiji nakon 120 godina: Na obali Dunava pronađena tri gnezda, 2018. svrstan u iščezle

Blic 16.06.2021
Na obali Dunava u blizini Kladova pronađena su tri gnezda morskih galebova sa roditeljima koji su ležalli na potomstvu, što je novo gnežđenje ovih ptica u Srbiji posle 120 godina. Krajem maja ove godine, ornitolog Marko Šćiban u okolini Kladova… »

Mislilo se da je morski galeb iščezao iz Srbije pre 120 godina, ali nas je prošlog meseca iznenadio

Telegraf 16.06.2021
Morski galeb je tek treća i trenutno najređa vrsta galeba koja se gnezdi u Srbiji. Krajem maja ove godine Marko Šćiban, ornitolog iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, istraživao je ptice u okolini Kladova. Među ostalim pticama na… »

Vesti dana »