Povezane vesti

Lajčak i Kurc: Podrška Zapadnom Balkanu na putu u EU

Slobodna Evropa 18.06.2021
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je danas u Beču da je potrebno uložiti napor i ponovo pokrenuti proces evropske integracije Zapadnog Balkana jer očito stvari… »

"Dijalog nema alternativu"

B92 18.06.2021
Beč -- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakli su danas da dijalog nema alternativu. Lajčak je na konferenciji za novinare posle Samita o Zapadnom Balkanu u Beču rekao da… »

Lajčak priznao: "Ne radimo dobro"

B92 18.06.2021
Beč -- Izaslanik EU Miroslav Lajčak rekao je da je to što evrointegracije za zemlje Zapadnog Balkana teku sporo znak da ne rade dobro. Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da se nada da će biti moguće… »

Mešovite poruke posle samita u Beču – Kurc uverava u podršku, Brnabić sumnja

N1 Info 18.06.2021
Lideri regiona okupili su se u Beču na samitu Austrija-Zapadni Balkan, kako bi razgovarali o evropskoj perspektivi zemalja koje predstavljaju. Nakon sastanka, usledile su mešovite poruke - domaćin, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, naglašava da… »

Bombaš Kurti: Posle dijaloga u Briselu, minirao i sastanak lidera regije u Beču, naljutio Kurca i Lajčaka

Blic 18.06.2021
Samit o Zapadnom Balkanu koji je danas održan u Beču nije se završio usvajanjem zajedničke deklaracije. Kako saznaje “Blic, predstavnik privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti imao je zahtev na koji domaćin, austrijski kancelar Sebastijan… »

Lajčak i Kurc: Dijalog nema alternativu; Brnabić: Region frustriran odnosom EU prema proširenju

RTV 18.06.2021
BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakli su danas da dijalog nema alternativu. Lajčak je na konferenciji za novinare posle Samita o zapadnom Balkanu u Beču rekao da EU nema pravo… »

Brnabićeva: Region frustriran odnosom EU prema proširenju

RTS 18.06.2021
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da su se predstavnici zemalja Zapadnog Balkana u Beču složili da se svi osećaju jednako frustrirano kada je reč o evropskim integracijama i odnosa EU prema zemljama regiona, dodajući da nisu uspeli da se dogovore i… »

Juče jedno, danas drugo? Ana Brnabić: "Različiti signali iz Prištine" VIDEO

B92 18.06.2021
Premijerka Ana Brnabić doputovala je danas u Beč, gde je učestvovala na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji austrijske vlade. Nju je ispred zgrade austrijske vlade dočekao kancelar Sebastijan Kurc. Austrijska kancelarija objavila je… »

Austrija će pokloniti milion doza vakcina Zapadnom Balkanu

Al Jazeera 18.06.2021
Doze će biti isporučene od augusta do kraja godine, rekao je austrijski premijer, ne precizirajući koje će ih zemlje dobiti ni kako će vakcine biti raspodijeljene među njima. Austrija će osigurati milion doza vakcina protiv COVID-19 zemljama… »

Brnabić: Region frustriran u odnosu na EU

Novi magazin 18.06.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas posle samita lidera Zapadnog Balkana u Beču da je ceo region frustriran u odnosu na EU jer postoje članice koje su apsolutno protiv proširenja iako se deklarativno zalažu za to. "Onda šta god vi… »

“Dijalog nema alternativu”

Vesti online 18.06.2021
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakli su danas da dijalog nema alternativu. Lajčak je na konferenciji za novinare posle Samita o Zapadnom Balkanu u Beču rekao da EU nema pravo da bude… »

Brnabić: Region je frustriran jer su neke EU članice protiv proširenja

Slobodna Evropa 18.06.2021
Ceo region je frustriran u odnosu na EU jer postoje članice koje su apsolutno protiv proširenja iako se deklarativno zalažu za to, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić nakon međuvladinog sastanka u Beču u petak, 18. Juna. "Onda šta god vi… »

Brnabić: Bilo bi iskrenije kad bi neke članice EU rekle da su protiv proširenja

N1 Info 18.06.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je posle samita lidera Zapadnog Balkana u Beču da je ceo region frustriran u odnosu na EU, jer postoje članice koje su apsolutno protiv proširenja iako se deklarativno zalažu za to. „Onda šta god vi uradite… »

Lajčak i Kurc: Podrška Zapadnom Balkanu na putu u EU

Novi magazin 18.06.2021
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak izjavio je danas u Beču da je potrebno uložiti napor i ponovo pokrenuti proces evropske integracije Zapadnog Balkana jer očito stvari… »

