Povezane vesti

Lekari se već spremaju za novi talas korone na jesen

Politika 17.06.2021
Pulmolog Dejan Žujović izjavio je da se struka već sprema za novi talas korone na jesen. „Sve bolnice iz kojih je medicinsko osoblje bilo pozajmljeno za kovid bolnicu u Batajnici naložile su svojim zaposlenim da sada uzmu godišnje odmore, jer to… »

U Srbiji dato više od pet miliona doza vakcina

Politika 17.06.2021
U Srbiji su prema najnovijim podacima date ukupno 5.070.754 doze vakcina protiv koronavirusa. Ukupan broj građana koji su primili prvu ili obe doze je 2.681.511, dok je obe doze dobilo 2.389.243 ljudi, javlja Tanjug. Građani Srbije mogu da biraju… »

Stranci sa kruzera mogu u Srbiju uz negativan antigenski test, u Moskvi dramatična situacija

RTS 17.06.2021
Od početka pandemije u Srbiji je registrovano ukupno 715.307 slučajeva zaraze koronavirusom. Od posledica kovida 19 preminulo je 6.980 osoba. Testirano je 4.302.390 ljudi, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. 17. 06. 2021. 13:16 Zahvalnice učenicima… »

Broj novozaraženih u Smederevu veći nego u Beogradu, borbu sa kovidom izgubilo još 5 osoba

RTS 17.06.2021
Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je borbu sa kovidom izgubilo još 5 osoba. Koronavirus je potvrđen kod 135 osoba od testiranih 9.187 uzoraka. Na respiratoru 16 pacijenata. 17. 06. 2021. 21:28 Menjaju se pravila za ulazak u Grčku Komisija… »

Ministar Lončar na sastanku u okviru Berlinskog procesa; tema: Bezbedno putovanje u doba pandemije

B92 17.06.2021
Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar učestvovao je na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa. On je danas održan u organizaciji nemačkog saveznog ministra zdravlja Jensa Špana. Tema današnjeg sastanka je… »

Lekari saglasni: Opušteno leto bez mera = pune kovid bolnice na jesen

N1 Info 17.06.2021
Potez Kriznog štaba da rapidno popusti epidemiološke mere u Srbiji otvorio je polemiku u javnosti - da li se sa tim požurilo i da li nas letnje opuštanje može "koštati" na jesen? Pojedini virusolozi i pulmolozi kažu da nemaju dilemu da će se od… »

Lončar na sastanku ministara zdravlja u okviru berlinskog procera: Bezbedna putovanja građana Srbije i borba protiv virusa…

Večernje novosti 17.06.2021
Foto: Ministarstvo zdravlja Tema današnjeg sastanka je bilo 'bezbedno putovanje u vreme pandemije', a ministar Lončar je učesnike ovog regionalnog skupa upoznao kako sa rezultatima naše borbe sa Kovidom 19, tako i sa aktuelnim merama koje se u Srbiji… »

Ministri zdravlja zapadnog Balkana o bezbednom putovanju u vreme pandemije

RTV 17.06.2021
BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar učestvovao je danas na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa, koji je organizovao nemački ministar zdravlja Jens Špan, a tema je bilo bezbedno putovanje u vreme pandemije. Lončar je… »

U Srbiji dato više od 5 miliona doza vakcina

B92 17.06.2021
U Srbiji je, prema najnovijim podacima, dato ukupno 5.070.754 doza vakcina protiv koronavirusa. Ukupan broj građana koji su primili prvu ili obe doze je 2.681.511, dok su obe doze dobila 2.389.243 čoveka. Građani Srbije mogu da biraju između vakcina… »

AKTUELNO: U Srbiji 135 novozaraženih, preminulo pet pacijenata

RTV 17.06.2021
BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 24 časa registrovano 135 novih slučajeva koronavirusa, među 9.187 testiranih uzoraka, a preminulo je još pet osoba. U bolnicama se nalazi 388 pacijenata, od kojih je 16 na respiratorima, saopštilo je Ministarstvo… »

Broj novozaraženih u padu!