“Frustrirani smo odnosom EU prema proširenju”

Vesti online 18.06.2021
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su se predstavnici zemalja Zapadnog Balkana u Beču složili da se svi osećaju jednako frustrirano kada je reč o evropskim integracijama i odnosa EU prema zemljama regiona dodajući da nisu uspeli da… »

Sebastijan Kurc i miroslav lajčak: Nadamo se deblokiranju pristupnog procesa za zemlje Zapadnog Balkana

Večernje novosti 18.06.2021
Foto: Tanjug/AP Photo Kurc je, na konferenciji za novinare posle Samita o Zapadnom Balkanu, na kojem je učestvovala premijerka Ana Brnabić, rekao da je pozvao svoje kolege iz regiona jer je Zapadni Balkan veoma bitan za Austriju. S tim u vezi je… »

Brnabić: Postoje članice EU koje su protiv proširenja

Nova 18.06.2021
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da postoje članice Evropske unije koje su apsolutno protiv proširenja EU, ali to ne kažu otvoreno, nego se deklarativno zalažu za to. “Onda šta god vi uradite, pa čak i u slučaju Severne… »

Premijerka Brnabić: Ceo region je frustriran odnosom EU prema proširenju

Večernje novosti 18.06.2021
Foto Tanjug Brnabić je novinarima u Beču, gde je učestvovala na Samitu Austrija - Zapadni Balkan, koji je organizovao austrijski kancelar Sebastijan Kurc, kazala da od svih problema koji postoje kada je reč o evrointegracijama dva su najveća i to… »

Dijalog nema alternativu: Kruc i Lajčak saglasni da je normalizacija odnosa važna za ceo region

Večernje novosti 18.06.2021
Foto: Tanjug/AP Photo Lajčak je na konferenciji za novinare posle Samita o Zapadnom Balkanu u Beču rekao da EU nema pravo da bude pesimistična posle prošlog sastanka Beograda i Prištine. - Imali smo prvi lični susret ikada između (tzv.) kosovskog… »

Brnabićeva doputovala u Beč, učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu

RTS 18.06.2021
Premijerka Ana Brnabić doputovala je u Beč, gde učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji austrijske vlade. Premijerku je ispred zgrade austrijske vlade dočekao kancelar Sebastijan Kurc. Prvi je na skup o Zapadnom Balkanu, koji… »

Premijerku u Beču dočekao lično austrijski kancelar: Brnabić i Kurc na konferenciji o Zapadnom Balkanu

Srbija danas 18.06.2021
Konferencija se održava u Beču u organizaciji austrijske vlade. Premijerka Ana Brnabić doputovala je danas u Beč gde učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji austrijske vlade. Nju je ispred zgrade austrijske vlade dočekao kancelar… »

Ana Brnabić stigla u Beč: Premijerka učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu (foto)

Večernje novosti 18.06.2021
Foto: Tanjug Premijerku je ispred zgrade austrijske vlade dočekao kancelar Sebastijan Kurc. Prvi je na skup o Zapadnom Balkanu, koji prema oceni austrijskog kancelara ima za cilj pre svega da vrati fokus EU na Zapadni Balkan, stigao specijalni izaslanik… »

Samit u Beču o Zapadnom Balkanu: Kurc sa premijerima o EU, korona virusu, ali i migaciji

Blic 18.06.2021
U organizaciji austrijske vlade danas se u Beču održava konferencija o Zapadnom Balkanu, na kojoj učestvuju premijeri država regiona, među kojima je i premijerka Ana Brnabić, a prema domaćinu, kancelaru Sebastijanu Kurcu glavni cilj je, kako je… »

Pregovori o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine: Jedini dogovor da dogovora još nema

Novi magazin 18.06.2021
Dugo odlagani i očekivani sastanak Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija u Briselu nije ozbiljnije pomerio status kvo – dijalog praktično nije nastavljen, ali jeste postignuta saglasnost da se nastavi krajem jula. Izvesno je da će nestali i ZSO biti… »

Kurc sa premijerima Zapadnog Balkana o EU, ali i o migraciji

Vesti online 18.06.2021
U organizaciji austrijske vlade danas se u Beču održava konferencija o Zapadnom Balkanu, na kojoj učestvuju premijeri država regiona, među kojima je i premijerka Ana Brnabić, a prema domaćinu, kancelaru Sebastijanu Kurcu glavni cilj je, kako je… »

Vesti dana »