Prva 17.06.2021
Prema poslednjim podacima u Srbiji je zabeleženo 135 novih slučajeva koronavirusa. Preminulo je 5 osoba. Na respiratorima se nalazi 16 pacijenata. Zbog stabilnije epidemijske situacije od srede uveče u Srbiji su na snazi nove, opuštenije mere… »

Beograd danas nije na prvom mestu po broju novozaraženih: Jedan grad ga je pretekao

Blic 17.06.2021
Korona brojke su u poslednje vreme sve bolje u našoj zemlji, a o tome svedoče i današnji podaci i presek novozaraženih po gradovima. Naime, u poslednja 24 sata u Beogradu je registrovano 17 novoobolelih, koji sada više nije prvi. Umesto njega… »

Korona presek: Ovo su najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Večernje novosti 17.06.2021
Foto: V.N. Bitku sa bolešću je izgubilo pet pacijenata. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 16 pacijenata. Direktorka Kovid bolnice u Batajnici doktorka Tatjana Adžić Vukičević danas je upozorila da iako je trenutno najmanji broj… »

Za volontere koji su pomagali u imunizaciji: Zahvalnice uečnicima 27 medicinskih škola

Večernje novosti 17.06.2021
Foto: Z. Gligorijević Zahvalnice je dobilo 747 učenika koji su bili uključeni u proces imunizacije. Oni su kroz angažovanje u ovim procesima jačali medicinsku etiku, profesionalno se osposobljavali i za ovakve situacije i pružali pomoć društvenoj… »

Lekari: Broj revakcininsanih u Srbiji nedovoljan, moguć novi talas na jesen

Glas Amerike 17.06.2021
BEOGRAD — U Srbiji od srede važe nove, relaksiranije mere u borbi protiv koronavirusa. Ugostiteljskim objektima na otvorenom je dozvoljeno da rade neograničeno, u zatvorenom do 01h, a dozvoljena je i muzika. Dozvoljena su i masovna okupljanja i… »

Zahvalnice Ministarstva prosvete srednjoškolcima koji su volontirali u procesu vakcinacije

Novi magazin 17.06.2021
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je zahvalnice učenicima 27 medicinskih i srodnih srednjih škola koji su volonterski pomagali u procesu vakcinacije protiv korona virusa, saopšteno je danas. Zahvalnice je dobilo 747 učenika… »

Zahvalnost učenicima za volontiranje tokom pandemije

RTV 17.06.2021
BEOGRAD - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je zahvalnice učenicima 27 medicinskih i srodnih srednjih škola, koji su volonterski pomagali u procesu imunizacije tokom pandemije kovid-19, u znak zahvalnosti za vrline i… »

Pulmolog Žujović: Struka se već sprema za novi talas korone na jesen

Radio 021 17.06.2021
Pulmolog Dejan Žujović izjavio je danas da se "struka" već sprema za novi talas korone na jesen. "Sve bolnice iz kojih je medicinsko osoblje bilo pozajmljeno za kovid bolnicu u Batajnici naložile su svojim zaposlenim da sada uzmu godišnje odmore, jer… »

Doktorka Adžić Vukičević: Brojke su relativne i mogu se lako promeniti, najteži pacijent ima samo 30 godina

RTS 17.06.2021
Direktorka kovid bolnice u Batajnici doktorka Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da, iako je trenutno najmanji broj hospitalizovanih u toj zdravstvenoj ustanovi, do sada, brojke su nešto što je relativno i mogu se lako promeniti. Ističe da je… »

Žujović: Struka se već sprema za novi talas korone na jesen

Glas Zaječara 17.06.2021
Pulmolog Dejan Žujović izjavio je danas da se „struka“ već sprema za novi talas korone na jesen. „Sve bolnice iz kojih je medicinsko osoblje bilo pozajmljeno za kovid bolnicu u Batajnici naložile su svojim zaposlenim da sada uzmu godišnje… »

Šekler i Žujović: Dobar deo populacije i dalje rezervoar za širenje virusa

N1 Info 17.06.2021
Virusolog Milanko Šekler i pulmolog Dejan Žujović upozoravaju da će popuštanje mera tokom leta doneti novi talas korone na jesen. Šekler ne razume popuštanje mera i navodi da mu nisu "toliko strašne ove popuštajuće mere" već ga je više… »

Svi detalji na jednom mestu: Nove mere Kriznog štaba

Nova 17.06.2021
Vlada Srbije popustila je epidemilološke mere uvede zbog epidemije koronavirusa, a mi da vam donosimo detaljan prikaz usvojenih mera. Na preporuku Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, Vlada Srbije je usvojila nove mere kojima je predviđeno da se… »

Žujović: Vesićevski način funkcionisanja sistema je tužan

Nova 17.06.2021
Virusolog Milanko Šekler i pulmolog Dejan Žujović upozoravaju da će popuštanje mera tokom leta doneti novi talas korone na jesen. Šekler ne razume popuštanje mera i navodi da mu nisu "toliko strašne ove popuštajuće mere" već ga je više… »

Direktorka kovid bolnice u Batajnici: "Brojke – to je nešto što je relativno i što se može promeniti"

Prva 17.06.2021
Direktorka kovid bolnice u Batajnici doktorka Tatjana Adžić Vukičević kaže da, iako je broj hospitalizovanih u toj ustanovi najmanji, to se lako može promeniti. Adžić Vukičević je za RTS rekla da je trenutno povoljna epidemiološka situacija i… »

Direktorka kovid bolnice u Batajnici: To se lako može promeniti

B92 17.06.2021
Beograd -- Direktorka kovid bolnice u Batajnici doktorka Tatjana Adžić Vukičević kaže da, iako je broj hospitalizovanih u toj ustanovi najmanji, to se lako može promeniti. Adžić Vukičević je za RTS rekla da je trenutno povoljna epidemiološka… »

Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Najmanje hospitalizovanih do sada

Sandžak haber 17.06.2021
BEOGRAD – Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je danas da je u toj bolnici trenutno najmanji broj hospitalizovanih do sada, a da je u najtežem stanju 30-godišnjak koji je na respiratoru. “Ovo je najmanji broj… »

Najteži pacijent je 1991. Godište, nema snage ni da sam diše: Doktorka Tatjana upozorila - korona se ne predaje!

Mondo 17.06.2021
Direktorka kovid bolnice otkrila da su svi koji tamo trenutno leže nevakcinisani! Direktorka kovid bolnice otkrila da su svi koji tamo trenutno leže nevakcinisani! Direktorka Kovid bolnice u Batajnici doktorka Tatjana Adžić Vukičević kaže da iako… »

U kovid bolnici u Batajnici nikad manje pacijenata

Nova 17.06.2021
Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević je izjavila da iako je trenutno najmanji broj hospitalizovanih ikada u toj zdravstvenoj ustanovi, to se lako može promeniti. Tatjana Adžić Vukičević je navela da se u toj bolnici nalazi… »

"Broj pacijenata u Batajnici je najmanji ikad, ali imamo mladića (30) koji je u najtežem stanju"

Telegraf 17.06.2021
Doktorka Adžić kaže da su brojke relativne i da se mogu promeniti za dan. Direktorka Kovid bolnice u Batajnici doktorka Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da iako je trenutno najmanji broj hospitalizovanih ikada u toj zdravstvenoj ustanovi… »

Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Najmanje pacijenata ikad, ali…

N1 Info 17.06.2021
Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević je izjavila da iako je trenutno najmanji broj hospitalizovanih ikada u toj zdravstvenoj ustanovi, to se lako može promeniti. „Brojke – to je nešto što je relativno i što se može… »

Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Najmanje hospitalizovanih do sada

IndeksOnline 17.06.2021
BEOGRAD – Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je danas da je u toj bolnici trenutno najmanji broj hospitalizovanih do sada, a da je u najtežem stanju 30-godišnjak koji je na respiratoru. “Ovo je najmanji broj… »

Adžić Vukičević: Brojevi manji, mogu se lako promeniti

Dnevnik 17.06.2021
BEOGRAD: Direktorka kovid bolnice u Batajnici doktorka Tatjana Adžić Vukičević izjavila je danas da, iako je trenutno najmanji broj hospitalizovanih u toj zdravstvenoj ustanovi, brojevi su nešto što je relativno i mogu se lako promeniti. Adžić… »

"Brojke su relativne, mogu se promeniti" Dr Adžić o trenutno povoljnoj epidemiološkoj situaciji i najmanje hospitalizovanih

Blic 17.06.2021
Direktorka Kovid bolnice u Batajnici doktorka Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da iako je trenutno najmanji broj hospitalizovanih ikada u toj zdravstvenoj ustanovi, brojke su nešto što je relativno i mogu se lako promeniti. Ističe da je… »

Najteži pacijent ima samo 30 godina - Doktorka Adžić Vukičević: Brojke su relativne i mogu se lako promeniti

Večernje novosti 17.06.2021
Foto Tanjug Doktorka Tatjana Adžić Vukičević je navela da je trenutno povoljna epidemiološka situacija, kao i da brojevi padaju iz dana u dan. - Ovo je najmanji broj hospitalizovanih ikada u našoj bolnici, od ovih 75 bolesnika 60 se nalazi u… »

Popuštanje mera od večeras na snazi: Prodavnice otvorene i celu noć, kafići će raditi i posle ponoći

Blic 16.06.2021
Zbog stabilnije epidemiološke situacije u Srbijii, od večeras su na snazi relaksirane mere u borbi protiv korona virusa. Njihovo popuštanje odnosi se na ugostiteljske objekte, maloprodajne radnje, sportske događaje, proslave i maturske svečanosti… »

Vesti dana »